Sibīrijas priežu eļļa. Ciedra spēks cīņā par skaistiem matiem

Sibīrijas priežu eļļa. Ciedra spēks cīņā par skaistiem matiem

Tas slēpj maģiskas īpašības. Krievijā pret ciedru izturas ar vislielāko cieņu. No šī auga riekstiem tiek spiesta ciedra eļļa. Eļļa ir ideāli piemērota mūsu veselībai, kā arī skaistumam un labsajūtai. Tā sedz 50 % no diennakts vitamīna E. Cedru eļļa stiprina matus, novērš matu izkrišanu, novērš blaugznas. Regulāri lietojot, tā garantē pilnīgu matu atjaunošanu.

Ciedru rieksti ir ļoti garšīgi. Turklāt tajos slēpjas milzīgs potenciāls. Zinātnieki analizēja ciedra riekstu sastāvu un bija pārsteigti par rezultātiem. Izrādījās, ka tajos ir vairāk olbaltumvielu nekā dažos gaļas produktos, un šīs olbaltumvielas cilvēka organisms lieliski uzsūc. Acīmredzot ciedru eļļai piemīt vēl dažas īpašības. Tās cena ir pamatoti augsta - tas ir labākais dabīgais dziedinošais un kopjošais produkts.

Ciedru eļļa tiek spiesta no Sibīrijas priežu riekstiem. Sibīrijas ciedra koksne vienmēr ir bijusi aizsargājama. Tā ir viena no retajām vietām, kur daba atklāj savu ārstniecisko īpašību daudzveidību. Ciedra eļļa tiek auksti spiesta no sēklām, kas paslēpušās mazajos ciedra čiekuros. Sēklas var spiest dažādos veidos, piemēram, aukstā presēšanā, kas ir vislabākā metode.

Ciedru eļļa INCI

Pinus Sibirica riekstu eļļa

Dabīgajai ciedru eļļai ir dzintara krāsa un maigs aromāts, kas ir diezgan raksturīgs. Neatkarīgi no ekstrakcijas metodes tā vienmēr izskatās vienāda. Bet īpašības atšķiras. Rafinēta eļļa ir mazāk efektīva. Jāatceras, ka visvērtīgākā ir nerafinēta ciedru eļļa, kas ir barības vielu avots. Tā arī jāpresē aukstā spiedumā, jo augsta temperatūra "nogalina" vērtīgās vielas.

Sibīrijas ciedru eļļa - īpašības

Aplūkosim dabas dāvanu - ciedru eļļu - tuvāk. Kāpēc Sibīrijas iedzīvotāji to tik ļoti novērtē? Kāpēc tā ir tik svarīga? Ciedra rieksti ir bagāti ar olbaltumvielām, kuras mūsu organisms viegli uzsūc. Tomēr tā nav vissvarīgākā ciedra eļļas sastāvdaļa. Tās cena ir augsta, jo tās sastāvā ir vēl dažas citas svarīgas vielas un uzturvielas. Labākais ir paslēpts iekšpusē.

Dabiskā ciedru eļļa ir pilna ar vitamīniem. Tā ir labāko uzturvielu avots. E vitamīna (dabīgā antioksidanta) saturs ir piecas reizes lielāks nekā olīveļļā. Eļļā ir A, D, B, B1, B2, B3, B4 vitamīni. Attiecībā uz uzturvielām tā ir daudz labāka par olīveļļu. Ciedru eļļā ir koncentrēts F vitamīns (linolskābe), kas padara eļļu tik unikālu.

Ciedru eļļa - iedarbība. Kad tā palīdz?

Dabīgajai eļļai, kas spiesta no Sibīrijas ciedru riekstiem, piemīt lieliskas ārstnieciskas īpašības. Tā mazina sāpes, atslābina muskuļus un locītavas, uzlabo koncentrēšanās spējas, mazina stresa un noguruma ietekmi, uzlabo imunoloģisko sistēmu. Ciedru eļļa iedarbojas patiešām lieliski un palīdz novērst lielāko daļu civilizācijas slimību. Tā stimulē smadzeņu darbību. To ieteicams lietot, ja ir gripa vai kuņģa problēmas. Nav brīnums, ka Sibīrijas iedzīvotāji to uzskata par neaizstājamu pārtikas eļļu.

Ciedru eļļa - pielietojums

Pateicoties lielam polinepiesātināto taukskābju un antioksidantu saturam, eļļa pasargā organisma šūnas no oksidatīvā stresa. Tāpēc to bieži izmanto skaistumkopšanā. Dabīga, aukstā spieduma un nerafinēta ciedru eļļa nesatur konservantus, smaržvielas un krāsvielas, tāpēc tā ir tik populāra ādas un matu kopšanā. Turklāt tā ir patiešām efektīva.

Ciedra eļļa sejas kopšanā

Tā labvēlīgi iedarbojas uz ādu, nodrošinot atjaunojošu un piemērotu mitrināšanu. Ciedru eļļa atjauno sejas ādu. Tāpēc, regulāri lietojot, tā var izlīdzināt vai pat likvidēt grumbas. Tā darbojas kā dabīga masāžas eļļa vai balzāms pēc vannas. Ciedru eļļu var lietot sejas krēma vietā. Tā sniegs visas nepieciešamās uzturvielas, regulēs mitruma līmeni un piešķirs gludumu un mirdzumu. Dabiskā ciedru eļļa ir ļoti efektīva atopiskā dermatīta, ādas alerģiju un psoriāzes gadījumā. Tas ir līdzeklis pret visām problēmām.

Ciedra eļļas ieguvumi matiem

Ciedra eļļu parasti izmanto matu kopšanā. Tā ir piemērota eļļošanai - var lietot gan matiem, gan galvas ādai. Pateicoties spēcīgajām antioksidantu īpašībām un ļoti interesantajai vieglajai formulai, to izmanto zemas porainības matu aizsardzībai. Ciedru eļļa ir iekļauta Nanoil sastāvā zemas porainības matiem. Tā ir sastāvdaļa, kas novērš matu izkrišanu, normalizē tauku dziedzeru darbību, attīra ādu un cīnās pret blaugznām.

Ciedru eļļu matiem galvenokārt izmanto kā līdzekli pret matu izkrišanu un blaugznām. Regulāri to lietojot, tā baros matu sīpolus un padarīs galvas ādu atkal veselīgu. Matu sīpoli nostiprinās saknes, tādējādi padarot matus daudz stiprākus. Aukstā spieduma ciedru eļļa ir ļoti efektīvs līdzeklis cīņā pret pārmērīgu matu izkrišanu. Turklāt tā atjauno pH un nodrošina pareizu sebuma izdalīšanos. Mati nav taukaini, un blaugznas nav jūsu problēma.

Ciedra eļļa - kā lietot?

Ciedra eļļu ieteicams uzklāt uz ādas, kas lobās, un uz vietām, kur ir nosliece uz seboreju. Efektīva būs arī tās ieziešana galvas ādā un izsmērēšana uz šķipsnām. Ciedra eļļa iedarbojas uz ādu, tāpēc jums regulāri jāeļļo galvas āda. Sibīrijas ciedra eļļu varam atstāt uz 30 minūtēm vai uz nakti. Jo ilgāk, jo labāk - iedarbība pastiprinās. Mēs varam pastiprināt eļļas īpašības: ieziest to galvas ādā, masēt galvas ādu, uzklāt siltu mitru dvieli. Siltums un mitrums uzlabo eļļas uzsūkšanos.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika