Kura eļļa vislabāk samazina strijas? Iepazīstieties ar efektīvāko ādas kopšanu un tās sastāvdaļām

Kura eļļa vislabāk samazina strijas? Iepazīstieties ar efektīvāko ādas kopšanu un tās sastāvdaļām

Vai šeit ir cilvēki striju? Tu neesi viens! Nosliece uz strijām ir ļoti izplatīta problēma, kas skar pat 70% sieviešu un (tas ir interesanti) 40% vīriešu. Viens no veidiem, kā cīnīties ar šiem nevēlamajiem viesiem, ir ķermeņa masāža ar eļļām. Vai zinājāt, ka striju ārstēšanai tiek pielietotas dabiskās eļļas?

Tiek uzskatīts, ka pietiek ar vienu karoti augu eļļas dienā, lai āda iegūtu visas nepieciešamās uzturvielas, būtu vesela un neradītu strijas.

Tomēr vispirms paskaidrosim, kas patiesībā ir strijas. Šo izplatīto problēmu nav tik viegli definēt. Vai tās vienmēr izskatās vienādi? Kā tās veidojas? Galvenokārt, kā ar tām cīnīties?

Mūsu ādas lielākie ienaidnieki

Strijas ir sava veida rēta, kas parādās, kad āda stiepjas pārāk ātri. Nav brīnums, ka šī problēma parasti skar grūtnieces, aptaukošanās slimniekus un sportistus, kas veido muskuļu masu. Elastīna un kolagēna šķiedras, kuras ir atbildīgas par ādas elastības saglabāšanu tiek salauztas. Ķermeņa zonas, kas visvairāk pakļautas strijām, ir vēders, sēžamvieta, augšstilbi, krūtis un (tas ir pārsteigums) mugura un pleci.

Ir divas striju veidošanās fāzes:

  • iekaisuma fāze: āda kļūst saspringta, sāk niezēt un dedzināt, līdz beidzot saplaisā spriedzes dēļ (nevis virspusēji), kas izskaidro apsārtumu un pietūkumu
  • atrofiskā fāze: kairinājumi rada izbalēšanas plaisas, kas veidojas ādas strukturālo proteīnu bojājumu dēļ. Tas ir tas, ko mēs saucam par strijām.

Striju cēloņi

Pārāk strauja ādas izstiepšanās ir galvenais iemesls - āda nespēj paciest spriedzi, kas izraisa dermas bojājumus. Tāpēc populārākie ierosinātāji ir grūtniecība, aptaukošanās un straujš muskuļu masas pieaugums. Iegarenas līnijas var ietekmēt arī pārāk ātri augošu pusaudžu ādu.

No otras puses, nevaram izdarīt secinājumu, ka piem. grūtniecība izraisa strijas. To rašanās iemesls ir ādas elastības trūkums un vājās kolagēna un elastīna šķiedras, ko var izraisīt:

  • nelabvēlīgas hormonālās izmaiņas
  • uzturs, kurā trūkst pietiekamas vitamīnu un minerālvielu devas
  • pārāk daudz stresa
  • dažādas slimības
  • ģenētiskā predispozīcija
  • pārmērīgs, pastāvīgs ādas sausums
  • mehāniski bojājumi ādai

Vai strijas skars arī Jūsu ādu?

Vai esat pakļauts striju rašanās riskam? Kurus cilvēkus, visticamāk, skars šīs nevēlamās rētas, kas sabojā izskatu (un garastāvokli)?

Tiek lēsts, ka 9 no 10 topošajām māmiņām ir pakļautas striju rašanās riskam. Tomēr tas nenozīmē, ka katrai no viņām ādu pēc dzemdībām noteikti rotās šīs līnijas. Ir iespējams novērst šīs nepilnības, ieviešot pareizo ādas kopšanu, piemēram, pielietot augu eļļu ādas kopšanā.

Grūtnieces nav vienīgā cilvēku grupa, kam būtu jāuztraucas par iespējamām strijām. Arī sportisti ir pak,ļauti šim riskam. Strijas ir ļoti izplatītas kultūristiem, kuru muskuļu masa tiek strauji palielināta.

Ir vērts zināt, ka arī pusaudži un sievietes, kurām ir menopauze, ietilpst riska grupā. Abos gadījumos ir vainojamas nelabvēlīgās hormonālās izmaiņas, savukārt pusaudžu gadījumā, strijas veidojas saistībā ar straujāku augšanu garumā.

Noteikumi, kurus ievērot pretstriju rutīnā

Mēs varam pasargāt sevi no šīm zīmēm, ievērojot dažus vienkāršus ikdienas ādas kopšanas noteikumus:

NOTEIKUMS NR. 1 Kad pamanāt dažas satraucošas izmaiņas, nekavējoties rīkojieties. Svaigas strijas ir vieglāk likvidēt piem. izmantojot eļļas vai īpašus produktus.

NOTEIKUMS NR. 2 Saglabājiet savu ķermeni – tātad arī ādu – mitrinātu un pabarotu gan no iekšpuses, gan no ārpuses. Dzeramais ūdens, sabalansēts uzturs un uztura bagātinātāji samazina striju risku.

NOTEIKUMS NR. 3 Neaizmirstiet par regulāru masāžu priekšrocībām. Profilaktiski to var veikt, ierīvējot [eļļas] ādā vai izmantojot skrubi.

Tomēr, ja redzamās strijas jau saglabājušās uz jūsu ādas, nevajag atmest cerību! Izmantojiet kādu no veidiem, kā samazināt rētas un atgūt ādas elastību. Lai gan tas prasa vairāk pūļu nekā profilakses pasākumi, ļoti iespējams, ka būs pamanāmi rezultāti.

Vai zināt, kā atbrīvoties no strijām?

Striju samazināšana ir grūts un ilgstošs process. Tās maģiski nepazudīs. Kādus līdzekļus izmantot pret strijām?

Striju noņemšana skaistumkopšanas salonā

Strijas ir viens no visizplatītākajiem iemesliem, kāpēc doties uz skaistumkopšanas salonu. Pašlaik pastāv izvēle starp dažādām procedūrām ādas atjaunošanai un tās izskata uzlabošanai. Populārākās pretstriju procedūras ir mezoterapija, cellucare, ķīmiskais pīlings, mikrodermabrāzija, karboksiterapija, radiofrekvences ādas savilkšana un frakcionētais lāzers. Speciālisti saka, ka vislabāko efektu dod kombinētā terapija (izmantojot visas procedūras).

Mājas veicami rituāli, kā samazināt striju redzamību

Arī mājās varat iegūt gludu ādu bez strijām. Kā to paveikt? Varat veikt virkni procedūru, lai samazinātu strijas, atrodoties savā vannas istabā. Ir noderīgi regulāri lietot [pīlingus] (ideālā gadījumā uz kafijas bāzes izgatavotus skrubjus, kas pazīstami ar ādu savelkošu efektu) un mitrinošus losjonus. Barota un mitrināta āda izskatās labāk. Atcerieties arī par regulāri veiktām [ādu nostiprinošām masāžām], piem. izmantojot cimdu vai masāžas rīku, lai uzlabotu asins plūsmu un ādas elastību. Lieliski palīdz arī [mājas vannas], kas bagātinātas ar jūras sāli un eļļām.

Dabiskās skaistumkopšanas eļļas ir vislabākās striju samazināšanai, nodrošinot neaizstājamas taukskābes, vitamīnus un minerālvielas. Tās izlīdzina, palielina elastību, uzlabo mikrocirkulāciju un uzlabo atjaunošanos. Tāpēc eļļas ir labākā izvēle topošo māmiņu vidū.

TOP SARAKSTS: labākās eļļas striju ārstēšanai

Olīveļļa, kas sajaukta ar citronu sulu un dažiem pilieniem E vitamīna, ir labākais līdzeklis pret strijām. Patiesībā tas nav vienīgais maisījums vai eļļa, ko varat izmantot. Kuras eļļas ir labākās striju samazināšanai? Pārbaudiet tās tūlīt!

MANDEĻU EĻĻA

Striju novēršanai vai noņemšanai ir iecienīta auksti spiesta, nerafinēta mandeļu eļļa. Tā ir vispopulārākā izvēle starp sievietēm, kuras plāno grūtniecību un gaida bērniņu: regulāra uzklāšana uz ādas zonām, kuras ir visvairāk pakļautas strijām, atdzīvina ādu un piešķir elastību, kā arī uzlabo ādas dabisko blīvumu.

Augstas kvalitātes saldo mandeļu eļļa, piemēram, 100% organiska, dabīga Nanoil saldo mandeļu eļļa:

  • palielina mitrumu un piegādā ādai barības vielas
  • uzlabo kolagēna un elastīna ražošanu
  • atjauno ādu un stimulē šūnu atjaunošanās procesu
  • nodrošina lielāku elastību un atlēcienu
  • izgaismo ādas krāsas izmaiņas un rētas, piemēram, strijas
  • izlīdzina ādu, padarot to maigu un mirdzošu

ROŽU EĻĻA

Tā ir tikpat populāra izvēle striju ārstēšanai. Rožu eļļa ir viegla un nav taukaina, tāpēc tā labi uzsūcas. Darbojoties no iekšpuses, tā palielina ādas noturību un elastību. Jāatcerās, ka rožu eļļa ir transretīnskābes (A vit.) avots, kas ir pazīstama ar savu intensīvi atjaunojošo iedarbību.

ARGĀNA EĻĻA

Dabiska, auksti spiesta argana eļļa ir ļoti laba skaistumkopšanas eļļa pret strijām. Šajā gadījumā ieteicams lietot Nanoil līniju, jo tajā ir 100% argana riekstos atrodamo uzturvielu. Pateicoties barojošajām sastāvdaļām, eļļa atjauno, tai piemīt antioksidanta iedarbība, tā paaugstina elastību un aizsargā ādu no faktoriem, kas var izraisīt strijas. Turklāt argana eļļa stimulē šūnu vielmaiņu un izraisa kolagēna ražošanu. Viss, kas jādara, ir regulāri jāuzklāj argana eļļu, ierīvējot to ādas vietās, kas ir pakļautas strijām (izmantojiet apļveida kustības).

MAKADAMIJAS EĻĻA

Ja pamanām pirmās strijas, varam ķerties pie makadāmijas riekstu eļļas, piem. Nanoil. Tā ir dabīga kosmētika, kas galvenokārt sastāv no vērtīgām taukskābēm, t.sk. palmitīnskābe, kurai piemīt antioksidanta īpašības. Ierīvējot ādā, makadāmijas eļļa palīdz atjaunot elastību un tai piemīt pretcelulīta iedarbība, ko apstiprina simtiem sieviešu.

KOKOSRIEKSTU EĻĻA

Viegli pieejama un tiek uzskatīts, ka tā atrisina gandrīz visas ādas problēmas. Kokosriekstu eļļa ir pilna ar vitamīniem (B, C, E) un minerālvielām (kālijs, kalcijs, magnijs), kuriu dēļ tā uzlabo elastību un baro. Tā darbojas arī kā aizsargvairogs, kas bloķē mitrumu, kas ir ārkārtīgi svarīgi striju skartajai ādai.

KVIEŠU DĪGĻU EĻĻA

Tā nav tik populāra kā citas, bet šī eļļa noteikti efektīvi samazinās strijas. Kviešu eļļa uzlabo ādas atjaunošanos un tvirtumu, jo tajā ir daudz lecitīna un jaunības vitamīna (E vitamīns). Parasti šo eļļu izmanto masāžām.

LAVANDAS EĻĻA

Lavandas ēteriskā eļļa ir pēdējā mūsu pretstriju eļļu sarakstā, kuras sievietes iesaka viena otrai. Lietojot uzmanīgi – nelielos daudzumos un kombinācijā ar citām eļļām, tā stimulē ādas mikrocirkulāciju, kas, savukārt, nodrošina elastības palielināšanu. Izmantojiet to papildus mājās pagatavotiem maisījumiem vai gataviem produktiem striju samazināšanai.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Argāna eļļa
Jojobas eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika