Atklātas augu destilātu priekšrocības. Kuru augu destilātu izvēlēties, lai uzlabotu ādas stāvokli?

Atklātas augu destilātu priekšrocības. Kuru augu destilātu izvēlēties, lai uzlabotu ādas stāvokli?

Tie nomierina kairinājumus, palīdz ādai atjaunoties un pareizi veikt pašatjaunošanās procesus - tā darbojas augu destilāti. Tomēr vai tie ir pietiekami iedarbīgi, lai aizstātu sejas tonikus un losjonus? Kas padara augu destilātus efektīvus, lietojot ādas kopšanai? Šodien mēs atklāsim augu destilātu noslēpumus. Uzziniet par populārākajiem augu destilātiem un to priekšrocībām.

Ne tik sen par tiem dzirdēja tikai retais, taču šodien daudziem cilvēkiem augu destilāti (piemēram, mitrinošie) ir neatņemama ikdienas ādas kopšanas rutīnas sastāvdaļa. Lai gan augu destilāti ir iekarojuši kosmētikas nozari, joprojām ir cilvēki, kuri nezina, kas īsti ir augu ūdens un kā pareizi lietot šādus produktus. Ir pēdējais laiks to mainīt un atklāt visas augu destilātu sniegtās priekšrocības.

Kas ir augu destilāts?

Kas ir augu destilāti? Tas ir tas pats, kas: ziedu ūdens, zāļu ūdens, hidrolats/hidrosoli, ēteriskie ūdeņi - ir vairāki nosaukumi, kas tiek doti šim vienam dabīgajam kosmētikas līdzeklim.

Augu destilātu dabiskums ir saistīts ar iegūšanas metodi. Visvienkāršākais veids, kā izskaidrot, kas ir augu destilāts, ir izskaidrot tā izcelsmi. Augu destilāts ir ēterisko eļļu ražošanas blakusprodukts - augu ekstrakcijas process, ko veic, destilējot ar tvaiku. Savulaik tās tika uzskatītas par nevajadzīgām, bet mūsdienās to izcilās ādas un matu uzlabošanas spējas tiek augstu novērtētas visā pasaulē.

Interesants fakts!

Vārda hidrolāts izcelsme ir franču valodā, kur hydro nozīmē ūdeni, bet lait - pienu.

Augu destilāts ādas kopšanai

Dabīgie augu destilāti, ko izmanto ādas kopšanai, daudz neatšķiras no destilātiem, ko izmanto matu uzlabošanai, kurus patiesībā labāk pazīst kā [matu hidrorolātus].

Tie ir ūdeni saturoši, un tiem ir patiešām smalks aromāts. Acīmredzot no kāda auga ir iegūts konkrētais augu destilāts, nosaka tā smaržu. Neskatoties uz to, ka daži hidrosoli ir bezkrāsaini, tos var atšķirt pēc raksturīgā toņa, un tas attiecas, piemēram, uz rozmarīna ūdeni, salvijas ūdeni vai kanēļa ūdeni.

Tomēr jāsaprot, ka labam augu destilātam - tādam, ar kuru vēlaties ārstēt ādu, - jābūt bez piedevām: bez krāsvielām, sintētiskiem aromātiem, konservantiem. Jo vienkāršāka formula, jo labāka tā ir mūsu sejas ādai.

Zāļu destilāts pret sejas eļļu

Zāļu destilāts vai sejas eļļa? Tā vietā, lai domātu, kurš no dabīgajiem produktiem labāk der jūsu ādai un kurš sniedz labākus rezultātus ikdienas ādas kopšanas rutīnā, jums vajadzētu izmantot abus!

Hidrosoli ir vieglāki un ātrāk iekļūst ādā, lai nodrošinātu mitrināšanu dziļākajos ādas slāņos. No otras puses, to iedarbība ir mazāk pamanāma. Savukārt dabīgās eļļas ir piesātinātas ar neaizvietojamām taukskābēm un spēj novērst ūdens zudumu. To iedarbība noteikti ir dramatiskāka. Kopā tās veido duetu, kas tiek galā ar īpašiem uzdevumiem!

Eļļām, ko varat kombinēt ar augu destilātiem, jābūt pilnīgi dabīgām, auksti spiestām un nerafinētām. Argana eļļa, mandeļu eļļa un jojobas eļļa ir vislabākā izvēle, bet, protams, tās nav vienīgās eļļas, pēc kurām varat ķerties.

Kā pareizi lietot augu destilātu un skaistumkopšanas eļļu duetu?

Lai gan abu vielu apvienošana dažiem cilvēkiem var šķist diezgan apgrūtinoša, augu destilātu un eļļu lietošana uz ādas ir praktiski iespējama. Ir dažas iespējas, ko izmēģināt.

  1. Hidrosols pirms eļļas - vispirms notīriet seju, izmantojiet augu destilātu un pēc tam novērsiet ādas dehidratāciju, klājot uz sejas skaistumkopšanas eļļu.
  2. Hidrosols ar eļļu - ielejiet plaukstā nedaudz eļļas un augu destilāta, apvienojiet abus produktus un ieberiet maisījumu ādā, veicot sejai īsu masāžu.
  3. D.I.Y. divfāžu losjons - sajauciet eļļu ar augu destilātu (2:1) un ielejiet maisījumu pudelītē; pirms katras lietošanas reizes sakratiet, uzlejiet uz vates spilventiņa un noslaukiet ar to seju.
  4. D.I.Y. sejas maska - izmantojiet izvēlēto eļļu un augu destilātu kā pamatu, lai izveidotu sejas masku (vai skrubi, ja pievienojat abrazīvas daļiņas) ar medu, alveju, jogurtu, avokado mīkstumu u. c.

Kādas ir augu destilāta lietošanas priekšrocības uz sejas?

Bez šaubām, augu destilāti ir skaistumkopšanas līdzekļi, ko mums dāvājusi māte daba. Pēdējā laikā mēs esam sākuši biežāk novērtēt šādas dāvanas, jo esam kļuvuši apzinīgāki par priekšrocībām, ko sniedz dabīga ādas kopšana.

Noteikti lielākā augu destilātu priekšrocība ir to neitrālais pH, tāpēc tiem ir tik viegli saspēlēties ar mūsu ādu un atjaunot tās līdzsvaru. Tie nedz kairina, nedz izraisa alerģiskas reakcijas. Tā vietā tie vienkārši sniedz atvieglojumu. Tomēr tās nav vienīgās priekšrocības, ko sniedz augu izcelsmes destilātu izmantošana ādas kopšanā. Kādas ir visas pārējās hidrolizolu īpašības?

Dabīgi augu destilāti sejai:

  • demonstrē spēju nomierināt ādu
  • cīnīties pret iekaisumiem
  • mazina apsārtumu un plankumus
  • tonizē un atjauno ādas dabisko pH
  • iedarbojas pret piesārņojumu un antioksidatīvi
  • attīra ādu un cīnās pret baktērijām
  • padara ādu svaigu un uzlabo mitruma līmeni

Acīmredzot lielākā daļa no iepriekš minētajām īpašībām ir cieši saistītas ar to, kādas priekšrocības sniedz augs/augsne, no kura iegūts konkrētais hidroszols. Tāpēc, lietojot dažādus ziedu ūdeņus un augu ūdeņus, var sagaidīt atšķirīgu iedarbību.

Biežāk sastopamie hidrosoli un to īpašības

Turpmāk atradīsiet 10 populārākos augu hidrolizātus, kas parādīti kopā ar to iedarbību uz ādu.

  1. Rožu ūdens - maigi mitrina ādu, izlīdzina to un uzlabo tās elastību. Papildus tam rožūdens veicina brūču dzīšanu, nostiprina asinsvadus, mazina apsārtumu un iekaisumus (visaugstākās kvalitātes rožūdeni iegūst no Damaskas rozes).
  2. Cistus ūdens - tam piemīt attīrošas īpašības, tas padara ādu svaigu, sašaurina ādas poras, izgaismo pēcaknes pēdas, normalizē ādas stāvokli, kā arī uzlabo elastību un atjauno ādu.
  3. Lavandas ūdens - ir antiseptisks, nomierina kairinājumus, mazina pietūkumus (piemēram, acu pietūkumu), baro ādu un piešķir tai veselīgu tonusu. Turklāt lavandas ūdens ir antioksidants un spēj veicināt dabiskos epidermas pašatjaunošanās procesus.
  4. Raganu lazdu ūdens - (pazīstams kā hamamelizas ūdens) cīnās ar tādām izplatītām ādas problēmām kā pinnes, melnie punktiņi un apsārtums. Turklāt tas ir antibakteriāls, samazina kapilāru veidošanos, palīdz ādai atjaunoties un tam piemīt antiseptiska iedarbība.
  5. Zaļās tējas ūdens - satur tanīnus, kas ir savienojumi ar antibakteriālām īpašībām un antioksidatīviem polifenoliem. Tomēr vissvarīgākais ir tas, ka zaļās tējas ūdens ir pazīstams ar savām nomierinošajām spējām, tas palīdz izārstēt saules apdegumus un mazina bojātus kapilārus.
  6. Alvejas ūdens - tas ir ļoti efektīvs mitrinošs līdzeklis, kas spēj arī atjaunināt ādu, jo veicina kolagēna un elastīna sintēzi, kas ir divas olbaltumvielas, kuras atbild par ādas elastības un tvirtuma uzturēšanu.
  7. Aveņu ūdens - atzīts par ādu atjaunojošu līdzekli. Tas izlīdzina ādu, papildina to ar ūdeni un tonizē, palīdzot tai saglabāt jaunības izskatu. Turklāt aveņu ūdens atvieglo ādas atjaunošanos un novērš iekaisumus. Tas aizsargā seju.
  8. Rozmarīna ūdens - sniedz ādai šādus ieguvumus: antioksidējošs, pretnovecošanās (kopumā atjauno ādu), ir antibakteriāls, antiseptisks, pretiekaisuma līdzeklis. Turklāt rozmarīna ūdens aktivizē asinsriti ādā, baro ādu un uzlabo ādas tonusu.
  9. Kumelīšu ūdens - tas ne tikai vasarā smaržo kā pļava, bet arī cīnās ar kairinājumiem, atslābina, nomierina, padara ādu mīkstu, mitrinātu un tīru.
  10. Opuncijas ūdens - ir neticami bagāts ar C vitamīnu, E vitamīnu un A provitamīnu, tāpēc tas palīdz ādai reģenerēties, atjaunojas, kavē oksidēšanos, dziļi baro un novērš priekšlaicīgu ādas novecošanos. Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi - opuncijas ūdens spēj arī padarīt ādu gaišāku.

Kuru augu destilātu izvēlēties?

Kurš augu destilāts vislabāk uzlabo ādu? Uz šo jautājumu nav viennozīmīgas atbildes. Vienkārši jāizvēlas hidrolizāts, kas atbilst jūsu ādas vajadzībām. Zemāk atradīsiet padomus, kas palīdzēs jums izvēlēties sejai piemērotu augu destilātu.

Labākais augu destilāts sausai ādai

Tam ir jābūt maigam, kas nozīmē, ka tam nedrīkst būt savelkoša līdzekļa īpašības, bet tam ir jānodrošina mitrums. Labākie augu destilāti sausai ādai ir: rožu ūdens, citronu ūdens, jasmīnu ūdens, neroli un lotosa ziedu ūdens.

Labākais augu destilāts jutīgai ādai

Tam vajadzētu nomierināt kairinājumus un nodrošināt labu ādas aizsardzību. Labākie augu destilāti jutīgai ādai ir: atkal rožu ūdens, aveņu un alvejas ūdens, jasmīnu ūdens, kā arī lavandas un kumelīšu ūdens.

Labākais augu destilāts taukainai ādai un ādai ar aknu veidošanos

Šādam ādas kopšanas līdzeklim ir jāpalīdz taukainajiem dziedzeriem pareizi funkcionēt (tikt galā ar hiperaktivitāti), jāattīra, jābūt antibakteriālam un jālīdzsvaro ādas pH. Labākie augu destilāti taukainai un uz akne tendētai ādai ir šādi: raganu ūdens, cistus ūdens, rozmarīna ūdens, zemeņu ūdens un rudzupuķu ūdens.

Labākais augu destilāts kuperozai ādai

Tā vietā, lai veicinātu asinsriti, tam vajadzētu nomierināt kairinājumus, sniegt atvieglojumu ādai un stiprināt kapilārus. Labākais augu destilāts kuperozes ādai ir rožu ūdens, zaļās tējas ūdens, opuncijas ūdens, laima ūdens un Helichrysum italicum ūdens.

Labākais augu destilāts nobriedušai ādai

Acīmredzot tam ir jābūt ar anti-age iedarbību, jāmitrina, jāreģenerē, jāuzlabo ādas elastība un jāaizsargā. Labākais zāļu destilāts nobriedušai ādai ir: Damaskas rožu ūdens, apelsīnu ziedu ūdens, burvju lakstaugu ūdens un opunciju ūdens.

Kā lietot augu destilātu uz sejas?

Visvienkāršākais veids, kā izmantot augu destilātu ādas kopšanai, ir izmantot to kā alternatīvu sejas tonikam (īpaši, ja toniks, ko lietojat, ir smags, satur alkoholu un dehidrē ādu!).

Kā to darīt? Visvienkāršākais veids, kā lietot augu destilātu uz sejas, ir ieziest to ādā pēc [sejas attīrīšanas], kas veikta vakarā. Tikai pavisam neliels hidrolizāta daudzums palīdz mitrināt ādu un nomierināt kairinājumus. Ja pamanāt, ka zāļu destilāts pēc neilga brīža nav pilnībā iesūcies ādā - tātad, ja āda to visu nav uzsūcusi -, varat noslaucīt lieko daudzumu ar vates plāksnīti. Pēdējais dabīgās ādas kopšanas rutīnas solis ir sejas krēma uzklāšana kā parasti.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika