Labākais ādas kopšanas režīms, kas jāievēro 20 gadu vecumā

Labākais ādas kopšanas režīms, kas jāievēro 20 gadu vecumā

Jaunai ādai nav nepieciešamas uzlabotas procedūras vai ilgstoša ādas kopšana. Tā diezgan viegli tiek galā ar grūtībām un izskatās labi pat pēc negulētas nakts (jeb ballītes vai ballītes). Neraugoties uz to, jaunai ādai ir nepieciešama pienācīga ikdienas kopšana, lai aizkavētu grumbu rašanos nākotnē. Ja pareizi rūpēsieties par ādu, tā ilgāk saglabāsies jauna un nevainojama. Mēs dalāmies ar labāko ādas kopšanas rutīnu, kas jāievēro 20 gadu vecumā.

Kāda ir āda 20 gadu vecumā?

Jūsu 20 gadu vecumā āda ir veselīga un ideālā formā. To neapgrūtina grumbiņas, vecuma plankumi vai zaudēts kuplums. Jūs esat pārdzīvojis ādai nedraudzīgos pusaudža gadus. Jūsu sejas krāsa ir stabila, bet akūta akne vairs nedraud.

Parasti pūtītes parādās tikai laiku pa laikam, bet jūs, iespējams, cīnāties ar pēpūtītēm. Par laimi, jūs varat viegli no tām atbrīvoties ar kvalitatīvu C vitamīna sejas serumu.

Turklāt sejas āda jūsu 20 gadu vecumā ir optimāli mitrināta, savukārt acu zonā nav nekādu grumbu. Citiem vārdiem sakot, jums nav nepieciešamas progresīvas vai invazīvas procedūras. Iepazīstieties ar ādas kopšanas plānu, kas garantē, ka jūsu āda izskatīsies vislabāk 30, 40, 50 gados...

Obligāti jāzina: kā rūpēties par ādu 20 gadu vecumā?

1. Ādas kopšana 20 gados. PIRMAIS KĀRTĀJS: TĪRĪŠANA

Ja vēlies saglabāt sejas ādu nevainojamu un skaistu, pārliecinies, ka tā necieš no aizsērējušām porām un pinnēm. Dziļa ādas attīrīšana ir ādas kopšanas rutīnas pamats, tāpēc nekad neaizmirstiet noņemt grimu un nekad neejiet gulēt ar grimu. Lietojiet maigas tīrīšanas putas un micelāro ūdeni, kas sastāv no dabīgām sastāvdaļām. Izvairieties no želejām ar abrazīvām vielām, kas nevajadzīgi kairina un sausina ādu.

2. Ādas kopšana 20 gados. PH BALANSS

5,5 (skābs) pH ir ideāls un ādai visdraudzīgākais. Diemžēl nepiemēroti ādas kopšanas līdzekļi izjauc pH līdzsvaru, tāpēc āda kļūst vai nu ļoti sausa, vai taukaina. Tiek traucēti visi procesi, kas notiek ādā. Pārāk zems pH ir vienāds ar pārmērīgu tauku izdalīšanos, neveselīgu spīdumu un nepilnībām visā sejas ādā. Pārāk augsts (sārmains) pH rada neprātīgi sausu ādu un kairinājumus.

Kā saglabāt pH līdzsvaru? Tas ir ļoti vienkārši: iegādājieties labu ādas toniku vai ziedu ūdeni, kas nomierina un baro sejas ādu, kā arī atjauno ideālo pH līmeni. Labākajam produktam vajadzētu saturēt hialuronskābi un augu ekstraktus.

3. Ādas kopšanas līdzekļi tavos 20 gados. HIDRATĀCIJA

Mitrināšana ir būtiska neatkarīgi no vecuma, taču 20 gados tā noteikti ir galvenais. Kāpēc? Ja jauna āda saglabā mitrināšanu, tai nākotnē būs vairāk kolagēna un elastīna. Jūsu ādas kopšanas līdzekļos jābūt tādām sastāvdaļām kā hialuronskābe, alvejas, aloe vera, aļģu ekstrakts un vieglas dabīgas eļļas (piemēram, argana eļļa, makadāmijas eļļa vai jojobas eļļa), kas novērš ūdens zudumu caur epidermu un uztur optimālu mitrināšanas līmeni.

4. ĀDAS KOPŠANAS LĪDZEKĻI 20 gadu vecumā. UV AIZSARDZĪBA

Ja jums patīk sauļoties bez saules aizsardzības, varat sagaidīt, ka pirmās grumbiņas parādīsies pārāk ātri. Tas ir fotonovecošanās jeb ādas bojājumu dēļ, ko izraisa UV starojums. Ticiet vai nē, bet, ja jūs visu mūžu lietotu SPF, jūsu sejas krāsa būtu nevainojama pat līdz pat 60 gadiem! Tas pierāda, cik svarīga ir ikdienas aizsardzība pret saules stariem. Mitrinošs krēms ar vismaz 20 SPF ir ādas kopšanas rutīnas pamatelements - tikpat svarīgs kā ādas attīrīšanas posms.

Piezīme!
UVA stari ir bīstamāki ādai nekā UVB stari, jo tie sasniedz dziļākos ādas slāņus, iznīcinot kolagēna un elastīna šķiedras, kas nodrošina ādas elastību un kuplumu. Tāpēc ir nepieciešams aizsargāt sejas ādu un lietot saules aizsargkrēmu pat rudens un ziemas sezonā.

 

Vai tiešām 20 gadu vecumā ir nepieciešams lietot sejas serumu?

Jauna āda neprasa intensīvu kopšanu kā āda, kurai ir 30 vai vairāk gadu, tāpēc dažas progresīvas aktīvās vielas nav nepieciešamas. Lielākā daļa serumu ir paredzēti novecojošai ādai, tomēr var atrast arī tādus, kas lieliski kopj jaunu ādu, stiprinot sejas krāsu. Nanoil hialuroniskais sejas serums ir ideāli piemērots lietošanai 20 gadu vecumā. Sastāvā esošā zemas molekulmasas skābe iekļūst dermā un uztur optimālu mitrināšanu. Tomēr vienmēr atcerieties, ka pēc seruma vienmēr jālieto mitrinošs līdzeklis, lai barotu un pasargātu ādu no UV stariem.

Vai vēlaties, lai jūsu ādas kopšanas rutīnas pamatā būtu augi? Izmantojiet vēl vienu spēcīgu serumu - tādu, kas bagāts ar vitamīniem, minerālvielām un labvēlīgajiem polifenoliem. Alvejas un baltās tējas sejas serums ir viegls un lieliski iedarbojas no rīta: ķeries pie tā, lai stiprinātu ādu, nomierinātu kairinājumus un aizsargātu sejas ādu pret pilsētas piesārņojumu un toksīniem.

Vai jums 20 gadu vecumā ir nepieciešams acu krēms?

Nē, nevajag. Jūsu āda joprojām ir ļoti kupla un ideāli elastīga. Lai gan āda zem acīm ir plāna, 20 gadu vecumā tai jābūt labā stāvoklī. Lielākā daļa acu krēmu satur dažas spēcīgas aktīvās sastāvdaļas, kas var nevajadzīgi apgrūtināt maigo ādu, kas arī izraisa grumbu veidošanos. Ja patiešām vēlaties aizsargāt šo sejas zonu, uzklājiet nelielu daudzumu hialuronskābes seruma, ko varat uzklāt uz visas sejas. Vieglam serumam ir ātri jāabsorbējas, mitrinot ādu un stimulējot olbaltumvielas, kas uztur tās kuplumu (kolagēnu un elastīnu). Neaizmirstiet arī uzklāt nelielu daudzumu saules aizsargkrēma, ja ir spēcīga saules gaisma.

Retinols tavos 20 gados. Vai tas ir nepieciešams?

Iespējams, jūs pārsteigs, bet dažkārt tas ir nepieciešams. Kā tas notiek? Retinolu pievieno pretaknes līdzekļiem. Ja esat 20 gadu vecumā un ciešat no pūtītēm, iekļaujiet retinolu savā ādas kopšanas rutīnā.

Ideālā gadījumā pirms retinola lietošanas uzsākšanas jākonsultējas ar ādas ārstu. Šī A vitamīna forma ir ideāli piemērota arī, lai atbrīvotos no pigmentācijas pazīmēm un plankumiem pēc pinnes. Ja jums ir grūtības izlīdzināt ādas toni, noder retinols. Dermatologam būtu jāpalīdz izlemt, vai jūsu stāvoklim ir piemērota noteiktā ārstēšana vai retinola sejas serums.

Vērts zināt!

Jūs varat viegli atbrīvoties no nelielām pēcaknes pēdām un tumšiem plankumiem mājas apstākļos. Lietojiet [C vitamīna] sejas serumu katru dienu: jūs ātri redzēsiet veselīgāku un skaistāku sejas krāsu. Sejas āda izskatīsies atpūtināta un starojoša. Šis svarīgais vitamīns arī neļauj uzkrāties atmirušajām ādas šūnām.

Kādas sejas maskas vislabāk lietot 20 gadu vecumā?

Jaunas ādas sebuma dziedzeri var strādāt pārmērīgi aktīvi, tāpēc jums noteikti laiku pa laikam ir nepieciešams atsvaidzināt un attīrīt sejas krāsu. Tāpēc ādas kopšanai 20 gadu vecumā ideāli der dabīga maska, kuras pamatā ir baltais māls. To var sajaukt ar dažādām sastāvdaļām, piemēram, alvejas sulu, linsēklu želeju, dabīgām augu eļļām vai hialuronskābi. Ja āda ir patiešām pārslogota, izmēģiniet kokogles sejas masku. to varat izdarīt paši, sajaucot aktivētās kokogles pulveri ar nedaudz ūdens vai savu iecienīto ziedu ūdeni. Tikai pārliecinieties, ka tā nav pārāk šķidra, lai nenotek pa seju.

Kādus sejas skrubjus vislabāk lietot 20 gadu vecumā?

Skrubim jaunai ādai jābūt gan maigam, gan efektīvam. Jūsu 20 gadu vecumā ādai var būt nosliece uz pūtītēm un aizsērējušām ādas porām. Jūsu sejas krāsu var ietekmēt liekais tauku daudzums, toksīni, saspringts dzīvesveids un pārāk mazs miegs. Tāpēc ideāli ir reizi nedēļā lietot labu enzīmu eksfoliantu. Šāda veida produktu pamatā ir vieglas pīlinga augļu skābes, piemēram, glikolskābe, pienskābe vai citronskābe.

Izmēģiniet arī mājās gatavotu un maigu mandeļu sejas skrubi: sajauciet pa karotei smalkgraudainu mandeļu, vienkārša jogurta vai krējuma un medus. Uzklājiet maisījumu uz sejas ādas un dažas minūtes masējiet. Labi noskalojiet.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika