Avokado eļļa - multivitamīns matiem un ādai

Avokado eļļa - multivitamīns matiem un ādai

Avokado ne velti tiek pieskaitīts pie tā dēvētajiem superproduktiem. Tā ir viela, kas ne tikai baro, bet arī veicina visa organisma veselību. Vitamīnu saturs šajā zaļajā auglī (ko bieži vien kļūdaini uzskata par dārzeņu) ir iespaidīgs. Tāpēc avokado uzturvērtības ziņā noteikti var sacensties ar dīgstiem un aļģēm. Nav brīnums, ka no avokado sēklām un mīkstuma iegūtā eļļa tiek uzskatīta par vienu no vērtīgākajām un prestižākajām vielām. Tā ir piemērota gan ādas, gan matu kopšanai.

Avokado eļļa INCI:

Persea Gratissima eļļa

Avokado eļļa - īpašības

Tikai dažas vielas var sacensties ar avokado uzturvērtības ziņā. Avokado eļļā ir tik augstas skaistumkopšanas īpašības, ka tās nekad nedrīkst trūkt sieviešu vannas istabā. Iegādājoties labāko avokado eļļu, pārliecinieties, ka tā ir auksti spiesta un nerafinēta, ar tās kvalitāti apliecinošu sertifikātu. Pretējā gadījumā jūs iegūsiet eļļu, kas nesatur kondicionējošas sastāvdaļas.

Avokado eļļa sniedz vienlīdz lielisku efektu, ja lietojat to atsevišķi (tīrā veidā) vai kombinācijā ar citām dabīgām eļļām, kas viena otru papildina. Nanoil sastāvā ir patiešām labs dabīgo augu eļļu līdzsvars, kas paredzēts augstas porainības matiem. Starp tām nozīmīgu vietu ieņem vērtīgā avokado eļļa.

Kosmetoloģijā avokado eļļai ir plašs pielietojums. To veiksmīgi izmanto kā roku krēmu, ķermeņa un matu losjonu piedevu, matu galu seruma sastāvdaļu, pretgrumbu sejas un zemacu krēmu sastāvdaļu. Tā ir nenovērtējams nagu atjaunojošs kondicionieris, izcili piemērota kosmētikas māla masku sastāvā. Lietojot uz matiem, tā sniedz neticamu efektu jau pēc vienas lietošanas reizes.

Kāpēc ir vērts lietot avokado eļļu?

  • tā viegli uzsūcas ādā un matos
  • iekļūst dziļos epidermas slāņos
  • baro ādu, atjauno matu skaistumu
  • neļauj ūdenim iztvaikot, mitrina ādu.
  • stiprina ādas dabisko aizsargslāni
  • kopj sausu, jutīgu (zem acīm, uz kakla) un novecojošu ādu.
  • neļauj matiem izkrist un zaudēt mitrumu
  • iedarbojas pretiekaisuma un pretsēnīšu iedarbībā.
  • palīdz ārstēt psoriāzi un ekzēmu.
  • uzlabo ādas tonusu
  • mazina kairinājumus (kā krēms pēc skūšanās).
  • palielina matu spīdumu un uzlabo to izskatu

Avokado eļļas lietošana uz ādas

Avokado eļļas īpašības ļauj tai pildīt daudzas funkcijas ādas kopšanā. Tā ne tikai atjauno un uzlabo izskatu, bet tai piemīt arī dziedinošs efekts. Lietojot to ārīgi, tā spēj izlīdzināt grumbas un palēnināt ādas novecošanos, novērst ekzēmu un psoriāzi, cīnīties pret pinnēm, mitrina un atjauno pat vissausāko ādu. Avokado eļļa ir nevainojams vasaras kosmētikas līdzeklis, kas aizsargā pret saules starojumu. Tā ir populāra skaistumkopšanas līdzekļu sastāvdaļa, kas lieliski sader ar citām eļļām un ir lielisks komponents masku vai kosmētikas noņemšanas maisījumu sastāvā.

Avokado eļļa matu kopšanā

Uzsākot piedzīvojumu ar matu kopšanas procedūrām ar eļļām, lielākā daļa sieviešu sev uzdod pamatjautājumu, taču ļoti svarīgu: avokado eļļa? Kādam matu tipam tā ir piemērota?

Pateicoties omega-9 grupas taukskābju koncentrācijai, tā ir piemērota vidējas porainības matiem. Tomēr lielā vitamīnu koncentrācija un spēcīgā antioksidantu iedarbība padara to par lielisku līdzekli bojātiem, dzīvīguma un elastības trūkuma nomāktiem, trausliem, ar augstu porainību matiem. Šādām šķipsnām trūkst aizsardzības, un nekas tās neaizsargā no bojājumiem - gan fiziskiem, gan ķīmiskiem. Augstas porainības matiem ir nepieciešama reģenerācija kā nevienam citam matu tipam. Tāpēc vislabāk ir, ja vitamīnu kopums tiek uzklāts tieši uz šķiedru iekšpusi. Avokado eļļa sniedz tūlītēju palīdzību šādām šķipsnām. Tā būs kā atjaunojošs vitamīnu dzinulis bojātiem matiem.

Kā lietot avokado eļļu matiem?

Avokado eļļu droši uzklājiet gan uz matiem, gan uz galvas ādas (tāpat kā visas dabīgās eļļas): pietiks ar apmēram pieciem mililitriem (jo garāki mati, jo vairāk eļļas). Ļaujiet eļļai uz matiem nostāvēties no 15 minūtēm (ātra maska) līdz dažām stundām (padziļināta atjaunošana). Ideālā gadījumā sajauciet vairākas augu eļļas, lai pastiprinātu atjaunojošo iedarbību. Lietojiet eļļu arī kā serumu matu galiem un lai savaldītu matu plandīšanos un aizsargātu matus, veicot matu termisko ieveidošanu - uzklājiet, sākot no matu garuma vidus.

Avokado eļļa - sastāvdaļas

Ko satur avokado eļļa, kas tik lieliski atjauno gan matus, gan ādu?

Pirmkārt, tā ir bagātīga ar septiņiem vitamīniem, kas palīdz uzlabot, atjaunot un mitrināt matus, ādu un nagus.

  • E vitamīns - dēvēts arī par jaunības vitamīnu. Tas ir dabisks antioksidants, kas cīnās pret brīvajiem radikāļiem. Tas nodrošina šūnas ar virkni barības vielu, vienlaikus kavējot toksīnu iekļūšanu matos.
  • C vitamīns - rūpēsies par matu tvirtumu un elastību. Tas ir atbildīgs arī par jūsu matu šķipsnu elastību, palielinot to mirdzumu un palēninot novecošanās procesus.
  • D vitamīns - kavē matu izkrišanas procesu.
  • F vitamīns - tas nav nekas cits kā taukskābju kopums, kas kavē organisma reakcijas pret pašantikām, padarot matus veselīgus un skaistus.
  • K vitamīns - rūpējas par galvas ādu un matu saknēm, stiprina tās un padara matu sīpolus noturīgākus. Avokado eļļa (kā viena no nedaudzajām eļļām) satur lielu K vitamīna koncentrāciju.
  • B grupas vitamīni - ir ārkārtīgi vērtīgi mūsu matiem, jo tie paātrina to augšanu, kavē to izkrišanu un spēlē galveno lomu šūnu dalīšanās procesā. B7 vitamīns, ko bieži dēvē par biotīnu, ir atbildīgs par sēra daļiņu uzkrāšanos, kuru atbilstoša koncentrācija folikulos veicina matu apjoma palielināšanos un paātrina augšanu. Avokado eļļa satur B grupas vitamīnu kopumu, tāpēc tā ir ārkārtīgi svarīga matu barošanai. Jāpiebilst, ka šie vitamīni ir eksogēni: cilvēka organisms pats nespēj tos saražot, tāpēc tie ir pastāvīgi jāievada.

Avokado eļļā ir ne tikai vitamīni. Tās sastāvā ir arī virkne vērtīgu minerālvielu:

  • dzelzs - piegādā skābekli šūnām, lai tās varētu labāk funkcionēt.
  • magnijs - vērtīga minerālviela matiem, tas piedalās keratīna ražošanā; pateicoties tam, matu gali pārstāj šķelties.
  • mangāns - tā trūkums organismā izraisa ievērojamu matu vājināšanos, matu galu šķelšanos un augšanas kavēšanos.
  • Kālijs - stiprina matu sīpolus
  • Cinks - paātrina matu augšanu un kavē matu izkrišanu; tas ir viens no nedaudzajiem elementiem, kas spēj apturēt matu izkrišanu un novērst plikšanu. Tas ietekmē arī keratīna veidošanos.

Zaļais pigments (hlorofils), kura avokado eļļā ir tik daudz, ir antioksidants, kas palēnina matu un ādas novecošanās procesus, piešķir dabisku sejas liftingu un izlīdzina grumbas.

Turklāt avokado eļļa satur biotīnu, kas ir nenovērtējama viela spēcīgāku nagu, ādas un matu veidošanai.

Avokado eļļa - iedarbība

Regulāra avokado eļļas lietošana matiem, kā arī tās izmantošana ķermeņa un sejas revitalizācijai, sausu, trauslu nagu atjaunošanai noteikti sniegs vēlamo efektu. Šī eļļa spēcīgi uzlabo pat ļoti sausu, raupju ādu vai nedzīvus matus.

Pateicoties eļļai, mati iegūs mitrumu un elastību, citiem vārdiem sakot, tie pārstās trauslināties un drupt, matu gali tiks pasargāti no šķelšanās un bojāšanās.

Avokado eļļa arī nodrošina, ka matu folikulu darbība tiks uzlabota un stimulēta. Tā piegādā matu matricai nepieciešamos vitamīnus un ierosina šūnu dalīšanos, tāpēc mati vairs neizkritīs pārmērīgi un līdz ar to mati pārstās retināties. Spēcīgi un veselīgi sīpoli veido skaistākus matus, kas iegūst apjomu un biezumu, kā arī ātrāk aug.

Pateicoties oleīnskābes klātbūtnei, avokado eļļa satur vidēja lieluma daļiņas ar daļēji caurlaidīgām īpašībām. Tās iekļūst matu iekšējās struktūrās un atjauno matus no iekšpuses. Tajā pašā laikā tās spēj izveidot okluzīvu, aizsargājošu slāni uz virsmas. Tas neļauj toksīniem iekļūt iekšpusē un pasargā šķipsnas no nelabvēlīgu laika apstākļu kaitīgās ietekmes. Spēcīga saule un sals vairs neapdraudēs jūsu matus.

Avokado eļļa nodrošina arī labu termisko aizsardzību: tā pasargā jūsu matus no karstuma, ko izdala fēns, lokšķēres vai taisnotājs. Vienlaikus avokado eļļa lieliski kopj matus, tāpēc tos ir daudz vieglāk ieveidot. Jūs varat savaldīt pat visnepaklausīgākās, spēcīgi sprogojošās un sausās šķipsnas.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika