Ādas lutināšana vannā. Mazgāšanās kā veids, kā iegūt apbrīnojamu ķermeni

Ādas lutināšana vannā. Mazgāšanās kā veids, kā iegūt apbrīnojamu ķermeni

Lai arī tas varētu izklausīties pārsteidzoši, vannošanās ir viena no smalkākajām metodēm, kā padarīt ķermeņa ādu maigu un skaistu. Vai zināt, kā rūpēties par savu ķermeni mazgāšanās laikā un uzreiz pēc tās? Vai esat iepazinies ar regulāras vannas lietošanas priekšrocībām? Jūties kā Kleopatra un iemērc ķermeni barojošā piena un medus vannā vai izmanto citas idejas, lai iegūtu neticami relaksējošu vannas laiku.

Kad grūtā diena beidzot beigusies, noteikti esi pelnījis atslodzes un atslābināšanās brīdi. Un nekas cits neatliek, kā vien vanna - un tai nav jābūt vienai no tām dārgajām SPA procedūrām, bet tikai regulārai vannai, ko var sagatavot mājās. Tomēr noslēpums ir izvēlēties pareizās vannas piedevas (piemēram, dabīgās skaistumkopšanas eļļas). Tikai tad vannošanās laiks nes vēlamos rezultātus, kas izpaužas kā nomierināts ķermenis un dvēsele. Galu galā mūsu organisms dievina vannas, tāpēc kāpēc gan no tām nesaņemt maksimāli daudz!

Vannošanās kultūrā. Brīdinām par jautru faktu!

Vecs japāņu teiciens vēsta: “Ejiet vannā, jo sajūta ir gandrīz kā debesīs.” Japāņi vannām piešķir ļoti metaforisku nozīmi. Piemēram, Jaungada dienā viņi savus ķermeņus mazgā ar vēsu ūdeni, lai palielinātu izredzes uz labklājību. Viņu kultūrā ūdens ne tikai simbolizē organisma attīrīšanu, bet arī garīgo.

Azerbaidžānā ir cita veida rituāli, kas saistīti ar vannu. Azerbaidžānas iedzīvotāji vannojas... jēlnaftā, kas patiesībā tiek uzskatīta par panaceju visām ādas problēmām. Ungāru vannas termobaseinos ir veids, kā relaksēties visai dienai, tāpat kā dāņiem, kas vannas saista ar komfortu.

Tomēr visnopietnākā pieeja pie vannām ir Turkiem, kuriem Hammam attīrīšanas tradīcijas ir sava veida metafiziska pieredze - vanna turku stilā ilgst dažas stundas un tiek sadalīta dažos posmos, katram no tiem ir īpaša nozīme.

Pat senatnē dzīvojošie atpazina vannošanās spēku. Zināmākais ķermeņa kopšanas rituāls bija pelde ēzeļa pienā un vanna medū. Tiek uzskatīts, ka viena no šādiem pienainas vannas atbalstītājiem bija Kleopatra, kas patiesībā to darīja regulāri. Šim rituālam vajadzēja saglabāt viņas jaunību un skaistumu. Kas interesanti, cilvēkiem, kas gatavoja vannas Kleopatrai, bija nepieciešams piens, kas ņemts no 700 mauriem, lai piepildītu vannu! Runājot par Eiropas iespaidiem, tiek uzskatīts, ka Katrīna lielā vannojās olu dzeltenumā, mandeļu eļļā, rožu ūdenī un... degvīnā!

Ieguvumi no vannām. Ko no tā iegūstam?

Šodien, kopš esam sākuši apzināties šīs ārstēšanas daudzfunkcionālos mērķus un potenciālu, arvien vairāk cilvēku ziņo par ilgu vannu lietošanu ātro dušu vietā. Ja vien mums ir iespēja, dodamies vannā, lai ļautos šim brīvajam laikam, kas ir stingri saistīts ar siltu ūdeni un aromātiskām eļļām. Tomēr va to darīt vienmēr ir labi?

Iemērkšanas ķermenis vannā lielā mērā ir veids, kā atslābināties pēc garas un nogurdinošas dienas. Šī vienkāršā ārstēšana var ievērojami samazināt depresijas risku, jo tā sniedz atvieglojumu, palīdz mums nomierināties un likvidē sekas, ko rada ilgstoša pakļaušana stresa iedarbībai.

Turklāt peldēšanos nevajadzētu saistīt ar tīru baudu tikai tāpēc, ka tā ir arī ārstnieciska procedūra. Organisma iegremdēšana ūdenī, kam ir īpaša temperatūra, palīdz mazināt muskuļu spriedzi, nodarbojas ar muskuļu krampjiem, kā arī mazina sāpes, piemēram, locītavās un galvā. Daži cilvēki salīdzina efektus, kas rodas, lietojot relaksējošas vannas, ar rezultātiem, kas sasniegti pilnas ķermeņa masāžas dēļ.

Peldēšanās priekšrocības ietver arī ķermeņa detoksikāciju un apgādāšanu ar būtiskām barojošām vielām. Turklāt šī terapija veicina asins un limfas plūsmu, kas saistīta ar cīņu pret celulītu un pat ķermeņa tievēšanu.

Ja vēlamies turēties tālāk no ierasta aukstuma, peldēšanās palīdzēs uzlabot imūnsistēmu. Runājot par miega traucējumiem, runā, ka silta vanna cīnās ar bezmiegu, atvieglojot aizmigšanu.

Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi, ka viena no lielākajām peldes priekšrocībām ir pretnovecošanās efekts, kāds piemīt šai ārstēšanai. Lai aizkavētu novecošanas procesus, pietiek ar antioksidantiem apvienojumā ar attinumu vannā, tie padara ādu elastīgāku, kā arī mazina krāsas izmaiņas, grumbas un citas pazīmes, kas atstāj laiku uz mūsu ķermeņa.

Kā sagatavot vannu mājās?

Labā ziņa ir tā, ka nav jāapmeklē SPA, lai maksimāli izmantotu to, ko pelde vannā varētu piedāvāt. Šādu relaksējošu, atjaunojošu un enerģiju atraisošu vannu var viegli sagatavot mājās.

Pats par sevi saprotams, ka nepieciešama vanna, tomēr ir vairāk, kas nepieciešams šim skaistuma rituālam. Kam vēl ir vērts pievērst uzmanību?

Vannas ūdens

Bez ūdens vannoties nesanāks - par to šaubu nav, vai ne? Būtībā vislabāk būtu, ja ūdens nebūtu pārāk kaļķains, jo tas varētu veicināt ķermeņa stāvokļa pasliktināšanos. Iespējams, mēģināsi filtrēt ūdeni, bet, par laimi, tas nebūs nepieciešams. Temperatūra ir svarīgākā:

• 21-27 º C - remdenai vannai ir nomierinošs efekts
• 34-37 º C - silta vanna relaksē un nomierina
• 38-42 º C - karstā vanna stimulē asinsriti

Kosmētiskie līdzekļi vannai

Patiešām, vannas piedevu daudzveidība mūs varētu pārsteigt. Produktus var izvēlēties, pieskaņojot tos savām ādas vajadzībām/tipam vai pievēršoties konkrētu ādas problēmu risināšanai. Tomēr jāsaprot, ka nevienas vannas putas, sāļi, pieniņi, bumbiņas un citi līdzīgi produkti nelīdzinās dabīgiem garšaugiem un eļļām - vienīgajiem, kam nav pievienoti konservanti un sintētiskās vielas.

Mājas Spa. Ko pievienot vannai?

Nenoliedzami, visvienkāršākais veids ir ūdenim pievienot vannas putas. Tomēr reizēm to darīt nav vērts, un vannas sagatavošana ar dabīgām piedevām varētu izrādīties krietni vien vērtīgāka. Patiesībā šī prakse sniedz plašākas iespējas - tas, ko pievienojat vannas ūdenim, ietekmē mājas peldes īpašības un efektus. Acīmredzot sastāvdaļas var kombinēt un sajaukt tā, lai izveidotu savām vajadzībām atbilstošu vannu.

Ko vērts pievienot vannai, lai ādu labāk kondicionētu?

Vannas eļļas

Vislabākās no dabīgajām vannas piedevām ir eļļas, kas pastiprina dabisko ādas hidrolipīdu barjeru, saglabā adekvātu hidratācijas līmeni, baro, mīkstina, veicina ādas gludumu un elastību. Katrai eļļas vannai būs dažādas īpašības, kas ir atkarīgas no eļļas, ko izvēlamies šim mājas skaistumkopšanas rituālam:

  • mandeļu eļļa - cīņai ar strijām un celulītu
  • kokosriekstu eļļa - rūpējas par ādas mitrināšanu, aizsargā to
  • argāna eļļa - baro, atjauno un mazina kairinājumus
  • linsēklu eļļa - pretiekaisuma un atjaunošanai
  • džodžobas eļļa - mīkstina, atbrīvo no, piemēram, ekzēmas pazīmēm
  • šī sviests - nomierina un reģenerē saules apdedzinātu ādu

Ēteriskās eļļas vannai

Ja vannai vēlaties pievienot kādas aromterapijas īpašības, tad jālieto ēteriskās eļļas. Tās ne tikai spēj pacelt Jūsu noskaņojumu, relaksēt vai spēcināt (atkarībā no tā, kuru no tiem izvēlēsieties), bet arī ir antiseptiski līdzekļi un tiem ir ādu kondicionējoša iedarbība. Zem populārāko ēterisko eļļu saraksta, kuras drīkstat lietot:

  • bergamotes ēteriskā eļļa - samazina svīšanu, mazina pūtīšu un aukstuma iekaisuma pazīmes, mazina nervu spriedzi
  • citrona ēteriskā eļļa - labi kalpo reimatisma gadījumā, palīdz izārstēt ekzēmu un nogludina ādas krāsas izmaiņas
  • lavandas ēteriskā eļļa - nomierina, palīdz aizmigt, atslābina un papildus samazina ādas iekaisumus un strijas
  • apelsīnu ēteriskā eļļa - veicina garastāvokli, enerģizē, mazina muskuļu krampjus un ādu padara elastīgāku
  • rožu ēteriskā eļļa - uzrāda spēcīgas atjaunojošas īpašības, samazina strijas, novērš plīstošus kapilārus, tiek atzīta par ideālu sausas ādas ārstēšanai
  • ilang ilang ēteriskā eļļa - stimulē mikrocirkulāciju, samazina pārmērīgu sebuma producēšanu un palīdz pret trauksmi
  • piparmētru ēteriskā eļļa - mazina ādas kairinājumus, ko izraisa skūšanās vai kukaiņu kodumi, mazina sāpes
  • tējas koka ēteriskā eļļa - lieliski piemērota ādas un nagu problēmu ārstēšanai, palīglīdzeklis apdegumu dziedēšanai

Ārstniecisko augu vannas

Svaigu un kaltētu garšaugu (vai arī ārstniecisko augu infūzijas) pievienošana siltā ūdenī ir ideāla metode, kā bagātināt regulāras vannas ar papildu īpašībām. Tas, kā šāda peldēšanās ietekmēs mūsu ķermeni, ir atkarīgs no mūsu izvēlētajiem ārstniecības augiem:

  • kumelīte - ir antibakteriāla, mazina pinnes, palīdz aizmigt
  • liepziedi - atvieglos un nomierinās, mazina niezi un kairinājumus
  • nātre - atbrīvo no toksīniem, mazina sāpes un mazina tūsku
  • apiņi - mazina kairinājumus, palīglīdzeklis nomierināšanā un novērš bezmiega problēmas
  • lavanda - atslābina, atjauno līdzsvaru, mazina stresu un galvassāpes
  • rozmarīns - mazina kairinājumus, nomierina nervus un āda paliek gluda
  • piparmētra - ir antiseptiska, mazina reimatisma pazīmes, nomierina nervus

Citas vannas piedevas

Bez eļļām un garšaugiem var pievienot arī daudz citu vielu, kas pozitīvi ietekmē ādu. Labā ziņa ir tā, ka mums ir pieejamas daudzas no tām, bet bieži vien mēs pat neapzināmies milzīgos ieguvumus, ko tās piedāvā:

  • piens (vislabāk, ja kazas) - piena vanna ir karalisks veids, kā iegūt gludu, labi mitrinātu un barotu, jauneklīgu ādu
  • medus - dabīgais medus ir mitrinātājs, tāpēc to ir vērts pievienot vannām, ja ir problēmas ar sausu ādu
  • mangāna sulfīds (saukts arī par Epsomas sāli) - viens no smalkākajiem sāls veidiem ar relaksējošām un detoksicējošām īpašībām
  • linsēklas - no linsēklām pagatavota infūzija labi palīdz mazināt kairinājumus un atstāj mitru ādu
  • raugs - tā kā B grupas vitamīnu tajā ir daudz, tas izārstē pinnes, psoriāzi un citus dermatoloģiskus traucējumus
  • cepamo sodu - to atzīst par spēcīgu attīrošu līdzekli, kas atbrīvo ādu no toksīniem un citiem piemaisījumiem

Labākās vannas receptes

Ja nezini, kā modernizēt savu regulāro vannošanās rituālu, lai sasniegtu konkrētu efektu, vari izmantot šādas vannas receptes. Lūk, labākās mājas vannas, ko var sagatavot mājās pats!

  1. Barojoša vanna - uzlej 1/2 litru verdoša ūdens uz 50 g kaltētām kliņģerītēm, uzliek vāku un ļauj tam uzsūkties 20 minūtes. Izspiež infūziju, pievieno 125 ml medus, samaisa un lej vannas ūdenī. Bagātina ar dažiem pilieniem hialuronskābes.
  2. Atjaunojošā vanna - sajauc 125 ml medus ar 2 litriem trekna piena (vislabāk, ja kazas). Pievieno vannas ūdenim un bagātina ar 8 pilieniem rožu eļļas. Pēc izvēles var iemest svaigas rožu ziedlapiņas (tās izskatās satriecoši!).
  3. Nomierinoša vanna - sajauc 100 g kaltētu kumelīšu, 50 linu ziedu, vilkābeles un lavandas. Izžāvētos garšaugus ieliec lina maisiņā, sasien un iemērc karstā ūdenī. Vannošanās laikā to pāris reizes saspiež, lai palīdzētu garšaugiem atbrīvot barības vielas.
  4. Pretpinņu vanna - ieliec maisiņā 1000 g kviešu klijas, pārsedz ar ūdeni un vāra 30 minūtes. Saspiež un pievieno infūziju vannas ūdenim kopā ar 30 g svaiga rauga un 10 pilieniem bergamotes ēteriskās eļļas.
  5. Izlīdzinošā vanna - sagatavo 250 ml sviesta piena, 2 tējkarotes medus un 125 ml olīveļļas vai mandeļu eļļas. Pievieno sastāvdaļas siltam ūdenim un maisa. Var pievienot ne tikai vienu vien eļļu.
  6. Attīrošā vanna - ņem 200 g mangāna sulfīda un 3 tējkarotes cepamās sodas un tad abas sastāvdaļas pievieno siltam ūdenim. Bagātiniet vannu ar nātru uzlējumu un pāris pilieniem tējas koka eļļas.

Kā palīdzēt vannas istabai palielināt savu skaisto potenciālu vēl vairāk?

Vanna ir ne tikai ķermeņa un dvēseles nomierināšanas veids, bet arī nomierina ādu. Taču vai ieguvumi ir tikai šajos trīs aspektos? Pielietojot dažus vienkāršus trikus, regulāru vannu var pārveidot par mājas SPA un nodrošināt aprūpi visam ķermenim.

Iesākumam pievērsīsimies matu kopšanai, ko var veikt vannošanās laikā. Atliek vien - pirms iekāpšanas vannā, kas pildīta ar aromātiskām eļļām, uzklāt vai nu matu masku, vai eļļu. Mitrums un augstāka temperatūra padarīs jūsu matu eļļas apstrādi efektīvāku un nodrošinās matu tvaika apstrādes iedarbību. Baudot vannas sniegtās priekšrocības, barojošās vielas iekļūst matos, lai tos reģenerētu un kondicionētu no iekšpuses.

Līdzīgā veidā mēs varam parūpēties par savu sejas ādu. Vienkārši uzklāj sejas masku (vai nu nopērkamu aptiekā, vai paštaisītu) un ļaujies atslodzes brīdim, kamēr maskas barojošās vielas rūpējas par tavu sejas ādu. Dabiski, ka uzklātajām sejas maskām ir jāatbilst jūsu pašreizējām ādas vajadzībām.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika