Vienkārša kokosriekstu eļļa - kompleksa aizsardzība matiem, kam nepieciešama pastiprināšana

Vienkārša kokosriekstu eļļa - kompleksa aizsardzība matiem, kam nepieciešama pastiprināšana

Lai gan mēs to ļoti labi zinām, mums vajadzētu iemācīties vēl kaut ko vairāk. Par šo eļļu ir daudz šaubu un pretrunīgas informācijas. Mēs to lietojam virtuvē un vannas istabā. Tā ir daudzpusīgs produkts, un tai ir daudz priekšrocību. Kokosriekstu eļļas sastāvs - piesātināto taukskābju daudzveidība un vērtīgo vitamīnu pieplūdums - padara to par vienu no labākajām eļļām, kas sniedz labvēlīgu ietekmi uz veselību.

To iegūst no populārās kokosriekstu palmas (Cocos Nucifera). Sanskritā tās tiek uzskatītas par kokiem, kas apmierina visas vajadzības, savukārt malajiešu valodā kokosrieksts nozīmē tūkstošiem lietojumu koku. Tas izskaidro, kāpēc kokosriekstu palmas no Āzijas dienvidiem un Amerikas ziemeļiem tik bieži izmanto kosmētikas rūpniecībā. Ārkārtīgi vērtīgo kokosriekstu eļļu spiež no tā sauktās kokosriekstu kopras. Kokosriekstu eļļas priekšrocības ir zināmas visā pasaulē. Interesanti, ka visas kokosriekstu palmas daļas ir noderīgas arī pārtikas rūpniecībā, piemēram, kokosriekstu ūdens, kokosriekstu piens, kokosriekstu skaidiņas.

Kokosriekstu eļļa INCI:

Cocos Nucifera eļļa

Dabīgā kokosriekstu eļļa, kas iegūta no kokosriekstiem (kokosriekstu palmas riekstiem), istabas temperatūrā ir balta un cieta. Tā kūst 20-28 °C temperatūrā, tāpēc to bieži dēvē par augu sviestu. Tas ir lielisks produkts matu eļļas apstrādei, neraugoties uz biezo formulu, kas apgrūtina lietošanu. Tāpēc mums vajadzētu meklēt kokosriekstu eļļu, kas iekļauta kosmētikā. Kokosriekstu eļļa ir populāra skaistumkopšanas līdzekļu sastāvdaļa, jo tā netraucē to formulu, tikai bagātina tos ar vērtīgām īpašībām.

Kokosriekstu eļļa nerafinēta vai rafinēta

Nerafinēta un rafinēta kokosriekstu eļļa - ja jums kādreiz ir ienācis prātā šis jautājums, padomāsim par to vēlreiz. Rafinēšanas procesā no augu izcelsmes produktiem tiek atdalīti piemaisījumi. Rafinēta kokosriekstu eļļa noteikti ir piemērotāka pārtikai, jo tai nav izteikta aromāta un tā ir dzidra. Šī eļļa ir lieliski piemērota, piemēram, cepšanai. Tomēr jāņem vērā, ka rafinējot kokosriekstu eļļu, tai tiek atņemtas dažas uzturvielas. Tāpēc skaistumkopšanā jāizmanto nerafinēta eļļa. Nerafinēta un rafinēta kokosriekstu eļļa - šāda veida dilemma ir viegli atrisināma. Kosmētikas vajadzībām vienmēr izmantojiet nerafinētu eļļu, bet ēdiena gatavošanai - rafinētu.

Kokosriekstu eļļa - izmantošanas veidi

Kokosriekstu eļļas izmantošana virtuvē, iespējams, ir vispopulārākā. Tā saņem daudz negatīvu viedokļu, jo tās sastāvā galvenokārt ir taukskābes, par kurām tiek apgalvots, ka tās ir neveselīgas. Patiesībā, ja kokosriekstu eļļu lietojam ar mēru, tā neuzkrājas kā tauki, bet dod enerģiju un sadedzina kalorijas. Tāpēc tā ir ļoti populāra kā novājēšanas līdzeklis.

Tā darbojas arī skaistumkopšanā. Kokosriekstu eļļa ir lieliski piemērota kā atsevišķs kosmētikas līdzeklis vai citu produktu sastāvdaļa. To izmanto ādas un matu produktu ražošanā - tā darbojas kā bāze vai piedeva, kas nodrošina aizsardzību un mitrināšanu. Kokosriekstu eļļu var izmantot arī kā krēmu zem acīm vai tūlītēju līdzekli DIY kosmētikai. To var atrast Nanoil sastāvā, kas paredzēts zemas porainības matiem, un Nanoil sastāvā, kas paredzēts vidējas porainības matiem. Gatavas matu eļļas ar perfektu eļļu sastāvu iegāde ir lieliska alternatīva laikietilpīgiem mājās gatavotiem produktiem.

Kokosriekstu eļļa kosmētikā - ieguvumi

Tai ir ārkārtīgi bagātīgs un interesants sastāvs. Nevienam nevajadzētu būt pārsteigtam, ka par kokosriekstu eļļu tiek saņemtas sajūsminātas atsauksmes un to var atrast aptiekās un garšaugu veikalos. Tas ir neparastu sastāvdaļu rezultāts. Vairāk nekā 50 % kokosriekstu eļļas veido piesātinātā laurīnskābe no īpašu tauku grupas (vidējas ķēdes triglicerīdi - vieglāk sagremojami). Vai kokosriekstu eļļa satur omega-3 skābes? Ne ievērojamā daudzumā. Nerafinēta kokosriekstu eļļa galvenokārt sastāv no piesātinātajām taukskābēm.

Turklāt kokosriekstu eļļa ir B vitamīna, B1, B2, B3, B6, C vitamīna, kas cīnās pret infekcijām, un E vitamīna - antioksidanta - avots. Tajā ir arī vērtīgā folijskābe, kas ir būtiska topošajām māmiņām. Kokosriekstu eļļa satur kāliju, kalciju, magniju, dzelzi, fosforu un cinku. Tāpēc tā ir tik populāra skaistumkopšanā - ādas un matu kopšanā.

Kokosriekstu eļļa ādas kopšanā

Runājot par kokosriekstu eļļas īpašībām, jāpiemin ieguvumi ādas kopšanā. Tai piemīt spēcīga antibakteriāla un pretsēnīšu iedarbība, tāpēc to izmanto izsitumu, ekzēmu, iegriezumu un skrambu, kā arī pinnes ārstēšanai, jo tā uzlabo ādas stāvokli. Tā mitrina ādu, padara to gludu un lieliski barotu. Tā efektīvi uzlabo epidermas reģenerāciju.

Kokosriekstu eļļa - ieguvumi matiem

Eļļa baro ķermeņa ādu, kā arī galvas ādu. Tā uztur to veselīgu un iekļūst dziļākajos slāņos. Līdz ar to tā uzlabo galvas ādas stāvokli pat pēc dažām modernām matu veidošanas ķīmiskām procedūrām. Pateicoties tās raksturīgajai struktūrai, kokosriekstu eļļa darbojas matu kopšanā. Pirmkārt, tā labvēlīgi ietekmē galvas ādu un matu sīpolus, kā rezultātā mati kļūst ievērojami stiprāki. Otrkārt, kokosriekstu eļļa kā matu maska nodrošina kompleksu iedarbību. Tā atjauno, nogludina matu galiņus un pasargā tos no šķelšanās, piešķir maigumu un spīdumu, lieliski mitrina, atvieglo ķemmēšanu un aizsargā maigās matu šķiedras.

Kokosriekstu eļļa matu izkrišanai

Ir arī teikts, ka kokosriekstu eļļa ir lielisks līdzeklis matiem, kuriem ir nosliece izkrist. Daļēji tā ir taisnība. Ja to lietojat regulāri un pareizi, tā spēj ievērojami stiprināt matu sīpolus un padarīt tos stingrāk iesakņojušos matu folikulos. Ja atstāsiet kokosriekstu eļļu matos uz nakti, jūsu šķipsnas pēc tās izmazgāšanas būs starojošas un mīkstas. Matu sīpoli būs stiprāki, savukārt matu izkrišana pakāpeniski samazināsies ar katru matu mazgāšanas reizi.

Kokosriekstu eļļa - kādam matu tipam?

Kokosriekstu eļļa ir ideāli piemērota zemas porainības matiem, jo tajā ir liels piesātināto taukskābju saturs, kas atbilst šāda tipa matu struktūrai. Pētījumi liecina, ka kokosriekstu eļļa ir piemērota arī citiem porainiem matiem, pateicoties tās aizsargājošajām, mitrinošajām un barojošajām īpašībām. Piemēram, tā ir piemērota vidējas porainības matiem vai krītošām šķipsnām. Vislabāk tomēr ir meklēt kokosriekstu eļļu matu kopšanas līdzekļos, kuros tā ir sajaukta ar citām eļļām.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika