Jaunības saglabāšanas veids. Kā veikt sejas masāžu?

Jaunības saglabāšanas veids. Kā veikt sejas masāžu?

Regulāra sejas masāža ir alternatīva botoksam - tā nostiprina novājinātu ādu, atjauno un atvieglo, piemēram, ar sejas serumu piegādāto barojošo vielu uzsūkšanos. Kādas ir sejas masāžas priekšrocības, kā to pareizi veikt un cik bieži jāveic šie "mikrotreniņi"?

Lai gan nav iespējams palikt mūžīgi jauniem, cilvēki ievēro dažādas skaistumkopšanas procedūras, cerot aizkavēt ādas novecošanās procesus - viena no tām ir regulāra sejas ādas masāža.

Šo alternatīvās terapijas veidu īpaši iecienījušas Āzijas sievietes, kuras nefrīta veltnīšus uztver kā neatņemamu ikdienas atjaunošanās rituāla sastāvdaļu. Tas gan nenozīmē, ka šī līdzekļa izmantošana ir vienīgais efektīvais veids, kā veikt sejas masāžu. Atsevišķu sejas daļu saspiešana un dermas veltnīša vai piesūcekņu izmantošana ir vienlīdz populāras un uzticamas metodes, kas ļauj iegūt vēlamos rezultātus.

Ir pienācis laiks apgūt efektīvas sejas masāžas noslēpumus!

Sejas masāža, kas ir "mikrotreniņš

Neapšaubāmi, dabiskās skaistumkopšanas procedūras kļūst arvien populārākas. Invazīvās procedūras salonos pakāpeniski tiek aizstātas ar tām, kuras var veikt mājas apstākļos. Tāpēc sejas masāža ir ļoti efektīva alternatīva botoksam. Tā ne tikai palīdz atslābināties, bet arī manāmi atjauno ādu. Kā tas ir iespējams?

Labi veikta sejas masāža nav nekas cits kā darbs ar muskuļiem, kas atbild par ādas elastību. Tā dod vēlamos rezultātus tikai tad, ja tiek veikta regulāri - ja jūs aizmirsīsiet par treniņu (sejas masāžu), tad jūsu āda zaudēs tvirtumu. Tie ir muskuļi, kas veido sava veida sastatni ādai, un pati sastatne sastāv no 43 - 57 atsevišķiem sejas muskuļiem. Diezgan daudz, vai ne? Tie ir atbildīgi ne tikai par sejas izteiksmes veidošanu, bet arī par sejas ovāla modelēšanu; turklāt muskuļi palīdz ādai saglabāt tvirtumu. Ja sejas muskuļi ir spēcīgi, uz sejas nav grumbu.

Ir vērts apzināties, ka 25 gadu vecumā kolagēna un elastīna ražošana palēninās - šie divi olbaltumvielu veidi ir atbildīgi par ādas elastības uzturēšanu. Šķiet, ka sejas masāža ir arī labs treniņš ādas šūnām (kas ražo abas minētās olbaltumvielas), jo tā uzlabo mikrocirkulāciju ādā, veicina barojošo vielu uzsūkšanos un stimulē ādas pašatjaunošanās procesus.

Kādiem nolūkiem sejas masāža ir noderīga?

Ko jūs varat iegūt ar sejas masāžu? Galvenokārt šī procedūra palīdz atslābināties un nomierināties pēc, piemēram, smagas dienas. Neapšaubāmi, sejas masāžas relaksējošais efekts ir tās lielākā priekšrocība. Tomēr šai procedūrai ir vēl kas vairāk - tā palielina ādas uzsūkšanās ātrumu, kas nozīmē, ka derma saņem vairāk uzturvielu no ādas kopšanas kosmētikas (krēma vai seruma ar C vitamīnu un retinolu). Šie ir galvenie iemesli, kāpēc ir vērts veikt sejas masāžu.

Indikācijas sejas masāžai ir vienkāršas - šo treniņu vajadzētu veikt ikvienam, kam ir laiks un vēlēšanās to darīt. Un ir labi atrast laiku sejas masāžai, jo, veicot to regulāri (neatkarīgi no metodes), tā:

  • palīdz apgādāt ādu ar skābekli un baro to.
  • veicina limfas šķidruma drenāžu un uzlabo asinsriti ādā.
  • padara ādu tvirtāku un elastīgāku, mīkstina grumbas.
  • novērš ādas ļenganumu un aizkavē novecošanās procesus.
  • piedalās toksīnu izvadīšanā.
  • paātrina atmirušo ādas šūnu pīlingu un izlīdzina ādu.
  • piešķir ādai enerģiju, izceļ un izgaismo to.

Kā pareizi veikt sejas masāžu soli pa solim

Ir dažādi sejas masāžas veikšanas veidi, un katram no tiem ir savas priekšrocības un trūkumi. Tāpēc masāžas paņēmienu ir labi saskaņot ar brīvo laiku, kas ir mūsu rīcībā, un, protams, vajadzībām, kuras vēlamies apmierināt. Ja esat iesācējs, kurš prāto, kā pareizi masēt seju, kaklu un dekoltē, iepazīstieties ar dažiem vienkāršiem noteikumiem.

Cik bieži vajadzētu masēt seju?

Būtiskākais jautājums, kas jāatceras, ir masēt seju katru dienu. Vislabāk, ja to veic divas reizes dienā: no rīta un vakarā. Laiks, kas veltīts šai skaistinošajai procedūrai, ir 5 minūtes katram seansam atsevišķi. Ja šajās 5 minūtēs nevēlaties sevi nogurdināt līdz nāvei, varat "sajaukt darāmo ar patīkamo": paņemiet sejas serumu, palaidiet savu iecienītāko seriālu un turpiniet masēt seju, kamēr skatāties.

Kādus ādas kopšanas līdzekļus izvēlēties?

Sejas masāžu ieteicams apvienot ar ādas kopšanas līdzekļu lietošanu. Tas ir ļoti izdevīgi, jo masāža pastiprina ādas kopšanas līdzekļu radīto iedarbību - tā atvieglo barojošo vielu iekļūšanu un nogādā tās dziļākajos ādas slāņos. Turklāt, uzklājot uz sejas, šādi produkti atvieglo masāžu, jo tie ne tikai palīdz pirkstu pirkstiem viegli slīdēt pa ādu, bet arī novērš ādas kairinājumus.

Vispiemērotākie ādas kopšanas līdzekļi, ko izmanto sejas masāžai:

  • dabīgās skaistumkopšanas eļļas - ne ēteriskās eļļas, bet tikai auksti spiestas, nerafinētas un 100% organiskas eļļas, piemēram, argana eļļa, mandeļu eļļa, jojobas eļļa.
  • sejas serums - vislabāk, ja tas satur C vitamīnu, retinolu, jaunības vitamīnu (E) un mitrinošo hialuronskābi.
  • sejas krēms - ne pārāk smags, bet ar vieglu konsistenci, uz organisko eļļu bāzes, bagāts ar dabīgām vielām.
  • sejas skrubis - tas var būt gan veikalā iegādāts produkts ar smalkām abrazīvām daļiņām, gan mājās gatavots kosmētiskais līdzeklis (piemēram, dabīgas eļļas un cukura maisījums).

Kā masēt seju, kaklu un dekoltē?

Tāpat kā katram labam treniņam, arī mikrotreniņam (t. i., sejas masāžai) jāsākas ar iesildīšanos. Sākumā pietiek tikai ar dažām maigām masāžas kustībām: sāciet kustināt pirkstus no kakla uz augšu, no žokļa līnijas uz vaigiem un pēc tam no viena vaiga caur pieri līdz otram vaigam. Tas ir pietiekami, lai stimulētu asinsriti sejas ādā.

Vēl viens solis ir pareiza sejas masāža, kas koncentrējas uz pareizo sejas daļu saspiešanu. Sāciet ar uzacu kores un tālāk virzienā uz tempļiem, kas jāmasē ar apļveida kustībām. Pēc tam pāriet uz acu ādas zonu, kur jūsu kustībām jābūt maigām un līdzīgām patiešām maigai ādas pumpurošanai (ar pirkstu galiem). Pēc tam pāriet uz zodu, vaigiem, pieri utt.

Pēdējais posms ir atslābināšanas fāze, kuras rezultātā tiek nomierināta, nomierināta un pabeigts viss masāžas process. Šis posms ir atkarīgs no sejas un kakla ādas glāstīšanas un maigas ieziešanas. Sāciet ar kakla apakšējo daļu un virzieties uz augšu, līdz sasniedzat pieri.

Ar ko masēt seju?

Acīmredzot visvienkāršākā ir masāža, ko veic ar kailām rokām, - tā neprasa papildu piederumu izmantošanu, tāpēc to var veikt gandrīz jebkurā laikā. Būtiski ir tas, ka, izmantojot savas rokas, jums ir vieglāk kontrolēt spiediena spēku, ko izdarīsiet uz ādu, un veidu, kādā masēsiet izvēlētās sejas daļas.

Tomēr, ja jums ir vēlme masēt seju, izmantojot īpašus masāžas piederumus, šeit ir visbiežāk izmantoto piederumu saraksts.

1. JADE ROLLER

Neapšaubāmi, nefrīta veltnis ir bijis īsts pēdējo mēnešu hits. Vai sejas masāža ar nefrīta rullīti ir tik efektīva, kā par to runā? Daudz kas ir atkarīgs no regularitātes - jo biežāk jūs izmantojat nefrīta rullīti sejas masāžai, jo labāk.

Šāds rīks var būt izgatavots no jadeīta, nefrīta vai kvarca, kas ir tā dēvētie nefrīta akmeņi, kurus Āzijā atzīst par jaunības akmeņiem. To labvēlīgā iedarbība ir atkarīga no atdzesēšanas (pirms procedūras ieteicams akmeņus ievietot ledusskapī) - tādā veidā ādas poras saraujas, jūs aktivizējat asinsriti un izvadāt limfas šķidrumu. Turklāt nefrīta akmeņiem piemīt pretnovecošanās iedarbība, tie mazina tumšos lokus un padziļinājumu zem acīm. Turklāt nefrīta rullīti ir patiešām ērti lietot, un, slīdot pa ādu, tas sniedz patiešām patīkamu nomierinošu sajūtu.

Nefrīta rullītis ir ne tikai lēts, bet arī nevienam nevajadzētu piedzīvot nekādas problēmas tā lietošanas laikā. Būtībā tas ir masāžas līdzeklis, kas ne tikai labi izskatās, bet arī atslābina, izgaismo un atjauno seju.

2. SŪKNIŅA KUPULĀTE

Vēl viens veids, kā veikt atjaunojošu sejas masāžu, ir ķerties pie piesūcekņiem. Šai metodei ir alternatīvs nosaukums - sejas kausēšana. Tas var šķist dīvaini, bet... tas darbojas! Kādi ir sejas masāžas ar krūzes masāžas krūzes palīdzību ieguvumi un kā pareizi lietot sūkājamās krūzes?

Šī Āzijas sejas masāža izmanto vakuuma pozitīvās īpašības. Procedūrai ir nepieciešamas vai nu silikona, vai stikla krūzes, kas atgādina dažāda lieluma un biezuma mēģenes. Protams, ja vēlaties veikt sejas masāžu ar piesūcekņiem (t. i., sejas kausēšanu), izvēlieties pašus mazākos. Šāda necaurlaidīga krūzīte veicina lokālu ādas vakuuma iesūkšanu. Slidinot kausiņu pa seju, tiek stimulēta asins un limfas plūsma, mazināti iekaisumi, izlīdzināta āda un mazināts muskuļu sasprindzinājums. Vēl viena sejas kausēšanas priekšrocība ir tā, ka šī alternatīvā terapija atslogo ādas poras.

3. GUA SHA

Daži cilvēki saka, ka Gua Sha ir cita nefrīta veltnīšu versija. Šos divus piederumus vieno tas, ka abi ir izgatavoti no nefrīta akmens (vairumā gadījumu tas ir jadeīts). Līdzīgi ir arī labvēlīgie rezultāti, kas tiek sasniegti ar abiem masāžas rīkiem, tomēr tiek uzskatīts, ka Gua Sha ir spēcīgāka iedarbība.

Kādas ir atšķirības starp Gua Sha un nefrīta rullīti? Būtībā nefrīta veltnīša lietošana ir atkarīga no velmēšanas, savukārt plakana akmens spilventiņa lietošana prasa izdarīt lielāku spiedienu uz sejas; būtībā tas atgādina maigu skrāpēšanu. Par to liecina pat spilventiņa nosaukums: Gua" nozīmē berzēšanu, bet "Sha" - sarkanus izsitumus (nefrīta spilventiņa terapeitiskās masāžas efekts). Neraugoties uz to, ka sejas masāžu ar Gua Sha ir viegli veikt, tā prasa pacietību. Interesanti, ka šis masāžas veids bija pazīstams jau senatnē, un to iecienījušas ķīnietes.

Kādas ir Gua Sha iedarbības priekšrocības uz sejas ādu? Galvenokārt šī procedūra atslābina muskuļus un mazina iekaisumus, jo berzes laikā rodas iekšējs siltums. Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi - Gua Sha parasti izmanto sāpju mazināšanai.

4. RULLĪTIS UN DERMA RULLĪTIS

Sejas masāžu var veikt arī mājās, izmantojot veltnīšus un derma veltnīšus. Kāda ir atšķirība starp abiem instrumentiem? Tikai derma rullīši ir pārklāti ar sīkām adatiņām, kas sniedz mikrodermabrāzijas procedūrai pielīdzināmu efektu - derma rullītis stimulē asins cirkulāciju ādā un veicina ādas pašatjaunošanās procesus, pateicoties simtiem tajā veikto mikropunktūru. Savukārt veltnīši ir mazāk invazīvi, tomēr to iedarbība ir vājāka, ja vien nelietojat veltnīti, kas izgatavoti no atvēsinoša nefrīta akmens (sk. 1. punktu).

5. SEJAS MASĀŽAS INSTRUMENTI

Visa atsevišķa kategorija ietver visus pārējos sejas masāžas līdzekļus. To ir ļoti daudz, un katrs no tiem rada nedaudz atšķirīgu iedarbību. Tomēr visi tie ir vērsti uz vienu - asins un limfas plūsmas stimulēšanu. Tāpat tie veicina šūnu pašatjaunošanās procesus un paceļ ādu, ja vien tos izmanto sistemātiski. Jūs varat izvēlēties trīs veidu sejas masāžas līdzekļus:

  • sejas masāžas aparāts ar rullīšiem - tas ir ērts, un uz tā galviņas izvietotās bumbiņas (vairumā gadījumu tās ir izgatavotas no vēsā metāla) atvieglo instrumenta slīdēšanu pa seju.
  • vibrējošs stieņa masāžas aparāts - tā galviņa ir T-veida (dažas ir bagātinātas ar 24 karātu zeltu) un izmanto vibrāciju, lai veiktu divus uzdevumus: uzlabotu asinsriti ādā un stimulētu ādas atjaunošanās procesus.
  • ultraskaņas sejas masāžas aparāts - vienkāršā valodā runājot, tas ir instruments, kas ar ultraskaņas (1 MHz viļņi) palīdzību veic ādas mikromasāžu. Šis rīks apvieno divu procedūru iedarbību: kavitācijas sejas masāžu, kas iedarbojas uz virspusējiem ādas slāņiem, un sonoforēzi, kas iedarbojas uz dziļajiem ādas slāņiem.

6. SEJAS SONISKĀ BIRSTE

Lai gan soniskās birstes galvenais princips ir sejas tīrīšana, neizmantojot nekādus ādas kopšanas līdzekļus, to var izmantot arī sejas masiera lomā. Patiesībā šo uzdevumu labi veic arī vecākā šī rīka versija, kas ir elektriskā tīrīšanas birste. Sistemātiska sejas attīrīšana ar šādām birstēm ir veids, kā iegūt gludu ādu, kas līdz ar to sāk uzsūkt vairāk barojošu vielu un stimulē šūnu pašatjaunošanās procesus. No otras puses, šādi instrumenti ir diezgan dārgi un grūtāk lietojami salīdzinājumā ar parasto sejas tīrīšanas rullīti.

Interesants fakts

Vīrusu klipi palielina parastu zobu birstīšu izmantošanas popularitāti sejas masāžai. Tas ir atkarīgs no sejas masāžas, izmantojot tīru un sausu zobu birsti - tas it kā uzlabo asinsriti ādā un palīdz nolobīt atmirušās epidermas šūnas. Vai sejas masāža ar zobu birsti ir efektīva? Iespējams, ka ir, tomēr daudz vienkāršāks un drošāks risinājums ir izmantot īpašu sejas masāžas aparātu vai... tikai pirkstus.

Sejas masāža. Vai jums vispār vajadzētu uztraukties?

Regulāri veikta sejas masāža ir skaistumkopšanas procedūra, ko vajadzētu izmēģināt ikvienai sievietei. Tā vietā, lai sapņotu par krāšņu un jauneklīgu ādu, labāk pārņemiet šo jautājumu savās rokās. Ķerieties pie sejas masāžas aparātiem, lai iegūtu nelielu relaksācijas un milzīgu porciju tīra prieka; jums vajadzētu apsvērt šo alternatīvo procedūru arī kā savu jauno pretnovecošanās stratēģiju. Lielākā sejas masāžas priekšrocība ir tā, ka tā ir pilnīgi dabiska un gandrīz bez maksas.

Tomēr, pirms pievērsties nefrīta veltnim vai derma veltnim, iepazīstieties ar apstākļiem, kuru dēļ sejas masāžas līdzekļu izmantošana nav ieteicama. Vispārīgi runājot, sejas masāža nav labākā ideja, ja ciešat no:

  • smagiem, hroniskiem, flegmonoziem pinnēm.
  • palielināti limfmezgli vai mandeles.
  • atvērtām brūcēm vai herpes.
  • bojātiem kapilāriem.
  • mutes dobuma iekaisums, piemēram, gingivīts.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika