Cīņa pret celulītu ar dabīgām eļļām. Labākās procedūras ideālam ķermenim

Cīņa pret celulītu ar dabīgām eļļām. Labākās procedūras ideālam ķermenim

Lai likvidētu celulītu, jūs varat vai nu pārklāt ķermeni ar īpašiem krēmiem, vai arī izmantot dažas tradicionālas un sen zināmas metodes. Patiesībā ir arī plašs dabīgo eļļu klāsts, kas ir pietiekami spēcīgas, lai cīnītos pret celulītu. Ar to palīdzību jūs varat padarīt savu ķermeni satriecošu, lai uz tā vairs nebūtu tā dēvētās apelsīna mizas pēdu. Vēlaties atbrīvoties no celulīta? Dodieties uz eļļas masāžu!

Kas ir celulīts?

Vienkārši runājot, tie ir taukaudi, kas nevienmērīgi aug zem ādas. Tas ir diezgan tālu no jauka izskata, un dažkārt gadās, ka tas ir pat sāpīgs, jo īpaši tā augsti attīstītajā formā. Vairumā gadījumu celulīts skar augšstilbus, sēžamvietas, gurnus un vēderu. Dažkārt to var atrast pat uz pleciem un krūtīm.

Speciālisti celulītu definē kā deģeneratīvu zemādas slāņa traucējumu, kas topogrāfiski izpaužas kā sabiezējuši taukaudi uz stilba, sēžamvietas un gurniem.

Celulīta cēlonis

Ir daudzi iemesli, kāpēc uz ķermeņa parādās celulīts. Galvenie cēloņi ir gēni, kā arī specifisks taukaudu izvietojums organismā. Otri izplatītākie iemesli ir: slikti ēšanas paradumi, pasīvs (mazkustīgs) dzīvesveids, šauru apģērbu valkāšana, kas kavē brīvu asins un limfas cirkulāciju. Apelsīna miza nav vienaldzīga arī pret medikamentiem, ziedēm un hormonālajām izmaiņām, kas notiek mūsu organismā (tostarp kontracepciju). Turklāt vieni no lielākajiem celulīta sabiedrotajiem, kas vienlaikus ir arī slaida ķermeņa ienaidnieki, ir cukurs, kā arī cepti un taukaini ēdieni. Samērā liela nozīme celulīta parādīšanās procesā ir arī kaitīgajiem toksīniem, kas uzkrājas taukaudos.

Kā atbrīvoties no celulīta?

Šī izplatītā ādas nepilnība ienīst aukstumu, masāžu un fiziskās aktivitātes. Kā atbrīvoties no celulīta? Vislabākais veids, kā to izdarīt, ir izmantot masāžu! Šī procedūra stimulē limfas sistēmu, veicina asinsriti un galvenokārt palīdz noārdīt tauku nogulsnes un izvadīt toksīnus, kas uzkrājas šūnās. Ādas masāžu var veikt gan ar rokām, gan ar īpašu masāžas rīku. Tomēr vissvarīgākais ir pastiprināt masāžas iedarbību un uzlabot to: lai to izdarītu, ķerieties pie dabīgās eļļas.

Kā lietot pretcelulīta eļļu, lai palielinātu tās efektivitāti?

Mājas apstākļos pretcelulīta apkarošanai izmantotā eļļa uz mitras ādas jāuzklāj uzreiz pēc peldes - tad āda tiek stimulēta, sasildīta un palielinās tās uzsūkšanās ātrums. Vēl labāk būtu, ja jūs pakļautu ķermeni skrubim, īpašu uzmanību pievēršot celulīta skartajām vietām.

Lai pastiprinātu masāžas ārstnieciskās īpašības un pozitīvi iedarbotos uz ķermeni, procedūra jāveic, sākot ar pēdām un virzoties uz augšu, virzienā uz sirdi. Protams, visvairāk uzmanības jāpievērš kājām, augšstilbiem un sēžamvietai. Tāpat eļļu vajadzētu ieziest arī vēdera zonā. Būtībā vislabākais laiks masāžai ir uzreiz pēc treniņa, proti, brīdī, kad fiziskās aktivitātes dēļ ir stimulēta asinsrite organismā.

Vai jūs zinājāt, ka...
... ķermeņa masāža ar dabīgām eļļām paātrina taukaudu samazināšanās procesu, stimulē asinsriti un samazina asinsvadu caurlaidību. Turklāt šī procedūra nodrošina limfodrenāžu, kas veicina paātrinātu limfas plūsmu. Šī ir labākā metode cīņai pret celulītu. Ja masāža tiek veikta regulāri, tā likvidē šos nelīdzenos un bedrītes veidojošos taukaudus.

Labākās pretcelulīta procedūras, lai sasniegtu perfektu ķermeni

1. Dabiskās eļļas masāža

Ja nebūtu dabīgo eļļu, jebkura masāža (ne tikai pretcelulīta masāža) nebūtu iespējama. Šo ķermeņa masāžu atvieglo slīdēšana, ko nodrošina eļļas, jo tiek novērsti audu bojājumi. Vienlaikus eļļām piemīt kondicionējošas īpašības un, protams, tās palīdz cīnīties pret celulītu. Dabiskās eļļas ir lielākais ierocis cīņā pret celulītu un vislabākā sastāvdaļa visās zināmajās pretcelulīta procedūrās.

Kādas eļļas palīdzēs jums cīnīties pret celulītu?

  • Mandeļu eļļa - tā ir minerālsāļu, olbaltumvielu, magnija un vitamīnu avots. Tā labi mitrina ādu, atjauno spīdumu un uzlabo mikrocirkulāciju. Šī eļļa ir neticami maiga, viegla un labi uzsūcas. Mandeļu eļļa nomierina kairinājumus un atvieglo ādas ādu. Visbeidzot, mandeļu eļļa labi noder kā nesējeļļa pretcelulīta procedūrām ar ēteriskajām eļļām.
  • Argana eļļa - ir viena no visefektīvāk ādu pacilājošajām eļļām. Tā cīnās ar ādas nepilnībām un palēnina novecošanos, uzlabojot ādas elastību. Tāpat tā ir atbildīga par šūnu vielmaiņas ātruma palielināšanu, ādas izlīdzināšanu un nostiepšanu. Pietiek ar argana eļļu regulāri ieziest ādas zonās, kuras skar nevienmērīga un bedraina āda, lai pamanītu ievērojamus ķermeņa izskata uzlabojumus.
  • Makadāmijas eļļa - ir ideāli piemērota medicīniskajai masāžai un ķermeņa formu veidojošajai masāžai. Tā ir maiga un viegla, ļoti viegli iesūcas ādā un nav komedogēna. Tajā pašā laikā makadāmijas eļļa spēj veicināt procesus, kas norisinās ādā. Sistemātiski lietojot, eļļa palīdz cīnīties par slaidu ķermeni un padara ādu elastīgu.
  • Efejas eļļa - efejas sastāvā esošie saponīni paātrina šūnu vielmaiņu un izrāda neticami spēcīgas detoksikācijas īpašības. Hederīns, kas ir arī eļļas sastāvā, ir pazīstams kā spēcīgs līdzeklis, kas ir atbildīgs par ievērojamu ādas liftingu. Eļļa spēj dziļi iekļūt ādā un, aktivizējot limfas plūsmu, izvada šķidrumu no organisma.
  • Kafijas pupiņu eļļa - kofeīnam piemīt augsta ķīmiskā radniecība ar epidermas šūnām, tas viegli iekļūst tajās; polifenoli ir atbildīgi par termoģenēzes aktivizēšanu. Pateicoties kofeīna saturam, eļļa pastiprina limfas aizplūšanu no audiem, stimulē taukaudu sadegšanu un veicina tauku šūnu sadalīšanos. Visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi, kafijas pupiņu eļļa uzlabo šūnu vielmaiņu un palīdz ādai kļūt elastīgākai un tvirtākai.

2. Masāža ar dabīgām eļļām un ēteriskajām eļļām

Dabiskās augu eļļas ir kā nesējeļļas koncentrēta spēka ēteriskajām eļļām, kurām ir spēcīga iedarbība uz ādu. Daudzas aromterapijai izmantotās patīkama aromāta eļļas neticami labi cīnās ar celulītu. Tāpēc, ja vēlaties reizi par visām reizēm noņemt apelsīna miziņu, - eļļas ir jāievieš savās pretcelulīta procedūrās.

Nelietojiet ēteriskās eļļas kā vienkomponentu kosmētiskos līdzekļus, jo tās ir stipri koncentrētas - tas var stipri kairināt ādu.

Labā ziņa ir tā, ka jūs varat izveidot savu eļļu maisījumus un uzglabāt tos tumša stikla pudelē līdz pat dažām nedēļām. Lietojiet pretcelulīta eļļas katru dienu pēc vannas uz sasilušas ādas, veicot maigu masāžu. Šādu maisījumu sastāvā vienmēr ir tā sauktās CARRIER OILS (piemēram, argana, makadāmijas, mandeļu, efejas), kā arī atlasītas ESENTIĀLĀS EĻĻĻAS.

PIEZĪME!
Ēteriskās eļļas, kas iegūtas no citrusaugļiem, nevajadzētu lietot pirms ādas pakļaušanas saules iedarbībai - tas var izraisīt fotoalerģiju.

Patiesībā pirms regulāras ēterisko eļļu lietošanas ir ieteicams veikt plākstera testu. Uzklājiet nelielu devu ēteriskās eļļas un nesējeļļas uz ādas aiz auss. Ja 24 stundu laikā jūs nepamanīsiet kairinājumu, varat sākt brīvi lietot eļļu.

3. Paštaisīti pretcelulīta ķermeņa un sejas skrubji

Skrubis ir viens no svarīgākajiem katra veida kopšanas elementiem, kas attiecas uz ķermeni, seju un pat galvas ādu. Regulāras skrubja lietošanas iedarbība ir patiesi iespaidīga, jo tā ir procedūra, kas - līdzīgi kā masāža - veicina asinsriti, novērš limfostāzi un stimulē visu organismā uzkrājušos toksīnu izvadīšanu. Rezultāts ir gluda āda bez celulīta un bedrītēm.

D.I.Y.: paštaisīti pretcelulīta skrubji

Pretcelulīta ķermeņa skrubis ar cukuru un eļļu

Sajauc cukuru ar medu un pēc tam sajauc ar argana eļļu vai makadāmijas eļļu, lai izveidotu biezu masu. Uzklājiet skrubi uz mitras ādas un turpiniet masēt, līdz cukura gabaliņi izkusīs.

Pretcelulīta kafijas un eļļas skrubis

  • 220 g maltas kafijas
  • 110 g sasildītas kokosriekstu eļļas
  • 110 g sasildīta šī sviesta
  • 60 ml argana eļļas
  • 5 pilieni greipfrūtu ēteriskās eļļas
  • 110 g rupja maluma Himalaju sāls
  • pēc izvēles var izmantot šķipsniņu kanēļa vai ingvera (tas sasilda un stimulē asinsriti).

Šo skrubi var uzglabāt patiešām radoši, proti, to var pagatavot mīļu kēksiņiem līdzīgu kubiņu formā - vienkārši ielejiet maisījumu silikona cepšanas formās, pirms kokosriekstu eļļa un šī sviests paspēj atdzist. Kad skrubis ir sacietējis, izņemiet to no formas un ievietojiet burciņā vai citā traukā.

Uzklājiet skrubi tikai uz mitras ādas pēc peldes - eļļas izkusīs ķermeņa temperatūras ietekmē, tāpēc jums būs viegli veikt perfektu atmirušo ādas šūnu pīlingu.

Pretcelulīta kafijas un cukura skrubis

Lūk, līdzīgs skrubis, taču vienkāršākā variantā: samaisiet 110 g maltas kafijas, 55 g niedru cukura un šķipsniņu dabīgas eļļas, piem. argana vai mandeļu eļļa.

Turpiniet to ielej, līdz iegūstat biezu pastu.

Šo ķermeņa skrubja pamata versiju var bagātināt ar atlasītām pretcelulīta ēteriskajām eļļām (piemēram, citronu ingveru, kadiķi). Šim paštaisītajam ķermeņa skrubim pietiek ar aptuveni 10 pilieniem.

Cukura masāža lieliski izlīdzina ādas virsmu. Kafijas biezumi padara ādu elastīgāku, kā arī stimulē asins un limfas plūsmu. Kad esat pabeidzis masāžu, noskalojiet skrubi ar remdenu ūdeni.

4. Ķermeņa ietīšana

Vēl viens neticams veids, kā tikt galā ar celulītu, ir ķermeņa ietīšana. Lai gan daudzu skaistumkopšanas salonu piedāvājumā ir šī procedūra, jūs to varat veikt arī mājās. Tas ir atkarīgs no īpaša maisījuma uzklāšanas uz apelsīna mizas skartajām ķermeņa zonām un pēc tam aptiniet tās ar pārtikas foliju.

Stingrā saspiešana, ko rada folija, stimulē asinsriti. Turklāt folija rada siltumu, kas atver ādas poras, kas līdz ar to palīdz aktīvajām vielām iekļūt zemākajos ādas slāņos un, protams, palielina to efektivitāti. Ķermeņa ietīšanas rezultātus var salīdzināt ar ādas drenāžu: tā uzlabo asins un limfas plūsmu, kā arī slaidina ķermeni. Mazinās celulīts.

Mājas ķermeņa ietīšanas procedūra

Pretcelulīta taukainā ķermeņa ietīšana

  • 15 ml kafijas pupiņu eļļas
  • 15 ml argana eļļas
  • 15 ml efejas eļļas
  • 10 pilienus pretcelulīta ēteriskās eļļas (piemēram, apelsīna, ingvera, greipfrūta)

Apvienojiet sastāvdaļas, uzklājiet uz celulīta skartās ādas vietas, aptiniet ar pārtikas foliju. Pēc 20 minūtēm noņemiet foliju un izskalojiet maisījumu.

Pretcelulīta kafijas ķermeņa ietīšana

  • 125 ml kafijas pagatavošanas
  • 60 ml mandeļu eļļas
  • 60 ml kafijas pupiņu eļļas

Apvienojiet sastāvdaļas, lai iegūtu diezgan biezas konsistences serumu. Uzklājiet to uz celulīta skartajām ādas vietām un aptiniet ar foliju. Pēc 15-20 minūtēm noņemiet foliju un nomazgājiet ķermeni ar remdenu ūdeni.

5. Karsta un auksta duša

Neapšaubāmi, šī ir lētākā un vienkāršākā mājas ārstēšana celulīta mazināšanai.

Vēss ūdens sašaurina, bet silts paplašina asinsvadus. Kad tiek pakļauts dušas tipam, āda kļūst tvirta un gluda. Ir vērts bieži mazgāties šādā dušā un, ja iespējams, pat pabeidziet katru vannošanos ar to. Īsāk sakot, šādas dušas ir neticami labvēlīgas vispārējai organisma labsajūtai un atstāj ķermeni rūdītu.

6. Pretcelulīta vannas

Ja jums patīk gulēt trubiņā, tad zināt, ka šajos patīkamajos brīžos jūs varat arī cīnīties ar celulītu. Viss, kas jums jādara, ir pievienot pareizo sāli, kas tiks galā ar apelsīna mizu jūsu vietā.

Baskunčakas ezera vannas sāls

Baskunčaka ezera sāls vannas stimulē ādu, cīnās pret celulītu un veido ķermeni. Šis sāls satur rozmarīna, salvijas un efejas ekstraktus, kas samazina apelsīna miziņu, palīdz sadedzināt lieko taukaudu, kā arī stiprina un tonizē ķermeņa ādu.

Vannas sāls ar bišofītu

Bišofīts ir plaši pazīstams minerāls cīņai pret celulītu. Tas rūpējas par ādu, apgādā audus ar magniju, bromu, dzelzi, jodu un hloru. Regulāri pievienojot vannām, tas padara ādu gludu un neļauj taukaudiem uzkrāties šūnās.

Vannas sāls ar guarānu un L-karnitīnu

L-karnitīns ir viena no spēcīgākajām vielām, ko var kombinēt ar pretcelulīta sāļiem: tas palīdz saglabāt jauneklīgu ādas izskatu, atbrīvojot organismu no toksīniem. Runājot par guarānu, tai piemīt antioksidanta aktivitāte un antibakteriālas īpašības. Arī tā darbība ir līdzīga kafijai – tā paātrina šūnu vielmaiņu. Būtībā tas ir neaizvietojams, ja runa ir par ādas nostiprināšanas un izlīdzināšanas procedūrām.

Nāves jūras vannas sāls

Vannas ar Nāves jūras sāli palīdz cīnīties pret taukaudiem, strijām un celulītu. Šādas procedūras stimulē asinsriti, kā arī uzlabo ādas elastību un gludumu.

Pateicoties augstajai minerālvielu caurlaidībai, vanna Nāves jūras sālī palīdz atslābināt muskuļus un nodrošina limfodrenāžu, lai novājinātu apelsīna miziņu.

Ēteriskās eļļas vannai

Vannai varat pievienot dažus pilienus ēterisko eļļu - vannā, kas piepildīta ar ūdeni, kura temperatūra ir aptuveni 30 grādi pēc Celsija, ielej 10 pilienus greipfrūta, gigera, apelsīna vai jebkuras citas ēteriskās eļļas, kas cīnās ar celulītu. Viena peldēšanās sesija nedrīkst ilgt vairāk par 15-20 minūtēm.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika