Marulas eļļa matu kopšanā - brīnišķīgs atjaunojošs eliksīrs

Marulas eļļa matu kopšanā - brīnišķīgs atjaunojošs eliksīrs

Marulas eļļa ir viesis no Āfrikas. Tai ir skaista, gaiši dzeltena krāsa un eļļaina, bet ne pārāk bieza formula. To iegūst aukstā spiedumā no Āfrikas dienvidu apgabalos augošā Marula koka sēklām.

Marula eļļai ir sena vēsture un tradīcijas. Gadsimtiem ilgi ar šīs eļļas ražošanu nodarbojās Ovambo cilts sievietes Namībijā. Līdz pat šai dienai viņas to izmanto kā universālu kosmētikas līdzekli ķermeņa, sejas un matu kopšanai.

Marulas eļļu izmanto arī jaundzimušo ādas kopšanai: tā pasargā to no spēcīgās Āfrikas saules. Tās maigais, augļu un ziedu aromāts ilgi saglabājas uz matiem un ķermeņa.

Pašlaik marulas eļļa ir iemantojusi sieviešu popularitāti visā pasaulē, pateicoties tajā esošo vitamīnu un flavonoīdu spēkam.

Marulas eļļa INCI:

Sclerocarya Birrea sēklu eļļa

Marulas eļļa - sastāvdaļas

Marulas eļļa satur lielāko daļu mononepiesātināto taukskābju, kas ir raksturīgas vidēji porainiem matiem. Daļiņas ir daļēji caurlaidīgas, tāpēc ir ideāli piemērotas šādam matu tipam. Eļļa ne tikai spēj pielāgoties tam, cik augstu ir paceltas zvīņas, bet arī aizsargā kutikulas slāni no visiem, tostarp mehāniskiem, bojājumiem. Marulas eļļa uz matu virsmas izveido mikroskopisku okluzīvo slāni. Tas pilda vairoga lomu, kas novērš lūšanu un bojāšanos.

Marulas eļļā ir augsta vitamīnu koncentrācija, kas nodrošina matu skaistumu un jaunību. E vitamīnu mēdz dēvēt par jaunības vitamīnu. Tā trūkums izraisa matu folikulu bojāšanos, novecošanos un novājināšanos. Rezultātā matu šķipsnas zaudē elastību un izkrīt. Pārmērīgu matu izkrišanu un vitalitātes trūkumu var novērst, lietojot C vitamīnu, kam piemīt spēcīgas antioksidantu īpašības un kas cīnās ar brīvajiem radikāļiem. C vitamīns nodrošina arī pareizu matu augšanu. Tā trūkums samazina dzelzs uzsūkšanos, kas arī ir ļoti svarīga matiem: tā ir atbildīga par normālu matu attīstību un pietiekama skābekļa daudzuma nodrošināšanu šūnās. Marulas eļļā ir trīs reizes vairāk C vitamīna nekā citronos.

Marulas eļļa - īpašības

Marulas eļļai piemīt matus atjaunojošas īpašības. Kad runa ir par matu šķipsnu kopšanu un atjaunošanu, šis produkts darbojas vislabāk. Tajā pašā laikā tā ir tik maiga, ka ar to var kopt bērnu maigo ādu. Tā kā marulas eļļai piemīt dziedinošas un reģenerējošas īpašības - tā ir ideāli piemērota bērnu kopšanai (cīnās ar autiņbiksīšu izsitumiem) un pārvar jebkāda veida galvas ādas slimības un anomālijas, piemēram, blaugznas vai cīnās ar sausu galvas ādu. Eļļa uzlabo šūnās notiekošos procesus un palēnina novecošanās procesus. Rezultātā mati iegūst skaistu izskatu un daudz lēnāk kļūst sirmi. Tā kā marulas eļļa uzlabo asinsriti zem ādas, tā ir ideāli piemērota matu eļļošanai. Tā ļauj eļļām un citām vērtīgām vielām iekļūt ādā un dziļi sīpolos. Produkts novērš pārmērīgu matu izkrišanu, jo sīpoli iegūst spēku. Paturiet prātā, ka labākos rezultātus panāk, lietojot tīru marulas eļļu vai tādu, kas nav pievienota kondicionieriem vai šampūniem. Ideālākais variants ir marulas eļļu sajaukt ar citām atbilstoši izvēlētām eļļām. Nanoil matu eļļa vidēji porainiem matiem piedāvā perfektu, harmonisku dabīgo eļļu kombināciju, ko neietekmē nekādi komedogēnas īpašības ķīmiski līdzekļi. Viena no produktā iekļautajām ēteriskajām eļļām ir marulas eļļa, kas nodrošina jaunības matu un galvas ādas dziļu un intensīvu atjaunošanos. Marulas eļļa ir neaizstājama matu kopšanā, jo tā samazina kolagēna degradāciju šūnās.

Marulas eļļa - iedarbība

Marulas eļļas lietošanas ietekme ir pamanāma gandrīz uzreiz. Mati kļūst skaistāki nekā jebkad agrāk, tomēr tā nav vienīgā šīs vielas lietošanas priekšrocība. Uz šīs eļļas bāzes veiktā ārstēšana sniedz ilgstošu efektu, kas iepriecinās ikvienu sievieti. Marulas eļļa vidēji porainiem matiem ir atslēga uz skaistumu.
Apkoposim, kas jums par to jāzina. Lūk, kā marulas eļļa darbojas matu kopšanā:

  • marulas eļļa piešķir matiem spīdumu, attīsta elastību un vitalitāti.
  • marulas eļļa ātri uzsūcas un neapgrūtina matus.
  • marulas eļļa kopj visu matu garumu, stiprina un atjauno sausos matu galus.
  • marulas eļļa savalda nepaklausīgas šķipsnas, novēršot sprogas (raksturīga vidēji porainiem matiem).
  • marulas eļļa ir labs līdzeklis, ko lietot grūtniecības laikā, tā baro ādu un novērš striju veidošanos.
  • marulas eļļa ir bagāta ar E un C vitamīniem, kurus dēvē par jaunības vitamīniem. Tie palēnina matu novecošanās procesus.
  • marulas eļļa satur lielu koncentrāciju omega-7 un omega-9 grupas mononepiesātināto taukskābju, tāpēc tā lieliski kopj vidēji porainus matus. Turklāt tā nodrošina aizsardzību pret kaitīgiem faktoriem, tostarp nelabvēlīgiem laikapstākļiem.
  • marulas eļļa ir lieliska termiskā aizsardzība - tā pasargās matus no karstuma, ko rada fēns vai taisnotājs.
  • marulas eļļa ir sabiedrotais visām sievietēm, kurām ir blāvi mati, kurus ir ļoti grūti ieveidot. Marulas eļļa, ko uzklāj uz sausiem matiem, iedarbosies kā emulsija, kas piešķirs matiem spīdumu un uzreiz uzlabos to izskatu.
  • dzeltenajai, aromātiskajai marulas eļļai piemīt laba uzsūktspēja, tāpēc to bieži un labprāt izmanto kā matu kopšanas kosmētiku. Tā nepārslogo šķipsnas un neatstāj taukainu plēvi uz to virsmas.

Marulas eļļa - interesanti fakti

Marula ir koks, kura sēklas nodrošina ne tikai apbrīnojamu eļļu. Tas ražo dzeltenas krāsas augļus, kas izskatās kā plūmes vai aprikozes. Tie ir ēdami un tikpat bagāti ar vitamīniem kā eļļa. Turklāt interesants fakts ir tas, ka marulas augļi izplata saldu un intensīvu smaržu, kas piesaista Āfrikas ziloņus (pat no liela attāluma!). Ziloņi ēd marulas augļus, un mīkstums to kuņģī fermentējas. Tā rezultātā ziloņu ganāmpulks ir apreibis no marulas. Ziloņi spēj nobraukt daudzus kilometrus, meklējot marulas kokus.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika