Eļļas manikīrs: dabisks veids, kā iegūt stiprus un veselīgus nagus!

Eļļas manikīrs: dabisks veids, kā iegūt stiprus un veselīgus nagus!

Daudzu cilvēku problēma ir plāni, vāji vai trausli nagi. Kā atjaunot nagus un atjaunot zaudēto skaistumu? Vislabākā ideja ir izmantot eļļas manikīru - sen zināmu dabisku nagu kondicionēšanas metodi. Uzzini, kā šī eļļas apstrāde īsti darbojas un kuras eļļas izvēlēties, lai no tās iegūtu labāko!

Dabisko eļļu lietošana ir neierobežojama, un par to nav šaubu. Tās ir ne tikai daudzfunkcionālas, bet arī efektīva kondicionēšanas ziņā. To uzklāšana nav ierobežota līdz matiem, ķermenim un sejai, jo dabiskās eļļas var veiksmīgi izmantot arī nagu ārstēšanai. Tāpēc, ja nagi ir bojāti un trausli, dodiet eļļu manikīram iespēju!

EĻĻAS MANIKĪRS - skaistumkopšanas līdzeklis, kas nodrošina reģenerāciju, stiprināšanu un intensīvu nagu kopšanu. Tas risina dažādus ar nagiem un kutikulu saistītus jautājumus, izmantojot dabiskās eļļas. To var veikt gan mājās, gan skaistumkopšanas salonos, arī speciālās SPA zonās.

Kādas ir eļļas manikīra priekšrocības?

Lielākā eļļas manikīra priekšrocība ir tā, ka šī metode ir pilnīgi dabiska. Pateicoties šai ārstēšanai, mēs pakļaujam nagus tikai dabīgām vielām, lai tos reģenerētu, stiprinātu un izdaiļotu vienkāršā veidā. Vērts norādīt, ka eļļas manikīrs ir procedūra, ko var veikt mājās, izmantojot viegli pieejamus produktus - tas padara ārstēšanu noteikti lētāku par profesionālu nagu ārstēšanu. Vēl viens milzīgs līdzeklis dabisko eļļu uzklāšanai uz nagiem ir iespēja tās pieskaņot mūsu nagu pašreizējām vajadzībām. Šādas pielāgotas eļļas apstrādes dēļ visas nagu kaites var efektīvi izārstēt.

Bet... vai ir vērts izmantot dabiskās eļļas nagu glābšanai, ja katrā aptiekā vai kosmētikas veikalā varam atrast jau gatavus kondicionierus, kas reģenerē nagu plāksnītes?

Nagu eļļa pret nagu kondicionieri

Pamanot, ka pēdējā laikā nagi kļūst trausli, sāk šķelties un šķiet mazāk elastīgi, vairumā gadījumu cilvēki pievēršas nagu kondicionieriem.

Diez vai kāds rūpīgi analizē nagu balzama SASTĀVDAĻU SARAKSTU. Žēl, jo lielākā daļa šāda veida produktu satur formaldehīdu. Tā ir viela, kas var izraisīt alerģiskas reakcijas un pastiprināt nagu šķelšanās problēmu. Loģiski -  kondicioniera uzklāšana, kas bojā nagus, nevis tos reģenerē, noteikti ir slikta ideja. Ņemot to vērā, dabīgajām eļļām ir priekšrocība pār nagu kondicionieriem, jo to sastāvs veidots no 100% auksti spiestas eļļas.

Vēl viens būtisks jautājums ir nagu balzamu IZMAKSAS. Daži kosmētikas līdzekļi, kas paredzēti stāvokļa atjaunošanai bojātiem nagiem, var izmaksāt dažas reizes dārgāk nekā dabīgas skaistinošas eļļas. Paturot to prātā, kļūst acīmredzams, ka labāks variants ir ieguldīt dabīgā eļļā, jo tās tilpums ir lielāks un tās efektivitāte ir labāka.

Varētu šķist, ka nagu kondicioniera UZKLĀŠANA ir tas lauciņš, kur dabiskās eļļas zaudē šiem jau gataviem skaistumkopšanas produktiem. Parocīgs iepakojums, ērtas birstītes, ātri uzsūcošas formulas - tās ir nagu kondicionieru labās puses. Tomēr tiek apgalvots, ka dabiskās eļļas ir labākas, jo tās var lietot daudzējādi - ne tikai kā parastu nagu kondicionieri, bet arī, piemēram, pievienojot tās barojošām vanniņām.

Kā dabiskās eļļas ietekmē nagus?

Pienācis laiks tuvāk ielūkoties eļļas manikīra ieguvumos. Šķiet, ka nagu apstrāde ar dabīgajām eļļām dod daudz labvēlīgu rezultātu, paredzot, ka ārstēšana tiek veikta regulāri. Vārdu sakot, dabiskās eļļas nodrošina:

  • nagu plāksnīšu stiprinājums
  • nagu šķelšanās profilakse
  • nagu augšanas paātrināšana
  • intensīva reģenerācija
  • krāsas zuduma mazināšana
  • cietāki nagi
  • gludums un dabisks mirdzums
  • mīkstas un veselīgas kutikulas

Efekti, ko jūs iegūstat no šīs terapijas, ir cieši saistīti ar eļļu, ko izmantojat procedūrai. Galu galā katra no tām ir ar atšķirīgām īpašībām, tāpēc to iedarbība arī var nedaudz atšķirties. Neapšaubāmi, neatkarīgi no izmantotajām eļļām iznākums katru reizi būs pozitīvs, jo dabiskās eļļas vienmēr darbojas mums par labu.

Labākās eļļas izmantošanai uz nagiem (mini 'tops')

1. RĪCINEĻĻA - atzīta par neaizvietojamu nagu eļļu īpaši tad, ja vēlamies stiprināt nagus un paātrināt to augšanu. Uzklājot to regulāri, tie ne tikai kļūst cietāki, bet arī tiek mīkstinātas un izlīdzinātas kutikulas. Tas atstāj veselīgi mirdzošus nagus. Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi, ka rīcineļļa lieliski reģenerē nagu plāksnītes.

2. ARGANA EĻĻA - satur augstu E vitamīna un taukskābju koncentrāciju, pateicoties kurai tā atjauno un nostiprina nagus īsā laikā. Tā ir eļļa, kas pasargā pirkstu galus no mitruma zuduma, saules iedarbības un cita veida bojājumiem. Argana eļļa izlīdzinās un izdaiļos nagus.

3. DŽODŽOBAS EĻĻA - viena no efektīvākajām eļļām, ko izmanto nagu kondicionēšanas vajadzībām. Tā baro un stiprina nagus un vienlaikus spēj mīkstināt sausās kutikulas. Tā ir viegla, un lai tā pilnībā uzsūktos, nepaies ilgs laiks. Džojobas eļļa palīdz atjaunot nagu mirdzumu un gludumu.

4. MANDEĻU EĻĻA - šī ir vēl viena vieglā eļļa, kas atzīta par ideālu izmantošanai eļļas manikīrā. Tās vieglā konsistence atvieglo uzklāšanu, un tās pierādītās mīkstinošās īpašības nodrošina ātru sausas kutikulas mitrināšanu. Mandeļu eļļa izlīdzina nagus un uztur adekvātu hidratācijas līmeni.

5. TĒJAS KOKA EĻĻAI - piemīt spēcīgas antioksidatīvas, pretiekaisuma un antibakteriālas īpašības, tāpēc tā labi noder problemātisku nagu (piemēram, mikozes skarto) ārstēšanā. Tā mazina kairinājumus, palīdz izārstēt infekcijas un reģenerē nagus. Tāpat arī atstāj nagus labi barotus.

6. OLĪVEĻĻA - pateicoties tam, ka tā ir spēcīga smērviela, to bieži iesaka lietot roku un nagu vannās. Paštaisīts nagu kondicionieris olīveļļas veidā ir veids, kā iegūt spēcīgākas nagu plāksnītes un izlīdzināt kutikulas. Tas ir pazīstams ar to, ka novērš novājinātu nagu stāvokli, kas ir tieši saistīts ar novecošanu.

7. ŠĪ SVIESTS - lielisks variants tam, kam nepatīk šķidras eļļas un kas dod priekšroku produktiem sviestam līdzīgā formā. Dabīgais ŠĪ sviests (pazīstams arī kā karīts) ir neticami bieza eļļa, kas, saskaroties ar ādu, izkūst. Uzklājot uz nagiem, tā tos baros un nostiprinās, kā arī mīkstinās kutikulas.

8. VAKARA PRĪMULU EĻĻA - ir viena no vismazāk iecienītajām eļļām, tomēr tā lieliski piemērota eļļas manikīram. To var nopirkt kapsulās: pietiek ar vakara prīmulu eļļu no vienas kapsulas, lai nosegtu visus nagus. Tā padara nagus stiprākus, novērš to trauslumu un baro tos.

Kā ar kādu paštaisītu nagu serumu?

Protams, nav jāaprobežojas tikai ar vienas eļļas lietošanu, jo var radīt savus maisījumus. Paštaisīta nagu seruma sagatavošana ir ļoti vienkārša!

Lai izveidotu mājas nagu serumu, būs nepieciešama bāzes eļļa (piemēram, argans, džodžoba, mandeles, saulespuķes, olīva) un daži eļļas pastiprinātāji (piemēram, A un E vitamīns, kas ņemts no kapsulām, citrona sulas, alvejas sulas, hialuronskābes, ēteriskajām eļļām, bišu vaska). Šis nagu ārstēšanas veids piedāvā daudzas iespējas, tāpat kā matu un ķermeņa eļļas kopšana - tas ļauj pielāgot procedūras savām vajadzībām. Turklāt šis universālums paštaisīto nagu serumu padara par labāku kosmētiku nekā aptiekā pieejamie produkti.

Kādus paštaisītus nagu serumus ir vērts izmēģināt?

  • Vitamīnu nagu serums - tas ir lieliski piemērots trausliem, šķeltiem nagiem, kā arī dehidrētai un izkaltušai roku ādai. Lai to sagatavotu, būs nepieciešama: bāzes eļļa (vislabāk, ja džodžoba vai argans), kā arī A + E vitamīna ampulas. Uzsilda eļļu, pievieno ampulu saturu un sāk masēt vitamīnu serumu nagos un kutikulās.
  • Olīvu nagu serums - tas kalpo diviem mērķiem: baro nagus un ļoti labi mīkstina kutikulas. Lai izveidotu šo serumu, vajadzēs: siltu olīveļļu, dažus pilienus citrona sulas un dažus pilienus iecienītās ēteriskās eļļas. Samaisa sastāvdaļas un tad iemasē maisījumu nagos (vismaz 2-3 reizes nedēļā).
  • Nagu augšanu paātrinošs serums - tas ir piemērots, ja rūpējas par nagu stiprināšanu un paātrinātu nagu augšanu. Šeit galvenā sastāvdaļa ir rīcineļļa, kas jābagātina ar ēterisko eļļu maisījumu – rozmarīnu, eikaliptu, citronu un tējas koku. Darbu paveiks regulāra seruma uzklāšana apvienojumā ar pāris minūšu ilgu masāžu.
  • Nagu atjaunojošais serums - tas būs noderīgs tiem, kuru nagi kļūst vājāki un ar vecumu zaudē mirdzumu. Šajā gadījumā nesējeļļa ir mandeļu un džodžobas eļļas maisījums (1:1). Piedevas ir šādas ēteriskās eļļas: lavanda, citrons un mirres. Eļļas ieteicams samaisīt jau pa dienu, lai katru vakaru tās iemasētu nagos.

Eļļas manikīrs: metodes

Vēsās eļļa manikīrs

Noteikti, tas ir izplatītākais eļļas manikīra veids, kas atkarīgs no nelielas izvēlētās eļļas devas iemasēšanas nagu plāksnītēs un kutikulās. Tā ir patiešām vienkārša ārstēšana, kas neprasa nekādus īpašus preparātus. Tikai daži pilieni eļļas un brīvais laiks (no rīta un vakarā) ir viss, kas nepieciešams, lai veiktu šo procedūru. Vārdu sakot, eļļa dažas minūtes jātur iemasēta nagos. Efekti ir vēl labāki, ja ļauj eļļai pilnībā uzsūkties un uzreiz pēc uzklāšanas nemazgā rokas.

Karstās eļļas manikīrs

Vēl vienu nagu stāvokļa uzlabošanas veidu piedāvā karstās eļļas manikīrs, kas prasa nedaudz vairāk laika nekā tā vēsā versija. Vispirms nagi jāsagatavo procedūrai, noņemot nagu laku. Otrkārt, jāuzsilda vai nu eļļa, vai maisījums - tiem nevajadzētu būt pārāk karstiem, lai novērstu roku applaucēšanu. Tāpēc vislabākā ideja ir eļļu uzsildīt ūdens peldē. Kad tā sasniegusi pareizo temperatūru, eļļu var uzklāt uz nagiem, veikt masāžu un pat dažas minūtes var paturēt nagus iegremdētus maisījumā. Augstāka eļļas temperatūra palielina absorbcijas ātrumu, kas dod labākus rezultātus. Kad procedūra ir beigusies, ieteicams ļaut eļļas atlikumiem pilnībā uzsūkties. Pēc kāda laika ar mīkstu dvieli no rokām var noņemt iespējamo eļļas pārpalikumu.

Nagu un roku mērcēšana

Uzskaitot nagu stāvokli veicinošas procedūras, ir vērts pieminēt trešo metodi, kas ir nagu un roku mērcēšana. Kā sagatavot šo skaistumkopšanas procedūru? Vajadzēs nelielu bļodiņu, siltu ūdeni un vai nu iecienītu eļļu, vai eļļu maisījumu. Kad pāris pilienus eļļas ielej ūdenī, jāmērcē rokas un dažus desmitus minūtes jātur vannā. Pastāv cerība, ka pozitīvie efekti kļūs pamanāmi jau pēc pirmās sesijas, taču labāk regulāri pakļaut rokas un nagus šai ārstēšanai.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika