Enciklopēdija par nevainojamu ādu: RETINOL

Enciklopēdija par nevainojamu ādu: RETINOL

Brīnišķīgs retinols, vienīgā kosmētikas sastāvdaļa, kas tik efektīvi iedarbojas pretnovecošanās rutīnas procesā. Tas ir gan brīnumains, gan bīstams, piesaista sievietes, kas vēlas apturēt laiku un izlīdzināt grumbas, tomēr tas nav vienīgais retinola mērķis. Šai rūpīgi pārbaudītajai sastāvdaļai ir daudz plašāks iedarbības spektrs. Pārbaudiet specifiku un uzziniet, kā to lietot, lai jūs nekad vairs neatkārtotu mītu, ka retinols nodara kaitējumu ādai.

Kas ir retinols?

Tas ir vienkārši tīra vitamīna forma A. Tā pretnovecošanās iedarbība ir zinātniski pierādīta. Retinols stimulē šūnu atjaunošanos kā neviena cita viela. Turklāt no visām kosmētikā izmantotajām sastāvdaļām tas ir visrūpīgāk pārbaudīts. Tam piemīt spēcīga pretnovecošanās iedarbība, un tas pārsteidzoši atjauno ādu, izlīdzinot pat dziļas grumbiņas. Pārtikā tā visvairāk ir zivju eļļā, sviestā, olas dzeltenumā, burkānos, citrusaugļos un zaļajos dārzeņos. Lai pastiprinātu tā iedarbību uz ādu, nepietiek ar uztura bagātinātāju lietošanu. Mums ir jālieto pareizi ar retinolu piesātināti ādas kopšanas līdzekļi.

Kad sākt lietot kosmētikas līdzekļus uz retinola bāzes?

Neļaujiet, lai ziņojuma ievads jūs maldina - retinols nav paredzēts tikai nobriedušai, novecojošai ādai. Tam ir daudz plašāks iedarbības un pielietojuma spektrs.. Atcerēsimies, ka kolagēna un elastīna līmenis sāk samazināties, kad mums aprit 25 gadi, tāpēc retinolu ādas kopšanā vajadzētu ieviest līdz trīsdesmit gadu vecumam. Ja esat pamanījuši padziļinātas sejas grumbas, pinnes izlaušanos, pigmentācijas plankumus vai nevienmērīgu ādas toni, retinols būs jūsu sabiedrotais cīņā par nevainojamu ādu.

Kādam ādas tipam ir piemērots retinols?

  • taukainai ādai
  • novecojošai ādai
  • jaukta tipa ādai
  • paplašinātām ādas porām
  • rētas, pigmentācijas plankumi

Uz retinola bāzes ražotu ādas produktu priekšrocības

A vitamīns veidojas mūsu organismā no beta-karotīna un pilda svarīgu funkciju, proti, veido un stimulē ādas šūnu augšanu, tādējādi palīdz aizkavēt novecošanās procesu. Žēl, ka šī jaunības vitamīna daudzums organismā samazinās, un ne tikai novecošanās rezultātā. Pie tā ir vainojama arī ultravioletā starojuma kaitīgā ietekme. Vēl ļaunāk, mazāks A vitamīna daudzums nozīmē sliktāku ādas izskatu: sausa, lobījusies āda ir pirmais tā trūkuma simptoms. Ar laiku ādā samazinās kolagēna un elastīna daudzums. A vitamīns palīdz uzturēt to pietiekamu daudzumu.

Retinols ne tikai atjaunošanai

Retinols liek mums domāt galvenokārt par atjaunojošu un pretgrumbu iedarbību, turklāt retinola produkti lielākoties ir paredzēti novecojošai ādai. Tomēr tam ir daudz plašāks pielietojums.

Retinols palielina enzīmu aktivitāti un normalizē keratinizāciju, citiem vārdiem sakot, tas paātrina jaunu šūnu veidošanās procesu un ievērojami uzlabo ādas kvalitāti (akne, psoriāze, fotonovecošanās). Turklāt tas izgaismo pigmentācijas plankumus, regulējot melanocītu darbību.

Retinols: iedarbība

  • izlīdzina sīkās grumbiņas
  • uzlabo epidermas struktūru un vienotību
  • izlīdzina ādas tonusu un uzlabo mikrocirkulāciju
  • izgaismo ādu, tostarp pēc sauļošanās, pēc pinnes un hormonu izraisītiem plankumiem.
  • cīnās pret ādas fotonovecošanās pazīmēm
  • izlīdzina rētas pēc pinnes un pastiprina ādas dzīšanu.
  • uzlabo ādas elastību un tvirtumu.
  • aizver ādas poras un palīdz kontrolēt sebuma izdalīšanos.
  • mazina ādas apsārtumu
  • bojātās ādas šūnas aizstāj ar jaunām, pareizi veidotām šūnām.
  • pastiprina kolagēna un elastīna ražošanu
  • stimulē hialuronskābes ražošanu, mitrina ādu
  • mazina sejas grumbiņas, tostarp sejas izteiksmes līnijas un vārnu kājiņas.
  • uzlabo sejas kontūras, izceļ sejas formu un iezīmes.

Retinola veidi. Kurš no tiem ir labākais?

A VITAMĪNA VEIDI KOSMĒTIKĀ

Ir daudz ķīmisko savienojumu ar nosaukumu A vitamīns. Piemēram, bieži sastopami tā atvasinājumi, kuriem piemīt bioloģiskā aktivitāte, kas raksturīga A vitamīnam. Atšķirībā no C vitamīna, kas vislabāk darbojas stabilā formā, nevis kā tīra askorbīnskābe, A vitamīna visdārgākā, tīrā forma ir visefektīvākā. Citas vielas pieder pie retinoīdiem, t. i., vielām, kurām piemīt A vitamīnam raksturīga aktivitāte.

RETINOL ir A vitamīna tīra forma, ko parasti pievieno kosmētikas līdzekļiem. Pareiza A vitamīna koncentrācija un formula ādas šūnās pārvēršas par retinoīnskābi, uzrādot augstu efektivitāti un nekairinot ādu kā citi retinoīdi.

Retinols ir dabīgs retinoīds un ir retinoīnskābes un retinola prekursors. Tam ir daudzpusīga iedarbība, tas izlīdzina ādu, samazina pigmentācijas plankumus, veicina kolagēna šķiedru skaita palielināšanos, kas izlīdzina grumbas.

RETINOID ir jauna, kosmētiska, sintētiska A vitamīna paaudze. Tas ir retinoīnskābes estera atvasinājums, ļoti stabils un efektīvs. Retinoīds ir vienīgais, ko mūsdienās izmanto kosmētikā, jo tam nav kairinošas iedarbības uz ādu, kas raksturīga recepšu retinoīdiem. Zemāk piedāvājam populārākos retinoīdus.

  • Retinēns (retinaldehīds) ir mazāk zināma A vitamīna kosmētikas forma, kas pazīstama arī kā retinaldehīds. Tas mazina saules kaitīgo ietekmi uz ādu, lieliski eksfoliē ādu un labvēlīgi ietekmē ādas pigmentāciju. Retinēnskābes pārvēršanās retinoīdā notiek epidermas šūnās.
  • Beta-karotīns, kas ir A provitamīns, sastopams augos un kosmētikā darbojas kā spēcīgs antioksidants, apkarojot brīvos radikāļus.
  • Retinilpalmitāts ir retinola atvasinājums, kam piemīt apbrīnojamas absorbējošas īpašības, tā ir vismaigākā un vājākā A vitamīna forma. Tas lielākoties noder sausas, raupjas ādas kopšanai.
  • Retinilacetāts ir retinola atvasinājums, kas šķīst taukos, tāpēc labi uzsūcas. Stimulē kolagēna veidošanos, balina ādu un regulē tauku dziedzeru darbību.
  • Retīnskābe ir eksfoliējošs retinola atvasinājums, ko ieteicams lietot taukainai un uz pinnēm tendētai ādai. Tas ir ļoti koncentrēts, tāpēc, nepareizi lietojot, var kairināt ādu, izraisīt apsārtumu, lobīšanos un pat ādas apdegumus.

PIEZĪME!!!

Retinols un retinoīdi ir divas dažādas lietas. Pirms iegādāties retinola produktu, pārbaudiet INCI. Retinols ir vislabākā A vitamīna forma ādai, tā tīrākā forma. Tā ir visefektīvākā un vislabāk uzsūcas ādā.

Daudziem kosmētikas zīmoliem patīk uz etiķetes norādīt A vitamīnu un ķīmiskos savienojumus iekšpusē - tie ir bioloģiski aktīvi, tomēr tie nav retinols. Tos sauc par retinoīdiem un tie bieži izraisa ādas kairinājumus. Vienmēr pārbaudiet, vai produktos nav retinola.

Labākais ādas kopšanas līdzeklis ar retinolu

Kura retinola forma ir vislabākā?

Vislabāk būtu lietot dzidru, ar retinolu bagātu eļļu bez smaržvielām, jo retinols šķīst taukos. Meklējat labāko retinola ādas kopšanas līdzekli? Meklējiet eļļas serumu: tauki jeb dabīgās eļļas stabilizē retinolu un veicina tā uzsūkšanos. Serums ir arī lieliska formula, kas transportē retinolu dziļi ādas iekšienē, dziļāk nekā mitrinošs līdzeklis.

A vitamīns ilgāk saglabā savas īpašības, ja tas ir notverts eļļas daļiņās tumšā pudelītē.

Dabiskās eļļas vienmēr ir laba izvēle. Tās ir bagātas ar vitamīniem, tostarp A vitamīnu, bieži kopā ar C un E vitamīniem, kā arī neaizstājamām nepiesātinātajām taukskābēm. Vislielākais vitamīnu daudzums ir septiņu vitamīnu eļļā (A-B-D-E-H-K-K-PP): Nanoil avokado eļļa. Tā ir nerafinēta un auksti spiesta, tādējādi tā ir dabīgu ādu un matus uzlabojošu vielu dārgumu krātuve.

Kāpēc daži no jums baidās lietot ar retinolu bagātinātus ādas produktus?

Lai gan retinols ir ar brīnišķīgu iedarbību, sākotnēji tas var atstāt ādu ļoti sausu vai pat izraisīt kairinājumu. Tāpēc valda izplatīts uzskats, ka retinols izraisa alerģiskas reakcijas un nav piemērots izvēle mums visiem. Patiesībā tas ir maldīgs priekšstats, un viss, par ko jums jāatceras, ir lietot to pareizi, lai izvairītos no nepatīkamām sekām ādai. Kā tikt pie tā?

Ideālā gadījumā jums vajadzētu novērot ādu pēc pirmajiem lietošanas reizēm un attiecīgi pielāgot lietošanas biežumu. Retinola produktus var lietot katru dienu, tomēr, ja esat iesācējs, veiciet 3 dienu pārtraukumus, lai āda pierastu pie jaunās sastāvdaļas. Pēc tam pakāpeniski palieliniet devu - šo procesu sauc par retinizāciju, un tas dod ādai iespēju aklimatizēties.

Vēl viena obligāti jāzina informācija ir tā, ka ādas lobīšanās ir normāls simptoms retinola terapijas sākumā. Pateicoties tam, mēs atbrīvojamies no vecās, kaļķainās epidermas, kas savukārt rada "jaunu" ādu. Tāpēc, lietojot retinola serumu, ir svarīgi lietot saules aizsargkrēmu, vismaz SPF 30, ideālā gadījumā SPF 50, lai pasargātu ādu no saules stariem.

Retinola koncentrācija nosaka tā intensitāti un spēku, tāpēc sāksim ar mazām devām un pakāpeniski pāriesim uz produktiem ar lielāku retinola saturu.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika