KOLAGĒNS – Nevainojamas ādas enciklopēdija

KOLAGĒNS – Nevainojamas ādas enciklopēdija

Nav nejaušība, ka daudzi kolagēnu sauc par jaunības proteīnu – galu galā tas veido pat 75% no mūsu ādas. Vai vēlaties novērst grumbas un smalkās līnijas no sejas? Tad jums jāievieš kolagēns savā ikdienas ādas rituālā. Kāpēc jums tas būtu jādara? Turpiniet lasīt, lai saprastu, kas ir kolagēns, kā tas ietekmē ādu un kādus kolagēna ādas produktus izvēlēties, lai iegūtu vislabāko efektu.

Kolagēns sejai: kas tas ir?

Tas nav pārspīlēts apgalvojums, ka kolagēns ir viena no mūsu ādas galvenajām sastāvdaļām. Tas veido ne tikai aptuveni 75% dermas, bet arī 30% no visiem cilvēka organismā atrodamajiem proteīniem ir tieši kolagēns. Šis proteīns ir veidots no aminoskābēm, kas ir cieši saistītas. Šķiet, ka mūsu ķermenī dominē kolagēns, kas atrodas cīpslās, saitēs, muskuļos un dermā. Tomēr ādā šis unikālais proteīns ir atbildīgs par elastību, elastību un tvirtumu. Diemžēl ar vecumu kolagēna līmenis samazinās, un tas negatīvi ietekmē ne tikai ādas izskatu, bet arī vispārējo ķermeņa formu.

Kolagēna nozīme ādas kopšanā

Jaunībā kolagēna daudzums audos ir nemainīgs un atjaunojams. Tomēr ar vecumu āda zaudē spēju sintezēt gan kolagēnu, gan elastīnu tikpat efektīvi kā agrāk, kas lēnām noved pie smalkām krunciņām, grumbu veidošanās un nokarāšanas. Citiem vārdiem sakot, kolagēna samazināšanās ir tas, kas padara mūsu ādu vecu.

Vai kolagēns – dabīgais ādas pamats – spēj apturēt mūsu sejas novecošanos? Lai gan lidojuma laiks neizbēgami kādu dienu iespiedīs tās klātbūtni ādā, jūs varat ievērojami aizkavēt vai samazināt novecošanās pazīmes, apgādājot ādu ar kolagēnu. Uzklājot kolagēna produktus uz ādas, jūs nostiprināt dabisko audu sastatnes, tādējādi āda ievērojami ilgāk saglabāsies elastīga, elastīga un blīva.

Vai jūs zinājāt, ka...

... vārds "kolagēns" ir portmanteau, maisījums, kas izveidots, apvienojot divus grieķu vārdus: "colla", kas ir līme, un "gennao", kas nozīmē ražot? Šī iemesla dēļ kolagēnu bieži sauc par cilvēka ķermeņa līmi vai audu līmi. Tas ir tas, kas īsi izskaidro šī proteīna lomu audos, tostarp ādā.

Kad ir labākais laiks kolagēna ievadīšanai jūsu ādas rutīnā?

Kolagēna līmenis ādā sāk pazemināties agri, un tas notiek pēc 25 gadu vecuma sasniegšanas.

Lai gan ar neapbruņotu aci nav iespējams pamanīt brīdi, kad šis process sākas, ir vērts apzināties, ka gadā mēs zaudējam aptuveni 1% kolagēna. Interesanti, ka kolagēna izmaiņas ietekmē ne tikai tā kvalitāti, bet arī daudzumu. Vienkārši sakot, laika gaitā ne tikai samazinās kolagēna daudzums, bet arī kļūst vājāks kolagēna savienojumu tīkls. Tā āda pamazām zaudē spēju atjaunoties un sāk izskatīties ļengana.

Kolagēna samazināšanos ādā izraisa ne tikai laiks, jo elastības zudumu veicina vairāk faktoru – UV gaisma un pilsētas piesārņojums ir divi galvenie piemēri. Pastāvīgi pakļaujot šiem diviem faktoriem, āda 30 gados veido smalkas krunciņas un nokarājas. Tā kā kolagēna trūkums ādā izraisa vājāku sastatņu stāvokli, kolagēna ādas produktu ieviešana ikdienas skaistumkopšanas režīmā pēc 25 gadu sasniegšanas ir ļoti izdevīga.

Ir vērts saprast, ka novecošanās sākumpunkts dažādiem cilvēkiem ir atšķirīgs, kas nozīmē, ka dažu cilvēku ādā nepietiekama kolagēna daudzuma nelabvēlīgā ietekme var parādīties ātrāk nekā citu. To sakot, parasti tiek uzskatīts, ka kolagēna papildināšana ādā, kas ir gandrīz 25 gadus veca, ir labs pretnovecošanās stratēģijas elements.

Galvenās kolagēna priekšrocības ādai

Regulāri lietojot, kolagēns:

  • izlīdzina grumbas.
  • dziļi baro un bloķē ūdeni ādā.
  • stimulē fibroblastus (veicina kolagēna sintēzi).
  • uzlabo ādas elastību.
  • nodarbojas ar sagging.
  • palielina ādas blīvumu.
  • uzlabo sejas ovālu.

Kolagēna ādas izstrādājumi

Daudzi cilvēki izmanto kolagēna papildināšanu, tomēr ir vērts paturēt prātā, ka, lietojot iekšķīgi, šis proteīns vispirms tiek nogādāts skrimšļos, cīpslās un sinoviālajā šķidrumā. Mūsu ķermenis nepiešķirs ādai augstāko prioritāti, kad runa ir par kolagēna saņemšanu, un tieši šī iemesla dēļ ir vērts to sasniegt

meklē citus risinājumus. Vai jūs sapņojat par jauneklīgu izskatu? Nevainojama āda bez smalku līniju pēdām? Ieviesiet kolagēna ādas produktus savā ikdienas skaistumkopšanas rutīnā. Pateicoties tam, jūsu sejas krāsa būs pastāvīgi mitrināta, elastīga un tvirta. Patiešām, ir pierādīts, ka tikai labākā kolagēna kosmētika saglabā mitrināšanu un padara ādu elastīgu. Turklāt šādi produkti samazina grumbas, nodrošina aizsardzību un aizkavē smalkās līnijas.

Kuru kolagēna ādas produktu izvēlēties?

Kurš kolagēna produkts izdzēsīs grumbas no sejas? Šis ir viens no visizplatītākajiem jautājumiem, uz kuru daudzas sievietes vēlētos zināt atbildi. Pirmkārt, ir jāsaprot, ka daži ādas produkti iekļūst ātrāk un dziļāk nekā citi. Piemēram, sejas krēms iedarbojas tikai uz visattālāko ādas slāni. Tas nozīmē, ka tas nebūs tik iedarbīgs kā sejas serums — produkts, kas pēc konstrukcijas ir paredzēts darbam dziļi ādā. Tāpēc, ja vēlaties, lai jūsu ādas kolagēna produkts sniegtu jums maksimālu efektu, ķerieties pie Nanoil kolagēna sejas seruma. Šis produkts ir ne tikai atbildīgs par novecošanās aizkavēšanu, bet arī lieliski piemērots visiem ādas tipiem visos vecumos. Šis Nanoil izstrādātais sejas serums pret novecošanos apvieno ātri uzsūcošā hidrolizētā kolagēna spēku ar jūras aļģēm, kas ir bagātas ar ādai nepieciešamajiem minerāliem. Nanoil Collagen Face Serum piedāvā pilnīgu ādas atjaunošanos un barošanu!

Komentāri par kolagēna nozīmi ādai

Aptaujas liecina, ka kolagēns šobrīd ir viena no populārākajām kosmētikas sastāvdaļām. Tie, kas ikdienā lieto kolagēnu, apliecina, ka šim proteīnam ir ārkārtīgi labvēlīga ietekme uz viņu ādu. Tas palīdz viņiem sasniegt savus skaistuma mērķus: jauneklīga izskata ādu, kas ir patīkama pieskarties, gluda un dziļi mitrināta. Kolagēns, kas spēj aizturēt ūdeni ādā, novērš dehidratāciju un nokarāšanos. Turklāt šis svarīgais proteīns padara ādu tvirtāku un elastīgāku, samazina grumbas un novērš visas zināmās priekšlaicīgas novecošanās pazīmes. Neapšaubāmi, kolagēns ir kosmētikas sastāvdaļa, kuru ir vērts iepazīstināt ar ikdienas ādas rituālu.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika