10 zelta noteikumi, kā saglabāt sejas ādu veselīgu un jauneklīgu

10 zelta noteikumi, kā saglabāt sejas ādu veselīgu un jauneklīgu

Pareiza sejas ādas kopšana ir ļoti svarīga: ja vēlaties lepoties ar veselīgu, starojošu sejas krāsu un jauneklīgu izskatu, jums jāievēro daži pamatnoteikumi. Vai zināt, kā pareizi kopt sejas ādu?

Droši vien pasaulē nav nevienas sievietes, kas nebūtu sapņojusi par satriecošu un mirdzuma pilnu sejas ādu. Nav brīnums, kāpēc mēs tik daudz laika veltām sejas kopšanai. Diemžēl mēdz gadīties, ka sejas āda ir ļoti kaprīza un kaprīza, kas mums sagādā daudz problēmu. Dažkārt pat šķietami nenozīmīgs faktors liek mūsu ādai briesmīgi ilgi būt kairinātai un apsārtinātai.

Vai ir kaut kas, kas mūs varētu pasargāt no šādām galvassāpēm?

Pareiza sejas ādas kopšana

Sejas ādas veselība un labs izskats galvenokārt ir atkarīgs no tā, kā mēs to kopjam un kopjam katru dienu. Vienīgais veids, kā padarīt sejas ādu nevainojamu, ir iespējams, ieviešot pareizas ādas kopšanas metodes un pieņemot pareizas skaistumkopšanas procedūras.

Tikai pastāvīgi apgādāta ar svarīgākajām barojošajām vielām āda var ievērojami palielināt savu vitalitāti. Ja āda ir aizsargāta no saules un citiem kaitīgajiem agresoriem, tā ir veselīga un uz tās nav nekādu krāsas izmaiņu pazīmju. Ja tiek nodrošināts pietiekams mitrinājums, āda ir spīdīga, elastīga un gluda. Katrai mūsu ikdienas rīcībai ir milzīga ietekme uz ādu.

Dažādu ādas tipu kopšana

Pirms ķerties pie jebkura sejas krēma un micelārā losjona, mēģiniet atbildēt tikai uz vienu jautājumu: "Kas manai ādai ir nepieciešams?". Tikai pareizas kopšanas saskaņošana ar ādas tipu garantē mums panākumus, un tas ir vienāds ar individuāla sejas ādas atjaunošanas plāna izveidi.

Lūk, daži padomi, kā rūpēties par ādu, pievēršot uzmanību konkrētiem tās tipiem.

  • NORMĀLA ĀDA - tai nepieciešama dabīga un saudzīga kosmētika, kas nepasliktinās tās labo stāvokli, bet tikai uzturēs atbilstošu mitrināšanas līmeni, baros un pasargās no saules stariem.
  • Sausai ādai - nepieciešami īpaši mitrinoši līdzekļi, kas vienlaikus gan papildina ādu ar ūdeni, gan iesaista to ādā, lai novērstu iztvaikošanu. Šajā gadījumā šim nolūkam jāizmanto kosmētika, kas satur hialuronskābi, urīnvielu, keramīdus un eļļu.
  • TAUKĪTA ĀDA - pretēji visam šķietamajam, šī tipa ādai nav nepieciešama dehidratācija, jo spēcīgi attīrošie līdzekļi paradoksālā kārtā var veicināt taukainas ādas sekrēciju vēl vairāk sebuma. Svarīga ir regulāra un maiga ādas attīrīšana ar māliem, kas apvienota ar saprātīgu mitrināšanu. Turklāt ļoti svarīgi ir arī atjaunot ādas dabisko pH un palīdzēt tauku dziedzeriem pareizi funkcionēt.
  • KOMBINĒTA ĀDA - tā ir visprasīgākā kopšanas ziņā, jo tai nepieciešams kombinēt skaistumkopšanas rituālus, kas piemēroti diviem dažādiem ādas tipiem: sausai un taukainai ādai. Vietās, kur āda ir taukaina, jākontrolē tauku dziedzeru darbība un jānovērš neveselīgs spīdums, savukārt stipri dehidrētās ādas daļas intensīvi jāpapildina ar ūdeni.

Papildus šiem četriem galvenajiem ādas tipiem ir arī jutīga, akne un nobriedusi āda. Katrai no papildu ādas problēmām, piemēram, atopiskajam dermatītam vai sīkām grumbiņām, ir jāpievērš īpaša uzmanība un jāmaina kopšanas prakse, lai atrisinātu un novērstu konkrēto ādas problēmu.

10 būtiskākie ādas kopšanas noteikumi

Protams, neraugoties uz atšķirībām, katram ādas tipam ir jāpiemēro noteikts kopšanas prakses kopums, piemēram, mitrināšana, aizsardzība pret saules stariem, atmirušo epidermas šūnu noņemšana utt. Kas jāpatur prātā, ikdienā kopjot sejas ādu?

1. Grima noņemšana ir pamats

Sliktākais, ko mēs varētu nodarīt savai sejai, ir izlaist grima noņemšanu pirms gulētiešanas. Nakts ir laiks, kad mūsu āda atjaunojas un gatavojas jaunās dienas darbiem. Krāsu kosmētika vai pat tās atliekas var aizsērēt ādas poras un izjaukt ādas līdzsvaru. Ņemot to vērā, ir ārkārtīgi svarīgi rūpīgi noņemt grimu un ļaut sejas ādai brīvi veikt pašatjaunošanās procesus.

Grima noņemšanas eļļas

Efektīva un laba alternatīva micelārajam losjonam ir dabīgā argana eļļa, kas tiek galā pat ar ūdensnoturīgu grimu un vienlaikus baro maigo acu ādu. Tas pats iedarbojas arī uz skropstu un uzacu matiņiem.

2. Precīza sejas attīrīšana

Tomēr ar grima noņemšanu vien nepietiek. Bez krāsu kosmētikas uz mūsu sejas turpina uzkrāties desmitiem citu netīrumu - putekļi, toksīni, sebuma pārpalikums, izplūdes gāzes utt. Arī tie ir jānoņem pirms gulētiešanas, jo, paliekot uz ādas virsmas, tie rada perfektu vidi baktēriju attīstībai, kas neizbēgami noved pie pūtītēm.

Eļļas attīrīšanas metode

Patiešām, sejas mazgāšanai var izmantot želeju, putas vai ziepes. Tomēr varat pievērsties arī dabīgākiem un labākiem līdzekļiem, piemēram, rīcineļļai, kurai piemīt baktericīdas īpašības. Šī eļļa ir lieliski piemērota sejas attīrīšanai un palīdz tauku dziedzeriem atkal pareizi darboties.

3. Sejas tonizēšana

Vēl viens būtisks jautājums saistībā ar sejas kopšanu ir pievērst uzmanību pH līmenim - tas nedrīkst būt ne pārāk skābs, ne pārāk bāzisks. Diemžēl vairums attīrošās kosmētikas līdzekļu šo dabisko ādas pH līdzsvaru izjauc, tāpēc mums jādara viss, lai to atjaunotu. Labākie produkti, kas to spēj izdarīt, ir sejas toniki. Viss, kas jums jādara, ir jānoslauka sejas āda ar vates plāksnīti, kas samitrināta ar sejas toniku, un tas ir gandrīz viss. Viss ir kārtībā.

4. Acu ādas kopšana

Īpaša uzmanība jāpievērš jutīgajai acu ādas zonai, kas ir pakļauta maigai kopšanai vēl pirms pareizas ādas kopšanas uzsākšanas. Āda, kas atrodas zem acīm, ir patiešām plāna un pakļauta novecošanai - grumbiņas ap acīm parādās kā pirmās, un visi plankumi, piemēram, sagurums un tumšie loki, padara mūs daudz vecākus. Ņemot to vērā, ir ļoti ieteicams regulāri uzklāt acu ādas krēmus un noglāstīt tos ar pirkstu galiem, ierobežojot intensīvu berzēšanu.

Acu ādas eļļa

Ja jums rūp dabiska ādas kopšana, varat atteikties no parastā acu ādas krēma lietošanas un aizstāt to ar dabisku alternatīvu, piemēram, mandeļu eļļu. Tikai piliens, kas iepilināts acu zonā, padara to elastīgu, izgaismotu un mitrinātu.

5. Vispirms mitrināšana

Ūdens spēlē pirmo vijoli ādas kopšanā, un par to nav šaubu. Tāpēc pareizas sejas ādas kopšanas pamatā galvenokārt jābūt mitrināšanai. Un šis uzdevums var būt divpakāpju. Pirmkārt, apgādājot ādu ar ūdeni, pateicoties krēmiem vai maskām ar mitrinātājiem, un pēc tam novēršot tā iztvaikošanu, apstrādājot ādu ar eļļām, kas ir pietiekami spēcīgas, lai atjaunotu ādas hidrolipīdu barjeru. Svarīgi ir tas, ka katra sejas ādas tipa ādai pastāvīgi jāpapildina ūdens krājumi - un šis princips attiecas pat uz taukainu un iekaisušu ādu.

6. Intensīva barošana

Papildus mitrināšanai sejas ādai ir nepieciešama arī pareizu uzturvielu piegāde, kas ļauj tai saglabāt elastību, mirdzumu un skaistumu. Šūnu atjaunošanai ādai nepieciešami A un E vitamīni, minerālvielas (cinks un silīcijs), kā arī tādas vielas kā kolagēns, koenzīms Q10, hialuronskābe, keramīdi. To visu sejas ādai var nodrošināt, ikdienā lietojot labu sejas krēmu vai serumu.

Sejas eļļas serums

Protams, jūs varat lietot sejas krēmus un maskas, bet tikai serums sniedz patiesi intensīvu efektu. Jūs varat izmantot vai nu dabīgo seruma versiju - mīkstinošas vielas, kurām piemīt pretnovecošanās īpašības (skaistuma eļļas, piemēram, jojobas eļļa, kas līdzsvaro ādu, pateicoties līdzīgajai struktūrai kā cilvēka sebum), vai arī profesionālo sejas serumu Nanoil, kurā ir vislabākās, ļoti koncentrētas, spēcīgi barojošas sastāvdaļas - tās uzlabos Jūsu ādas skaistumu. Tāpēc vairs negaidiet un uzticiet ādu profesionāliem sejas uzlabotājiem.

D.I.Y.: Eļļas sejas maska

Eļļa, piemēram, makadāmijas eļļa, ir ļoti piemērota sejas maskas lietošanai. Apvienojiet šo dabīgo eļļu ar mālu, jogurtu, medu vai citrona sulu un ļaujiet maisījumam uz sejas nostāvēties vismaz 15 minūtes.

7. Saules aizsardzība

Nevajadzētu atstāt novārtā arī saules aizsardzību. Sejas āda pēc savas būtības ir jutīga un vāji aizsargāta pret kaitīgiem faktoriem, piemēram, UV stariem. Ja nenodrošināsim ādai atbilstošu kopšanu (piemēram, neizmantojot saules aizsargkrēmus), tā noteikti ātrāk novecos, tai var parādīties grumbiņas un iekrāsojumi. Mēs bieži aizmirstam par to, ka āda pati par sevi nav aprīkota ar pietiekami spēcīgu barjeru, lai novērstu saules nelabvēlīgo iedarbību (īpaši vasarā, kad saule ir patiešām spēcīga).

Eļļas: Dabiskie UV staru filtri

Lielāko daļu eļļu var izmantot kā dabīgus UV filtrus, jo to SPF ir aptuveni 4-10. Vērtīgākās ir aveņu sēklu eļļa, kuras SPF ir 28-50, un burkānu sēklu eļļa, kas piedāvā SPF 38-40 (SPF vērtība ir atkarīga no izcelsmes un ekstrakcijas procesiem).

8. Sistemātiska atmirušo ādas šūnu pīlinga veikšana

Ko vēl mēs varam darīt savas ādas labā bez tās mitrināšanas, barošanas un aizsardzības pret sauli? Nu, jūs varat veikt atmirušo epidermas šūnu pīlingu, izmantojot enzīmu pīlingu vai maigus mehāniskus skrubjus (tas attiecas arī uz mājās gatavotiem skrubjiem, piemēram, uz eļļu un auzu pārslu bāzes). Āda, kurai atņemts šis atmirušais epidermas slānis, ātrāk atjaunojas, ir gludāka, tās tonuss ir vienmērīgs un tā daudz labāk uzsūc barojošās vielas. Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi, sejas skrubis stimulē ātrāku asinsriti ādā.

9. Masāža un sejas joga

Lai veicinātu asins plūsmu ādā un apgādātu visas šūnas ar skābekli, varat regulāri masēt seju un nodarboties ar sejas jogu. Pirmā no minētajām mājas procedūrām ir saistīta ar dažādu sejas daļu masāžu, veicot apļveida kustības ar pirkstiem. Savukārt sejas joga ir vērsta uz asinsrites stimulēšanu, sejas muskuļu izkustināšanu un ādas elastības palielināšanu, izmantojot īpašas sejas kustības un sejas izteiksmes. Piemēram, masāža un sejas joga var palīdzēt tikt galā ar dubultzodu un pacelt ādu, kurai trūkst elastības, ja vien mēs rīkojamies sistemātiski.

Masāža ar eļļām

Lai sasniegtu labākus rezultātus, masāža jāpapildina ar eļļām. Piemēram, ieviešot masāžu, avokado eļļa iedarbojas visintensīvāk, un šīs procedūras ieguvumi noteikti ir labāki, jo vienlaikus tiek barota arī āda.

10. Detaļas, kas ir tikpat svarīgas

Kā pēdējo pareizas sejas ādas kopšanas principu ir vērts uzskaitīt atlikušās un šķietami mazsvarīgās detaļas, kas pārsteidzoši ietekmē sejas ādas stāvokli. Zemāk uzskaitīti faktori, kas ietekmē sejas ādu.

  • Pirms sejas skaistumkopšanas līdzekļu uzklāšanas ir patiešām svarīgi nomazgāt rokas; tas novērš nevēlamu baktēriju pārnešanu no rokām uz seju.
  • Jāizvairās no ādas bojājumu uzpampšanas, skrāpēšanas un pieskaršanās tiem, jo tas var izraisīt iekaisumus.
  • Lai izvairītos no saskares ar baktērijām, sejas dvieļi un spilvendrānas diezgan bieži jāmaina pret svaigiem.
  • Runājot par sejas dvieļiem, ieteicams apgūt pareizu sejas žāvēšanas veidu. Netīriet dvieli pret seju, bet gan maigi nosusiniet ādu.
  • Jāapzinās, ka sejas kopšanā ārkārtīgi svarīgi ir ievērot sabalansētu uzturu. Galu galā tas ir veids, kā mēs rūpējamies par savu ādu no iekšpuses.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika