Kokvilnas sēklu eļļa matiem. Kopējais remonts

Kokvilnas sēklu eļļa matiem. Kopējais remonts

Kokvilnas eļļa jeb kokvilnas sēklu eļļa ir ļoti populāra visā pasaulē. Tās vēsture aizsākās 3500 gadu pirms mūsu ēras. To parasti izmantoja kulinārijā un kosmētikā. Kokvilnas sēklu eļļa ir auksti spiesta no Levantes kokvilnas sēklām. Tā ir nepiesātināto taukskābju un E vitamīna avots. Eļļa ir neaizstājama matu atjaunošanā, garantē mitrumu un mīkstumu, kā arī atjauno bojātus un trauslus matus. Ja arī jūsu šķipsnām nepieciešama glābšana, jums jāiepazīstas ar šo spēcīgo eļļu.

Kokvilnas sēklu eļļa INCI

Gossypium sēklu eļļa

Kokvilnas sēklu eļļa - sastāvdaļas

Kokvilnas sēklu eļļa ir viena no labākajām matu atjaunošanas eļļām. Tā lieliski ietekmē mūsu matu un galvas ādas stāvokli, pateicoties nepiesātināto taukskābju (NTA) līdzsvaram. Kokvilnas eļļā ir viens no labākajiem šo skābju īpatsvariem. To līdzsvars ir 3:1, kas ir visizdevīgākais visa organisma veselībai.

Kokvilnas eļļa sastāv no:

  • linolskābe 49-58 %.
  • oleīnskābe 15-20 %.
  • palmitīnskābe 22-26 %.
  • behēnskābes un lignoķskābes 10 %.

Taukskābju līdzsvars nozīmē, ka kokvilnas eļļa satur visvairāk omega-6 taukskābju. Tāpēc eļļa ir ideāli piemērota ļoti porainiem, bojātiem, krāsotiem, balinātiem un dehidrētiem matiem.

Kokvilnas eļļā ir arī daudz fitosterīnu, kas ir ārkārtīgi svarīgi ādai un matiem. Tie ir noderīgi, jo spēj stimulēt kolagēna sintēzi un mazināt elastīna sabrukšanu. Fitosterīni mitrina un palēnina galvas ādas un matu novecošanās procesus. Turklāt tie nodrošina galvas ādas tīrību un mitrināšanu, novērš kairinājumu un toksīnus.

E vitamīns, kas ietilpst kokvilnas sēklu eļļas sastāvā, ir ārkārtīgi svarīgs galvas ādas un matu atjaunošanās procesā. Ne velti to dēvē par jaunības vitamīnu. Tas ir spēcīgs antioksidants, kas cīnās pret brīvajiem radikāļiem. Vitamīns uzlabo barības vielu piegādi šūnām un nostiprina asinsvadu sieniņas. Tā rezultātā āda ir elastīga un ilgi saglabā jaunību. Veselīga galvas āda garantē skaistumu un matu augšanu. Jāpiemin arī tas, ka E vitamīns lielā mērā veicina matu augšanu. E vitamīna trūkums padara matus trauslus un blāvus, savukārt to augšanu var kavēt.

Kokvilnas eļļa - īpašības

Pateicoties ideālai nepiesātināto taukskābju proporcijai, fitosterīnu saturam un lielam E vitamīna daudzumam, kokvilnas eļļa ir nepārspējama augstas porainības matu kopšanā.

Eļļa dziļi mitrina pat ļoti bojātus un dehidrētus matus, kas zaudējuši vitalitāti un atsperīgumu. Turklāt tā baros galvas ādu, kontrolēs tās mitrumu un palīdzēs atbrīvoties no sausām blaugznām. Kokvilnas eļļa neļaus matiem pāragri sirmināties, kā arī novērsīs matu trauslumu un lūšanu. Kokvilnas eļļa sastāv no lielām necaurlaidīgām daļiņām, kas ne tikai nodrošina intensīvu atjaunošanu, bet arī pasargā matus no dažādiem kaitīgiem faktoriem, tostarp: fēnu karstā gaisa plūsmas, gludekļa, pārmērīgas saules gaismas, gaisa kondicioniera, toksīnu un spēcīga sala iedarbības.

Kokvilnas sēklu eļļa ļoti labi darbojas kā matu galu serums. Bojātie un dehidrētie matu gali iegūs aizsardzību un pienācīgu mitrumu. Pateicoties taukskābēm, matu gali vairs nebūs sašķelti vai bojāti. Turklāt kokvilnas eļļa novērsīs toksīnu iekļūšanu matos. No otras puses, tā ļaus iekļūt barības vielām un vitamīniem. Lai nodrošinātu matiem vislabāko kondicionējošo sastāvdaļu līdzsvaru, mums vajadzētu izmantot eļļu maisījumu, kas rūpējas par augstas porainības matiem. Eļļas, kas sniegs vitamīnu un minerālvielu kompleksu, stiprinās matu sīpolus, padarīs frizūru kuplāku un piešķirs zīdainu maigumu un atsperīgumu. Ideāla šādu eļļu sinerģija ir atrodama Nanoil līdzekļos augstas porainības matiem. Papildus sešām augstas kvalitātes dabīgām eļļām tā sastāvā ir arī keratīns, lanolīns un zīds - viss nepieciešamais, lai atjaunotu matus, nodrošinātu tiem skaistu izskatu un krāšņu spīdumu.

Kokvilnas sēklu eļļa - pielietojums

Kokvilnas sēklu eļļa visefektīvāk darbojas kosmētikā, taču daudzi to izmanto arī virtuvē, jo tās taukskābju proporcija (3:1) ir ideāla mūsu veselībai.

Kokvilnas eļļa ir novērtēta kā atjaunojošs un barojošs eliksīrs. Bieži vien tā ir pēdējais līdzeklis sievietēm, kuras regulāri krāso vai balina matus vai pārāk bieži izmanto karstu gludekli. Šādas procedūras bojā un apdedzina matus. Tāpēc kokvilnas sēklu eļļa būs ideāli piemērota. Tā ne tikai atjaunos matu šķiedras, bet arī nodrošinās ūdens un tauku līdzsvaru (matos un galvas ādā). Eļļa pasargās arī no saules gaismas iedarbības. Turklāt kokvilnas sēklu eļļai piemīt atjaunojošas īpašības un tā palēnina novecošanās procesus. To var veiksmīgi izmantot sausai sejas un ķermeņa ādai, kā piedevu krēmiem un balzamiem, matu kondicionieriem, losjoniem, aerosoliem, lai pastiprinātu to iedarbību. Vislabāk kokvilnas eļļu kopā ar citām eļļām izmantot ļoti porainu matu kopšanai. Eļļu līdzsvars, ko piemēro gan galvas ādai, gan matiem, garantēs kompleksu kopšanu, ko nespēj nodrošināt neviens šampūns, balzams vai pat maska. Kokvilnas eļļa pārspēj visas komedogēnās, ķīmiskās vielas.

Kokvilnas eļļa - kā lietot?

Kokvilnas sēklu eļļu var izmantot dažādos veidos.

Dabiskas, tīras, ar spirtu un citām komedogēnām vielām neskartas eļļas svarīgākais ir uzklāt uz galvas ādas. Tieši šeit slēpjas matu skaistums un veselība. Eļļa uz galvas ādas jāatstāj uz dažām stundām, lai produkts varētu pilnībā atklāt savas īpašības. Eļļas nomazgāšanai ieteicams izmantot maigu šampūnu, kas nesatur parabēnus un silikonu. Ja kokvilnas eļļu uzklāsiet uz sausiem matiem, sākot no vidējā matu garuma, tā arī sniegs apbrīnojamu efektu. To var uzklāt arī tikai uz matu galiem, lai novērstu sprogas, savaldītu un pasargātu šķipsnas. Labā ziņa ir tā, ka kokvilnas eļļu var lietot jebkurā diennakts laikā - kad vien matiem tas nepieciešams.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika