5 soļi līdz nevainojamai ādai — labākā sejas kopšanas rutīna

5 soļi līdz nevainojamai ādai — labākā sejas kopšanas rutīna

Ādas kopšana ir izaicinājums, ar kuru jāsastopas, lai sasniegtu skaistu, veselīgu un nevainojamu sejas ādu. Kā to panākt? Teorētiski mums ir zināšanas par konkrētu kosmētikas līdzekļu lietošanu, taču bieži vien nezinām, ko izvēlēties un kādā secībā tos uzklāt uz sejas. Pastāv nepareizs uzskats par micelāro ūdeni kā vienīgo ādas kopšanas līdzekli, kas aizstāj toniku, krēmu un serumu pielietošanu. Taču ādai ir nepieciešamas nedaudz vairāk rūpes, lai tā būtu veselīga, skaista un jauna. Atklājiet perfektas sejas kopšanas rituālus. Jūs esat tikai piecu soļu attālumā no nevainojamas ādas.

Kā saglabāt seju veselīgu un skaistu? 5 soļi, lai iegūtu nevainojamu ādu

1. solis - tīrīšana

Daudzi no mums domā, ka mitrinātājs ir vissvarīgākais ādas kopšanas līdzeklis. Tomēr tā nav. Patiesībā vissvarīgākā ir sejas attīrīšana. Tā ir veselīgas ādas pamatā un galvenais ādas kopšanas solis, kura dēļ tā spēj pareizi funkcionēt. Slikti attīrītai ādai ir pasliktinātāka absorbcija, tāpēc pat augstākās kvalitātes krēms nespēs veikt savu funkciju. Turklāt toksīni, kas uzkrājas un netiek efektīvi izvadīti, kosmētikas atlikumi un atmirušo šūnu fragmenti bloķē (aizsprosto) tauku dziedzeru izejas, kas neļauj ādai elpot. Līdz ar to veidojas pūtītes, melnie punkti un tiek traucētas ādas funkcijas. Traucēts hidrolipīdu līdzsvars padara sejas ādu taukainu vai ļoti sausu. Par to pareizi jārūpējas jau pašā pirmajā sejas kopšanas posmā,ko var paveikt izvēloties viskvalitatīvāko attīrīšanas rutīnu. Šīs ir labākās ādas attīrīšanas metodes:

  • OCM (eļļas attīrīšanas metode) - visefektīvākā ādas attīrīšanas metode, kuras pamatā ir princips "eļļa izšķīdina eļļu". Tāpēc eļļas ir nepārspējamas, noņemot pat ūdensizturīgo kosmētiku, lieko sebumu, netīrumus, padarot ādu zīdaini gludu, svaigu, tīru un gatavu turpmākām procedūrām. Rīcineļļa ir labākā EAM veikšanai. To brīvi drīkst sajaukt ar citām dabīgām eļļām, izveidojot personalizētu ideālo EAM maisījumu. Izvēlieties argana, avokado, džodžobas eļļu vai jauciet tās atbilstoši savām vēlmēm un ādas vajadzībām.
  • micelārais ūdens + putu tīrīšanas līdzeklis (vai želeja) - ja izmantojat tradicionālākas tīrīšanas metodes un ir grūti atteikties no micelārā ūdens, būs nepieciešams atbalsts, lai rūpīgi attīrītu ādu. Maigas, bet spēcīgas iedarbības sejas putas iedarbojas labāk kā jebkurš cits produkts. Protams, tās jāpielāgo savam ādas tipam un jālieto pēc kosmētikas noņemšanas ar micelāro ūdeni.

2. solis - toniks

Bieži pieļauta kļūda ādas kopšanā ir atteikšanās no tonika. Neuztveriet to kā pagātnes relikviju, jo tā ir būtiska ādas kopšanas sastāvdaļa. Diemžēl tā iedarbība netiek pietiekami novērtēta. Patiesībā tieši toniks ir tas, kas atjauno pH, paskābina, maigi mīkstina epidermu un palielina ādas uzsūkšanās spējas, kas darbojas kā izcils pamats citiem produktiem. Labam sejas tonikam ir arī kondicionējošs efekts, pateicoties augu ekstraktiem un citām sastāvdaļām, kas ir būtiskas ādas veselības saglabāšānā.

Ūdeņainas un vieglas formulas produkti ļauj kosmētikas daļiņām iekļūt dziļākos epidermas slāņos, kas padara toniku par ļoti efektīvu produktu.

Kuru toniku izvēlēties?

Ideālā gadījumā izvēlieties dabisku toniku, kurš nestur silikonus un īsās ķēdes spirtus, PEG vai naftas atvasinājumus. Iepazīstiet hidrosolus - pilnīgi dabīgus ziedu ūdeņus, kas iegūti tvaika destilācijā; tie ādas kopšanā ir neaizstājami .

Vēl viens efektīvs sejas toniks ir termiskais ūdens  – milzīgs daudzums vairāku svarīgo elementu padara to par vienu no labākajiem dabiskajiem tonikiem. Termiskais ūdens satur dzelzi, nātriju, selēnu, litiju, silīciju, kāliju un magniju.

Turklāt termālajam ūdenim ir ādu nomierinoša iedarbība, tas stiprina, atjauno un mazina visa veida iekaisumus, bloķē brīvo radikāļu darbību un palēnina novecošanās procesu.

3. solis - sejas serums

Viens no spēcīgākajiem ādas kondicionēšanas līdzekļiem ir sejas serumi. To darbības mērķis ir sniegt ādai intensīvu revitalizāciju.

Seruma efektivitātes noslēpums ir ūdeņaina, viegla konsistence: aktīvās sastāvdaļas sasniedz dziļākos ādas slāņus, kuros mitrinātāji nenokļūst. Ar seruma palīdzību ir iespēja kopt ādu daudz efektīvāk. Rezultātā? Tiek veikta intensīva atjaunošana, barības vielu piegādāšana, mitrināšana, atjaunošana un tiek veicināta ādas slimību ārstēšana.

Serumi tiek veidoti bez vielām, kas iedarbojas uz ādas ārējiem slāņiem. To sastāvā galvenokārt atrodamas aktīvās sastāvdaļas, kuru darbība novērojama dziļākos slāņos. Tāpēc šie produkti satur ļoti vērtīgas vielas. Serumu populārāko  sastāvdaļu efektivitāte ir perādīta, un daudzo sastāvdaļu starpā bieži atradīsiet dabīgās eļļas (galvenokārt argana eļļa un džodžobas eļļa, kurās ir daudz EFA, fitosterīnu un flavonoīdu, kā arī ādai būtiskas vielas - vitamīni A, C, E), hialuronskābe (saista ūdens molekulas un uztur ādu jaunu), koenzīms Q10 - mazina brīvo raikāļu kaitīgo ietekmi, cilmes šūnas (galvenokārt iegūtas no retas ābolu šķirnes, bet arī no argana koka), kolagēns - jaunības proteīns, kas nepieciešamas ādas elastības saglabāšanai.

Kā izvēlēties labu sejas serumu?

Kvalitatīvs sejas serums ir vienāds ar izciliem rezultātiem un augstākās kvalitātes sastāvdaļām, kas ikdienā uztur ādu nevainojamu. Neizvēlieties kādus iedomātus, ar vielām pārsātinātus produktus. Izvēlieties labākās aktīvās sastāvdaļas, kuru efektivitāte ir pierādīta. Hialuronskābe, retinols, C vitamīns vai minerālvielām bagāta alveja tuvina jūs satriecošai ādai. Tās visas ir atrodamas Nanoil serumos. Izvēlieties sev tīkamāko serumu un izbaudiet smalkāko sastāvdaļu lielisko iedarbību uz ādu. Iepērkoties vienmēr pievērsiet uzmanību aktīvo sastāvdaļu izvēlei, jo tieši tās liek produktam darboties tā, kā sola ražotājs.

4. solis - acu krēms

Zemacu ādau grumbas ietekmē visstraujāk, tāpēc šīs sejas zonas kopšanai ir ļoti liela nozīme. Ieteicams jau pēc 20 gadu vecuma sasniegšanas lietot vieglu zemacu ādas mitrinātāju.

Protams, acu ādai noderēs dabīgās augu eļļas – tās veido mikroskopisku oklūziju uz ādas virsmas, pasargājot jutīgās, smalkās sejas daļas no bojājumiem. Ja ieviesīsiet dabīgu acu ādas kopšanu jaunībā, grumbas jūsu sejā parādīsies ar kavēšanos. Laba eļļa, kas sajaukta ar hialuronskābi, ilgtermiņā ir kā ieguldījums, kas rada ādas ilglaicīgāku jauneklīgo izskatu.

5. solis - krēms

Mitrinātājs bez šaubām ir būtisks. Šīs zināšanas tiek izmantotas jau sen: pirmais šāda veida produkts tika atrasts Tutanhamona kapā. Jau 14. gadsimtā pirms mūsu ēras, Ēģiptē sejas krēmus veidoja, sajaucot dzīvnieku izcelsmes taukus un rāpuļu asinis. Vēlāk tika izgatavoti pirmie pretnovecošanās maisījumi, kuru pamatā bija vasks, ciprese un olīveļļa (kuru ātri aizstāja ar joprojām augsti vērtēto mandeļu eļļu).

Mūsdienās sejas krēmu sastāvdaļas ir modernizētas un tiek veidoti izsmalcināti produkti, taču dabiskās eļļas nevar aizstāt ar citām vielām: tās ir vērtīgs flavonoīdu un augu sterīnu, neaizstājamo taukskābju, skvalāna, karotinoīdu un dabīgā pretapdeguma aizsardzības avots. To kondicionējošais spēks padara eļļas par bieži pielietotu sastāvdaļu gan dienas, gan nakts krēmos. Kāda patiesībā ir šī dalījuma jēga? Kā atšķiras dienas un nakts krēmus?

  • Dienas sejas krēms

Tas ir produkts, kas atbilst mūsu vajadzībām un specifiskajai ādas aktivitātei, par ko vēl nesen neviens nebija domājis. Kvalitatīvam sejas krēmam ir ne tikai jābaro un jāmitrina āda, bet arī jāpasargā no ārējiem agresoriem un UV starojuma bojājumiem. Dienas krēms ir vieglāks, jo tajā ir mazāk aktīvo atjaunojošo sastāvdaļu, tas galvenokārt koncentrējas uz ādas drošību. Tāpēc bieži satur dabīgas eļļas, kurām piemīt aizsargājošas, nomierinošas un oklūzijas īpašības. Tas būtiski var uzlabot kosmētikas kvalitāti valkāšanas laikā. Ja krēma sastāvā trūkst dabisko eļļu, uztraukumam nav pamata! Pirms lietošanas samaisiet to ar dažiem pilieniem izvēlētās skaistumkopšanas eļļas.

Mūsdienu sejas krēmi risina pašlaik visizplatītākās ādas problēmas. Tāpēc tiek radīti dažādi "pilsētas" dienas krēmi – papildus aizsardzībai pret sauli un salu, tie ir bagāti ar vielām, kas veido pretpiesārņojuma vairogu, aizsargājot ādu no vides piesārņojuma.

  • Nakts sejas krēms

Tas nozīmē progresīvāku ādas kopšanu. Nakts sejas krēms ir smagāks, tam ir spēcīgāks kondicionējošs efekts un pateicoties spēcīgajām barības vielām, tas darbojas intensīvāk, kas pasargā ādu miega laikā, kad notiek intensīvākie atjaunošanās procesi .

Papildu ādas kopšana

Papildus pieciem pamata soļiem, kas jāievēro ādas kopšanā, intensīvi kopjot ādu, ir arī īpaši rituāli, kas regulāri jāveic. Sejas skrubis un maskas papildinās jūsu ādas kopšanu, nodrošinot pārsteidzošus rezultātus. Galvenā loma šādā kosmētikā ir enzīmiem, kas lieliski noņem sebuma un atmirušo ādas šūnu maisījumu.

Fermenti, ko izmanto skaistumkopšanas nolūkos, ir iegūti no augļiem. Kā tie ietekmē jūsu ādu? Iedomājieties citu enzīmu grupu, kas ir atbildīga par pārtikas gremošanu jūsu kuņģī. Kosmētikas fermenti darbojas ļoti līdzīgi, piem. papaīns, kas “sagremo” atmirušās šūnas uz ādas virsmas. Rezultātā veidojas pavisam jaunas veselīgas šūnas, un jūsu āda izskatās svaiga un jauneklīga.

AHA skābes veido vēl vienu ādu attīrošu un epidermu atdzīvinošu sastāvdaļu grupu skrubjos. Vēl nesen tos izmantoja tikai profesionālās salonu procedūrās. Pašlaik jūs varat lietot skābes arī mājas apstākļos. Pēc šīs dziļi attīrošās terapijas izmantojiet sejas masku, kas ir vēl viens intensīvs ādas kopšanas veids, kas uzreiz uzlabo ādas stāvokli un izskatu.

Visi iepriekš minētie produkti un procedūras ir veselīgas, skaistas, jaunas ādas atslēga. Tomēr ir jāatceras viena būtiska lieta. Vienmēr izvēlieties kvalitatīvu dabīgo kosmētiku. Pārbaudiet skaistumkopšanas eļļu kvalitāti un meklējiet bioloģiskos produktus ar sertifikātu. Dariet to pašu, pērkot krēmus un ziedu ūdeņus. Izlasiet INCI par mitrinātāju, kuru apsverat iegādāties. Ādas kopšanas rutīna var kļūt perfekta, tāpat kā jūsu āda.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika