Enciklopēdija par nevainojamu ādu: ALOE VERA

Enciklopēdija par nevainojamu ādu: ALOE VERA

Alvejas augu sastāvdaļu daudzveidība ir nepārspējama: vairāk nekā 200 bioloģiski aktīvu vielu! Nav auga, kas to apsteigtu uz veselīgas un nevainojamas ādas ceļa. Alveja ir ādas kopšanas meistars. Tās lietošana uz ādas ir ļoti gudrs solis. Uzziniet, kā tā darbojas, no kā tā sastāv un kāds līdzeklis uz alvejas bāzes ir vislabākais.

Alveja - vecā un labākā dabiskā kosmētika

Tā bija pazīstama jau senos laikos. To lietoja Kleopatra, Nefertiti, maiju tautas, acteki. Tās dziednieciskās īpašības tika pierakstītas senajos papirusos - alveju zināmā mērā cienīja. Mūsdienās mēs to pazīstam vēl labāk un joprojām novērtējam to par visu labo, ko tā spēj sniegt.

Alveja INCI: aloe barbadensis, aloe vera.

Jau minējām, ka alvejas sastāvā ir vairāk nekā 200 aktīvo vielu, tostarp vitamīni, aminoskābes, minerālvielas, fermenti un polisaharīdi. Praksē tas nozīmē, ka alveja ir vērtīgākais augs, kas reāli ietekmē ādas izskatu, tās jaunību, veselību un stāvokli.

No kādiem brīnumiem sastāv alveja?

  • Veselīgas taukskābes: arahidīnskābe, kaprilskābe, linolskābe, palmitīnskābe, stearīnskābe, kas regulē procesus ādas šūnās, iedarbojas oklūzīvi un aizsargā ādu.
  • Organiskās taukskābes: ābolskābe, citronskābe, pirovīnskābe, kanēļa un salicilskābe atjauno ādu un palielina tās uzsūkšanās spēju.
  • Fermenti, kas piegādā skābekli un enerģiju šūnām.
  • Neaizstājamās un endogēnās taukskābes, kas novērš novecošanās procesus molekulārā līmenī.
  • B grupas vitamīni (tostarp biotīns), kas nodrošina pareizu ādas šūnu darbību kā neviens cits vitamīns un uzlabo taukskābju uzsūkšanos.
  • A, C un E vitamīni, kas ir pazīstami kā jaunības vitamīni, būtiski vai pat nenovērtējami ādas kopšanā un ādas jaunības saglabāšanā.
  • Folijskābe, kas stimulē šūnu atjaunošanos.
  • Cinka, dzelzs, fosfora, kalcija, kālija, mangāna minerālsāļi - sastāvdaļas, kas uztur ādu skaistu un jauneklīgu, atjauno to un novērš epidermas bojājumus.
  • Antioksidanti (piemēram, pretnovecošanās polifenoli), kas neitralizē brīvos radikāļus un uztur nepieciešamo mitruma līmeni.

Ticiet vai nē...

... alvejas sastāvā ir vairāk nekā 200 visam organismam svarīgu sastāvdaļu, tostarp 18 no 22 cilvēka organismā sastopamajām aminoskābēm un 7 no 8 neaizvietojamām taukskābēm, kuras organisms nespēj saražot pats! Tās ir nepieciešamas pareizai olbaltumvielu ražošanai, citiem vārdiem sakot, jaunai, veselīgai, vienmērīgi funkcionējošai ādai un tās šūnām.

Alveja - želeja, sula vai mīkstums?

Ir dažādi alvejas veidi, ko var lietot uz ādas: mīkstums, svaiga sula vai želeja, kas tiek gatavota pēc sulas iegūšanas no auga. Ko vislabāk izvēlēties ādas kopšanai? Visas alvejas formas ir vienlīdz iedarbīgas.

Neatkarīgi no formas, alvejas sastāvā ir bagātīgs savienojumu un vielu sastāvs, kas papildina viena otru, lai nodrošinātu intensīvu ādas kopšanu un dziedinošu iedarbību.

Runājot par padziļinātu ādas atjaunošanu, vislabākā spēja iekļūt epidermā piemīt vieglai, bet ļoti koncentrētai alvejas sulai (Aloe Barbadensis Leaf Juice).

Alveja sejas kopšanai? Tā vislabāk darbojas, ja to iepilda serumā

Vislabākais veids, kā alveju lietot uz sejas ādas, ir, protams, izmantot serumu, kura šķidrā, vieglā formula ir paredzēta ātri uzsūcošai alvejas sulai. Sulas daļiņas lieliski uzsūcas ādā, savukārt sejas serums, kas izgatavots no augstas kvalitātes, rūpīgi atlasītām sastāvdaļām, atvieglo uzsūkšanos.

Alvejas sula, t. i., Aloe Barbadensis Leaf Juice, ir ideāla kosmētikas līdzekļu sastāvdaļa, un tā ir nedaudz piemērota sejas kopšanai. To var meklēt prestižākajos produktos, ideālā gadījumā serumos.

Alveja ādas kopšanā. Kam to vajadzētu lietot?

Alveja ir viena no vērtīgākajām kosmētikas pasaulē zināmajām sastāvdaļām. Tā ir gan spēcīga, gan dabiska. Alveja ir ideāli piemērota visiem ādas tipiem jebkurā vecumā. Tā sniedz apbrīnojamu atbalstu mitrinošiem līdzekļiem un krēmiem. Ādas kopšanai uz alvejas bāzes ir daudz priekšrocību.

Vai alveja ir piemērota tikai sejas ādas kopšanai?

Alveja ir daudzfunkcionāla sastāvdaļa, tāpēc to izmanto ne tikai sejas ādas kopšanai. Ja vēlaties ar alveju kopt ķermeni, izvēlieties tās biezāko formu - ādu aizsargājošo alvejas želeju. Tas ir lieliski piemērots vasarai, jo alveja ir viegla un darbojas kā patīkams atvēsinošs līdzeklis saules sakarsētai ādai. Alveju var lietot arī uz matiem (ideālā gadījumā sajaucot to ar dabīgo eļļu), kājām un rokām. Un neaizmirstiet uzticēt sejas ādu ļoti koncentrētam, vieglam sejas serumam uz alvejas bāzes.

Draudzīga apkārtne, vai ar ko kombinēt alveju?

Alveja vera ir sava klase, bet, ja vēlaties, lai jūsu āda saņemtu vairāk priekšrocību, palutiniet to ar papildu duetu. Ar alveju "sadzīvo" šādas sastāvdaļas:

  • alveja + baltā tēja = ideāla kombinācija, jo baltā tēja ir bagāta ar vielām, kas stimulē ādas atjaunošanos, turklāt tā uzlabo ādas izskatu.
  • alveja + hialuronskābe = ievērības cienīgs pāris, jo alveja stimulē HA sintēzi. Jūs varat sajaukt skābi ar alveju proporcijā 1:1 vai lietot tās dažādos dienas laikos (hialuronskābi vakarpusē, alvejas serumu no rīta).
  • alveja + retinols = nevienam produktam nav tāda ādas atjaunojoša un atjaunojoša efekta kā retinolam. Alveja ne tikai stimulē retinola darbību, bet arī atjauno, nomierina un aizsargā ādu no saules stariem. Tāpēc retinols jālieto, piemēram, nakts krēmā, bet alvejas serumu vislabāk lietot no rīta pirms mitrinošā krēma lietošanas. Šāda dubultā spēka ādas kopšana ātri sniegs jums neticamus rezultātus.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika