Babassu eļļa - augstākās kvalitātes kopšanas līdzekļi zemas porainības matiem

Babassu eļļa - augstākās kvalitātes kopšanas līdzekļi zemas porainības matiem

Perfekta matu kopšana, pateicoties barības vielām tieši no Brazīlijas palmas. Babassu eļļu izmanto ādas un matu kopšanā kā mīkstinošu līdzekli. Tā dziļi mitrina, kavē novecošanās procesus un piešķir elastību. Tā ir dabīgs saules aizsargkrēms. Pateicoties vitamīnu, taukskābju un fitosterīnu kompleksam, babasū eļļa atjauno matus un regulē procesus galvas ādā. Tā nomierina kairinājumu un mazina blaugznas.

Cohune palmas sastopamas Brazīlijas lietus mežos. Tās sasniedz pat 20 metru augstumu. To rieksti no attāluma atgādina milzīgus čiekurus. Babassu palmas ir raksturīgas Amazones ziemeļaustrumu reģioniem, bet dažas šķirnes sastopamas arī Āfrikā. No šī auga tiek spiesta babasū eļļa.

Vienā riekstā ir no 2 līdz 6 sēklām, kuras izmanto babassu eļļas iegūšanai, izmantojot auksto presēšanu. Lai gan tas ir diezgan eksotisks produkts, tā cena nav pārāk augsta. Vietējie Dienvidamerikas iedzīvotāji babassu sēklas uzskata par garšīgu uzkodu, kas ir kaloriska, jo satur daudz tauku. Mehāniski presēta no cietām sēklām, babassu eļļai ir līdzīgas īpašības kā kokosriekstu eļļai.

INCI Babassu eļļa:

Babasu eļļa (INTI): Orbignya Cohune sēklu eļļa.

Dabiskā nerafinētā babasū eļļa ir daudz bagātāka ar barības vielām, kas ir ļoti svarīgas, lai saglabātu matu un ādas pareizu stāvokli. Ir pieejama arī rafinēta babasū eļļa, taču tā nav labs risinājums. Rafinēšanas procesā eļļai tiek atņemtas daudzas vērtīgas vielas. Rezultātā tā darbojas sliktāk nekā nerafinēta babasū eļļa. Ja vēlamies intensīvu un dziļu iedarbību uz matiem, mums noteikti vajadzētu izvēlēties dabīgo babasū eļļu.

Babassu eļļa - smarža un formula

Babassu eļļa ir neparasta - tā iegūst ideālu konsistenci saskarē ar ādu. Uzglabājot istabas temperatūrā, tai ir sviestaina formula. Uzkarsējot līdz 24-30 °C, tā kļūst samtaina, šķidra. Uzklājot uz ādas, tā kūst un ātri iesūcas - daudz labāk nekā, piemēram, šī sviests. Babasū eļļas aromāts ir ļoti vājš. Tai nav riekstiem raksturīgā aromāta, un to bieži vien dēvē par produktu bez smaržvielām. Krāsa atgādina citu augu sviestu - tā ir gaiša, ar maigu smilškrāsas nokrāsu.

Babasū eļļa - īpašības

Sastāvdaļu ziņā babasū eļļa un kokosriekstu eļļa ir kā dvīņi. 90 % babasū eļļas veido piesātinātās taukskābes (galvenokārt laurīnskābe, nedaudz mazāk miristīnskābes un nedaudz palmitīnskābes, kaprilskābes un stearīnskābes). Eļļas sastāvā ir arī omega-6 un omega-9 taukskābes, kas bagātinātas ar dabīgo antioksidantu (E vitamīnu) un augu sterīniem, kuri labvēlīgi ietekmē ādu un matus. Pateicoties visām šīm sastāvdaļām, babasū eļļai piemīt lieliskas īpašības. Tā nodrošina kompleksu kopšanu.

Jāpiemin arī tas, ka babasū eļļa ir ļoti izturīga pret oksidēšanos un ilgstoši saglabā savas īpašības. To var lietot bērni, topošās māmiņas un tie, kuri cīnās ar nopietnām ādas problēmām. Babassu eļļa ir hipoalerģiska, tāpēc tā neizraisa kairinājumu, tomēr palīdz ārstēšanā.

Babassu eļļa kosmētikā - pielietojums

Nerafinēta babasū eļļa nav taukaina un uzreiz uzsūcas. Tāpēc tā ir viena no populārākajām skaistumkopšanas līdzekļu sastāvdaļām. Nozīmīga loma ir arī tās fizikālajām īpašībām un zemajai cenai. Babasū eļļa visbiežāk tiek izmantota mitrinošos balzamos, krēmos un losjonos. Tā ir arī krāsaino kosmētikas līdzekļu, piemēram, lūpu krāsu un uzacu vaska, pamatā.

Lai gan parasti to iekļauj ādas kopšanas līdzekļos, arvien populārāka kļūst matu kosmētika ar babasū eļļu. Piemēram, to var atrast Nanoil sastāvā zemas porainības matiem. Iegādāties augstas kvalitātes tīru babasū eļļu ir sarežģīti, savukārt tās lietošana var sagādāt grūtības (tā ir jāuzkarsē). Daudz labāka ideja ir izvēlēties pārbaudītu produktu ar babasū eļļu. Mēs varam būt droši, ka tā ir kvalitatīva, tās daudzums ir ideāls, bet iedarbība - pastiprināta ar papildu vielām.

Babassu eļļa ādas kopšanā

Babassu eļļa parasti tiek pieminēta saistībā ar ādas kopšanu. To izmanto masāžai, ikdienas ādas kopšanai un sauļošanai. Tā padara ādu samtaini mīkstu un zīdaini gludu. Tā nodrošina mīkstinošas, kā arī mitrinošas un pretnovecošanās īpašības. Dabīgā babasū eļļa kontrolē ādas mitrināšanas līmeni un kavē šūnu novecošanās procesus. Tā atjauno ādas lipīdu slāni un pasargā to no kaitīgiem faktoriem. Protams, tas attiecas arī uz galvas ādu.

Babassu eļļa matu kopšanai

Babassu eļļa arvien biežāk tiek izmantota matu kopšanas līdzekļu ražošanā. Lietojot tieši uz matiem, tā izlīdzina šķiedras un tādējādi atvieglo ķemmēšanu. Zīdaini gluda matu frizūra tagad ir pasargāta no šķelšanās. Babasū eļļu ir vērts izmantot matu kopšanā ne tikai tāpēc, ka tā nodrošina matu elastību un veselīgu izskatu. Tā arī lieliski iekļūst šķipsnu iekšienē, piešķir matiem elastību, atvieglo ieveidošanu un nostiprina matus no saknēm līdz galiem. Mati iegūst apjomu un biezumu, kā arī pārstāj pārmērīgi izkrist. Var teikt, ka babasū eļļa uztur mūsu frizūru formā. Eļļa ir arī dabīgs UV filtrs, tāpēc to bieži izmanto matu veidošanas līdzekļos. Eļļa pasargā no augstas temperatūras un kaitīgiem saules stariem, piemēram, vasarā.

Babassu eļļa - kādam matu tipam?

Eļļas izvēlei jābūt saprātīgai. Babassu eļļa satur maz nepiesātināto taukskābju, tāpēc tā noteikti padarīs ļoti porainus matus frizētus. Babassu eļļas sastāvdaļas padara to ideāli piemērotu zemas porainības matiem - matu tipam, kas ir izturīgi pret matu ieveidošanu un kam nepieciešama aizsardzība pret saules stariem. Babassu eļļa pieradinās un aizsargās zemas porainības matus, kā arī nodrošinās pareizu galvas ādas darbību.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika