Amazones kupuaču sviests - taukskābju līdzsvars ideālai mitrināšanai

Amazones kupuaču sviests - taukskābju līdzsvars ideālai mitrināšanai

Kupuaču sviestu iegūst no Amazones tropisko lietus mežu koka, kas radniecīgs kakao. Tā ir viena no cietākajām augu eļļām. Saskaņā ar starptautisko kosmētikas sastāvdaļu nomenklatūru to sauc par Theobroma Grandiflorum sēklu sviestu. Kāpēc tas ir tik vērtīgs kosmētikas līdzekļu avots? Tas labāk nekā lanolīns aiztur ūdeni ādā, nomierina iekaisumus, reģenerē un ir dabisks UV filtrs. Turklāt tam ir sabalansēts dažādu taukskābju sastāvs. Vai vēlaties uzzināt vairāk?

Lielākā daļa no mums mīl eksotiskas matu eļļas. Šķiet, ka tās, kas iegūtas aukstā spiedumā no savvaļā augošiem augiem, ir bagātākas ar dabīgām vērtīgām uzturvielām. Protams, šajā teikumā ir patiesības graudiņš. Amazonija ir reģions, kurā ir daudz kakao koku. Viens no tiem saucas Theobroma grandifloru un ir sastopams Amazones austrumu apgabalos Brazīlijā. Patiesībā tas satur daudz vērtīgu ārstniecisku vielu. No kakao sēklām auksti spiests kupuaču sviests satur arī dažādas uzturvielas. Tas ir pazīstamākā kakao sviesta tuvs "radinieks".

Cupuaçu sviests INCI:

Theobroma Grandiflorum sēklu sviests.

Cupuaçu - kā to pareizi lasīt?

Ir vairākas eļļas, kuru nosaukumus ir ļoti grūti izrunāt. Problēma slēpjas to izcelsmē. Ja jums kādreiz rodas jautājums "kā lasīt cupuaçu?", vienkārši pārbaudiet avotu. Pareizi tās nosaukums rakstāms šādi: cupuassu, cupuazú, cupu assu un copoasu. Visi pārējie nosaukumi ir nepareizi. Ja vēlaties būt precīzi, tad tos nelietojiet.

Cupuaçu sviests - sastāvdaļas

Daudzi kosmetologi novērtē šo produktu fitosterīnu satura dēļ. Ko tieši tas nozīmē? Augu sterīni ir strukturāli radniecīgi steroliem, kas ir daļa no mūsu starpšūnu cementa. Pateicoties tam, cupuaçu sviests, kas bagāts ar fitosterīniem (beta-sitosterolu, stigmasterolu, kampesterolu), efektīvi stiprina epidermas un matu lipīdu barjeru. Īsāk sakot - cupuaçu sviests nodrošina aizsardzību. Taču tas vēl nav viss, ko tajā var atrast.

Cupuaçu sviests satur daudz E vitamīna, kas ir ļoti spēcīgs un dabisks antioksidants. Tālāk ir bagātīgs C un A vitamīnu daudzums - tas ir fosfora un taukskābju avots. Turklāt cupuaçu sviests ir bagāts arī ar nepiesātinātajām omega-9 taukskābēm un omega-6 taukskābēm, kas ir līdzsvarotas ar piesātināto taukskābju (piemēram, palmitīnskābes un stearīnskābes) daudzumu. Tāpēc cupuaçu sviests ir lieliski piemērots matiem ar zemu porainību. Tomēr tas labi iedarbosies arī uz vidēji porainām šķiedrām.

Cupuaçu sviests - smarža un konsistence

Nerafinēts kupuaçu sviests atšķiras no citiem, jo tam ir cieta konsistence pat istabas temperatūrā. Tā ir ļoti kompakta masa. Tas izšķīst pēc karsēšanas līdz 25-37 grādu temperatūrai. C. Cupuaçu sviests ir auksti presēts no Theobroma Grandiflorum augļa kodola. Šā augļa cietā iekšpuse ir tieši tādas pašas krāsas kā eļļa - spilgtas un pienainas kafijas krāsas. Cupuaçu sviestam ir ļoti maigs aromāts, salds un nedaudz riekstu aromāts. Tas nav pārāk intensīvi smaržojošs un, par laimi, neatstāj kairinošu aromātu uz matiem vai ādas.

Cupuaçu sviesta īpašības

Vispirms jāsāk ar to, ka cupuaçu sviests ir piemērots gan matu, gan ķermeņa kopšanai. Abos gadījumos tas darbojas vienādi. Šis produkts neizraisa alerģiskas reakcijas, tas nav sensibilizējošs un nerada kairinājumu. Tāpēc to ļoti bieži izmanto kā dabīgu aizstājēju daudziem kosmētikas līdzekļiem - losjoniem, krēmiem, kondicionieriem vai maskām. Kupuaču sviests ļoti labi uzsūcas, tāpēc pēc lietošanas tas neatstāj taukainu vai lipīgu sajūtu.

Cupuaçu sviesta iedarbība uz ādu

Rafinēts kupuaču sviests padara ādu gludu un maigu. Tas ir lielisks līdzeklis sausas un dehidrētas ādas mitrināšanai. Tas ir īpaši ieteicams cilvēkiem, kuri cīnās ar atopisku, lobīšanos un ādas plaisāšanu. Tas nodrošina visaptverošu reģenerāciju, kā arī aizsardzību pret saules starojuma, toksīnu u. c. kaitīgo ietekmi. Kā? Līdzeklis izveido maigu aizsargpārklājumu. Kupuaču sviests nomierina un novērš ādas apsārtumu, palēnina novecošanās procesus, kā arī nodrošina šūnu reģenerāciju. Protams, tas attiecas arī uz galvas ādu.

Cupuaçu sviesta iedarbība uz matiem

Kupuaçu sviestu ir vērts uzklāt uz matiem, jo tas nodrošina matu reģenerāciju un nostiprināšanu. Tas atjauno sķiedru lipīdu apvalku, tāpēc tās ir labāk aizsargātas un nezaudē vērtīgās uzturvielas. Tas arī uztur pareizu mitruma līmeni. Cupuaçu sviesta iedarbība ir ļoti līdzīga UV filtru iedarbībai - tas izveido aizsargbarjeru uz matu šķipsnu virsmas. Šo vielu dēvē arī par augu lanolīnu, jo tai piemīt augsta ūdens absorbcija un tā novērš iztvaikošanu. Mati ir pastāvīgi mitrināti un tādējādi elastīgi, mīksti un spīdīgi. Cupuaçu sviestam piemīt pretiekaisuma īpašības, tāpēc tas var novērst folikulu iekaisumus. Rezultātā tas samazina matu bojājumus, kavē to pārmērīgu izkrišanu un nodrošina matu sīpolu pareizu darbību.

Cupuaçu sviests - izmantot

Kā lietot cupuaçu sviestu? Pirmkārt, esiet konsekventi un regulāri. Tikai sistemātiska tā lietošana nodrošinās jūsu ādai un matiem pienācīgu reģenerāciju, un tā iedarbība būs ilgstoša.

Turklāt cupuaçu sviests nodrošina daudzpusīgu lietošanu. Sākot ar to, ka to var uzklāt tieši uz galvas ādas un matiem, un beidzot ar mājas kosmētikas izgatavošanu. Pēc karsēšanas to var izmantot matu eļļošanai (arī kopā ar citām eļļām). Turklāt tā sniegs satriecošu efektu, ja to izmantos kā papildinājumu maskām un kondicionieriem. Turklāt tā bieži ir sastopama gatavās eļļās, piemēram, Nanoil, kas paredzētas zemas porainības matiem. Nav brīnums, galu galā tā nodrošina brīnišķīgu iedarbību.

Kādam matu tipam piemērots kupuaču sviests?

To būs vieglāk noteikt, ja aplūkosim taukskābju saturu. Dabīgajā un nerafinētajā kupuaçu sviestā ir daudz vairāk polinepiesātināto taukskābju, kuru molekulas ir vislielākās un vislabāk piemērotas augstākai porainībai. Omega-9 (mononepiesātinātās) un piesātinātās taukskābes ir pārsvarā, un to skaits ir līdzīgs. Tāpēc atbildēt uz jautājumu, vai tas labāk iedarbosies uz zemas vai augstas porainības matiem, ir ļoti grūti.

Tomēr, ja runa ir par augstu porainību, kupuaču sviests varētu nedarboties pārāk labi, jo tas satur ļoti maz polinepiesātināto taukskābju. Bojāti mati var kļūt frizēti, ļoti sausi un blāvi. Divu piesātināto taukskābju koncentrācijas dēļ tam vajadzētu daudz labāk iedarboties uz zemas porainības matiem. Tāpēc kupuaču sviests ir viena no Nanoil sastāvdaļām zemas porainības matiem. Tomēr, tā kā tas satur līdzīgu daudzumu omega-9, cupuaçu sviestu var izmantot arī vidēji porainiem matiem.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Argāna eļļa
Jojobas eļļa
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika