Shea sviests (karite) - dziļi mitrina un dabiski aizsargā matus

Shea sviests (karite) - dziļi mitrina un dabiski aizsargā matus

Mēs ļoti labi pazīstam šī sviestu (Butyrospermum Parkii Butter). Lai gan tas daudz biežāk tiek izmantots losjonos un krēmos, šī sviests ir ļoti efektīvs matu kopšanā. Šī Āfrikas cietā eļļa ir līdzeklis pret visām ādas problēmām. Tā satur dabīgu SPF3, piešķir spīdumu un mirdzumu. Šī sviests ir bagāts ar vitamīniem, fitosterīniem un alantoīnu. Tāpēc tas var veiksmīgi aizstāt matu kondicionieri.

Šī sviesta ražošana aizsākās plašās Āfrikas savannas teritorijās. Kontinenta rietumu daļa izrādījās ar vislabvēlīgāko klimatu vitellaria - karitē kokam, no kura iegūst šī sviestu. Šis augs ir sastopams 19 Āfrikas valstīs.

Šī koks sasniedz pat 25 metrus un augļus sāk nest pēc 30-40 gadiem. Tāpēc šī koka plantāciju ir ļoti maz, un šī sviestu iegūst no savvaļā augošiem kokiem, tāpēc tas ir diezgan dārgs. Augļu sēklas ir ārkārtīgi bagātas ar taukiem, tāpēc aukstā presēšanā tās var viegli pārvērst vērtīgā šī sviestā.

Šī sviests INCI:

Butyrospermum Parkii sviests

Dabiskais šī sviests ir krēmīga un bēša krāsas eļļa ar cietu formulu. Tas ir ciets istabas temperatūrā un kļūst šķidrs temperatūrā virs 37 °C. Tomēr nav jāuztraucas par šī sviesta izmazgāšanu no matiem. Ja tā uzklāj pārāk daudz, tas nav taukains un neapgrūtina matus. Tam ir raksturīgs riekstu aromāts ar maigu koka aromātu, ko rada sēklu grauzdēšana. Taču jāapzinās, ka šī sviesta krāsa un smarža var atšķirties atkarībā no tā, vai tas ir svaigs, nerafinēts un auksti spiests vai nē. Pēc rafinēšanas tas parasti ir gaišāks un zaudē aromātu.

Šī sviests - rafinēts vai nerafinēts?

Izpētot augu sviestu, nedrīkst aizmirst par rafinēšanu. Kurš ir labāks: nerafinēts vai rafinēts šī sviests? Rafinēšanas process ietver ekstrahētās eļļas attīrīšanu. To veic, lai, piemēram, padarītu eļļu ēdamu.

Matu kopšanai drīkst izmantot tikai nerafinētu šī sviestu. Iemesls ir ļoti vienkāršs. Augu eļļas attīrīšanas procesā zaudē daudz vērtīgu uzturvielu. Rafinēts šī sviests ir daudz nabadzīgāks un var darboties sliktāk. Ieteicams matu eļļošanai izvēlēties nerafinētu šī sviestu. Tad mēs varam būt droši, ka izmantosim visas īpašības, ko sevī slēpj šī sviests. Un to ir daudz.

Šī sviests - īpašības. Kā tas darbojas?

Pēc diezgan garā ievada ir pienācis laiks pāriet pie citas būtiskas lietas: šī sviesta īpašībām. Kādi ir ieguvumi matiem un ādai? Kā lietot šī sviestu? Ko tas piedāvā? Galvenais - kāpēc tas ir tik populārs kosmētikā? Atbildes uz visiem šiem jautājumiem ir tā sastāvā. Šī sviesta sastāvā ir daudz fitosterīnu, antioksidantu, alantoīna, A, E, F vitamīnu, kā arī vērtīgas taukskābes.

Šī sviests - ieguvumi ādai

Tā ir kosmētikas izejviela, kas ir slavena ar savām lieliskajām mitrinošajām īpašībām. Pateicoties aptuveni desmit antioksidantu savienojumiem, tas palēnina ādas novecošanās procesus un nodrošina tās šūnu atjaunošanos. Turklāt šī sviests spēj ārstēt ādas slimības. Tas paātrina rētu un ekzēmu dzīšanu, mazina izsitumus, nomierina kairinājumu. Šī sviests ir arī dabīgs UV filtrs un ir brīnumains ādas (arī galvas ādas) kopšanas līdzeklis. Pateicoties lielam dabīgā alantoīna saturam, šī sviests novērš ādas krāsas izmaiņas un atjauno epidermu.

Šī sviests - ieguvumi matiem

Šī sviestu parasti iekļauj ādas kopšanas līdzekļos (piemēram, krēmos, balzamos). Līdzīgi interesantas īpašības tam piemīt arī matu kopšanā. Tāpēc kosmētikas uzņēmumi šo sviestu labprāt izmanto arī matu kopšanas līdzekļos.

Visvairāk tas pasargā matus no kaitīgā starojuma, kas ir ļoti svarīgi saules gaismas iedarbībai pakļautiem matiem. Tas arī nostiprina matus pēc matu veidošanas procedūrām, piemēram, krāsošanas vai iztaisnošanas. Šī sviests nogludina matus un nodrošina elastību, lai tos būtu viegli ķemmēt un apburošs dabiskais spīdums. To var lietot kā atsevišķu produktu. Tomēr labāk izvēlēties produktus, kuru sastāvā ir šī sviests, piemēram, Nanoil, kas paredzēts mazporainiem matiem. Tas lieliski aizsargā matu galiņus, stiprina matu sīpolus un kontrolē galvas ādas mitrumu.

Shea sviests. Kādam matu tipam tas ir piemērots?

Lai atbildētu uz šo jautājumu, mums tuvāk jāaplūko taukskābju saturs. Tā ir viena no augu eļļām, kas var lepoties ar skābju līdzsvaru. Šī sviestu galvenokārt veido oleīnskābe (mononepiesātinātā) un stearīnskābe (piesātinātā). To daudzums ir līdzīgs, tāpēc šī sviests ir piemērots diviem matu tipiem.

Šī sviests ir absolūti nepiemērots augstas porainības matiem. Informācija, ka šī sviests ir ideāli piemērots bojātiem, šķeltiem un vājiem matiem, ir jāuztver ar zināmu rezervi. Tā nav taisnība. Šī sviests tikai pasliktinās augstas porainības matu stāvokli un padarīs tos frizētus. Dabiskais šī sviests ir ideāli piemērots mazporainiem matiem, tāpēc tas ir atrodams Nanoil sastāvā mazporainiem matiem. Mēs varam mēģināt uzklāt šī sviestu vidēji porainiem matiem, taču nav garantijas, ka tas dos labu efektu. Tas ir atkarīgs no mūsu matu individuālā stāvokļa.

Kāpēc ir vērts izvēlēties šī sviestu?

Neapšaubāmi, tas ir viens no populārākajiem augu sviestiem. Tas valda starp dabīgajām kosmētikas sastāvdaļām. Par šī sviestu tiek saņemti apbrīnojami atzinumi, bet mēs joprojām brīnāmies, kāpēc tas ir ieteicams augstas porainības matiem. Iespējams, tas ir tāpēc, ka šis sviests lieliski mitrina. Taču tam nav spēcīgu atjaunojošu īpašību. No otras puses, lietojot to zemas porainības matiem, tas nodrošina pastāvīgu un vajadzīgo aizsardzību.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika