Kā izveidot SPA seansu mājās? Pieredzi mainoši, noderīgi padomi un receptes

Kā izveidot SPA seansu mājās? Pieredzi mainoši, noderīgi padomi un receptes

Rudens saistās ar nostalģijas laiku, turpretim ziemas vakari reizēm rada sajūtu, ka tie ir nebeidzami un ievelkas... Vai vēlaties šo rudens drūmo laiku padarīt mazliet jautrāku? Izbaudiet SPA procedūras mājās. Tas ne tikai atbilst rudens un ziemas burvībai un liek justies atslābinātam, bet arī stimulē bioloģisko pulksteni, vairo enerģiju un pārsteidzoši kondicionē ādu. SPA procedūras nav jāveic SPA kūrortā. To sniegto labumu varat gūt savas mājvietas privātumā. Mēs dalīsimies ar labākajiem padomiem, kā izveidot SPA mājās.

Kas īsti ir SPA?

SPA tulkojams kā latīņu sanus per aquam, kas ir "veselība caur ūdeni". Ceļojumi uz dziedinošiem ūdeņiem tikuši plaši izmantoti jau senos laikos. Spa – Beļģijas pilsēta – ir slavena ar karstajiem ūdeņiem un ir kā veselīgas ārstēšanas svētnīca. Pilsēta ir palīdzējusi radīt šo nosaukumu. Mūsdienās vārds spa raksturo daudzas relaksējošas skaistumkopšanas procedūras vannā.

Pagātnes paražas izmantot ūdens veselīgo un dziedinošo spēku joprojām ir populāras un plaši pielietotas. Daži no SPA terapiju piemēriem ir veselības un relaksācijas vannas, smaržīgās eļļas masāžas, skrubji un citas ķermeņa procedūras. To mērķis ir atjaunot vitalitāti, veselību un skaistumu. Profesionālais SPA ir saistīts ar lielu naudas summu samaksu un brīva pierkasta laika meklēšanu SPA kūrortā. Tomēr procedūras, ko veicat mājās, sniegs relaksāciju tikpat daudz kā maksas pakalpojumi.

SPA mērķis: ķermeņa vanna, ūdens temperatūra

Viennozīmīgi patīkamākais brīdis visā SPA rituālā ir iegremdēties vannā, kas piepildīta ar smaržīgu, siltu ūdeni. Bet kā ar ūdeni? Silts vai karsts? Kāda ir ūdens temperatūra, kura lutinās jūsu ādu? Protams, tas ir atkarīgs no jūsu vēlmēm un laika, kad vēlaties apgulties un laiski baudīt laiku:

  • silta vanna (37°C – 39°C) ir ideāls, taču ātrs relaksācijas veids aktīviem cilvēkiem: sasilda un mazina sāpošos muskuļus; 15-30 minūtes ir optimālais laiks, kuru pavadīt vannā.
  • arī remdens ūdens (31°C – 36°C) ir ļoti relaksējošs, mazina nogurumu, rada miegainības sajūtu. Pilnīgi pietiekami  būs šajā vannā relaksēties 15 minūtes.
  • vēsā vanna (25°C – 30°C) ir sava veida atsvaidzināšanās, kas bieži ir nepieciešama. Vēsa vanna stimulē, uzlabo asinsriti un vielmaiņu. Ieteicams vannā pavadīt līdz 5 minūtēm.

Kā siltums ietekmē ķermeni? Vai karstā ūdens vannai ir labvēlīga ietekme uz veselību? Mēs zinām, ka siltums ir patīkams un karstā vannā iespējams justies kā debesīs. Žēl, ka tas nav veselīgākais, ar ko jūs varat sevi palutināt. Nekad neļaujiet ūdens temperatūrai pārsniegt 40°C. Pārāk silts ūdens izraisa ādas sausumu un izraisa priekšlaicīgu novecošanos. Āda var sākt lobīties un niezēt.

Labākā mājas SPA recepte jeb astoņu soļu attālumā no nevainojamas ādas

1. Izvēlieties diennakts laiku

Izrādās, laikam, kurā veic SPA rituālus, ir nozīme. Ideālā variantā veltiet lauki tam vakarā, kad nekas un neviens netraucē un nesabojā relaksācijas brīdi. Brīdiniet savus mājiniekus un draugus, ka esat nesasniedzams, izslēdziet tālruni un ļaujiet sev būt tikai ar savām jūtām un maņām.

2. Radi atmosfēru

Noskaņojums ir veiksmīga SPA rituāla noslēpums. Mēģiniet radīt romantisku atmosfēru un panākt, ka tiek nomierinātas jūsu sajūtas: smaržīgas sveces, ziedi, eļļas, ieslēdziet kādu noskaņas vai relaksācijas mūziku vai dabas skaņas (lietus, jūras viļņi, mežs). Izrotājiet vannas istabu ar mirgojošām lampiņām vai vates bumbiņām. Varbūt jums patīk dzeja audiogrāmatā? Iespējams vēlaties paņemt glāzi vīna, grāmatu, kakao, zaļo tēju vai zemenes. Citiem vārdiem sakot, izvēlieties visu, kas padarīs jūsu atpūtu un skaistumkopšanu relaksējošāku.

3. Rūpējieties par savu ķermeni SPA veidā. Ko lietot un kā?

Jo tuvāk dabai, jo labāk. Tāpēc DIY kosmētika papildina rituāla pieredzi un pārsteidz ar maņu relaksējošām sastāvdaļām, tekstūrām, krāsām un aromātu.

SPA seansa laikā varat izmantot dažādus mājās esošos produktus: eļļas, sviestu, sāli, pienu, medu, garšaugus, hidrosolus, kafijas biezumus, ēteriskās eļļas vai kosmētiskos mālus.

4. Sagatavo aromātisku vannu

Iespējas ir nebeidzamas, un katra jūsu SPA sesija var izskatīties un smaržot citādi. Vannu var bagātināt ar dabīgām vai aromātiskām eļļām, ieliet sāļus vai putojošās vannas bumbas, pievienot pienu vai ievietot vannā cieši noslēgtu linu maisiņu, kas piepildīts ar aromterapijas un kondicionējošiem augiem. Atcerieties, ka ūdens nedrīkst būt pārāk karsts. Ja vēlaties ilgāk uzturēties vannā, izvairieties arī no pārāk auksta ūdens. Optimālā temperatūra ir 36-39°C.

5. Pagatavo perfektu ķermeņa skrubi

Pašmāju kafijas vai cukura skrubis ir nepārspējams, ja to uzlabo ar augstas kvalitātes dabīgo eļļu un pievieno nedaudz dažādības ar pareizajām ēteriskajām eļļām. DIY ķermeņa skrubji bieži vien ir efektīvāki par gataviem pīlingiem. Atcerieties to lietot regulāri, lai ķermeni padarītu tvirtu, gludu un bez celulīta.

6. Neaizmirsti sejas zonu: pagatavojiet dabisku masku

SPA vanna mājās ir ideāls brīdis DIY sejas maskai, jo uzlabojas ādas spēja uzsūkt barības vielas un kļūt maigākai, pateicoties siltumam; atvērtās poras un mīkstā epiderma ļauj veikt dziļu attīrīšanu.

Guļot vannā, neaizmirsti par labu masku; ideālā gadījumā pagatavo to pats! Tādu, kura vienlaikus baro, kondicionē un attīra ādu. Rozā vai balts kosmētikas māls būs piemērotākā no sastāvdaļām. Apvienojiet to ar iecienītāko ziedu ūdeni, alvejas sulu, eļļām, augu uzlējumiem - tas vissļaus iegūt kosmētiku, kas piemērota tieši jūsu ādas tipam.

7. Rūpējieties par saviem matiem ar labākajām eļļām

Matu eļļas procedūra – līdzīgi kā SPA – radusies jau sen un lieliski papildina labsajūtas rituālus. Tā sastāv no matu un (kas ir svarīgi) folikulu dziļas barošanas ar dabīgu eļļu vai labi sastādītu eļļu maisījumu. Jūs izlīdzināti ieklājiet eļļu mitros matos un galvas ādā. Pēc SPA rituāla kārtīgi izskalojiet eļļu un izmazgājiet matus ar šampūnu.

8. Kondicionējiet ādu ar dabisku DIY krēmu

Dabiskās eļļas ir jūsu labākie sabiedrotie, tāpēc izmantojiet tās, kad vien iespējams. Dabisks ķermeņa krēms, kura pamatā ir šī sviests un makadāmijas eļļa, sniedz pārsteidzošu efektu, kas ādu padarīs perfekti mitrinātu, elastīgu un gludu. Šāds balzams ir piemērots arī rokām un kājām, tāpēc to ieteicams uzglabāt nelielā trauciņā, lai tas būtu viegli pieejams, kad nepieciešams. Paša radītā aromāta kompozīcija raisīs labu garastāvokli (atmiņās par mājas SPA seansu).

Viegli pagatavojama un efektīva DIY kosmētika SPA procedūrām mājas apstākļos

Aromātiskās vannas eļļa

Sajauc 25 ml džodžobas eļļu, 25 ml avokado eļļu ar apm. 10 pilieniem lavandas ēteriskās eļļas (var arī izvēlēties citu relaksējošu ēterisko eļļu, kurai ir patīkama smarža vai apvienot vairākas eļļas). Pārliecinieties, ka eļļa ir droša, neizraisa alerģiskas reakcijas un nekairina ādu.

SPA mājās: DIY relaksējošs, barības vielām bagāts vannas sāls

Sajauciet glāzē jūras sāli (smalko vai rupjo graudu), rozā Himalaju sāli un rūgto sāli (pazīstami arī kā Epsom). Ja vēlaties, varat kombinēt dažādu izmēru graudus, lai smaržīgais vannas uzlabotājs izskatītos pievilcīgāks. Taču atcerieties, ka rupjajiem graudiem ir nepieciešams ilgāks laiks, lai izšķīstu.

Sāls, īpaši magnija sulfāts (Epsom), ir bagātīgs minerālvielu avots un ir slavens ar savu detoksikācijas, relaksējošo un ādu atjaunojošo iedarbību. Tas ir piemērots taukainai un pūtīšu skartai ādai, atbrīvo ķermeni no plankumiem un padara ādu gludu un pabarotu. Vannas laikā ādā uzsūktais sāls iedarbojas no 4 līdz 9 stundām.

Ja jums nepatīk sāls graudi vannas apakšā, ielieciet sāli nelielā (organzas vai linu) maisiņā un iemērciet to ūdenī. Tādā veidā sāls kūst, izdalot visas kondicionējošās vielas, netraucejot baudīt procedūru.

SPA mājās: DIY augu vannas maisiņi

Papildus vannas sālim, maisiņā varat ievietot citas sastāvdaļas. Ievērības cienīgi ir garšaugi un auzu klijas. Varat sastāvdaļas sajaukt ar dažiem pilieniem iecienītākās ēteriskās eļļas (tām ir arī spēcīga kondicionējoša un relaksējoša iedarbība), kā arī pievienot citrusaugļu mizas, kaltētus ziedus (liepu, kliņģerītes, timiānu), kanēļa standziņas vai vaniļas pupiņas.

Pļavas un meži jūsu vannā. Kuri garšaugi īpaši noderēs SPA procedūrās?

Mums ir paveicies, ka ir pieejama tik plaša ārstniecisko augu izvēle. Taču pirms to izmantošanas, ir jāvelta laiks to izzināšanai. Mēs piedāvājam iepazīties ar populārākajiem maisījumiem, kurus varat pagatavot savam mājas SPA rituālam.

LUPSTĀJA, PIPARMĒTRU UN MELISAS VANNA

Šī vanna mazina muskuļu un menstruāciju sāpes. Tas var palīdzēt atslābināt nogurušos muskuļus pēc treniņa.

Lupstājai piemīt pretsēnīšu iedarbība, savukārt melisa nomierina un rada atvieglojuma sajūtu.

SAVIJAS, OZOLA UN IZOPU VANNA

Vanna nomierina nervus, mazina sāpes muskuļos un locītavās. Salvija iedarbojas uz nervu sistēmu, uzlabo garastāvokli un novērš stresu, savukārt ozola mizai ir savelkoša, antibakteriāla, pretsēnīšu, pretvīrusu, pretiekaisuma un ādu stiprinoša iedarbība. Izops ir bagātīgs bioaktīvo vielu avots, tam piemīt pārsteidzoša kondicionējoša un ārstnieciska iedarbība uz ādu, tā aromāts stimulē un nomierina sajūtas.

LAVANDAS VANNA

Klasika SPA vanna.

Lavandai ir raksturīga smarža, ko daudzi no mums dievina. Tas nomierina gan ķermeni, gan prātu, atjauno līdzsvaru un mazina stresu. Lavandas aromāts ir relaksējošs, savukārt lavandas uzlējums iedarbojas uz muskuļiem visā ķermenī un ir glābiņš pēc smaga treniņa. Lavandas vanna ir ideāli piemērota cilvēkiem ar neirozēm un nervu traucējumiem, hroniskām galvassāpēm un migrēnu.

Mājas SPA: DIY kafijas skrubis

Sajauc pus krūzi kafijas biezumu ar [avokado eļļu] (lai iegūtu gludu mīkstumu). Bagātiniet iegūto maisījumu ar tējkaroti kanēļa un pievienojiet 5 pilienus ēteriskās eļļas (ideālā gadījumā greipfrūtu vai apelsīnu eļļu, lai pagatavotu pretcelulīta skrubi).

Ielejiet maisījumu glītā burciņā. Dažas minūtes iemasējiet skrubi ādā un labi noskalojiet. Kafijas vietā var izmēģināt arī maltās auzu klijas vai cukura graudus (masējat ādu līdz cukurs izkūst).

Mājas SPA: DIY sāls skrubis

Gatavojot šo skrubi, izmantojiet smalkgraudainu sāli, lai izvairītos no ādas kairinājuma. Sajauciet to ar dabīgo eļļu (ideālā gadījumā izmantojiet [rīcineļļas] un avokado eļļas maisījumu). Pēc tam lēnām pievienojiet ēteriskās eļļas: līdz 10 pilieniem, lai neizraisītu ādas kairinājumu. Ar maigām kustībām labi samaisa visas sastāvdaļas. Ielieciet iegūto skrubi burkā vai citā traukā, kuru varat cieši aizvērt, lai saglabātu aromātu.

Mājas SPA: ķermeņa masāžas eļļa

Masāža ir neatņemama SPA rituāla sastāvdaļa. Tas ir visspēcīgākais veids, kā atslābināt muskuļus un nomierināt nervus. Varat masēt ķermeni patstāvīgi, īpaši, ja vēlaties, lai masāža kondicionētu ādu. Šim nolūkam izmantojiet dabiskās eļļas: izvairieties no sintētiskām aptieku eļļām (tās bieži ir izgatavotas no parabēniem un spirtiem, kas nav labi sasildītai ādai pēc vannas). Sajauciet izvēlēto dabīgo eļļu ar dažiem pilieniem ēteriskās eļļas: daudzām no tām ir kondicionējoša iedarbība, tās stimulē asinsriti, detoksē un nomierina.

Masējiet ādu, maigi piespiežot to. Ja vēlaties, varat iegūt īpašu masāžas rīku. Šāda procedūra attīra šūnas no toksīniem, stimulē limfas atteci un tai ir nostiprinoša un pretcelulīta iedarbība.

At-home SPA: putots ķermeņa krēms, kas bagātināts ar makadāmijas eļļu

Ielieciet apm. 200 g šī sviesta un 15 g bišu vaska katlā un nedaudz uzkarsē uz plīts, lai sastāvdaļas izkūst (neļaujiet tām vārīties). Noņem katliņu no plīts un ļauj nedaudz atdzist (bet neļauj sacietēt).

Pievienojiet apmēram 50 g [makadāmijas eļļas] un 20 g džodžoobas eļļas. Lai krēms iegūtu lielisku smaržu, tad papildiniet maisījumu ar savu iecienītāko ēterisko eļļu.

Nākamais solis ir sastāvdaļu sajaukšana. Pārliecinieties, vai maisījums ir atdzisis, taču tas ir pietiekami mīksts. Izmantojiet mikseri un sablenderējiet mīkstumu, līdz tas ir tikpat gaisīgs kā zefīrs.

Ielieciet krēmu burkā un lietojiet to pēc katras vannas. Droši masējiet ar to arī roku un kāju ādu.

Mājas SPA: DIY kosmētiskā māla un eļļas sejas maska

Kosmētiskais māls ir vērtīgu minerālu koncentrācija, kam ir pārsteidzoši attīrošs efekts. Baltais māls ir maigākais, taču izvēlieties to, kas vislabāk atbilst jūsu ādas tipam. Tas ir pulverveida, tāpēc vislabāk to sajaukt ar džodžobas, [argana] vai avokado eļļu, lai tas iegūtu papildu īpašības, piemēram, tas nostiprina, atjauno, uzlabo izskatu un kondicionē ādu vai tai piemīt pretgrumbu iedarbība. Jūs varat atstāt masku, kamēr baudiet vannu, un pēc tam to noskalot. Ja jums ir ziedūdens, izsmidziniet to uz sejas pēc maskas noskalošanas. Hidrosoli baro ādu, līdzsvaro tās pH un darbojas kā toniks.

Mājas SPA: ideāla matu eļļas maska

Ja jūsu matiem ir nepieciešama uzlabošana, bet galvas āda raud pēc barības vielām un tīrīšanas, nekas nedarbojas labāk par dabīgo eļļu. Izvēlieties pareizo eļļu savam matu porainības veidam vai izvēlieties eļļu, kas der visiem matu tipiem (argana eļļa, makadāmijas eļļa, rīcineļļa).

Ja sapņojat par augstākās klases matu kopšanu, izmantojiet profesionālus matu eļļu maisījumus. Nanoil ir progresīvu, perfekti veidotu eļļu līnija matu augšanai un barošanai. Tie bloķē matu izkrišanu, stiprina, kondicionē gan matus, gan galvas ādu. Veiciet [matu porainības testu] un izvēlieties vienu Nanoil, kas profesionāli parūpēsies par jūsu matiem.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika