Enciklopēdija par nevainojamu ādu: HIALURONSKĀBE

Enciklopēdija par nevainojamu ādu: HIALURONSKĀBE

Hialuronskābe - vēl viens elements, kas ir būtisks nevainojamai un jaunai ādai. Ādas kopšanas dārgakmens. Diemžēl, mums novecojot, āda var zaudēt pat 50 % šīs skābes. Par laimi, mēs varam to piegādāt ar pareizajiem produktiem. Uzziniet, kā darbojas hialuronskābe, ko jūs varat iegūt un kurš no tiem ir labākais.

Hialuronskābe INCI: hialuronskābe, nātrija hialuronāts.

Kas īsti ir hialuronskābe?

Botox bez adatas, liftings bez naža, jaunības eliksīrs - tie ir tikai trīs no daudzajiem apzīmējumiem hialuronskābei: vērtīgākajai atjaunojošajai sastāvdaļai, kas ir pārņēmusi gan estētiskās medicīnas, gan kosmētikas un farmācijas nozares pasauli. Nav brīnums, jo tā ir kā atvēsinošs ūdens malks karstā dienā ādai. Jaunības avots ir kā kosmētikas supervaronis: viena hialuronskābes molekula spēj noturēt pat 4000 reižu lielāku ūdens daudzumu nekā tās svars!

Hialuronskābe ir plaši izplatīts ķīmisks savienojums: tā sastopama visās dzīvās radībās. Tas ir polisaharīds, kas veido dermu un glabājas ekstracelulārajā matricā, t. i., divu milimetru slānī, kas atrodas tieši zem epidermas.

Hialuronskābe ādā: svarīga loma

Mitrinošais spēks nav vienīgā lieta, kas ir hialuronskābes specialitāte. Tā ir neparasta viela, kas kopā ar kolagēnu uztur ādu jaunu un stingru. Skābe padara ādu mīkstu kā zefīrs. Tās mērķis ir padarīt ādu elastīgu, gludu un jauneklīgu. Tā kā tā ietekmē kolagēna līmeni un stāvokli ādā, tiek uzskatīts, ka hialuronskābe ir svarīgāka par kolagēnu.

Ja hialuronskābes līmenis samazinās, mēs automātiski izskatāmies vecāki, jo pastiprinās novecošanās process. Starp 25. un 50. gadu vecumu mēs zaudējam pat 50 % skābes, tāpēc tās piegāde no ārpuses ir tik svarīga.

Uz hialuronskābes bāzes ražoti produkti

Šī skābe ir galvenā sastāvdaļa mitrinošos ādas kopšanas līdzekļos: krēmos, maskās, ķermeņa losjonos, dažāda veida sejas tonizējošos līdzekļos un [hidrosoļos]. Tā ir būtiska sejas serumu sastāvdaļa un bieži tiek iestrādāta acu krēmos un pretnovecošanās procedūrās - tai jābūt šķērssaitētajai hialuronskābei, jo šī forma ādā ātri nesadalās, tāpēc tai ir laiks aizpildīt grumbas un uzlabot sejas formu.

Tiklīdz tā ādā iejūtas ērti, tā darbojas kā sūklis: uzsūc un uzglabā ūdens molekulas, neļaujot tām ātri izplūst.

Papildus gatavošanās līdzekļiem jūs varat iegādāties arī tīru hialuronskābi, piemēram, pulveri. Tomēr populārāka ir gela forma. Hialuronskābes koncentrācija ir dažāda (no 1 % līdz 5 %). Jo augstāka, jo biezāks produkts (un lēnāka iekļūšana ādā...).

Lietojot atsevišķi, hialuronskābe, iespējams, ātri iztvaiko, aiznesot ūdens molekulas prom, nevis ieslēdzot tās sevī. Tāpēc labāk ir to sajaukt ar citām sastāvdaļām - jūs izveidojat mitrinošu serumu, kas ir skābes šķīdums, bagātināts ar citām vērtīgām kosmētikas vielām.

Ar ko kombinēt hialuronskābi?

Lai hialuronskābe varētu pildīt savu uzdevumu, tai ir nepieciešamas divas būtiskas lietas:

  1. ŪDENS. Ūdens molekulas ir tas, kas iedarbina skābes darbību. Tāpēc pārliecinieties, ka dzerat pietiekami daudz ūdens, un hialuronskābei ir, ar ko savienoties.
  2. AUKLŪZIJA. Lai pēc iespējas ilgāk saglabātu ūdens molekulas ādas slāņos, hialuronskābei nepieciešams atbalsts. Tāpēc uz ādas virsmas jāveido tā sauktā oklūzija - tā darbojas kā mikroskopisks aizsargs, kas neļauj ūdenim izkļūt. Šim nolūkam ir radītas [dabīgās eļļas]: tās veido oklūzijas slāni uz ādas, turklāt piegādā ādai vitamīnus un veselīgās taukskābes.

Jūs varat panākt, lai hialuronskābe darbotos vēl labāk. Aplūkojiet to sastāvdaļu sarakstu, kas apvienojumā ar hialuronskābi dara brīnumus:

  • [Koenzīms Q10] aizsargā no hialuronskābes zuduma. Piegādāts kopā ar skābi, tas nodrošina augstākās kvalitātes ādas kopšanu. Pateicoties koenzīmam Q10, skābe darbojas labāk, intensīvāk mitrinot ādu. Ja meklējat [labu sejas serumu], pārbaudiet, vai tajā ir hialuronskābe un pretnovecošanas koenzīms Q10.
  • Dabiskās eļļas (avokado, argana, jojobas, makadāmijas, marakujas): papildus pretnovecošanās un atjaunojošajam efektam tās lieliski sader ar hialuronskābi, veidojot oklūzijas apvalku, kas notur ūdeni (ādā).
  • Kolagēns - šķiedrvielu olbaltumviela, no kuras veidota āda. Pateicoties hialuronskābei, kolagēns spēj uzturēt ādu formā: elastīgu un elastīgu.

Krunciņu aizpildīšanas un hialuronskābes procedūras

Hialuronskābe ir pretnovecošanās un pretgrumbu līdzeklis. Tās popularitāti nodrošina nulles alerģiskās reakcijas. Hialuronskābes bioloģiskā saderība ar ādu ir patiešām augsta.

Hialuronskābes injekcijas var veikt gandrīz visās ķermeņa zonās, bet vairumā gadījumu tās noteikti tiek veiktas sejā. Pildvielu jauda un blīvums atšķiras, un estētiķis pielāgo procedūru ādas vajadzībām un jūsu vēlmēm.

Hialuronskābei grumbu pildījumos ir dzidra, elastīga gela forma, savukārt tās molekulas ir kā audu celtniecības bloki.

Hialuronprocedūru mērķis ir samazināt grumbas, uzlabot sejas iezīmes un nostiprināt ādu, un dažkārt pat padarīt rētas mazāk redzamas. Lietotāji parasti vēlas, lai šis šķidrais sejas liftings sniegtu dabisku efektu, koriģējot sejas iezīmes un padarot ādu jaunāku.

Kura hialuronskābe ir vislabākā?

Šķērssaitēta vai nešķērssaitēta, ar augstu vai zemu molekulmasu...? Hialuronskābe sastāv no lielas dažādu molekulu saimes, kas atšķiras pēc lieluma, iedarbības un ieguvumiem ādai. Mēs tās visas neaprakstīsim. Koncentrēsimies uz divām, kuras vajadzētu pievienot visefektīvākajiem serumiem un mitrinātājiem:

  • HA ar augstu molekulmasu veido efektīvu, aizsargājošu vairogu uz ādas, kas neļauj ūdenim iztvaikot.
  • zemas molekulmasas HA iekļūst epidermā, noslēdz to un mitrina.

Vai ir jēga lietot hialuronskābes piedevas?

Hialuronskābes piedevu efektivitāte agrāk tika apšaubīta, taču jaunākie testi ir pierādījuši, ka arī šī HA forma labvēlīgi ietekmē ādu. Galvenais ir pietiekama hialuronskābes deva: aptuveni 100 mg dienā. Turklāt jāpārbauda, no kā iegūta HA. Vislabāk būtu izvēlēties dabisku augu izcelsmes HA. Tomēr negaidiet tūlītējus rezultātus. Jums vajadzētu pamanīt un sajust atšķirību uz ādas pēc aptuveni trim/četriem mēnešiem. Tomēr produkti, kas satur HA, bija, ir un būs neatņemams veiksmīgas ādas kopšanas elements.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika