Kāds būtu ideālais šampūns tavam matu tipam? Saskaņotas matu kopšanas noslēpumi

Kāds būtu ideālais šampūns tavam matu tipam? Saskaņotas matu kopšanas noslēpumi

Kā izvēlēties īsto šampūnu? Salīdzinājumā ar kondicionieri, šampūnam tiek piešķirta mazāka nozīme - tā uzdevums ir izmazgāt un tas arī viss. Bieži aizmirstam, ka nepareizi izvēlēts šampūns var nodarīt vairāk ļauna nekā laba. Atklājiet kāda veida šampūnu izvēlēties, lai izvairītos no pūkainiem, blāviem un sapinušiem matiem.

Tie, kas zina kāds tieši šampūns nepieciešams jūsu matiem, lūdzu, paceliet roku. Lai gan rūpīgi izvēlamies matu kondicionierus pārskatot to sastāvu, tik daudz laika neveltām šampūnu izvēlei. Liela daļa izvēlamies nejaušu šampūnu vai izvēlamies iepakojumu, kurā iekļauts vienas firmas šampūns un kondicionieris. Vai nu mēs izmēģinām visus veikalā pieejamos šampūnus vai paliekam uzticīgi vienam noteiktam brendam, kas ar mūsu matiem dara brīnumus. Tāpēc, ka lielākā daļa no mums nav pavisam pārliecināti, kāds šampūns būtu mums īstais, mēs bieži pakļaujam savus matus bojājumiem.

Nepareizi izvēlēts matu šampūns

Vai zināt, kādu efektu gaidīt, kad izmantojat nepareizi izvēlētu šampūnu? Tas var saturēt arī tādas sastāvdaļas, kas neatbilst matu porainībai un, kas var pat kairināt mūsu ādu. Rezultātā, slikti izvēlēts matu šampūns:

  • rada nepatīkamu niezes sajūtu,
  • veicina blaugznu veidošanos,
  • kairina galvas ādu un pavājina matu saknes,
  • sausina un matē jūsu matus,
  • padara matus grūti ķemmējamus un ieveidojamus.

Kā pieskaņot šampūnu savam matu tipam?

Teorētiski, varam vadīties tikai pēc etiķetes, taču, izvēloties šampūnu, ir vērts vairāk piedomāt. Tas, kas ir vissvarīgākais ir tā sastāvs.

Tāpēc, izvairieties no šampūniem, kas satur alkoholu, ftalātus, pertroleju, parabēnus un citas kaitīgas vielas, piemēram, spēcīgus, kairinošas attīrīrošas vielas (nātrija laureta sulfāts, nātrija kokossulfāts, amonija laurilsulfāts, nātrija mireta sulfāts, amonija lareta sulfāts, nātrija kokoilsarkozināts, nātrija pareta sulfāts). Tā ir kosmētiska prece, kam efektīvi būtu jāattīra galvas āda un mati, taču nebūtu tā jākairina. Daudz labāks risinājums būtu izvēlēties maigus, dabīgus matu šampūnus, kam pievienoti papildus matu mitrinātāji, eļļas un augu ekstrakti.

Tāpat ir arī ļoti svarīgi izpētīt un noteikt kādu veidu matu šampūni ir pieejami. Vispopulārākie ir tie, kas ir nopērkami šķidrā veidā, lai gan ir iespējams arī atrast šampūnziepes, krēmus, eļļas u.c. Sausie šampūni arī ir ļoti populāri, tie nomāc lieko sebumu un tūliņ atsvaidzina matus, neizmantojot ūdeni. Tāpat tie ir arī viegli paņemami līdzi un izmantojami ārpus mājām. Izvēloties īsto šampūnu, noteikti ir vērts ņemt vērā šo problēmu.

Šampūns pret matu tipu

Lai noteiktu, kādi produkti ir nepieciešami jūsu matiem un kādu šampūnu izvēlēties, viss, kas jums ir jādara ir jāizpēta savi mati dziļāk. Mati mums parāda, kas tiem nepieciešams, piemēram, tie viegli saveļas vai kļūst pūkaini mitrā dienā. Taču, ne visi spēj patiesi noteikt, ko viņu mati cenšas viņiem pateikt, tāpēc, šodienas rakstā atradīsiet noderīgus padomus, kā pieskaņot šampūnu noteiktam matu tipam. Nu tad, uz priekšu!

Šampūns sausiem un trausliem matiem

Blāvi, trausli, nepietiekami mitrināti mati ir daudzu sieviešu ļaunākais murgs. Vislabākais veids, kā risināt šo situāciju ir, izmantojot pareizo kondicionieri vai matu masku. Tas, kas jums vēl būtu jāatcerās, ka šampūns var vai nu mitrināt matus, vai, tieši pretēji, izcelt to pūkainumu un tos vēl vairāk sausināt - viss atkarīgs no tā, vai izvēlamies pareizo. Vislabākajam šampūnam sausiem matiem būtu jāsatur divu grupu sastāvdaļas: mitrinošas vielas un aizsargājošus, mīkstinošus līdzekļus. Vislabākais ir izvēlēties kosmētiku ar krēmīgu formulu, kuras saturā ir tādas dabīgās eļļas kā kokosriekstu, avokado eļļa vai argāneļļa, kā arī stiprinošs keratīns, kas palīdzēs novērst to trauslumu, kā arī glicerīns, kas atbild par pareizu mitrināšanu. Ko šampūnam sausiem matiem nevajadzētu saturēt? Sulfātus, kas neļauj matiem un galvas ādai uzsūkt ūdeni.

Šampūns taukainiem matiem

Taukaini mati ir galvas ādā esošo tauku dziedzeru nepareizas darbības rezultāts. Šādā gadījumā, labam šampūnam būtu ne tikai jāattīra, bet arī jānovērš seboreja un jāsabalansē tauku izdalīšanās. Šādam kosmētikas produktam būtu jāsatur attīrošas vielas, taču jāizslēdz eļļojošas vielas, piemēram, eļļas, silikoni. Un vēl, taukaini mati būs jums pateicīgi, ja izvēlēsieties rozmarīnu, salviju, nātres, un kumelītes kam piemīt savelkoša iedarbība. (piezīme - kumelītes var arī paspilgtināt matu krāsu). Tāpēc, šajā gadījumā, ir vērts izmantot augu šampūnus. Taču, nevarat aizmirst arī par citiem taukainu matu kopšanas pamatprincipiem, kā piemēram, izvairīšanās no matu mazgāšanas karstā ūdenī.

Šampūns krāsotiem un balinātiem matiem

Gan krāsošana, gan balināšana ļoti ietekmē matu veselību. Tāpēc labam šampūnam, kas paredzēts krāsotiem matiem, būtu maigi jāattīra, tā, lai tas nepasliktinātu jau bojātu matu stāvokli. Lai gan ir arī citi produkti, kas atbild par matu atjaunošanos, vislabāk būtu, ja šampūns saturētu barojošas, nogludinošas, mitrinošas un atjaunojošas vielas -  visbiežāk medu, augu eļļas, keratīnu un citus proteīnus. Tā kā balinātiem matiem ir nepieciešami šampūni, kas novērš dzeltenās krāsas veidošanos (violetie šampūni), tumšiem, krāsotiem matiem ir ieteicams izvēlēties šampūnus, kas īpaši novērš krāsas izbalēšanu. Un vēl, vislabākais šampūns uzlabos matu spīdumu un tam būs zems pH (max. 7), lai aizvērtu matu poras.

Šampūns plāniem matiem

Vai šampūnu var izmantot, lai palielinātu matu apjomu? Protams, kāpēc gan nē! Taču īstā šampūna izvēle plānu, smalku un pieplakušu matu gadījumā var būt grūts uzdevums. Ir divi varianti, no kā izvēlēties - sausais šampūns vai matiem pieskaņots, šķidrs šampūns. Pirmā uzdevums ir atsvaidzināt matus, jo tā daļiņas uzsūc lieko sebumu, atstājot matus apjomīgus un piepaceltus pie saknēm. Tomēr, nevarat balstīt visu matu kopšanu tikai uz sauso šampūnu vien, jo, ja tos nemazgāsiet vairākas dienas pēc kārtas, iespējams, jūsu galvas āda kļūs kairināta, poras aizsprostotas un šampūns būs uzkrājies pie saknēm. Labam smalkiem matiem piemērotam šampūnam būtu vienmērīgi jāattīra galvas āda un jāpalīdz atbrīvoties no citiem matu produktiem. Tāpat arī tam būtu jāsatur polimērus un proteīnus, kas stiprinātu un biezinātu matus un redzami palielināt to apjomu.

Šampūns blaugznainiem matiem

Tie, kam nācies cīnīties ar blaugznām vismaz vienreiz savā dzīvē zina, cik grūti ir no tām atbrīvoties. Pareizā šampūna izvēle ir tikai maza daļiņa no noteikumiem, ko vajadzētu ievērot matu kopšanā ar blaugznām. Taču, tas ir ļoti svarīgs solis. Visbiežāk sastopamie pretblaugznu šampūni, kas sastopami aptiekās, satur vielas, kas cīnās ar dažādām sēnīšu infekcijām. Šīs sastāvdaļas ir ketokonazols, salicilskābe, cinka tritionāts, selēna sulfīds. Taču, jums būtu jābūt īpaši uzmanīgam, izmantojot šādus produktus, jo āda viegli var pie tiem pierast, tāpēc, kad tos beigsiet lietot, blaugznas var atgriezties. Labam pretblaugznu šampūnam vajadzētu būt ar vieglu formulu un dabīgu sastāvu, jo parabēni, stipras smaržvielas un citas sintētiskas vielas var kairināt ādu, stimulēt tauku dziedzerus un saasināt problēmu. Ir vērts aplūkot šampūnus, kas satur rīcineļļu, dadžu eļļu, rozmarīna eļļu vai tējaskoka eļļu, kas atbilst par blaugznu novēršanu.

Šampūns cirtainiem un pūkainiem matiem

Tikai neliels skaits cilvēku zina, ka lokaini mati var būt pārlieku pūkaini un zaudēt mitrumu, ja tiek izmantots nepareizs šampūns. Cirtainu matu īpašniekiem vienmēr jāpievērš uzmanība tam, kādus kosmētikas produktus viņi izmanto. Vislabākais risinājums pūkainiem matiem ir izmantot šampūnu ar nogludinošām sastāvdaļām. Tāpēc, jums iesakām meklēt [šī sviestu], kokosriekstu eļļu, zaļo tēju. Nebaidieties no sintētiskām vielām, jo bēdīgi slavenie silikoni var piešķirt jūsu matiem skaistu mirdzumu, mīkstumu un elastību. Taču, matu gludums nevar novērst to apjomu, tāpēc šampūna, kas piemērots cirtainiem matiem būtu jābūt vieglas konsistences un labi jāattīra mati un tajos palikušie kosmētikas produkti. Kas vēl jāmeklē šādā produktā? Proteīni, mitrinošas un aizsargājošas vielas, tieši pateicoties tiem cirtaini mati saglabās savu vitalitāti.

Cik bieži jums būtu jāmaina savs šampūns?

Viens no visbiežākajiem jautājumiem šajā problēmā ir, vai matu šampūns būtu jāaizstāj ar kādu citu.
Šajā ziņā, nav nekādu noteikumu.

Šīs idejas atbalstītāji saka, ka laika gaitā jūsu matu un galvas ādas īpašības mainās. Tāpēc jums vajadzētu mainīt šampūnus, cik vien bieži jums liekas, ka tas nepieciešams. Kad mati ir pietiekami mitrināti, varam nolikt malā šampūnu sausiem matiem un nomainīt to pret tādu, kas piešķir apjomu, utt. No otras puses, šampūna regulāras nomaiņas pretinieki saka, ka viņi izmanto to pašu šampūnu jau gadiem un, ka tas ikreiz nes lieliskus rezultātus un, ka nav nepieciešams neko mainīt.

Labs kompromiss ir, ka jums pa rokai būtu divi jūsu mīļākie šampūni. Vispirms, nosakiet savu matu divas vissvarīgākās vajadzības (piemēram, taukaina galvas āda un sadalījušies matu gali), tad uz maiņām izmantojiet šampūnus, kas šīs problēmas risinātu (vienu, kas novērstu taukainus matus, otru - ar proteīna bāzi, ar stiprinošiem elementiem). Tā vietā lai vienkārši, bieži mainītu šampūnu, pārliecinieties, ka tas atbilst jūsu matu un galvas ādas vajadzībām. Matu izskats un tā problēmas ir vislabākie indikatori īstā matu šampūna izvēlē.

Svarīgi! Lai gan to sauc par matu šampūnu, tam, galvenokārt, ir jāattīra galvas āda. Tā kā mēs to lielākoties izmantojam galvas ādas mazgāšanai, ir svarīgi izvēlēties tādu, kas uzlabos tā stāvokli. Ja uz galvas ādas ir seboreja un galos mati ir sausi, izvēlieties šampūnu taukainiem matiem - tas atrisinās problēmu matu bāzē, un to atjaunošana būs kondicioniera, intensīvas matu maskas vai koncentrēta seruma darbiņš.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika