Visa ķermeņa masāža ar eļļu. Kādas masāžas eļļas izvēlēties?

Visa ķermeņa masāža ar eļļu. Kādas masāžas eļļas izvēlēties?

Atpūta pēc garas un nogurdinošas dienas ir iespējama, pateicoties nomierinošai masāžai, ko patiesībā var baudīt pat mājās. Viss, kas jums jādara, ir ķerties pie dabīgām masāžas eļļām. Kuras no tām tiek uzskatītas par vislabākajām un kādu labumu sniedz regulāra ķermeņa masāža ar eļļām? Uzziniet par dabīgo eļļu spēku.

Iedomājieties, ka dzīvojat pirms dažiem tūkstošiem gadu. Jūs atrodaties senajā romiešu pirtī. Skaļas sarunas un ūdens šļakatas ir viegli dzirdamas, gaisā jūtat masāžai izmantoto dabīgo garšaugu un eļļu aromātu. No šodienas perspektīvas raugoties, šī neparastā atmosfēra tolaik bija pilnīgi ierasta - romiešu pirtīs bija populāra ādas kopšana un relaksējošas eļļas masāžas, un tas galvenokārt attiecas uz visa ķermeņa masāžām, ko veic, izmantojot olīveļļu kombinācijā ar ēteriskajām eļļām.

Senie cilvēki uzskatīja, ka vēstījumiem piemīt daudzas ārstnieciskas īpašības. Un tā bija taisnība, jo āda, kas pakļauta eļļas masāžai, kļūst elastīga, gluda un jūtami elastīgāka. Mūsdienās dabīgās masāžas eļļas izmanto profesionālos skaistumkopšanas salonos, SPA salonos un mājās.

Vai jūs zināt visas masāžas eļļu priekšrocības? Kuras populāras eļļas ir piemērotas relaksējošai masāžai? Un kā konkrēti tās izmantot, lai gūtu maksimālu labumu no visa ķermeņa masāžas ar eļļām?

Visa ķermeņa masāža

Vēl ne tik sen vairums cilvēku bija pārliecināti, ka masāža ieteicama tikai slimiem cilvēkiem, kuriem nepieciešama rehabilitācija. Tā ir nepareiza izpratne, jo masāžas ir ieteicamas ikvienam, kas meklē relaksāciju un nomierinājumu apvienojumā ar ķermeņa un prāta kopšanu. Tas ir viens no holistiskās sistēmas principiem, kas patiesībā cēlies no alternatīvās medicīnas. Īsāk sakot, tā ir terapija, kas ne tikai dziedina dvēseli, bet arī uztur ādu perfektā stāvoklī.

Kādi ir visa ķermeņa masāžas ar eļļu sniegtie ieguvumi?

  1. Stimulē asins un limfas plūsmu, kas veicina ādas barošanu.
  2. Relaksē ķermeni un muskuļus, nomierina nervus.
  3. Palīdz atbrīvoties no celulīta un striju veidošanās, padara ādu elastīgu.
  4. Uztur pietiekamu ādas mitrināšanu.
  5. Izlīdzina epidermu, padara to samtaini mīkstu un spīdīgu.
  6. Palielina enerģiju un stimulē šūnu pašatjaunošanās procesus.
  7. Kopā ar ēteriskajām eļļām tai piemīt aromterapeitiskas īpašības.

Kādas eļļas masāžai izvēlēties?

Masāža ir visefektīvākā, ja to veic, izmantojot piemērotas eļļas. Citiem vārdiem sakot, masāžas seansa galīgo iedarbību nosaka eļļa, ko izvēlaties ķermeņa masāžai. Piemēram, ja vēlaties nomierināties, ķerieties pie lavandas eļļas, savukārt celulīta un striju gadījumā noteikti labāk iedarbosies saldo mandeļu eļļa.

PIEZĪME: masāžai nevajadzētu izmantot tīras ēteriskās eļļas, jo tām var piemist ādu kairinošas īpašības. Pamatviela ir nesējeļļa, ko var bagātināt ar izvēlētām papildu vielām.

Ideāla nesējeļļa

Eļļai, ko gatavojaties iekļaut masāžai paredzētajā maisījumā, jābūt labi uzsūcošai un ar atbilstošu konsistenci, kas atvieglo vieglu izplatīšanos uz ādas. Piemēram, kokosriekstu eļļa ir pārāk bieza, lai to izmantotu masāžai, tomēr to var izmantot pēc sasilšanas.

Turklāt nesošajai eļļai jābūt vērtīgam barojošu vielu avotam. Tas ir nosacījums, pie kura masāža spēj radīt pozitīvu iedarbību. Āda būs ievērojami labāk kopta un atdzīvināta, ja masāžai izmantotā nesējeļļa būs nerafinēta, auksti spiesta un bioloģiska. Tāpēc dabīgās eļļas šo uzdevumu izpildīs labāk nekā gatavā masāžas kosmētika.

Labākās masāžas eļļas

1. MANDEĻU EĻĻA - auksti spiesta un nerafinēta saldo mandeļu eļļa tiek dēvēta par jaunības sargsuni, jo tā atbild par ādas mitrināšanu un novērš elastības zudumu. To var lietot dažādiem ādas tipiem un - kas ir interesanti - to var izmantot jaundzimušo ādas kopšanai. Pateicoties tās konsistencei, mandeļu eļļa ir atzīta par vienu no labākajām, ko izmantot masāžai, un tās ātrā uzsūkšanās ātrums ļauj intensīvi barot ādu no iekšpuses.

2. Vīnogu sēklu eļļa - gandrīz pilnībā sastāv no vērtīgām taukskābēm un E vitamīna, tai piemīt antioksidatīvas īpašības. Lietojot kā masāžas eļļu, tā novērš priekšlaicīgas novecošanās pazīmes.

3. JOJOBAS EĻĻĻA - bieži ieteicama kā masāžas eļļa, jo tās struktūra ir tuva mūsu dabiskajam sebumam. Pateicoties šai līdzībai, āda to neticami labi panes. Augstas kvalitātes jojobas eļļa ir vērtīgo taukskābju un E vitamīna avots, kurus ir vērts piegādāt ķermenim, veicot masāžu. Turklāt tā ir viena no labākajām mitrinošajām eļļām, jo atjauno ādas dabisko hidrolipīdu barjeru, atjauno to un atdzīvina.

4. AVOKADO EĻĻA - tā ir multivitamīnu bumba, kas ātri iekļūst ādā, padarot to mitrinātu un barotu neticami ilgi. Aukstā spieduma avokado eļļa ir vērtīgs minerālvielu, A, B, D, E, H, K un PP vitamīnu, kā arī omega-3 un omega-6 taukskābju avots. Eļļa ir atzīta ar tās reģenerējošajām īpašībām.

5. OLĪVU EĻĻĻA - iegūta aukstā spieduma procesā un nerafinēta skaistuma olīveļļa ir viena no visbiežāk izmantotajām nesējeļļām, ko izmanto masāžas maisījumu veidošanai. Un tas nav pārsteidzoši, apzinoties, ka olīveļļa rūpējas par ādu, uzturot atbilstošu mitrināšanas līmeni, izlīdzinot to, palielinot tās spīdumu un aizsargājot.

6. Kokosriekstu eļļa - dabīgā kokosriekstu eļļa vilina ar savu burvīgo aromātu. Tā satur daudz vērtīgu taukskābju un vitamīnu, pateicoties kuriem āda atgūst veselību un skaistumu. Diemžēl, ja vēlaties to izmantot masāžai, tā ir jāsagatavo iepriekš. Istabas temperatūrā kokosriekstu eļļai ir grūti sadalāma sviesta konsistence, tāpēc tā jāsilda tieši pirms masāžas.

Ēteriskās eļļas masāžai

Protams, visa ķermeņa masāža ar eļļām neaprobežojas tikai ar vienas konkrētas eļļas izmantošanu. Jūs varat kombinēt to ar ēteriskajām eļļām, kas piešķirs jūsu maisījumam papildu aromterapeitiskās īpašības un palielinās masāžas potenciālu.

Zemāk ir ķermeņa masāžai piemērotu ēterisko eļļu iedalījums, atpazīstot to galveno pielietojumu:

  • Enerģizējošas ēteriskās eļļas: salvija, eikalipts, citronzāle, piparmētra, apelsīns, citrons, laima, greipfrūts, bergamote.
  • Nomierinošas ēteriskās eļļas: apelsīns, kumelīte, lavanda, rozmarīns, pačūlija, jasmīns, Sibīrijas priede.
  • Relaksējošas ēteriskās eļļas: lavanda, saldais apelsīns, ilang-ilangs, pačūlija, kumelīte, ģerānija, ingvers, sandalkoks, greipfrūti.

Kā veikt masāžu ar eļļām?

Daži cilvēki apzināti atsakās no priekšrocībām, ko sniedz regulāra visa ķermeņa masāža ar eļļām, jo viņiem šķiet, ka tā ir apgrūtinoša un laikietilpīga procedūra. Patiesība ir tāda, ka pietiek ar vienu eļļu un nedaudz brīva laika (vislabāk uzreiz pēc peldes, kad āda vieglāk uzsūc barojošās vielas), lai izbaudītu pozitīvo efektu, ko spēj sniegt masāža.

Kā soli pa solim veikt visa ķermeņa masāžu ar eļļu?

Aukstā eļļas masāža

Visvienkāršākais veids ir ar rokām uzņemt daļu eļļas un ar apļveida kustībām uzklāt to uz ādas. Dažu minūšu masāžas laikā eļļa paaugstinās savu temperatūru, lai iekļūtu ādā, barotu to un atjaunotu.

Siltās eļļas masāža

Vēl viena metode, kas prasa nedaudz vairāk laika un degsmes, ir siltās eļļas masāža. Pirms tās uzsākšanas ir jāsagatavo izvēlētā eļļa, kas nozīmē, ka tā ir jāuzsilda ūdens peldē. Protams, eļļa nedrīkst būt pārāk karsta, lai novērstu ādas apdegumus. Kad eļļa ir uzsildīta, to var uzklāt uz ādas un sākt masāžu. Šis paņēmiens nodrošina maksimālu relaksāciju un kopšanu.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika