Couperose Skin: Skaistumkopšanas līdzekļi: simptomi, ārstēšana, skaistumkopšanas līdzekļi

Couperose Skin: Skaistumkopšanas līdzekļi: simptomi, ārstēšana, skaistumkopšanas līdzekļi

Vai sārti vaigi liecina par labu veselību? Izrādās, ka ne vienmēr, jo sejas apsārtums ir viena no kuperozas ādas pazīmēm, kas patiesībā ir visprasīgākais ādas tips. Protams, pat hiperreaktīvā sejas krāsa var izskatīties nevainojama, ja tiek apmierinātas visas tās vajadzības. Lasiet tālāk, lai uzzinātu labākos kuperozas ādas kopšanas padomus un lietas, ko šis jutīgākais ādas tips slikti panes.

Kuperozas ādas raksturojums

Ir diezgan viegli atšķirt kuperozu ādu no citiem veidiem. Tas ir skaidri apsārtusi, ko bieži ietekmē rosacea un tā sauktās zirnekļa vēnas, kas ir salauzti kapilāri, kas ir redzami caur plānu ādu, veidojot plankumainu vēnu ligzdu.

Patiešām, kuperozā āda ir tik plāna, ka asinsvadi ir viegli pamanāmi. Ir arī pāris šķietami nekaitīgi faktori, kas veicina asinsvadu plankumu veidošanos. Karsto dzērienu dzeršana, pikanta ēdiena lietošana un nelabvēlīgi laikapstākļi tieši ietekmē asinsvadus, liekot tiem ātri reaģēt, kas savukārt veicina sejas apsārtumu. Tāpēc kuperozas ādas kopšanai jākoncentrējas uz novājinātu kapilāru stiprināšanu, kā arī skaidri hiperreaktīvas ādas aizsardzību un atvieglošanu.

Vai jūs zinājāt, ka...

... kuperozu ādu bieži izraisa iedzimti faktori? Tā ir arī viena no raksturīgajām iezīmēm cilvēkiem ar gaišu sejas krāsu un blondiem matiem. Zirnekļa vēnas izraisa arī paaugstināts estrogēna līmenis un traucēta kolagēna sintēze, kas ar vecumu kļūst arvien mazāk efektīva. Bez kolagēna kapilāri zaudē savu noturību, līdz ar to plīsumi.

Kuperozas ādas cēloņi

Kā minēts iepriekš, kuperozai ādai ir jācīnās pret vairākiem izraisītājiem, kas to traucē vairāk nekā citiem ādas tipiem. Nekontrolētu sejas apsārtumu un zirnekļa vēnas bieži izraisa:

  • pārmērīga fiziskā piepūle
  • nelabvēlīgi laika apstākļi (stiprs vējš, svelma saule, zema temperatūra)
  • pēkšņas temperatūras svārstības (sauna, solārijs)
  • spēcīgs un hronisks stress, vardarbīgas emocijas
  • pārāk ilgas un pārāk karstas vannas
  • alkohols, cigaretes, karstie dzērieni, pikanti ēdieni
  • nepareiza ādas kopšana (ādas tipam neatbilstošas kosmētikas lietošana)
  • grūtniecība un hormonālie kontracepcijas līdzekļi
  • menopauze

Kuperozas ādas kopšanas padomi

1. Kuperozas ādas kopšanas pamataspekts ir profilakse, kuras mērķis ir novērst un novērst ādas izmaiņas, kā arī novērst esošos defektus. Ļoti svarīgi ir cīnīties ar kapilāru trauslumu un, kad vien iespējams, izvairīties no izraisītājiem, kas var pasliktināt ādas veselību un izraisīt paaugstinātu jutību. Lai izvairītos no kuperozai ādai raksturīgām nepilnībām, dodieties pēc īpašiem sejas serumiem.

2. Šis ādas tips nepanes cietu un hlorētu ūdeni. Tāpēc, ja krāna ūdens nav mīksts, pirms lietošanas sejas mazgāšanai ieteicams to uzvārīt un atdzesēt.

3. Kamēr runājam par mazgāšanos, kuperoza āda jāpadara tīra tikai ar maigiem tīrīšanas līdzekļiem. Sasniedziet tikai produktus, kas paredzēti jutīgas un kuperozas ādas kopšanai. Tīrīšanas laikā esiet maigs pret seju. Neberziet to pārāk spēcīgi, lai novērstu asinsvadu plīsumu.

4. Reizi nedēļā uzklāj nomierinošas un atvēsinošas sejas maskas. Šādi produkti veicina rūpes par šo prasīgo un hiperreaktīvo ādas tipu un sniedz atvieglojumu.

5. Aizmirstiet par augsta līmeņa eksfoliantiem. Novietojiet visus mehāniskos skrubjus un ļoti uzmanīgi izvēlieties fermentatīvos pīlingus - pirms pīlinga izvēles ieteicams konsultēties ar kosmetologu. Varat arī izmantot želejas preparātus, kas izgatavoti ar vieglām skābēm (piemēram, laktobionskābi). Šādi produkti nekairina hiperreaktīvu ādu, bet neticami labi izšķīdina atmirušās šūnas.

6. Sargā kuperozu ādu no saules gaismas! Šāda maiga sejas krāsa ir jāpasargā no saules stariem ne tikai vasaras sezonā. Jāpiebilst, ka UV gaisma iekļūst caur mākoņiem, tādējādi sasniedz un ietekmē ādu arī rudenī. Šī iemesla dēļ aizsargājiet ādu visu gadu, izmantojot krēmus ar SPF 15 ziemā un krēmus ar SPF 30 vasarā.

7. Vai vēlaties padarīt zirnekļa vēnas mazāk pamanāmas? Mēģiniet izmantot tonālo krēmu, kas paredzēts kuperozai ādai raksturīgo plankumu nosegšanai. Šāda veida produktu sastāvā ir dzeltens pigments, kas samazina sejas apsārtumu.

8. Izvairieties no karstas vannas, saunas un solārija apmeklējuma. Ieteicams arī ierobežot saules iedarbību vasarā, jo pārmērīga sauļošanās nav labvēlīga kuperozai ādai. Neaizmirstiet ziemā lietot mitrinātāju. Jums vajadzētu arī aizsargāt ādu no sasalšanas un sausa gaisa.

9. Samaziniet alkohola, pikanta ēdiena un stipras kafijas patēriņu. Smēķēšanas atmešana būtu arī noderīga. Visu veidu stimulanti negatīvi ietekmē katru ādas tipu.

10. Izvairieties no sintētiskām kosmētikas sastāvdaļām, piemēram, mākslīgiem aromātiem vai parabēniem, kas izraisa kairinājumu. Likvidējiet šādas sastāvdaļas: alkoholu, mentolu, piparmētru, eikalu

yptus ēteriskā eļļa, kā arī spēcīgas skābes, piemēram, AHA un BAH.

Skaistumkopšanas produkti kuperozai ādai

Pareizas kosmētikas lietošana ir labas un mierīgas ādas atslēga. Izvēlieties tos uzmanīgi, vienmēr pārbaudot sastāvdaļas. Lai gan ir pierādīts, ka kuperozai ādai ir daudz kosmētikas sastāvdaļu, ir tikai viena formula, kas rada vislabāko efektu - sejas serums. Šī kosmētika nodrošina satriecošus rezultātus, jo tā dziļi iesūcas, nodrošinot barības vielas visos ādas slāņos. Pienācīgs sejas serums kuperozai ādai ir izstrādāts tā, lai cīnītos un tiktu galā ar visām ādas problēmām. Un tieši tā darbojas Nanoil pretapsārtuma sejas serums. Tas nomierina ādu un mazina rosaceju, izgaismo sejas apsārtumu un dzēš zirnekļa vēnas. Rūpīgi atlasītās kondicionējošās sastāvdaļas samazina paplašinātos kapilārus, atvieglo kairinātu ādu un aizsargā to no nelabvēlīgiem laikapstākļiem.

Bez sejas seruma, kas ir būtisks kuperozas ādas kopšanas veselībai, ir arī pāris citi ādas produkti, kurus ir vērts ieviest ikdienas skaistumkopšanas rituālā, un tie ietver maigu, augu izcelsmes kosmētiku. Izmantojiet neinvazīvus tīrīšanas un kosmētikas noņemšanas līdzekļus, taču labāk atsakieties no mehāniskiem sejas skrubjiem. Mazgājot seju, dariet to maigi – enerģiska berzēšana bieži veicina asinsvadu plankumu veidošanos. Hiperreaktīvu un apsārtumu pakļautu ādu var nomierināt arī ar augu ūdeni, piemēram, burvju lazdu ūdeni, kas papildus uzlabo limfas cirkulāciju un ir spēcīgs pretiekaisuma līdzeklis.

Drošas procedūras kuperozai ādai

Ir dažas drošas procedūras, kas lieliski piemērotas kuperozai ādai. Visizplatītākie ir:

LĀZERA APSTRĀDE

Viena no populārākajām kuperozas ādas kopšanas metodēm, kas ir atkarīga no gaismas stara novirzīšanas uz bojātajiem kapilāriem, lai tos salabotu. Tā rezultātā redzami uzlabojas ādas izskats un ievērojami samazinās asinsvadu plankumi. Visi svarīgie lāzera parametri vienmēr tiek apsvērti un rūpīgi iestatīti, lai novērstu apkārtējo šūnu bojājumus.

JONU TERAPIJA

Šīs ārstēšanas mērķis ir stiprināt novājinātus kapilārus, padarot tos izturīgus pret ārējiem agresoriem. Jonu terapijas laikā barības vielas tiek transportētas dziļāk zem epidermas, lai nomierinātu kairinājumu, kā arī mazinātu rosaceju un zirnekļa vēnas. Pavasaris ir labākais laiks šīs procedūras izmantošanai, lai sagatavotu ādu vasarai un ziemai raksturīgajiem nelabvēlīgajiem laikapstākļiem.

KALIBRĒTA IMPULSĀ GAISMA, pazīstama arī kā CPL APSTRĀDE

Rosacea un hiperpigmentācija ir divas nepilnības, kas ir cieši saistītas ar kuperozu ādu, un profesionāla ārstēšana, kuras mērķis ir padarīt šos ādas plankumus gaišāku, ir kalibrēta pulsējoša gaisma. Vienkārši sakot, gaismas stars tiek vērsts uz krāsas maiņu, lai to pilnībā izdzēstu no sejas. CPL lielākā priekšrocība ir tās tūlītējais efekts, kas izpaužas kā vienmērīgs ādas tonis.

HIDROMIKRODERMABRĀZIJA

Šī ir maiga pīlinga procedūra, ko izmanto, lai papildinātu ādu ar ūdeni. Tas nodrošina dziļu tīrīšanu un ļoti efektīvu atmirušo ādas šūnu noņemšanu. Turklāt hidro mikrodermabrāzija ir pazīstama arī kā cīņa pret rosaceju un krāsas maiņu. Šī neinvazīvā procedūra ir lieliski piemērota kuperozai ādai.

MĀJAS LĪDZEKĻI KUPEROZAI ĀDAI

Ņemiet vērā, ka pat vismodernākās estētiskās medicīnas procedūras var nesniegt pozitīvus rezultātus, ja neievērosiet kuperozas ādas kopšanas režīma pamatnoteikumus. Būtiski ir maigi ādas kopšanas līdzekļi un sejas serums. Turklāt mājas sejas masku lietošana zirnekļa vēnām ir arī jāuzskata par būtisku kuperozas ādas kopšanas elementu. Šādi produkti ir maigi ādai, tāpēc tos var lietot pat divas reizes nedēļā. Ieteicams arī jutīgo ādu noslaucīt ar gurķu sulu un kumelīšu uzlējumu.

Pārtika, kas ir piemērota kuperozai ādai

Pārsteidzoši, ka kuperozās ādas nomierināšanai pietiek ievērot veselīga uztura pamatprincipus. Lai novērstu asinsvadu plankumus un rosaceju, jums vienkārši jāiekļauj savā uzturā vairāk dārzeņu un augļu, īpaši to, kas ir bagāti ar vitamīniem un minerālvielām, kas nepieciešamas ādai. Turklāt gan C vitamīns, gan rutīns pozitīvi ietekmē sejas ādu, tāpēc ieteicams nodrošināt ievērojamu šo uzturvielu daudzumu organismā. Vēl viena laba ideja ir uztura bagātinātāji. Parasti ir vērts apzināties, ka vitamīni ir labvēlīgi asinsvadiem, taču no pikanta ēdiena, alkohola, kafijas, ļoti apstrādātas pārtikas un karstiem dzērieniem vajadzētu izvairīties. Enerģijas dzērieni arī nav ieteicami.

Atcerieties, ka arī kuperoza āda var būt nevainojama – tai tikai nepieciešama lielāka uzmanība un atbilstoši ādas kopšanas līdzekļi. Esiet uzmanīgs pret savu ādu un pakļaujiet to procedūrām, pēc kurām tā alkst.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika