Gēls noņemts! Kā labot pēc gēllakas manikīra bojātus nagus ?

Gēls noņemts! Kā labot pēc gēllakas manikīra bojātus nagus ?

Diemžēl gēllakas manikīrs nav ideāls un nevainīgs. Dažreiz vajadzētu nospiest apstāšanās pogu un pāriet uz izdevīgu nagu kopšanu, jo gēls atstāj nagus bojātus, padarot tos plānākus un vājākus. Kā kopt gēla dēļ bojātus nagus? Turpini lasīt!

Ikreiz, kad iedziļināmies manikīra tēmā, mēs dzirdam, ka rokas atspoguļo mūsu rūpes par sevi, tāpēc ir pašsaprotami, ka nagiem jābūt koptiem. Tāpēc nav brīnums, ka mums patīk izvēlēties gēla nagus, kas noturas ļoti ilgi, ir viegli uzklājami mājās un sniedz daudzas iespējas. Šī tendence ir pārņēmusi kosmētikas industriju, jo gēla krāsa noturas par 2-3 dienām kā parastā nagu laka.

Tomēr mēs saskaramies ar nopietnu problēmu. Ne katram no mums ir pietiekami cieta naga plāksne, kura spētu izturēt gēla nagulaku, tāpēc šāda veida manikīrs parasti rada nopietnus bojājumus nagiem.

Vai gēls patiešām sabojā nagus?

Šis ir tabu. Vai zinājāt, ka gēla nagu laka ietekmē jūsu nagus? Pat ja jūs veicat manikīru pareizi, gēls ir kaitīgs. Ja novērojat:

  • plāni nagi pēc gēla
  • ļoti mīksti nagi pēc gēla
  • dzeltenīgi nagi pēc gēla
  • trausli nagi pēc gēla
  • nagi sāp pēc gēla

visticamāk, nepanesat gēla nagulaku, un jums no tās nekavējoties jāatsakās.

Atcerieties, ka šāda veida manikīrs pakļauj nagus gan ķīmiskām vielām, gan UV starojumam (ja vien neizmantojat lētāku LED lampu). Šie abi faktori ļoti slikti ietekmē nagu un roku ādas stāvokli. Šķiet, ka nav jēgas, ka mēs aizsargājamies pret UV starojumu, izmantojot sauļošanās līdzekli, un pēc tam mēs apzināti pakļaujam sevi tādam pašam starojumam, ko rada manikīra lampa.

Nagu bojājumus pēc gēla bieži izraisa alerģija pret pašu gēlu un lielāko daļu pamatlakām, laku un virskārtu sastāvdaļām: formaldehīdu, dibutilftalātu (DBP) un toluolu. Ja konkrētajam produktam ir slikta kvalitāte, pastiprinās šo sastāvdaļu negatīvā ietekme, radot lielākus mikrobojājumus nagu plāksnē un ap to. Toksiskas vielas viegli iekļūst organismā, turklāt izgarojumi ir viskaitīgākie.

Pastāv ēl viens veids kā gēls var sabojāt nagus. Lielākā daļa problēmu ir saistītas ar nagu plāksnes infekcijām. Tās iegūst, ja gēls tiek sacietēts zem lampas, kurai nav pietiekami daudz jaudas: gēls nav pietiekami ciets, tāpēc tas kļūst par ideālu (siltu un mitru) vidi mikrobu attīstībai. Tā rezultātā daudzi pēc gēla manikīra cieš no nagu sēnītes, kuru ir grūti izārstēt.

Protams, nagus sabojā ne tikai gēls. Tas var būt arī acetons, ko izmanto gēla noņemšanai. Tas sausina nagus un ādu, turklāt, noņemot gēlu, nagi var tikt mehāniski bojāti.

Kā labot nagus, kas gēla dēļ ir bojāti?

Ir daudz veidu, kā barot un stiprināt nagus. Vislabāk ir sākt ar pamatiem, proti, padomājiet par savu uzturu.

Labākais uzturs stipriem nagiem prasa tikai veselīgu pārtiku un sabalansētu uzturvielu daudzumu. Būtiskākais ir biotīns, cinks, silīcijs, folijskābe, dzelzs, vitamīni A, C un E. Tos var atrast šādos produktos: kivi, pētersīļi, briseles kāposti, dzērvenes, mežrozīšu augļi, zivis, zaļie dārzeņi, putraimi, avokado, pākšaugu dārzeņi un visi produkti, kas labvēlīgi ietekmē veselību.

Ja veselīgs uzturs nesniedz pietiekamu palīdzību, izmēģiniet uztura bagātinātājus. Labs uztura bagātinātājs, kas satur nagiem būtiskas uzturvielas, palīdzēs tos ātrāk atjaunot.

Tomēr visefektīvākie veidi, kā ārstēt bojātus nagus pēc gēla manikīra (visbūtiskāko jūs atradīsit vēlāk), ir:

  • īpaši izstrādāts nagu kondicionieris
  • profesionālas nagu terapijas salonā
  • nagu labošana, izmantojot dabīgās eļļas
  • DIY kondicionieri un mājas metodes

Nagu kondicionieris bojātiem nagiem pēc gēla lietošanas

Pirmā lieta, ko lietojam bojātu nagu ārstēšanai pēc gēla manikīra, ir kondicionieris. Veikalos ir daudz šādu produktu, taču ne visi no tiem ir jūsu uzmanības vērti. Vai zini labāko kondicionieri bojātiem nagiem pēc gēla noņemšanas?

Labākie kondicionieri ir izveidoti bez formaldehīda un citām toksiskām vielām. Tam jābūt pēc iespējas dabīgākam, un tajā jābūt bojātiem nagiem būtiski nepieciešamajām sastāvdaļām: olbaltumvielām, taukskābēm, vitamīniem un minerālvielām. Daži kondicionieri gēlam manikīram (kas darbojas kā gela bāze nagu nostiprināšanai, ja nevēlaties atteikties no manikīra) satur piem. zīda proteīnu (atjaunojošs efekts) vai dimanta putekļus (cietēšanas efekts).

Tomēr, ja jūs vairāk interesē labs nagu kondicionieris nagu kopšanai pēc gēllakas, izmantojiet profesionālu līdzekli, piem. IBX Sistēmas ļoti bojātu nagu nostiprināšanai pēc gēla manikīra.

Dabiskās eļļas nagu atjaunošanai

Ja jūsu nagi ir bojāti gēla dēļ, varat tos salabot, izmantojot eļļas. Nagu profilakse ar eļļām ir patīkama un vienkārša, turklāt šādu dabisko sastāvdaļu izmantošanai ir tikai priekšrocības.

Vai jūs zināt, kura eļļa ir vislabākā bojātiem nagiem? Šeit ir  labāko ārstēšanas veidu kopsavilkums.

1. Rīcineļļa nagiem. Tas izklausās ļoti vienkārši, bet izrādās, ka šī ir visspēcīgākā no pieejām. Rīcineļļa palīdz atjaunot matus, skropstas un uzacis, kā arī nagus pēc gēla manikīra. Sastāvā ir unikāla ricinoleīnskābe, kurai piemīt antibakteriāla iedarbība, tā stiprina nagu plāksnes, uzlabo mitruma līmeni un padara nagus cietākus un izturīgākus pret bojājumiem. Visefektīvākais veids, kā to pielietot, ir rīcineļļas ierīvēšana nagu plāksnēs (ideālā gadījumā, vispirms nedaudz uzsildot).

2. Tējas koka eļļa nagiem. Runājot par dabīgām eļļām nagiem, neaizmirsti arī ēteriskās eļļas, īpaši tējas koka eļļu, kas ir pazīstama ar savu pretsēnīšu iedarbību. Tāpēc tā lieliski iedarbojas uz vājiem, bojātiem nagiem, ārstējot nagu sēnīti.

3. Argana eļļa nagiem. Šis ir bagātīgs E vitamīna avots, kas ir spēcīgs antioksidants. Šī eļļa spēj salabot nagus, stiprināt tos un paātrināt šūnu atjaunošanos. Argana eļļas atjaunojošais un atdzīvinošais efekts ir tieši tas pēc kā ilgojas bojāti nagi.

4. Šī sviests nagiem. Pēdējais, bet ne mazāk svarīgais, ir augu sviests vai dabīgā versija gatavam nagu sviestam. Šī sviests ne tikai saglabā pietiekamu mitruma līmeni, bet arī aizsargā nagus no bojājumiem, izlīdzina to struktūru, atjauno dabisko krāsu, palielina spīdumu un uzlabo atjaunošanos.

Ja vēlaties, varat izmantot citas [nagu kopšanas eļļas] vai izveidot savu eļļu maisījumu. Daudzveidība mūsu nagiem patiks.

Pašdarināts nagu kondicionieris

Mājas maisījumu pagatavošana un pielietošana ir lielisks veids, kā barot nagus pēc gēla manikīra. DIY kondicionieris var darboties tikpat efektīvi kā veikalā nopirktais.

DIY nagu kondicionieris uz želatīna bāzes

Nagu kondicionieris uz želatīna bāzes jeb nagu laminēšana. Tas ir dabisks veids, kā stiprināt bojātus, trauslus nagus pēc gēla. Iesakām izmēģināt šo procedūru, jo želatīns ir bagāts ar biotīnu, minerālsāļiem un olbaltumvielām (vielām, kas veido nagus).

Kā pagatavot želatīna nagu kondicionieri? Ņem 2 tējkarotes želatīna un aplej ar siltu ūdeni. Atstājiet maisījumu uz dažām minūtēm, lai želatīns sacietētu. Iemērciet nagus maisījumā vai uzklājiet to uz nagu plāksnēm un atstājiet uz vairākām minūtēm. Atkārtojiet ārstēšanu vismaz katru otro dienu.

DIY vitamīniem bagāts nagu kondicionieris

Vēl viens mājas nagu kondicionieris, kas arī ir lieliska izvēle pēc gēla noņemšanas, ir pagatavojams no olīveļļas, vitamīniem A + E un citronu sulas. Pēdējai sastāvdaļai ir pārsteidzošas barojošas īpašības, un tā padara nagus gaišākus, savukārt olīveļļa un vitamīni ir ideāli piemēroti atdzīvināšanai un mitruma palielināšanai nagos.

Nagu kondicioniera sagatavošana ir ļoti vienkārša. Karotei olīveļļas, pievienojiet pusi tējkarotes svaigi spiestas citrona sulas un vairākus pilienus vitamīnu (pieejami aptiekā). Regulāri iemasējiet maisījumu nagos.

DIY augļu un dārzeņu nagu kondicionieris

Ko vēl var izmantot, lai pagatavotu efektīvu, dabisku nagu kondicionieri, lai stiprinātu nagus pēc gēla noņemšanas? Augļi un dārzeņi! Piemēram, barojošs gurķis, izgaismojošs citrons un atjaunojošs ābols. Regulāri lietojot, šis maisījums stiprina nagus.

Pagatavošanas recepte ir pavisam vienkārša. Sarīvē gurķi un ābolu, pievieno svaigu citrona sulu, samaisa un izlīdzina uz nagiem. Atstājiet uz pāris minūtēm un atkārtojiet apstrādi katru vai katru otro dienu.

Populārākās nagu kopšanas procedūras pēc gēla lakas noņemšanas

Ir pieejamas arī salonu procedūras nagu nostiprināšanai un gēla manikīra radīto bojājumu novēršanai. Ja vēlaties atjaunot bojātos nagus pēc gēla, izmantojot profesionālu ārstēšanu, varat izvēlēties vienu no šīm iespējām:

  • Japāņu manikīrs ir lieliska izvēle, ja vēlaties nedaudz nostiprināt nagus un ļaut tiem atpūsties, dodot iespēju tiem atjaunoties. Procedūra sastāv no uzturvielām bagātas pastas (t.sk. keratīnu, bišu vasku, A+E vitamīnu u.c.) pulēšanas nagos.
  • dabisks manikīrs, kurā dabiskums ir prioritāte. Tas ietver nagiem skaistas formas piešķiršanu, izmantojot pareizas formas nagu vīles, maigu nagu pulēšanu un barības vielu piegādi, piemēram, eļļas. Tas ir tipisks manikīrs, kas koncentrējas uz smalku un dabisku izskatu.
  • SPA manikīrs, ir dabiska manikīra kombinācija ar barojošu procedūru un papildus roku masāžu, kas stimulē mikrocirkulāciju, lai nagi kļūtu stiprāki.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika