Kā rūpēties par rokām? Mājas eļļas manikīrs, dabiskas procedūras un mērcēšana

Kā rūpēties par rokām? Mājas eļļas manikīrs, dabiskas procedūras un mērcēšana

Jūsu rokas ir jūsu vizītkarte. Jūsu klātbūtne un pirmais iespaids, ko atstājat, ir atkarīgs no jūsu roku izskata. Veltiet tām nedaudz vairāk laika un pārbaudiet labākos veidus, kā tās uzlabot. Saglabājiet tās veselas ar dabīgo eļļu manikīru, sagatavojiet roku mērcēšanu vai DIY masku!

Esmu pārliecināts, ka katru dienu daudz laika veltāt sejas kopšanai. Jūs pacietīgi piešķirat sejai maigumu, gludumu un mirdzumu ar dažādiem nakts skaistuma rituāliem. Tagad padomājiet, vai jūs tā rūpējaties par savām rokām?

Lielākā daļa cilvēku nepievērš savām rokām tik daudz uzmanības kā matu sakārtošanai vai ādai. Tā ir kļūda. Galu galā jau augļa periodā mēs attīstām spēju satvert un kopš tā laika mūsu rokas daudz strādā. Tāpēc tās ir nepārtraukti pakļautas daudzu faktoru un kaitīgo vielu intensīvai iedarbībai. Izlaižot roku ādas kopšanu, rokas paliek raupjas, saplaisājušas un sausas.

Visas lietas, kas bojā roku ādu

Ir daudzas lietas, kas kaitē rokām un padara tās ārkārtīgi sausas – ne tikai mazgāšanas līdzekļi. Jāvaino arī saules starojums un mūsu nolaidība. Roku nekopšana ir visizplatītākais sliktākas ādas stāvokļa cēlonis. Tikai daži cilvēki saprot, ka roku ādai ir pilnīgi atšķirīgas vajadzības nekā citām ķermeņa daļām.

Atceries!

Nelielā audu un tauku dziedzeru daudzuma dēļ dabiskais hidrolipīdu slānis ir pārāk plāns, lai neļautu roku ādai izžūt.

Tas padara roku kopšanu svarīgu. Jums ir jākopj āda, kas ir pakļauta tik daudziem kaitīgiem elementiem. Apskatiet lietas, no kurām jāizvairās, lai jūsu rokas būtu drošas.

  • Pārmērīga mazgāšana ar ziepēm, kas noņem mitrumu un maina pH.
  • Roku mazgāšana karstā ūdenī, kas liek ādai zaudēt ūdeni.
  • Roku saskare ar mazgāšanas līdzekļiem (bez cimdiem).
  • Pakļaušana sala iedarbībai ziemā vai intensīvam saules starojumam vasarā.
  • Regulāra roku žāvētāju lietošana, kas izraisa ādas dehidratāciju.
  • Pārmērīga žāvēšana dvielī.
  • Saskare ar hloru ūdenī, piem. peldbaseinā.
  • Aizmirstot regulāri mitrināt roku ādu.
  • Dažādi fizisku bojājumu veidi.

Kā kopt rokas, lai tās nebūtu rupjas un sausas?

Tā kā mēs jau zinām, kas var kaitēt rokām un no kā izvairīties, lai rokas būtu skaistas, mitrinātas un gludas, ir pienācis laiks pāriet pie galvenajiem roku kopšanas noteikumiem.

  1. REGULARITĀTE. Vissvarīgākais un iepriekšējais noteikums saka, ka āda uz rokām ir jākopj katru dienu. Roku losjona lietošana vienreiz zilā mēnesī neko nemaina (vai pat mazāk...). Tikai sistemātiska kopšana dod ilgstošu efektu, tāpēc katru vakaru pirms gulētiešanas veltiet laiku roku kopšanai.
  2. PILNA APRŪPE. Roku kopšana nenozīmē tikai losjona lietošanu. Sava āda ir jākopj vispusīgi, tas ir, jāaizsargā pret kaitīgiem elementiem (jau minēts), jānodrošina pietiekams mitrums, stāvoklis, kā arī jābaro no iekšpuses ar veselīgu uzturu. Tikai rokām, kas saņem visu jūsu aprūpi un uzmanību, ir iespēja izskatīties veselīgi un skaisti.
  3. DABISKUMS. Roku āda visvairāk cieš, ja tā bieži saskaras ar ķīmiskām vielām. Es domāju ne tikai mazgāšanas līdzekļus, tīrīšanas līdzekļus, bet arī ķīmiskās vielas, kas slēpjas daudzos kosmētikas līdzekļos. Roku āda izskatās labāk, ja tai piešķir dabisku kopšanu, piem. nomainiet losjonu ar 100% dabīgo skaistumkopšanas eļļu.

Veidi, kā iegūt skaistas rokas. Kuru izmantot?

Vai vēlaties, lai jums būtu jaukas, glītas rokas? Nav problēma. Regulāri rūpējieties par tām, izmantojot pareizo kosmētiku. Izvēlieties vienu no trim iespējām: roku losjons, profesionālas salona roku procedūras vai mājas terapija, izmantojot eļļas un vitamīniem bagātus barojošus produktus. Izdarot izvēli, padomājiet par savām vajadzībām un ienākumiem.

Tas ir galvenais, ko jūs sniedzat rokām:

  • padziļināta mitrināšana un barošana
  • aizsardzība pret ūdens zudumu
  • aizsardzība pret kaitīgiem faktoriem
  • tīrīšana un pīlings

TOP 5 roku ādas kopšanas procedūras mājās

Roku procedūras mājas apstākļos ir lētākas un dabīgas, tās var pielāgot savām ādas vajadzībām un brīvi modificēt. Vienīgais mīnuss ir laika patēriņš. Neskatoties uz to, ir vērts izmēģināt dažus uzticamus ieteikumus, jo efekti kompensē visas pūles, ko ieguldāt, gatavojot mājas roku terapiju. Kā rūpēties par rokām mājās?

DIY roku skrubis

Sākumā veiciet skrubēšānu – epidermas pīlings ir viens no svarīgākajiem uzdevumiem. Maigs skrubis atbrīvo ādu no atmirušajām šūnām un citiem netīrumiem, padarot rokas gludas un mīkstas kā samts. Tas arī stimulē asinsriti, tāpēc rokas tiek barotas no iekšpuses. Tāpēc regulāri jālieto skrubis.

Kā pie tā tikt? Iegūstiet gatavu skrubi vai izmēģiniet vienkāršas receptes DIY skrubjiem.

Cukura skrubis rokām

Visvieglāk pagatavojams. Sajauc ēdamkaroti vai divas smalkā cukura ar līdzīgu daudzumu dabīgās eļļas, piem. mandeļu eļļa vai argana eļļa. Bagātiniet to ar mitrinošu medu un citronu sulu, lai mazinātu ādas krāsas izmaiņas.

Roku skrubis ar auzām

Auzu pārslas ir bagātīgs uzturvielu avots, tāpēc izmantojiet tās savā skrubī – tām ir arī pārsteidzošs pīlinga spēks. Sasmalciniet ēdamkaroti auzu un sajauciet ar nesējeļļu, medu vai alvejas želeju (vai sajauciet tos visus).

Kafijas roku skrubis

Kafijas skrubji ir slaveni galvenokārt slaveni ar savu pretcelulīta iedarbību, taču izmantojiet tos roku ādas attīrīšanai. Pagatavojiet kafiju un ļaujiet kafijas biezumiem atdzist. Pievienojiet olīveļļu (vai citu dabīgu eļļu), nedaudz medus un kanēļa.

Veiciet skrubēšanu vismaz reizi nedēļā.

EĻĻAS MANIKĪRS

Pēc pīlinga ir pienācis laiks barošanai. Tā kā āda pēc skrubja ir atsegta un stimulēta, tā uzreiz uzsūks barības vielas. Tas ir labākais brīdis eļļas apstrādei. Eļļas manikīrs nodrošina atjaunošanos, mitruma palielināšanu, barības vielu uzņemšanu un gludumu.

Kuras eļļas ir labākās roku ādai?

Apskatiet labākās eļļas sausai ādai, kuras jums vajadzētu iegādāties. Svarīgi ir tas, ka varat tās izmantot atsevišķi vai kā bāzi skrubim, roku mērcēšanai vai maskai.

  1. Olīveļļai piemīt pretnovecošanās efekts un tā padara ādu maigu, gludu un mirdzošu. Tai ir spēcīgāks kondicionēšanas efekts nekā daudziem roku losjoniem, un tas pasargā rokas no ūdens zuduma un saules gaismas.
  2. Kokosriekstu eļļa – tās pārsteidzošais aromāts nav vienīgais, kas padara to par labu izvēli. Izmantojiet to eļļas manikīram, jo ​​tā stiprina dabisko hidrolipīdu barjeru, lai āda saglabātu mitrumu.
  3. Argana eļļa ir lieliski piemērota eļļas manikīram, pildot daudzas funkcijas: tā aizsargā pret saules gaismu un karstumu, veicina atdzīvināšanu un šūnu atjaunošanos, mitrina, baro un tai piemīt spēcīgas pretnovecošanās īpašības un tādējādi aizkavē roku ādas novecošanos.

BAROJOŠA ROKU MĒRCĒŠANA

Ir vēl viena iespēja roku ādas barošanai un kondicionēšanai, kas vienlaikus ir relaksējoša. Kā sagatavot mājas roku mērcēšanu? Izmantojiet dažādas sastāvdaļas (piemēram, eļļas, garšaugus, sēklas), lai pielāgotu vannu savām vajadzībām.

Zāļaugu roku mērcēšana

Garšaugi, piemēram, kliņģerīte, palīdz ādai atjaunoties, ir aizsargājoša iedarbība un nomierina kairinājumus. 4 ēdamkarotes kliņģerīšu ziedu aplej ar verdošu ūdeni, uzvāra, atdzesē un iemērc rokas uzlējumā apmēram 10 minūtes.

Eļļas roku mērcēšana

Mitrumu palielinoša olīveļļas roku mērcēšana noteikti ir vispopulārākā. Eļļa ir bagāta ar neaizstājamām taukskābēm un E vitamīnu. Procedūru ir ļoti vienkārši pagatavot: nedaudz uzsildiet divas tases olīveļļas, pievienojiet sulu, kas iegūta no pus citrona, pa ēdamkarotei rīcineļļas un medus. Roku mērcēšana šajā siltajā dzirā ļauj tās dziļi mitrināt, barot un... atjaunot tās!

Linsēklu roku mērcēšana

Linsēklas ir vērtīgu sastāvdaļu dārgumu krātuve, un jums ir jāizmanto to potenciāls. Vāra 2 ēdamkarotes sēklu tīrā ūdenī apmēram 5 minūtes. Pēc tam ļaujiet maisījumam atdzist, iemērciet tajā rokas un paturiet 15-20 minūtes, lai āda kļūtu maiga un nofiksētu mitrumu.

DIY ROKU MASKAS

Pašdarināta maska ​​ir vēl viena lieliska ideja, lai rokas būtu jaukas un glītas. Izmantojiet visu, kas jums ir pa rokai — šādā veidā jūs katru reizi piegādājat pilnīgi citu uzturvielu komplektu. Šeit ir populārākās roku ādas kopšanas procedūras un maskas.

Kartupeļu roku maska

Tas ir ārkārtīgi viegli lietojams, balina, baro un izlīdzina ādu. Vajag novārīt 2 kartupeļus, samīcīt ar dakšiņu, sajaukt ar diviem olu dzeltenumiem un divām ēdamkarotēm silta piena. Uzklājiet mīkstumu uz rokām, nostipriniet ar foliju vai cimdiem, atstājiet 15 minūtes un labi noskalojiet.

Karstā parafīna apstrāde

Runājot par roku ādas kopšanu, par parafīna maskām tiek daudz runāts. Pērciet aptiekā parafīna vasku, izkausējiet to, iemasējiet rokas ar losjonu un iemērciet tās parafīnā. Kad tas nedaudz sacietē, izņemiet rokas. Šādi parafīna cimdi darbojas kā komprese, kas pastiprina roku losjonu iedarbību, paaugstina mitruma līmeni, nodrošina maksimālu gludumu un barošanu. Pēc apm. 15 minūtēm, noņemiet parafīna atlikumus.

Avokado roku maska

Ja jūs domājat, kā kopt rokas, izmantojiet lietas, kas jums ir pa rokai, piemēram, avokado. Šis vienkāršais auglis ir neierobežots neaizvietojamo taukskābju, vitamīnu un minerālvielu avots. Sasmalciniet vienu avokado un uzklājiet mīkstumu uz rokām. Jūs varat arī izvēlēties tās aizstājēju, proti, dabīgo avokado eļļu, un baudīt jauku, veselīgu roku ādu.

ROKU MASĀŽA MĀJĀS

Masāža ir pēdējais (bet ne mazāk svarīgais) veids, kā uzlabot roku ādu mājās. Jūtieties brīvi izmantot arī dabīgās skaistumkopšanas eļļas. Izmēģiniet ne tikai argana eļļu, bet arī mandeļu, vīnogu kauliņu, olīvu vai makadāmijas riekstu eļļu. Dažas minūtes masējot ādu ar apļveida kustībām, tā kļūst mīkstāka, gludāka un elastīgāka. Tāpēc to vajadzētu darīt eļļas manikīra laikā vai uzreiz pēc tam, jo ​​tas ir labākais veids, kā pastiprināt citu roku kopšanas procedūru efektu mājas apstākļos.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika