Hairoloģija 7.daļa – KOSMĒTISKIE MĀLI matiem

Hairoloģija 7.daļa – KOSMĒTISKIE MĀLI matiem

Dabīgie māli ir ārkārtīgi populāri un bieži tiek izmantoti skaistumkopšanā. Tās ir visizplatītākās kā sejas un ķermeņa masku sastāvdaļas, taču tās var veiksmīgi izmantot matu kopšanā. Māla matu ieguvumi ir dažādi atkarībā no produkta veida (krāsas). Ir svarīgi, lai kosmētiskais māls visvairāk iedarbotos uz jūsu galvas ādu, un tā ir vieta, kur to vajadzētu uzklāt. Runā, ka kosmētiskais māls der gandrīz visam, tāpēc tam vajadzētu iekļūt sievietes skaistuma rituālā. Kosmētiskais māls kopj visu ķermeni; uzklājot uz matiem, tas nodrošina iespaidīgus efektus.

Kosmētiskais māls matiem - kā tas tiek ražots?

Dabīgais māls ir nogulumiežu iezis, kas veidojas minerālu dēdēšanas rezultātā. Māla akmeņainās formas ekstrahē, sasmalcina, žāvē saulē un sterilizē. Kosmētisku mālu var iegūt arī no karsto avotu dibena.

Māla matu efekti un priekšrocības

Nav brīnums, ka māls ir vērtīgs produkts. Tas ietver pilnu makro un mikro elementu komplektu, kas nepieciešams ādai, piem. magnijs, kalcijs, kālijs, varš, dzelzs, cinks un selēns. Pēc tam, kad to uzklājat uz galvas ādas un matiem, tas transportē visas sastāvdaļas matos un galvas ādā.

Kosmētiskajam mālam ir papildu ieguvums. Tas ir apveltīts ar negatīvo lādiņu un piesaista vielas, kurām ir pozitīvais lādiņš, piem. toksīni un piemaisījumi. Tādā veidā tas efektīvi likvidē visus kaitīgos toksīnus, kas nogulsnējās uz ādas. 

Māliem piemīt matus un galvas ādu dezinficējošas, dezinficējošas un attīrošas īpašības, tas kontrolē tauku dziedzeru darbību un bloķē pārmērīgu sebuma sekrēciju. Turklāt tas nomierina visus kairinājumus, baro un nedaudz paceļ matu saknes. Tā vietā, lai barotu, varat to izmantot frizūras veidošanai. Meitenes, kurām ir biezi, plakani un viegli nosverami mati, ir lielākās māla cienītājas. 

Ir vēl viena mazāk zināma, bet ļoti vērtīga īpašība – tā uzlabo asinsriti, tādējādi paātrina matu augšanu. Tāpēc māls brīnišķīgi sader ar dabīgām matu eļļām – sajaucot ar izvēlēto eļļu, veidojas intensīvi matus barojošu un galvas ādu kondicionējošu masku. 

Matu māls — veidi un darbība

Ir vairāki matu mālu veidi, un katram no tiem ir nedaudz atšķirīgas skaistuma priekšrocības. Lai nodrošinātu vislabāko matu kopšanu, jums jāizvēlas vislabākā uzklāšanas metode un jāatklāj katras īpašības.

Zaļā māla priekšrocības matiem

Tas lieliski attīra galvas ādu, tāpēc tas ir ideāli piemērots, lai uzturētu pareizo sebuma līmeni, izlīdzinātu ādas pH, nomierinātu kairinājumu un iekaisumu. Zaļie māli ir lieliski piemēroti nobriedušai ādai un matiem, kas cīnās ar apjoma un vitalitātes zudumu, un tā sīpoli ir slikti iesakņojušies folikulās.

Baltā māla priekšrocības matiem

Citi nosaukumi ietver kaolīnu un porcelāna mālu. Baltais māls ir maigākais, tāpēc tas ir piemērots jutīgai galvas ādai. Tas maigi nomierina visus galvas ādas kairinājumus.

Sarkanā māla priekšrocības matiem

Tas ir nedaudz maigāks par zaļajiem māliem, bet ar līdzīgām īpašībām – normalizē sebuma sekrēciju, noslēdz asinsvadus un līdz ar to uzlabo asinsriti un stiprina matu spuldzes. Ieteicams jutīgai galvas ādai un iedarbosies labāk nekā intensīvais ‘māsa’ – zaļais māls.

Debeszilo māla matu priekšrocības

Gaiši zilā māla versija nāk no Krimas. Tas ir pilns ar kobaltu. Ņemot vērā ietekmi, tas ir spēcīgākais māls. Gaiši zilie māli ātri uzsūc sebumu un savelk ādu, precīzi attīra ādas poras un likvidē netīrumus. Tas uzlabo asinsriti, atjauno un spēcīgi baro matus. Cilvēkiem ar jutīgu galvas ādu no tā jāizvairās pārāk intensīvas darbības dēļ.

Melnā māla matu priekšrocības

Šis kosmētiskais māls nāk no Nāves jūras. Tam ir galvas ādu antiseptiskas un attīrošas īpašības, tas satur daudz vērtīgu minerālvielu un “baro” ar tiem matiem. Tā rezultātā tiek pakāpeniski uzlabots matu izskats un intensīva nostiprināšana. Melnie māli aizsargā arī galvas ādu un matus – novērš laikapstākļu radītos bojājumus.

Dzeltenā māla priekšrocības matiem

Tas atbrīvo ādu no liekā sebuma un netīrumiem, padarot matus elastīgus un apjomīgus. Ja ievērosiet pretnovecošanās kopšanu, jums patiks dzeltenais māls – tas palēnina novecošanos. Dzeltenajiem un sarkanajiem māliem ir līdzīga iedarbība, bet dzeltenais ir nedaudz spēcīgāks. Neskatoties uz intensīvo attīrošo darbību, māls var iedarboties smalki, nomierinot kairinātu galvas ādu.

Ghassoul māls (Marokas māls)

Tas ir ne tikai ideāls kā matu maska. Pateicoties maigai putu veidojošai darbībai, māls ir piemērots mazgāšanai, atstājot svaigu gan galvas ādu, gan matus. Izmantojiet to matu spīdumam, maigumam un mirdzumam. Ghassoul māls darbojas visiem matu tipiem. Ja to lieto DIY maskā, tā noņem keratīna uzkrāšanos. Marokas māls novērš matu lūšanu, atbloķē aizsērējušos folikulus, veicinot veselīgu augšanu.

Rozā māla priekšrocības matiem

Tas ir netipiski, jo dabā tas nenotiek. Tas tiek izveidots, sajaucot baltos un sarkanos mālus. Rozā māls apvieno divu iepriekš minēto mālu priekšrocības. Tas ir ideāli piemērots jutīgai galvas ādai un trausliem matiem (plāniem un taukainiem). Rozā māls darbojas smalkiem un plāniem matiem un sc

Alpu kairinājumi. Tas arī labi nomierina saules apdegumus, kas rodas gaišmatainām sievietēm. Produkts dziedē rētas.

Kā lietot kosmētisko mālu matiem?  

Jūs varat uzklāt mālu matiem, izmantojot daudzus veidus. Vispopulārākā ir maska ar māliem. Dariet to, sajaucot izvēlēto mālu ar šķidrumu: ūdeni (vārītu vai minerālu) vai hidrolātu (piemēram, rozi, kumelīti vai nātru). Maskas bagātināšana ar dažiem pilieniem matu eļļas ir laba izvēle. Tādā veidā jūsu frizūra pēc maskas nomazgāšanas nebūs raupja un raupja – matu eļļa vairos spīdumu un maigumu. Uzklājiet masku galvenokārt uz galvas ādas, bet uzklājiet to uz garumiem, lai eļļas un māla minerāli varētu uzsūkties.

Vēl viena ideja ir šampūns ar māliem. Matu mazgāšana ar māliem novērš matu izkrišanu, palīdz cīnīties ar blaugznām, līdzsvaro sebuma sekrēciju un padara galvas ādu svaigu. Māls efektīvi nomazgā eļļas pēc matu eļļas apstrādes. Sastāvdaļa absorbē taukus – arī dabisko eļļu molekulas. Ja vēlaties šampūnu ar māliem, sajauciet tos ar ūdeni vai hidrolātu (šāds šampūns neputo). Māla pievienošana tradicionālajam šampūnam ir vēl viena laba un tikpat populāra ideja. Maisījums darbojas vienādi un papildus puto. Daudzas sievietes sausā šampūna vietā izmanto kosmētiskos mālus, uzklājot sausu mālu uz galvas ādas un saknēm, nogaidot dažas minūtes un izķemmējot atlikušo produktu.

Galvas ādas pīlings ir vēl viens veids, kā uzklāt dabisko mālu. Tas lieliski iedarbojas uz ārkārtīgi netīru un taukainu galvas ādu. Procedūra uzlabo asinsriti, stimulē matu spuldzes un ļauj atbrīvoties no produkta uzkrāšanās un keratīna. Mālu jāsajauc ar šampūnu vai maigu kondicionieri bez SLS un cukuru (karote kondicioniera un māla saņem trīs karotes cukura). Uzklājiet maisījumu uz matiem un galvas ādu, masējot 2-3 minūtes.

Matu māls – efekti

Mālu ieteicams izmantot daudzām galvas ādas un matu problēmām. Regulāra kosmētiskā māla lietošana veicina veselīgu un spēcīgu matu augšanu. Māls retināšanai, māls matu augšanai vai varbūt māls taukainai galvas ādai – ja izvēlēsities pareizo, tas atrisinās visas problēmas.

Tīra galvas āda un mati, vairs nav plakani, nosvērti vai taukaini mati; tā vietā – barošana, maigums un aizsardzība pret ārējiem faktoriem – šie ir tikai daži no ieguvumiem, ko gūstat, izmantojot matu mālu.

Matu māla izmantošana – noteikumi   

  1. nekad neizmantojiet tekošu ūdeni mālu atšķaidīšanai
  2. pārliecinieties, ka māls atbilst jūsu galvas ādas stāvoklim, atceroties, ka daudz mālu var izraisīt galvas ādas kairinājumu
  3. sajauciet mālu ar eļļām, lai iegūtu matu mīkstumu un spīdumu un novērstu rupju šķipsnu veidošanos
  4. nesajauciet sastāvdaļas ar metāla karoti un neatšķaidiet mālu metāla bļodā - saskarē ar metālu māls zaudē absorbējošās īpašības
  5. ūdenim jābūt istabas temperatūrā – nejauciet mālu ar verdošu ūdeni, jo tas var zaudēt lielāko daļu savu labvēlīgo elementu
  6. pērkot mālu, vienmēr pārbaudiet sastāvdaļas un izvēlieties to, kas nesatur smaržvielas vai citas mākslīgas vielas; INCI ir jāiekļauj tikai māla nosaukums.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika