Monoi eļļa matu kopšanas līdzekļos - satriecošs un smaržīgs produkts no Taiti

Monoi eļļa matu kopšanas līdzekļos - satriecošs un smaržīgs produkts no Taiti

Eksotiskā monoi eļļa nāk no tropu reģioniem. Tās ražošana ir tradīcija Taiti. Eļļu jau izsenis iegūst ar rokām. Polinēzieši ir vieni no nedaudzajiem, kas zina, kā pareizi iegūt ziedu aromāta eļļu.

INCI monoi eļļa

Cocos Nucifera (kokosriekstu) eļļa, Tiare (Gardenia Tahitensis) ziedu ekstrakts.

Sāksim ar mīta kliedēšanu. Šo smaržīgo eļļu bieži dēvē par tamanu eļļu. Bieži sastopama arī divu nosaukumu kombinācija: monoi tamanu.

Diemžēl šāds apvienojums ir nepiemērots, jo tamanu ir pavisam cita eļļa - to iegūst no Klusajā okeānā augoša tamanu koka. Tāpēc, sakot monoi tamanu eļļa, mēs domājam divas dažādas eļļas.

Interesants fakts ir tas, ka monoi eļļa ir divu dabīgu sastāvdaļu kombinācija:

  • Tiaré ziedu (piešķir eļļai eksotisko smaržu).
  • kokosriekstu eļļa - polinēzieši to iegūst no saulē žāvētas kokosriekstu mīkstuma, ko sauc par kopru. Šādā veidā kokosriekstu eļļa ir nerafinēta un saglabā visas vērtīgās minerālvielas, uzturvielas un piesātinātās taukskābes.

Monoi eļļu sauc arī par Tiaré, kas ir līdzīgs vārdam tiara. Tas tāpēc, ka Tahiti Gardēnija tiek uzskatīta par neapšaubāmu ziedu karalieni, savukārt gaiss ir piesūcināts ar satriecošu eksotisku Tahiti Gardēnijas aromātu.

Monoi eļļas izmantošana

Monoi eļļu tīrā veidā var izmantot ķermeņa, sejas ādas, nagu un (galvenokārt) matu kopšanai.

Monoi eļļa ir macerēta - to iegūst, mērcējot Tiaré ziedus kokosriekstu eļļā. Rezultātā tā iegūst skaistu aromātu, kā arī papildu minerālvielu un elementu spēku, kas atbild par matu skaistumu un veselību.

Monoi eļļa - ieguvumi matiem

Polinēzieši jau izsenis matu kopšanā izmanto monoi eļļu. Lai saprastu eļļas iedarbību, pietiek padomāt par viņu apbrīnojamajiem matiem. Matiem vienkārši patīk monoi eļļa! To veido sīkas daļiņas, kas raksturīgas visām piesātinātajām taukskābēm. Tāpēc tā viegli uzsūcas, bet var padarīt vidēji porainus matus frizētus. Monoi eļļa ir ideāli piemērota zemas porainības matu barošanai. Tās mazās daļiņas lieliski aizpilda zemas porainības šķipsnu mikroskopiskās spraugas.

Monoi eļļa ir lielisks piesātināto taukskābju avots, kas baro matus ar zemu porainību: Tās satur: 44-48 % laurīnskābes, 16-19 % miristīnskābes, 7-10 % palmitīnskābes, 5-8 % kaprilskābes, 4-8 % kaprilskābes, 1-4 % stearīnskābes.

Monoi eļļa - īpašības

Monoi eļļa ir lielisks kondicionieris zemas porainības matiem. Pirms uzklāšanas uz matiem tā jāsilda starp plaukstām vai ūdens vannā. Tai ir skaists aromāts, un tā ļoti ātri iesūcas zemas porainības matos.

Monoi eļļa lieliski aizsargā matus no saules gaismas, sala un dažādiem bojājumiem, piemēram, mehāniskiem. Tā aizsargā no karstuma, ko rada fēns, gludeklis, lokšķēres, kā arī no toksīniem un cigarešu dūmiem. Turklāt monoi eļļas iedarbību pastiprina karstums: ja to uzklāj uz matiem, uzliek dvieli un sasilda turbānu ar fēnu, eļļa labāk un ātrāk iekļūst matu iekšienē. Šeit sākas cīņa par veselīgām un skaistām šķipsnām.

Monoi eļļa satur B grupas vitamīnus, kas ir būtiski veselīgu matu augšanai. B vitamīna deficīts izraisa pārmērīgu matu izkrišanu vai pat aptur augšanu. Monoi eļļa piedāvā vitamīnu kompleksu (B1, B2, B3, B6). Arī C un E vitamīni ir ļoti svarīgi matiem - tie palēnina matu novecošanās procesus un novērš priekšlaicīgu matu sirmšanu. E vitamīnu dēvē par jaunības vitamīnu, pateicoties tā antioksidanta īpašībām. Monoi eļļa ir arī kālija, kalcija, magnija, dzelzs, fosfora un cinka avots. Visas šīs minerālvielas uzlabo matu stāvokli, iekļūstot matu garozā un barojot. Jāatzīmē, ka cinkam ne tikai novērš matu izkrišanu un veicina to augšanu, bet arī tieši ietekmē keratīna - galvenā matu būvmateriāla - veidošanos. Kālijs ir elements, kas atjauno matu sīpolus, tādējādi padarot tos stiprākus. Tā darbību pastiprina magnijs, kas piedalās olbaltumvielu, piemēram, keratīna, ražošanā.

Pateicoties vērtīgajiem vitamīniem un minerālvielām, monoi eļļa ir lielisks ierocis cīņā par matu, kā arī galvas ādas un matu sīpolu atjaunošanu un veselību. Eļļa uzlabo tauku dziedzeru darbību, rūpējas par pareizu sebuma sekrēciju, padara matus tīrus un novērš to taukainību. Monoi eļļa ļauj sievietēm risināt problēmas, ar kurām viņas vienmēr ir cīnījušās - plakanas un apjomam trūkstošas šķipsnas. Eļļa darbojas kā ieveidošanas pamatne, jo tā piešķir matiem atsperīgumu un vitalitāti.

Ja jūsu mati ir smagi, biezi, pastāvīgi saplacināti un tiem trūkst apjoma, savukārt ieveidot frizūru un piešķirt tai jaunu formu ir gandrīz neiespējami - ķertieties pie monoi eļļas. Tā mīkstinās jūsu matus un atvieglos ieveidošanu jau pēc pirmās lietošanas reizes. Monoi eļļu ir ieteicams lietot kopā ar citām eļļām, kas spēj mitrināt matus un ādu, kā arī uzturēt pareizu ūdens un tauku barjeru. Labākais šādu sastāvdaļu avots ir iekļauts Nanoil zemas porainības matiem.

Monoi eļļa - vai tā ir populāra?

Par Monoi eļļu ir dažādi viedokļi. Kāpēc tas tā ir? Daudzas sievietes, kurām ir augsts porainums, sausi un bojāti mati, lieto monoi eļļu, cerot, ka tā palīdzēs pārvarēt matu problēmas. Diemžēl monoi eļļas daļiņas nav pietiekami lielas, lai atjaunotu augstas porainības šķipsnas, tāpēc pastāv viedokļi, ka tā neiedarbojas vai padara matus frizētus. Sievietēm ar augstas vai vidējas porainības matiem noteikti vajadzētu atteikties no monoi eļļas vai lietot to tikai uz galvas ādas.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika