Eļļas lietošanai uz sejas. Kā pielāgot eļļu savam ādas tipam?

Eļļas lietošanai uz sejas. Kā pielāgot eļļu savam ādas tipam?

Matu kopšana nav vienīgā lieta, kurai tiek izgrieztas dabiskās eļļas. Eļļas lielā mērā labvēlīgi ietekmē ādu un ir mūsu sabiedrotās, cīnoties par nevainojamu sejas krāsu. Kuras eļļas ir vērts pievienot savai sejas kopšanai? Acīmredzot tas ir atkarīgs no jūsu ādas tipa un tā vajadzībām. Kāpēc jūs to nepārbaudāt un neizmantojat viņu lielo potenciālu?

Mitrinātājs, krēms, serums, želeja, ziede, tīrīšanas līdzeklis – katru no šiem sejas līdzekļiem var aizstāt ar vienu dabīgu, dabas dāvinātu eļļu. Ja jūs to pieskaņojat savam ādas tipam un vajadzībām, pārliecinieties, ka jūs pilnībā mainīsit savu izskatu.

Ir pienācis laiks ādas kopšanai saskaņā ar dabu!

Sejas kopšana ar eļļām

Eļļas procedūrām ir liela popularitāte, un jūs faktiski varat tās izmantot arī ādai. Sejas eļļas procedūras ir dabisks veids, kā rūpēties par ādu, bez piepūles aizstājot mitrinātāju, dienas un nakts krēmus. Labi piemērotas eļļas atjauno pietiekamu ādas mitrumu, normalizē skābju-bāzes līdzsvaru, atjauno hidrolipīdu slāni un tām ir tik daudz pārsteidzošu īpašību, par kurām mēs pat nezinām.

Protams, labākajām eļļām sejas kopšanai jābūt auksti spiestām, nerafinētām un organiskām. Ja tās nāk no dabiska, uzticama avota, piemēram, Nanoil izstrādātajām, mēs varam būt pārliecināti, ka efekts būs daudz labāks un eļļas būs daudz drošākas, pat ja āda ir jutīga.

Vai eļļas ir vērts uzklāt uz sejas ādas?

Bez šaubām, viņi ir! Dabiskās eļļas noteikti ir gatavu produktu tops, jo tās:

  • uzlabo ādas mitrumu dabīgā un noturīgā veidā
  • nesatur nekādas potenciāli kaitīgas vielas
  • ir piemērotas visiem ādas tipiem, arī jutīgai ādai
  • ir bagāti ar taukskābēm un ādai būtiskiem antioksidantiem
  • ir daudzpusīgi un var tikt izmantoti dažādos veidos

Acīmredzot, jums ir jābūt saprātīgam – eļļas ir efektīvas, ja tās pielāgojat jūsu ādas vajadzībām. Nepareizi izvēlēta eļļa var aizsērēt un nosvērt to. Par laimi, tā ir ļoti reta situācija.

Kā izvēlēties labāko eļļu sejas kopšanai?

Kosmētikas rūpniecībā tiek izmantotas vairāk nekā 100 augu eļļas. Kā zināt, kuru dabīgo eļļu izvēlēties savai ādas kopšanai? Polinepiesātināto omega-3 un omega-6 taukskābju saturs ir galvenais kritērijs, izdarot izvēli. EFA daudzums eļļā norāda, kādam ādas tipam ir piemērota konkrētā eļļa.

Pamata apkopojumā teikts, ka ir:

  1. žāvēšanas eļļas (virs 50% polinepiesātināto skābju) - visvieglākās, visātrāk uzsūcošās eļļas, neatstāj taukainu plēvīti uz ādas. Piemērots taukainai un problemātiskai ādai; tas darbojas kā grima gruntējums uz eļļas bāzes.
  2. daļēji žūstošas eļļas (20%-50% polinepiesātinātās skābes) – tām ir viegla konsistence, un tām nevajadzētu noslogot ādu, taču tās var aizsprostot taukainu ādu. Ieteicams normālam un kombinētam ādas tipam.
  3. nežāvējošas eļļas (zem 20% polinepiesātināto skābju) - to konsistence ir diezgan smaga, ilgāk iekļūst ādā, var aizsprostot poras un atstāt taukainu slāni. Tie labi sader ar sausu un novecojošu ādu, kas nav pakļauta komedoniem.

Eļļas, kas piemērotas taukainai un problemātiskai ādai

Saskaņā ar iepriekš minēto, žāvēšanas eļļas ir ideāli piemērotas taukainai un ar pinnēm pakļautai ādai. Šīm sausajām eļļām ir pareiza konsistence, un, pateicoties labai iesūkšanās spējai, tās neaizsprosto ādas poras un neizjauc tauku dziedzeru līdzsvaru. Kādas eļļas izvēlēties taukainai, problemātiskai, pūtītes ādai?

  • Jojobas eļļa- nerafinētai un auksti spiestai jojobas eļļai ir līdzīga struktūra kā cilvēka sebumam, kas cita starpā aizsargā no mitruma un citu ārējo faktoru zuduma. Pateicoties tam, tas uzsūcas labāk nekā daži mitrinātāji. Tas ir patiesi efektīvs pūtītes ādas kopšanā, pateicoties tā antibakteriālajai, nomierinošajai un attīrošajai iedarbībai. Tas atvieglo problemātisku ādu.
  • Rožu eļļa - dabīgā eļļa, kas iegūta no mežrozīšu ziediem, galvenokārt ieteicama nobriedušai ādai, taču tā darbojas arī plīsušu asinsvadu ārstēšanā. Nelielos daudzumos tas uzlabo arī problemātisku sejas ādu un ādu, kas ir pakļauta kairinājumiem un apsārtumam. Tas ir C vitamīna avots, tam piemīt balinoša, antioksidanta un nomierinoša iedarbība. Eļļa nostiprina ādas dabisko aizsargbarjeru, veicina atjaunošanos un samazina apsārtumu.
  • Vīnogu kauliņu eļļa - bagāta ar antioksidantiem, vīnogu eļļa ir nepiesātināto taukskābju dārgums, kas veido 90% no tās sastāva. Tieši tāpēc eļļa izceļas starp citām eļļām, padarot to par līdzekli daudzām ādas problēmām, piemēram, taukainībai, melniem punktiem, pūtītēm. Tā tiek uzskatīta par vienu no barojošākajām eļļām vitamīnu daudzveidības dēļ (A, E, D un K).
  • Linsēklu eļļa - tās raksturīgā iezīme ir izcils omega-3 un omega-6 skābju īpatsvars, kā arī reti sastopamas omega-9 skābes saturs. Eļļa labi uzsūcas, tāpēc ir piemērota taukainai un aknes ādai. Tai piemīt pretiekaisuma iedarbība, paātrina dzīšanu, sniedz atvieglojumu un atjauno sebuma līdzsvaru.

Eļļas piemērotas normālai un kombinētai ādai

Daļēji žūstošās eļļas ir labākā izvēle normālai ādai, kas nesaskaras ar daudzām problēmām, vai kombinētai ādai, kas ir pussausa.f-eļļains. To konsistence ļauj tiem darboties iekšējās ādas struktūrās, kā arī uz virsmas (nav aizsērēšanas vai nosvēršanas). Kādas eļļas pārbaudīt normālai vai kombinētai ādai?

  • Argana eļļa - tā ir vispopulārākā un noteikti visaugstāk novērtētā skaistumkopšanas eļļa, kas bagāta ar spēcīgu antioksidantu: E vitamīnu. Tai ir plašs lietojumu klāsts kombinētai un grūti klasificējamai ādai. Tas ne tikai aizsargā un palielina mitrumu, bet arī nostiprina, izlīdzina grumbas, samazina pinnes, nomierina kairinājumus, atdzīvina un izdaiļo ādu.
  •  Mandeļu eļļa - nerafinēta saldo mandeļu eļļa ir kārdinoša gan ar pārsteidzošu smaržu, gan iespaidīgu efektu. Tas ir piemērots normālai un kombinētai ādai, lieliski iesūcas, neatstājot taukainu slāni. Tas darbojas kā kvalitatīvs pretgrumbu krēms, efektīvi piešķirot elastību, izlīdzinot un uzlabojot ādu. Turklāt tas baro un nodrošina pietiekami daudz mitruma.
  • Aprikožu eļļa - tas ir dabisks mīkstinošs līdzeklis, kas iegūts no aprikožu sēklām; tās vieglā konsistence ļauj bez ierobežojumiem lietot eļļu normāliem un kombinētiem ādas tipiem. Tajā ir daudz vitamīnu, pateicoties kuriem tas piegādā barības vielas, aizkavē novecošanās procesu, uzlabo ādas atjaunošanos un nodrošina samtainu maigumu.
  • Kokvilnas sēklu eļļa – augstas kvalitātes kokvilnas sēklu eļļa ir nepieciešama galvenokārt kombinētai ādai, kurai ir nosliece uz sausumu un pirmajām novecošanās pazīmēm, piem. smalkas līnijas. Piešķir daudz mitruma, atjauno, piemīt pretiekaisuma iedarbība un galvenokārt uzlabo elastību, neaizsprosto ādas poras.

Eļļas piemērotas sausai un novecojošai ādai

Ja jūsu āda ir ļoti sausa vai nobriedusi, pievērsieties nesausinošām eļļām, kuras ir biezākās un ar daudz smagāku konsistenci, veidojot neporainu aizsargkārtu un efektīvi nofiksējot ūdeni. Kuras eļļas uzlabos sausu un novecojošu ādu?

  • Avokado eļļa - spēcīga sastāvdaļa daudzos dabīgos kosmētikas līdzekļos, kas paredzēti sausai ādai, jo ir viens no labākajiem mitrinātājiem starp eļļām. Tā ir populāra viela, pateicoties aizsargājošajai iedarbībai (piemēram, aizsargā pret brīvajiem radikāļiem, priekšlaicīgu novecošanos), pretgrumbu iedarbībai un padara ādu elastīgu. Regulāra avokado eļļas uzklāšana uz ādas uzlabo tās izskatu.
  • Makadāmijas eļļa - dabīgā makadāmijas riekstu eļļa ir ideāls kosmētikas līdzeklis novecojošai, nogurušai ādai. Tā ir izcila ādas kopšanas eļļa, kas izlīdzina, mīkstina, aizsargā pret sauli, baro, uzlabo mitrumu, tai piemīt antibakteriāla un atjaunojoša iedarbība. Šī eļļa garantē iedarbības dažādību.
  • Kokosriekstu eļļa – patiešām populāra eļļa ar satriecošu aromātu, ja tā ir nerafinēta un auksti spiesta. Tas palielina ādas mitrumu, bloķē ūdeni, mīkstina un izlīdzina. Žēl, ka kokosriekstu eļļu ir diezgan grūti uzklāt uz sejas ādas, jo tā ir dabiski bieza sviesta konsistence.
  • Olīveļļa - ikdienā tā šķiet populārāka kā ēdiena gatavošanas sastāvdaļa. Olīveļļa ir neticams barības vielu avots arī ādai. Tas palīdz atjaunot ādu, mudinot epidermu atjaunoties. Tas novērš novecošanos un dehidratāciju, tāpēc āda visu laiku tiek mitrināta, barota un elastīga.

Kā uzklāt eļļas uz sejas ādas?

Zinot, kuru eļļu izvēlēties lietošanai uz sejas ādas, ir liela nozīme, un tas ļauj izvairīties no dažām ādas kopšanas neveiksmēm. Labi piemērota eļļa mitrinās ādu, taču neatstās to taukainu. Papildus tam jums ir arī jāzina, kā faktiski uzklāt eļļas uz ādas, lai izmantotu 100% to potenciāla un spēka.

Ir daudz veidu, kā to izdarīt. OCM jeb eļļas attīrīšanas metode ir viena no tām - kosmētikas noņemšanas līdzekļu un micelārā ūdens vietā izmantojiet eļļas, lai atbrīvotos no visiem netīrumiem. Viegli un dabiski. Turklāt eļļas jālieto pēc attīrīšanas kā ādu kondicionējošu kosmētiku - kā krēma aizstājēju, pirms mitrinātāja vai seruma uzklāšanas, kā sastāvdaļu DIY sejas kopšanai. Ja jūsu eļļa ir viegla un žūstoša, izmantojiet to kā efektīvu grima grunti, kas gan pabaros jūsu ādu, gan padarīs grimu noturīgu. Eļļas sejas masāžai ir vēl viena lieliska ideja, kā tās izmantot: tās uzlabo asinsriti, uzlabo ādas kopšanu, piešķir elastību un uzlabo sejas formu.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika