Enciklopēdija par nevainojamu ādu: STEMŠĶERVIELAS

Enciklopēdija par nevainojamu ādu: STEMŠĶERVIELAS

Vai jūs apzināties dziedinošo spēku, kas slēpjas jūsu ķermenī? Cilmes šūnas aizstāj bojātās ķermeņa šūnas gan slimības, gan ādas atjaunošanas laikā. Zinātnieki tās dēvē par uzvaru pār novecošanu. Uzziniet, kāpēc pasaule ir sajukusi par cilmes šūnu ādas kopšanu.

Cilmes šūnas jeb ilgas dzīves eliksīrs

Cilmes šūnas pārņem kosmētikas tirgu. Tās izrādās neparastas un atšķirīgas no visiem pārējiem pretnovecošanās līdzekļiem, ko jebkad esam lietojuši. In vitro pētījumi liecina, ka cilmes šūnas ļoti pozitīvi ietekmē ādu, bloķējot novecošanās procesus un paātrinot atjaunošanos. Augu cilmes šūnas veido spēcīgu mūsu ādas šūnu sabiedroto.

Kas ir cilmes šūnas un kā tās darbojas?

Cilmes šūnas ir kā perpetuum mobile - tās nepārtraukti vairojas, aizvietojot izlietotās vai bojātās šūnas cilvēka organismā. Šīs darbīgās, sīkās šūnas var salīdzināt ar pavisam jauniem ķieģeļiem, kas būvē un salabo jūsu ķermeni. Pateicoties cilmes šūnām, organisms ir darbspējīgs, dzīvīgs un vesels. Šūnu pašatjaunošanās spēja, pateicoties šūnām, ir vērtīgākā mūsu ķermeņa funkcija. Šūnas strādā kā remontdarbu komanda, un tās nepārtraukti atjaunojas un dalās: citiem vārdiem sakot, tās nepārstāj strādāt, lai jūs izskatītos jaunībā...

...līdz noteiktam brīdim. Diemžēl, mums novecojot, dalīšanās skaits samazinās un pašatjaunošanās notiek lēnāk.

Tas ir viens no ādas novecošanās iemesliem: cilmes šūnas ir pārslogotas un koncentrējas uz svarīgākām lietām (piemēram, cīņu ar mutācijām, kas izraisa vēzi) un vairs nerūpējas par ādu tik rūpīgi. Tā rezultātā rodas grumbas, tvirtuma zudums, vecuma plankumi, ļengana āda. Tāpēc zinātnieki turpina meklēt pretnovecošanās līdzekļus un šim nolūkam izmanto augu cilmes šūnas.

Kāpēc cilmes šūnas ir svarīgas?

Tās ir revolucionāras gan kosmētikā, gan medicīnā. Tās vienkārši dziedē, nodrošinot jaunas šūnas bojāto šūnu vietā. Lielākajai daļai ķermeņa šūnu ir noteikts dzīves ilgums (dalīšanās skaits un dzīves ilgums ir noteikts), savukārt cilmes šūnas pašas atjaunojas un dalās bezgalīgi. Tās ir spēcīgākās un daudzsološākās zāles daudzu slimību ārstēšanai. Cilmes šūnas, kas ņemtas no mūsu ķermeņa, piemēram, kaulu smadzenēm, tiek izmantotas vēža un citu nopietnu ķermeņa audu vai šūnu bojājumu ārstēšanai.

Augu cilmes šūnas - mūžīgas jaunības avots

Mūsdienu kosmetoloģijā ķermeņa atjaunošanai tiek izmantoti daudzi augi, tostarp argana, ābeļu vai vīnogu kauliņu cilmes šūnas. Tieši šie augi satur vielas, kas neitralizē brīvos radikāļus, izlīdzina grumbas, uzlabo ādas tvirtumu un aizsargā no saules starojuma. To iedarbības spektrs ir vēl plašāks, jo tās aktivizē matu augšanu, paātrina ādas dzīšanu, aizsargā pret oksidatīvo stresu, palielina kolagēna un elastīna sintēzi un pastiprina hialuronskābes ražošanu.

Liposomas un augu cilmes šūnu transportēšana

Ir pierādīts, ka cilmes šūnās esošās vielas labvēlīgi ietekmē mūsu šūnas. To piegādes veids ir panākumu atslēga.

Cilmes šūnu transportēšana ādā ir iespējama pēc to ievietošanas liposomās, kas viegli atjauno ādu, pastiprinot proteīnu ražošanu. Vienkāršāk sakot, ādas novecošanās process ir lēnāks.

Cilmes šūnas - obligāti jāzina

Cilvēka un dzīvnieku izcelsmes cilmes šūnu izmantošana kosmētikas līdzekļos ir aizliegta visā pasaulē, tāpēc skaistumkopšanā tiek izmantotas augu cilmes šūnas.

Kādas cilmes šūnas ir efektīvas? Ko meklēt krēmos?

  • Šveices ābolu cilmes šūnas (Uttwiler Spätlauber) - tās tiek uzskatītas par visefektīvākajām un ideāli atbilst cilvēka ādas šūnām. Tieši šīs šķirnes cilmes šūnās ir visaugstākais cilmes šūnu saturs. Šveices ābolu cilmes šūnas ir bagātas ar epigenētiski aktīvām vielām, kas aizsargā un atbalsta ādas šūnu vielmaiņu.
  • Vīnogu cilmes šūnas - tām piemīt apbrīnojama kondicionējoša iedarbība, tās aizsargā ādas šūnas no UV starojuma kaitīgās ietekmes un lielā mērā aizkavē šūnu novecošanos.
  • Argana koka cilmes šūnas - no argana koka iegūtās šūnas (kas dod arī pasaulē visdārgāko argana eļļu) ir nopietni konkurenti ābolu cilmes šūnām. Tās palēnina hronoloģisko ādas novecošanās procesu, aizsargā cilvēka šūnas un stimulē to pareizu darbību. To koncentrācija liposomās var sasniegt pat 50 %.
  • Zaļās tējas cilmes šūnas - palielina fibroblastu (kolagēnu ražojošo šūnu) daudzumu un pastiprina to darbību. Tās nenogurstoši uzlabo ādas kvalitāti un jaunību.
  • Magnolijas koka cilmes šūnas - tām piemīt balinošs efekts un tās izlīdzina ādas toni. Tās stimulē dabisko šūnu atjaunošanos un pasargā tās no novecošanās un bojājumiem. Āda kļūst jaunāka un izturīgāka pret bojājumiem.
  • Žeņšeņa cilmes šūnas - izlīdzina izteiksmes līnijas, nodrošina optimālu mitruma daudzumu, dara brīnumus gan pirmo novecošanās pazīmju, gan dziļo grumbu mazināšanai. Tās uzlabo ādas blīvumu un veicina cilvēka šūnu atjaunošanos.
  • Alpu rožu cilmes šūnas - ārkārtīgi spēcīgas šūnas, jo tās ir iegūtas no īpaši izturīga, ilgmūžīga auga, kas pārdzīvo ekstrēmo klimatu. No Alpu rozes iegūtajām cilmes šūnām ir laba iedarbība uz cilvēka šūnām, un to spēks saglabājas epidermā. Šūnas stimulē dabisko ādas atjaunošanās procesu, palielina tās izturību un paātrina dzīšanu. Tās ir ideāli piemērotas kuperozai ādai.

Piezīme!!

Lai cilmes šūnas būtu efektīvas un drošas, tām jābūt iegūtām no augiem, kas audzēti no piesārņojuma brīvā zonā, kad netiek izmantoti pesticīdi.

Kā meklēt cilmes šūnas krēmos?

Jums ir jāizlasa konkrētā produkta INCI saraksts un jāmeklē cilmes šūnas vai šūnu ekstrakts. Šie nosaukumi var būt izmantoti arī sejas krēmu aprakstā, tāpēc jums jāpārbauda arī tas.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika