Daudzpakāpju sejas tīrīšanas rutīna. Kā to izdarīt mājās?

Daudzpakāpju sejas tīrīšanas rutīna. Kā to izdarīt mājās?

Vai jūs zināt, kā attīrīt sejas ādu? Rūpīgi noņemta dekoratīvā kosmētika ir tikai puse no darba, jo bez skaistumkopšanas produktiem ir arī desmitiem citu netīrumu, kas katru dienu sakrājas uz sejas. Un tieši tāpēc ir vērts veikt daudzpakāpju sejas attīrīšanu – mājas skaistuma rituālu, kas palīdzēs justies satriecoši!

Pirms dažiem gadiem sejas tīrīšana netika pievērsta tik liela uzmanība sejas procedūru hierarhijā, kuras būtu jāveic, lai saglabātu jauneklīgo ādas izskatu. Tomēr, ņemot vērā pilsētu piesārņojuma pieaugošo problēmu un dramatiskās izmaiņas dzīvesveidā (vairāk stresa, nesabalansēts uzturs, nepietiekams laiks atpūtai), esam sākuši vairāk pievērsties procedūrām, kuras veicam sejas ādas attīrīšanai. Esam arī sākuši pievērst lielāku uzmanību tam, kā padarīt mūsu sejas ādu tīru.

Mūsdienās sejas kopšanas rituāls ir svarīgs – tāpat arī sejas tīrīšanas rutīna.

Kāpēc ir svarīgi labi attīrīt seju?

Pastāv vairāki iemesli, kāpēc sejas attīrīšana no netīrumiem un kosmētikas atlikumiem ir ļoti svarīga. Galvenais ir tas, ka netīrumi, kosmētikas līdzekļi, pārmērīgs sebums un atmirušās epidermas šūnas var būtiski traucēt pareizu ādas darbību. Ar laiku āda tiek kairināta, tāpēc jūs sākāt pamanīt tādas izmaiņas kā tauku dziedzeru pastiprināta darbība, izraisot taukainu ādu, kas - agrāk vai vēlāk - veicina komedonus un pūtītes.

Precīza sejas tīrīšana ir skaistas, mirdzošas un veselīgas sejas atslēga – un ir tik labi, ka āda izskatās nevainojama.

Jāuzsver, ka sejas tīrīšana nav nekas jauns. Patiesībā cilvēki vienmēr ir rūpējušies par sevi – ķermeņa un matu tīrīšanas metodes netika atzītas tikai par stingri higiēniskām procedūrām, bet arī kā slimību profilakse un viegls atpūtas veids. Mūsdienās tā ir patiešām laba prakse, ko piekopt.

Pamācība: sejas tīrīšanas veidi

Lai gan varētu likties, ka jautājums par sejas tīrīšanu izskatās vienkāršs, tas nenozīmē, ka ir tikai viens veids, kā uz to atbildēt. Izrādās, ka seju var atbrīvot no netīrumiem daudzos veidos, un katram no tiem ir jābūt atbilstošam vajadzībām, tipam un ādas problēmām, ar kurām tā šobrīd saskaras.

  1. Sejas tīrīšana pie kosmetologa — ja jums interesē profesionāla sejas tīrīšana un jūs neiebilstat tērēt nedaudz vairāk no saviem līdzekļiem, varat izvēlēties kādu no dažādām skaistumkopšanas procedūrām, piemēram: manuāla sejas tīrīšana (līdzīga tai, ko mēs veicam vai varam veikt mājās), hidrabrāzija (nepieciešams izmantot fizioloģisko šķīdumu), mikrodermabrāzija (mehāniska netīrumu un atmirušo epidermas šūnu noņemšana) un daudzas, daudzas citas.
  2. Sejas tīrīšana mājas - tiem, kas meklē lētākus un tajā pašā laikā tikpat efektīvus risinājumus, ir ieteicams veikt daudzpakāpju sejas tīrīšanas procedūru mājās. Tīrīšanu var veikt, izmantojot dabīgās eļļas (skat. Eļļas tīrīšanas metode), micelāro tehnoloģiju, sejas tīrīšanas želejas, skrubjus un masāžas, jeb skaistumkopšanas produktu komplekti, kas atbilst jūsu pašreizējām ādas vajadzībām.

Soli pa solim: daudzpakāpju sejas tīrīšanas rutīna

Vispirms jāpiemin, ka šī procedūra bieži tiek saukta par daudzpakāpju dekoratīvās kosmētikas noņemšanu, tomēr tās mērķis saistīts ar to pašu sejas tīrīšanas procedūru, ko var veikt mājās. Nenoliedzami, ir vērts to ieviest savā ikdienas skaistuma rituālā, ja vēlies sejas ādu padarīt ne tikai tīru, bet arī veselīgu un jaunu.

Kā tīrīt ādu mājās? Daudzpakāpju sejas tīrīšanas rutīna ir vienkārša un sastāv no 5 soļiem, kas jāveic noteiktā secībā.

1. SOLIS: EĻĻA

Pirmais solis ir sejas atbrīvošana no dekoratīvās kosmētikas un netīrumiem. Šo uzdevumu lieliski veic dabīgā eļļa, kas saistībā ar vispārējo principu, ka tauki noņem taukus, atbrīvo no lielākās daļas kosmētikas, pat ūdensizturīgās. Lai veiktu attīrīšanu, paņemiet nelielu eļļas daļu uz pirkstu galiem un ar apļveida kustībām uzklājiet to uz sejas. Pēc tam noņemiet ar siltu ūdeni (varat atvieglot šo darbību, izmantojot muslīna audumu).

Eļļas attīrīšanas metodes  priekšrocība ir netraucēta ādas dabisko lipīdu barjera. Viedoklis, ka cilvēkiem ar dabīgi taukainu sejas ādu nevajadzētu smērēt eļļas, ir mīts. Dabiskās eļļas ir piemērotas visiem ādas tipiem. Tomēr izvēloties  maisījumu jāpievērš uzmanība,  nodrošinot optimālu taukskābju līdzsvaru.

Paraugs dabīgām eļļām, kuras var izmantot eļļas attīrīšanas metodei:

  • taukainai ādai: [džodžoba], linsēklas, valrieksts
  • normālai ādai: [avokado], granātābols
  • nobriedušai ādai: [mandeles], gurķi, roze
  • sausai ādai: [argans], vīnogas, diedzēti kvieši

2. SOLIS: MICELĀRAIS KRĒMS

Šis ir posms, ko var veikt pēc sejas tīrīšanas ar eļļu vai tās vietā. Praktiski to var arī izlaist. Tomēr, ja vēlaties piekopt daudzpakāpju attīrīšanas pieeju, būtu labāk neatkāpties no šī soļa. Micelārais krēms piesaista piemaisījumus, kurus eļļa nespēj saistīt – savāc kosmētikas atlikumus, netīrumus un pat toksīnus.

Kā tas darbojas? Micellas ir mikroskopiskas molekulas, kas spēj absorbēt visu, kas notiek uz ādas virsmas. Tas atstāj sejas ādu tīru un svaigu ilgāk. Turklāt molekulas ir īpaši maigas, tāpēc piemērotas sausai un jutīgai ādai. Tas padara micelāros krēmus piemērotus brīžos, kad citi kosmētikas noņemšanas līdzekļi nedarbojas un atstāj ādu kairinātu.

3. SOLIS: SEJAS MAZGĀŠĀNA AR ŽELEJU

Tālāk pievērsīsimies kosmētikas noņemšanas solim, kuru daudzas sievietes izmanto kā vienīgo. Pastāv daudz dažādas sejas mazgāšanas želejas, taču to uzdevums vienmēr ir viens: padarīt sejas ādu tīru, atbrīvojot to no svešķermeņiem. Sejas mazgāšanas želeja spēj atbrīvoties no visgrūtāk noņemamiem netīrumiem, kas var nogulsnēties uz ādas.

Ir jāsaprot, ka sejas mazgāšanai lietojot tikai želeju, ādas attīrīšana izraisa tās dehidratāciju, kairinājumu un ādas šūnu kontrakciju. To izraisa mazgāšanas līdzekļi, kas, no vienas puses, lieliski attīra, bet, no otras puses, ļoti kairina maigu ādu. Tāpēc, ja āda ir ļoti jutīga, koncentrējaties tikai uz pirmajiem diviem posmiem tīrīšanas soļiem.

4. SOLIS: SEJAS SKRUBIS

Izpētot daudzpakāpju sejas tīrīšanu, nevajadzētu aizmirst par sejas skrubjiem, kas tīrīšanas procesā ir spēcīgākie rīki. Neviens gēls, micelārais krēms vai eļļa nespēj tik efektīvi attīrīt sejas ādu kā sejas skrubis, kurš ir pietiekami spēcīgs, lai nolobītu atmirušās epidermas šūnas un veicinātu ādas pašatjaunošanās procesus. Tāpēc regulāra sejas skrubja lietošana ir svarīga.

Atcerieties! Jūs nedrīkstat katru dienu pakļaut sejas ādu skrubja iedarbībai. Šādi produkti jāievieš daudzpakāpju sejas tīrīšanā, bet ir pielietojami ne biežāk kā reizi nedēļā. Pretējā gadījumā tie var izraisīt nopietnus ādas bojājumus.

5. SOLIS: SEJAS TONIKS

Kāpēc sejas tonizācijai ir atvēlēta vieta daudzpakāpju sejas tīrīšanā? Šī produkta pamatuzdevums ir nedaudz atšķirīgs no iepriekšminētajiem, taču sejas toniks ir labs rīks, lai atbrīvotu ādu no sīkiem netīrumiem, kas var nogulsnēties uz sejas ādas. Lai gan tas nav piemērots sejas mazgāšanai, tas ir jāuzskata par kosmētikas līdzekli, kas lieliski noslēdz citu soļu ieguvumus un nodrošina to iedarbību.

Ir jāpateicas sejas tonizēšanai par:

  • pareizo ādas pH līmeni 
  • tiek atviegloti iespējamie kairinājumi
  • āda tiek atbrīvota no pēdējiem netīrumiem
  • mitrināšana un barošana tiek uzturēta atbilstošā līmenī
  • sejas āda atgūst savu maigumu

Cik bieži jums vajadzētu pievērsties daudzpakāpju sejas tīrīšanai?

Eksperti iesaka mazgāt seju divas reizes dienā: no rīta un vakarā. Tomēr nav jēgas veikt daudzpakāpju sejas tīrīšanas rituālu divas reizes dienā, it īpaši, ja no rīta pietrūkst laiks. Šī iemesla dēļ katru vakaru ieteicams veikt daudzpakāpju sejas attīrīšanas rituālu, lai sagatavotu ādu nakts atjaunošanai.

Protams, dažus soļus laiku pa laikam var izlaist. Tas galvenokārt attiecas uz sejas skrubi, kuru vajadzētu lietot tikai reizi nedēļā.

Pārmērīga mazgāšana: ja pārāk daudz mazgājat seju

Vai daudzpakāpju sejas tīrīšanas rituāls var mums kaitēt?

Varētu šķist, ka pārmērīga sejas tīrīšana negatīvi ietekmē ādu. Tas var notikt, ja vien neievērosiet daudzpakāpju sejas tīrīšanas metodes pamatprincipus. Precizējot, ka tīrīšanas līdzeklis, ko lieto atsevišķi, maina ādas pH, noņem dabisko ādas aizsargbarjeru, dehidrē un var kairināt. Šo stāvokli eksperti sauc par pārmērīgu mazgāšanu.

Tomēr, ja pēc tīrīšanas noslaukām seju ar toniku, lai atjaunotu ādas skābo pH līmeni, un ja atceraties uzklāt krēmu vai serumu, kas mitrina un baro, varat būt pārliecināts, ka jūsu sejas āda būs satriecoša. Galu galā veselīga un jauneklīga sejas izskata noslēpums ir [10 sejas ādas kopšanas zelta likumi]. Tas ir viss, kas jums nepieciešams, lai no savu problēmu saraksta izsvītrotu šo biedējošo pārspīlējumu par sejas kopšanu.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika