Labākās mājas procedūras, lai izārstētu bojātus nagus un sausas kutikulas

Labākās mājas procedūras, lai izārstētu bojātus nagus un sausas kutikulas

Vai jūs zināt, kā kopt nagus un kutikulas, lai tie būtu gludi, spēcīgi un izskatītos krāšņi? Kāpēc nepārbaudīt mūsu labāko mājas kopšanas līdzekļu sarakstu bojātiem nagiem un sausām kutikulām. Tie atdzīvinās gēla dēļ bojātos nagus. Skaisti nagi un glītas rokas parāda, ka jums patiešām rūp savs izskats un sevis prezentēšana. Atrodiet labākos veidus, kā uzlabot izskatu.

KĀ RŪPĒTIES PAR NAGIEM - 10 NOTEIKUMI VESELIEM UN STIPRIEM NAGIEM

1. ĒD VAIRĀK PROTEĪNU – tas, ko ēdat, tieši ietekmē jūsu ādas, matu un nagu stāvokli. Ja vēlaties tos barot no iekšpuses, palieliniet olbaltumvielu uzņemšanu, ēdot liesu gaļu, mājputnu gaļu, zivis un pākšaugus. Nagiem papildus nepieciešams vairāk kalcija un vitamīnu A, B un C. Citas stipriem nagiem būtiskas sastāvdaļas ir biotīns, folijskābe, silīcijs, cinks un magnijs, kā arī vērtīgās nepiesātinātās taukskābes.

2. Izvairieties no MAZGĀŠANAS LĪDZEKĻIEM. Lielākā daļa tīrīšanas līdzekļu ievērojami pasliktina jūsu nagu stāvokli. Tie satur sintētiskas, toksiskas sastāvdaļas, kas lielā mērā pasliktina nagu un roku izskatu un veselību. Tāpēc mājas uzkopšanas laikā obligāti jāvalkā gumijas cimdi, lai izvairītos no tiešas saskares ar mazgāšanas līdzekļiem.

3. NEAUDZĒ NAGUS PĀRĀK GARUS - garie nagi izskatās jauki un sievišķīgi, taču tietiek pakļauti bojājumiem un ātrākai lūšanai. Ja jūsu nagu plāksnes ir vājas, nenēsājiet pārāk garus nagus. Regulāri nogrieziet tos un nodrošiniet kopšanu.

4. IZMANTOJIET PĒC IESPĒJAS MAZĀK NAGU LAKAS NOŅĒMĒJUS – noņēmēji satur daudz toksisku vielu, kas padara ādu sausu un vājina nagus, padarot tos trauslus. Samaziniet to pielietošanu nagu dēļ. Izmantojiet nagu lakas noņēmēju pēc iespējas retāk, ideālā gadījumā reizi nedēļā.

5. UZ NAGIEM LIETOJIET EĻĻASlabākā atjaunošanas procedūra, kādu vien vari veikt saviem nagiem. Eļļas (piemēram, džodžobasbas eļļa, rīcineļļa vai argana eļļa) ir pilnas ar būtiskiem vitamīniem un veselīgām taukskābēm, atjauno nagus un padara tos stiprākus, padara nagu plāksni elastīgāku un saglabā to gludu. Šīs dabiskās vielas pasargā nagus no šķelšanās un lūšanas, kondicionē kutikulas un ir dabiskas – bez bēdīgi slavenā formaldehīda, kas iekļauts daudzos nagu kondicionieros.

6. IZMANTOJIET LABU NAGU VĪLI - minerālā vai stikla vīle ir labākā izvēle, jo tā neplēš nagus un neizraisa plākšņu mikrobojājumus (šāda veida bojājumi parasti liek nagiem šķelties, jo plīsumus sasniedz ūdens un mazgāšanas līdzekļi; fiziski bojājumi papildus pasliktina nagu stāvokli).

7. BAGĀTINĀTI ROKU LOSIJONI – piešķiriet kopšanai mazliet burvības, pirms losijona uzklāšanas sajauciet to ar dažiem pilieniem dabīgas augu eļļas. Zīdaini gluda āda un stiprāki nagi? Tā ir droša lieta!

8. IZMANTO NAGU LAKAS PRIMERI - tas ir lielisks veids, kā barot un aizsargāt nagus. Lielākā daļa emaliju satur kaitīgas vielas, savukārt intensīvi pigmenti nokļūst nagu plāksnē, lai neatgriezeniski mainītu tās krāsu. Lai izvairītos no bojājumiem, izmantojiet bezkrāsainu vairogu, kas pastiprina un labo nagus. Caurspīdīgam pamatam jābūt augstas kvalitātes, bagātam ar barības vielām un bez formaldehīda.

9. UZKLĀJOT BEZKRĀSU NAGU TOPU – pat ja nelietojat emalijas, saglabājiet nagus gludus un glītus, vienlaikus nodrošinot aizsardzību pret bojājumiem. Caurspīdīgs kondicionieris aizsargā pret šķelšanos, bojājumiem un lūzumiem.

10. DZER ZĀĻU TĒJASkosa un nātre izcili uzlabo izskatu, jo tajās ir daudz minerālvielu, kas nepieciešamas nevainojamai ādai, satriecošiem matiem, kā arī veseliem nagiem. Dzeriet zāļu tējas katru dienu trīs nedēļas.

TOP 15: labākās mājas procedūras bojātiem nagiem

Netērējiet laiku apmeklējumiem salonā, cīnoties par sev ērtu datumu. Bojātus nagus var salabot pats. Viss, kas jums jādara, ir izmantot tālāk norādītās procedūras. Pirms sākat DIY terapiju, apgrieziet nagus un novīlējiet tos ar minerālvīli, lai atbrīvotos no asām malām.

1. Olīveļļas nagu mērcēšana

Pludiniet olīveļļas pudeli karstā ūdenī, lai tā sasildītos; eļļai pievieno 2-3 pilienus A un E vitamīnu (pieejams aptiekā). Pāris minūtes iemērciet nagus maisījumā. Regulāri atkārtojiet nagu apstrādi ar karstu olīveļļu, ideālā gadījumā divas reizes nedēļā.

2. Ābolu un citronu nagu mērcēšana

Šī apetītlīgā nagu terapija ir vienkāršs veids, kā padarīt nagus skaistus un tīrus no dzeltenīgiem traipiem. Viss, kas jums jādara, ir sarīvē pusi no ābola un sajauc to ar svaigu citronu sulu. Bagātiniet maisījumu ar džodžobasbas eļļu un iemērciet tajā nagus. Veiciet procedūru dažas reizes nedēļā, lai īsā laikā redzētu spēcīgus, skaistus nagus. Šī procedūra ļaus jums atbrīvoties no nevēlamā dzeltenā nagu toņa nokrāsas.

3. Skaistuma eļļas iet solo!

Divas reizes dienā ierīvējiet nagu plāksnēs un kutikulās rīcineļļu (labākā izvēle nagu kopšanai) vai tikpat efektīvu šķidro vasku, proti, džodžobasbas eļļu. Argana eļļa tiek pielietota arī nagu atjaunošanai, tai piemīt spēcīga pretnovecošanās un revitalizējoša iedarbība.

4. Linsēklu nagu mērcēšana

Linsēklas darbojas kā izcils daudzfunkcionāls kondicionieris, ko varat sajaukt ar dabīgām skaistumkopšanas eļļām, lai sniegtu jaunu kvalitāti jūsu kosmētikai. Dabiskā linsēklu želeja cīnās ar trausliem, novājinātiem nagiem.

2-3 ēdamkarotes linsēklu aplej ar puslitru ūdens un vāra, līdz izveidojas želeja. Nosusiniet sēklas un iemērciet nagus gēla maisījumā apmēram piecpadsmit minūtes pēc tam, kad tas ir atdzisis.

5. Olu dzeltenuma un citrona apstrāde

Sajauc plas dzeltenumu ar tējkaroti olīvu (vai džodžobasbas eļļas) un dažiem pilieniem citrona sulas. Uzklājiet mīkstumu uz nagiem un pēc piecpadsmit minūtēm noskalojiet ar remdenu ūdeni. Tas ir pārsteidzošs kondicionieris vājiem, ārkārtīgi sausiem, krāsu mainījušiem nagiem.

6. Olu dzeltenums kā skaistumkopšanas eļļu bāze

Sajauc dzeltenumu, tējkaroti džodžobasbas eļļas, dažus pilienus C un E vitamīna, tējkaroti medus un rīcineļļas. Iegūtais mīkstums ir pietiekami biezs, lai paliktu uz jūsu nagiem, nevis notecētu. Uzklājiet uz nagiem un rokām, pēc piecpadsmit minūtēm noskalojiet.

7. Alvejas serums trausliem, novājinātiem nagiem

Šī auga biezās lapas slēpj lielu spēku, pateicoties barojošām, atdzīvinošām un mitrinošām sastāvdaļām. Alvejai ir arī pretsēnīšu, antibakteriāla un pretvīrusu iedarbība. Alvejas nagu kondicionieris ir viens no visvieglāk pagatavojamiem: nogriež vienu alvejas lapu un ierīvē tās mīkstumu ieplaisājušajās kutikulās un nagos.

8. Ķiploku nagu apstrāde

Sajauc tējkaroti olīveļļas ar izspiestu ķiploka daiviņu. Ierīvējiet kondicionieri nagu plāksnēs un atstājiet iedarboties apmēram desmit minūtes; noskalo ar siltu ūdeni. Procedūras mērķis ir stiprināt trauslus nagus un cīnīties ar sēnītēm.

9. Nakts argana eļļas nagu apstrāde

Sajauc argana eļļu ar 2-3 pilieniem citrona ēteriskās eļļas. Pirms gulētiešanas iemasējiet rokās un nagus un uzvelciet cimdus. Tas ir spēcīgs un efektīvs līdzeklis bojātu, sausu un trauslu nagu un saplaisājušu kutikulas atjaunošanai. Kondicionieris mitrina, uzlabo nagu plāksnes elastību un padara to gaišāku.

10. Lanolīna kondicionieris trausliem nagiem

Precīzi sajauciet ēdamkaroti lanolīna ar olas dzeltenumu un tējkaroti mandeļu eļļas. Uzklājiet mājās gatavotu nagu kondicionieri uz nagiem un rokām. Noskalojiet to pēc piecpadsmit minūtēm vai atstājiet uz visu nakti tāpat kā argana eļļas procedūru. Tas ir spēli mainošs līdzeklis pret trausliem, novājinātiem nagiem gēla dēļ.

11. Procedūra nagu balināšanai

Apstrāde ar citronu ir ātrākais veids, kā atbrīvoties no nagu lakas traipiem un krāsas izmaiņām. Pārslaukiet citrona šķēli pāri nagu plāksnēm un pēc tam noskalojiet rokas ar siltu ūdeni un uzklājiet barojošu krēmu vai dabīgu eļļu. Atkārtojiet katru dienu.

12. Nagu stiprinoša procedūra ar ēteriskajām eļļām

10 ēdamkarotes argana eļļas, pa 3 pilieniem lavandas eļļas, citronu eļļas un eikalipta eļļas. Sajauc visas sastāvdaļas, ielej maisījumu tumšā stikla pudelē. Ierīvējiet maisījumu nagu plāksnē trīs reizes dienā. Šis kondicionieris efektīvi pastiprinās nagus, novērsīs infekcijas un sēnītes, tāpēc tā lietošana kāju nagiem arī ir laba ideja. Argana eļļa baro, mitrina un stimulē nagus augt, vienlaikus mīkstinot kutikulas.

13. Medus nagu apstrāde

Karsēts medus un citronu sula padara raupju roku ādu gludāku, atjauno un uzlabo nagus, kā arī novērš mitruma zudumu. Sastāvdaļas mīkstina un mitrina.

14. Želatīna nagu mērcēšana

Pagatavojiet pārtikas želatīnu, ievērojot norādījumus uz iepakojuma. Kad tas joprojām ir silts, iemērciet nagus apmēram trīs minūtes. Pēc tam nomazgājiet un nosusiniet rokas, uzklājiet iecienītāko roku losjonu vai dabisko eļļu.

Želatīns ļauj pilnībā atjaunot nagus, jo tas ir olbaltumvielu un peptīdu maisījums, stiprina saistaudus un nodrošina ādas, naglu un matu elastību.

Turklāt želatīns ir bagāts ar biotīnu un minerālsāļiem, kas ir būtiski nagu barošanai. Izmantojiet to pat katru dienu un zibenīgi pamaniet atšķirību!

15. Piens, olīvas un... kartupelis satriecošiem nagiem

Uzlabot roku ādas un sausu, bojātu nagu stāvokli var, sajaucot divus kartupeļus, divas ēdamkarotes olīveļļas un karoti piena. Uzklājiet maisījumu un pēc piecpadsmit minūtēm noskalojiet ar siltu ūdeni. Atkārtojiet vairākas reizes, un jūs redzēsiet daudz veselīgāku un gludāku ādu un nagus.

Kā kopt nagu kutikulas?

Tās ir vienlīdz svarīgi kopt, taču mēs bieži tās aizmirstam. Ja kutikulas neizskatās labi, arī jūsu nagi un rokas neizskatīsies labi. Kārtīgas un jaukas kutikulas ir skaista koptēla atslēga.

Kāpēc tiek bojātas nagu kutikulas?

Tie ir trausli un nepārtraukti pakļauti plaisāšanai. Mazgāšanas līdzekļi un fiziski bojājumi liek tiem izskatīties šausmīgi un nodriskāti. Nepareizi veikts manikīrs (piemēram, pārmērīga griešana) ir vēl viena lieta, kas liek kutikulām izskatīties slikti.

Ar kutikulu saistītas problēmas bieži rodas atopiskā dermatīta vai ekzēmas rezultātā. Sausas kutikulas ap nagiem var izraisīt arī laika apstākļi (mīnus temperatūra, auksts gaiss, vējš, karstums). Mēs bieži vien esam vainīgi, ka padarām utikulas sausas, aizmirstot par losjonu pēc roku mazgāšanas.

Sausu nagu kutikulas labošanas veidi

Kāds ir labākais līdzeklis pret sausām kutikulām? Protams, dabīgās skaistumkopšanas eļļas. Tās ne tikai mitrina, novērš sausumu, atjauno un baro ar vitamīnu, augu sterīnu un flavonoīdu spēku, bet arī (pateicoties nepiesātinātajām taukskābēm) pasargā no turpmākiem bojājumiem. Tajā pašā laikā tās kopj nagus un ir izplatīta sastāvdaļa augstākās kvalitātes nagu kondicionieros.

Barības vielām bagāts roku losjons ir jūsu sabiedrotais, rūpējoties par kutikulām – izmantojiet to kā intensīvu kopšanas līdzekli; pirms gulētiešanas uzklājiet biezu produkta kārtu uz rokām un kutikulām.

Atsakieties no kutikulu griešanas ar knaiblēm. Tā vietā izmantojiet koka stūmēju; tas ir daudz smalkāks. Vienmēr atcerieties vispirms uzklāt kutikulu mīkstinātāju. Lai kutikulas neizžūtu, samitriniet nagus: izmantojiet vienu augu eļļu vai sajauciet vairākas, lai iegūtu visspēcīgākos atjaunojošos maisījumus, kas padara nagus stiprākus.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika