Kausiņošana: Kā veikt pretcelulīta masāžu mājās?

Kausiņošana: Kā veikt pretcelulīta masāžu mājās?

Kā ātri atbrīvoties no celulīta? Atbilde ir kausiņu terapija - procedūra, kas vēl pavisam nesen galvenokārt tika saistīta ar tās pielietojumu medicīnā, taču mūsdienās tā nepārprotami pārņem skaistumkopšanas salonus un SPA centrus. Kas ir piesūcekņi? Kā darbojas vakuuma krūzes? Vai tie patiešām spēj veidot mūsu ķermeni? Atklājiet kausveida masāžas noslēpumus un uzlabojiet savu izskatu mājās.

Par regulāras visa ķermeņa masāžas labvēlīgo ietekmi uz veselību jau sen zināms ikvienam. Daudzus gadus masāžas tika izmantotas ne tikai ķermeņa ārstēšanai, bet arī dvēseles nomierināšanai. Mūsdienās mēs labprāt pievēršamies dažādām šīs procedūras formām, jo, piemēram, labprāt pakļaujam savu ķermeni [visa ķermeņa masāžai ar eļļu] vai tieši kausēšanas masāžai, lai uzlabotu savu izskatu. Un tajā nav nekā slikta, jo galu galā viens no galvenajiem masāžas mērķiem ir likt mums justies kā debesīs!

Piesūcekņi: Kas tie ir?

Sāksim no sākuma? Piesūcekņi jeb vakuuma krūzes. Ar katru gadu to popularitāte nepārtraukti pieaug, daudz ir runāts par to pielietojumu medicīnā, tomēr tikai retais spēj definēt, kas tie īsti ir. Kas ir piesūcekņi? Tie ir mazi trauciņi, kas - kā jau pats nosaukums runā pats par sevi - rada iesūkšanos ādā, lai uzlabotu audu apasiņošanu.

Vairumā gadījumu krūzes, ko izmanto krūzes terapijai, parasti ir izgatavotas no plastmasas. Gumijas piesūcekņus ir vieglāk lietot nekā to stikla vai bambusa alternatīvas. Tomēr neatkarīgi no tā, kāda veida piesūcekņi tiek izmantoti, tie visi nodrošina vienādu iedarbību. Tie jāuzliek uz izvēlētajām ķermeņa daļām, un, piesūcoties ādai, tie lēnām jānovelk pāri ķermenim.

Kausiņu terapija: Vairāk nekā ieguvumi veselībai!

Kā izskatās kausu terapija un kādus ieguvumus tā patiesībā sniedz? Tas ir asins un limfas plūsmas uzlabošanas veids, kas cilvēkiem ir zināms jau gadsimtiem ilgi. Šo masāžas veidu izmantoja jau tradicionālajā ķīniešu medicīnā - sākumā ar to vērsās, lai izārstētu saaukstēšanos, stiprinātu imūnsistēmu, bet ar laiku uzsūcekņu pielietošana paplašinājās, lai risinātu muskuļu sāpes un pat muguras sāpes. Tas iedvesmoja cilvēkus sākt izmantot piesūcekņus ķermeņa masāžai.

Šodien mēs izmantojam vakuuma krūzes, lai veiktu pretcelulīta masāžu. Mēs atklājām, ka papildus asinsrites stimulēšanai piesūcekņi padara ādu elastīgāku un elastīgāku. Nevar noliegt, ka vakuumkausiņu izmantošana pretcelulīta masāžā kļūst arvien populārāka - gan profesionālā skaistumkopšanas salonā/SPA, gan mājās. Nenoliedzami, tas ir dabisks veids, kā veidot ķermeni, barot ādu un stimulēt šūnu atjaunošanos.

Kādi ir krūzīšu masāžas ieguvumi? Katrs gadījums ir atšķirīgs, jo iespējamie efekti, ko var panākt ar vakuuma kausiem, ir cieši saistīti ar problēmu, ar kuru vēlaties tikt galā. Tomēr viens ir skaidrs, ka sūkļveida kausējumi vienmēr ir vērsti uz ādas izskata uzlabošanu. Tas nozīmē, ka, ja vēlaties samazināt celulītu, kuperterapija noteikti palīdzēs cīnīties ar to, taču tas vēl nav viss, jo ar sūkšanas krūzes palīdzību var samazināt arī taukaudus.

Kausiņu terapijas priekšrocības

  • Palielina asins un limfas plūsmu.
  • Uzlabo vēdera, augšstilbu un sēžamvietas ādas elastību.
  • Paātrina taukaudu dedzināšanas procesu (lipolīzi).
  • Padara ķermeni slaidāku un slaidāku.
  • Samazina [celulītu] un izgaismo [strijas].
  • Palīdz izvadīt toksīnus no organisma.
  • Izlīdzina ādu un uzlabo tās elastību.
  • Padara ādu barotu un atdzīvinātu.

Masāža ar kausiņu masāžu soli pa solim

Vakuuma masāža ar sūkājamām bļodiņām, kas sniedz relaksējošu un dziedinošu efektu, nāk no tautas medicīnas, un vēlāk to pārņēma profesionāli skaistumkopšanas saloni, bet, protams, to var veikt arī mājās. Tomēr pirms tam jums jāzina, kā pareizi lietot vakuuma krūzes. Zemāk atradīsiet soli pa solim izstrādātu vakuummasāžas rokasgrāmatu - īpaši noderīgu tiem, kuri ir iesācēji šī masāžas veida veikšanā un vēlas apgūt pareizu piesūcekņu lietošanu.

Ar ko sākt vakuummasāžu?

Pirms ķerties pie piesūcekņu krūzes un pāriet pie masāžas veikšanas, jāpārliecinās, ka jūsu āda ir sagatavota šai procedūrai. Ieteicams nomazgāties dušā, lai rūpīgi attīrītu ķermeni. Pēc tam ķermeņa daļas, kuras tiks apstrādātas ar piesūcekņiem, ir jāapziež ar olīveļļu vai masāžas eļļu, kas patiesībā var būt eļļas maisījums, kas satur pretcelulīta līdzekļus, piemēram, kofeīnu, jūras aļģes, plūškoka ogas, mentolu, [balto tēju] vai kapsaicīnu.

Kādas piesūceknes izvēlēties masāžai?

Krūzītes izmēram jāatbilst gan ķermeņa daļai, uz kuras to paredzēts lietot, gan ādas vajadzībām. Piemēram, ja vēlaties veikt sejas masāžu ar piesūcekņiem, jāizvēlas vismazākais krūzīte. Līdzīgs gadījums ir tad, ja iepriekš neesat izmantojis šāda veida masāžu. Kopumā, jo nopietnāka ir problēma vai jo lielāku ķermeņa virsmu vēlaties pakļaut piesūceknim, jo lielāku krūzi var izmantot. Ir vērts apzināties, ka vislabākais piesūceknis ir tas, kas ērti iekļaujas un pielāgojas jūsu rokai. Tādējādi jūs pārliecināsieties, ka tā izmērs ir optimāls, un novērsīsiet tā izslīdēšanu no rokas intensīvas masāžas laikā.

Kā veikt masāžu ar piesūcekņiem?

1. PASĀKUMS: Sasildiet piesūcekni līdz aptuveni 40°C, iegremdējot to karstā ūdenī un turējot to tur dažas minūtes. Pirms lietošanas nosusiniet ar dvieli.

2. PASĀKUMS. Ir pienācis laiks piespiest piesūcekni pie ādas. Lai to izdarītu pareizi, ar pirkstiem jāsaspiež krūzes augšdaļa, jāuzliek uz izvēlētās ķermeņa daļas un jāatbrīvo saķere, nepārtraukti piespiežot piesūcekni pie ādas. Šādā veidā radīsiet negatīvu spiedienu, pateicoties kuram tasīte iesūks ādu un pie tās pielips.

3. PASĀKUMS Masāža ietver piesūcekņa slīdēšanu pa izvēlēto ķermeņa daļu, neatdalot to no ādas. Spiediens, kas iedarbojas uz ādu, pateicoties kausa iesūkšanai un slīdēšanai, uzlabo asinsriti un noārda taukaudus. Slīdēšana jāveic vairākos virzienos:

  • Pirmkārt, virziet kausu lineāri, sākot no ķermeņa daļas apakšējās daļas uz augšu.
  • pēc tam ar apļveida kustībām uz sāniem
  • visbeidzot, mēģiniet uz masējamās ādas uzzīmēt neredzamu astotnieci.

4. PĒCIS. Ja vēlaties beigt masāžu, jāizņem piesūceknis, ar pirkstiem paceļot tā malu (muti) un ļaujot gaisam iekļūt iekšā. Ieteicams arī palīdzēt ādai atslābināties, noslēdzot kausveida masāžu ar regulāru masāžu - maigām apļveida kustībām ar rokām.

Cik ilgi ilgst kausiņu masāža?

Masāža ar kausiņiem mājās jāveic regulāri. Jūs varat sagaidīt, ka vēlamie rezultāti parādīsies ne ātrāk kā pēc trešās seansa reizes. Tomēr, lai izbaudītu vislabāko efektu, ķermenim būtu jāveic 10 masāžu sērijas. Katra ķermeņa daļa (piemēram, vēders, vēderpreses, sēžamvieta) ar masāžu ar piesūcekni jāveic no 15 pat līdz 30 minūtēm. Starp seansiem ieteicams veikt vismaz 3 dienu pārtraukumu.

Eļļas masāžai ar kausiņiem

Lai masāžu ar vakuumkausiņu padarītu vieglāku un efektīvāku, ieteicams to kombinēt ar dabīgu eļļu. Piemēram, tā var būt masāžas eļļa, kas bieži vien ir bagātināta ar papildu vielām, kuras paātrina taukaudu sadedzināšanas procesu un uzlabo ādas elastību. Tomēr ieteicams izmēģināt pilnīgi dabīgas, auksti spiestas augu eļļas. Kādas dabīgās eļļas būtu jāizmanto vakuuma masāžai? Protams, vieglas (piemēram, rīcineļļa) un tādas, kas ātri neiekļūst ādā (piemēram, makadāmijas eļļa). Pretējā gadījumā eļļa var slikti kalpot savam mērķim. Patiesībā ir divas dabīgas eļļas, kuras ieteicams izmantot masāžai ar kausiņiem.

  • argana eļļa - tā ir ideāli piemērota visiem ādas tipiem, nodrošina vieglu sūkšanas kausiņa slīdēšanu, aizsargā ādu pret kairinājumiem, uztur pietiekamu barošanas un mitruma līmeni ādā un turklāt tā atjauno ādu un atjauno ādas šūnas.
  • saldo mandeļu eļļa - tā kā tā ir ne tikai spēcīgs antioksidants, bet tai piemīt arī pretnovecošanās īpašības un tā atbalsta šūnu atjaunošanās procesus, šī eļļa galvenokārt tiek ieteikta sievietēm, kuras cīnās ar striju veidošanos pēc grūtniecības, kā arī ar noturīgu celulītu.

Vai masāža ar kausiņiem ir sāpīga?

Viens no biežāk uzdotajiem jautājumiem par vakuummasāžu ir par iespējamām sāpēm, ar kurām šī procedūra ir saistīta. Acīmredzot tas, vai kausa masāža būs sāpīga vai nē, ir atkarīgs no mūsu sāpju sliekšņa. Procedūras laikā patiešām var būt jūtams neliels diskomforts; tas var parādīties, kad kauss sāk sūkāt ādu. Ir vērts arī apzināties, ka šī sajūta var būt spēcīgāka tiem, kuri nekad iepriekš nav pakļāvuši savu ķermeni kausiņu masāžai, īpaši salīdzinājumā ar tiem, kuru āda jau ir kļuvusi elastīgāka un izturīgāka.

Lai mazinātu diskomfortu kausveida masāžas laikā, ieteicams sākt ar mazākām iesūces krūzītēm un pēc tam ar laiku tās nomainīt pret lielākām - tā jūs varat pieradināt ādu pie šī masāžas veida. Vēl viens veids, kā mazināt diskomfortu pēc vakuuma masāžas, ir karsta duša. Tas palīdz atslābināt ķermeni un samazina iespējamo zilumu risku, kas var rasties pēc procedūras.

Indikācijas masāžai ar kausēšanu

Pretcelulīta masāža ar kausiņu. Kas var gūt labumu no šīs procedūras? Nosaukums runā pats par sevi, tāpēc jums vajadzētu vērsties pie tās, ja vēlaties samazināt apelsīna miziņu un uzlabot ādas elastību. Tomēr tās nav vienīgās indikācijas vakuuma kausu izmantošanai. Kam vajadzētu apsvērt iespēju pakļaut savu ķermeni vakuuma krūzes iedarbībai?

Biežāk sastopamās indikācijas sūkšanas krūžu izmantošanai ir šādas:

  • saspringti muskuļi un ar to cieši saistītas sāpes
  • hroniskas muguras vai locītavu sāpes
  • celulīts, t. i., nevienmērīgs taukaudu sadalījums.
  • plankumainas strijas
  • ķermenis, kuru nepieciešams slaidināt un veidot.
  • zems vielmaiņas ātrums
  • vēlme atbrīvot ķermeni no toksīniem

Kontrindikācijas kupejas masāžai

Varētu šķist, ka kausēšanas masāža ir ideāls risinājums ikvienam. Tomēr ir dažas situācijas, kad ķermeņa pakļaušana masāžai ar kausiem nav labākā ideja. Kā jau tas ir ar visām procedūrām, arī vakuuma masāžai ir dažas kontrindikācijas.

Biežāk sastopamās kontrindikācijas sūknēšanas masāžu izmantošanai ir šādas:

  • periodu, grūtniecību un laktāciju
  • problēmas ar trausliem asinsvadiem
  • varikozas vēnas un sirds un asinsvadu sistēmas traucējumi.
  • visu veidu vēža slimības
  • infekcijas slimības
  • nezināmas izcelsmes drudzis
  • vecums (vecāki par 80 gadiem)

Ja neesat pārliecināts, vai kausa masāža jums ir droša, konsultējieties ar savu ārstu. Ģimenes ārsts jums ieteiks, vai pašlaik novērotās saslimšanas un traucējošie simptomi ir uzskatāmi par kontrindikācijām kausēšanas masāžai.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika