Līdzsvarots pH. Pārbaudiet, vai jūsu galvas āda uztur līdzsvaru!

Līdzsvarots pH. Pārbaudiet, vai jūsu galvas āda uztur līdzsvaru!

Galvas ādas skābju-bāžu līdzsvars ir problēma, par ko maz zinām. Kāds ir jūsu galvas ādas pH? Kā to pārbaudīt? Kā atjaunot pH līdzsvaru? Atgriezīsimies ķīmijas stundās, lai jūs varētu uzzināt, kas tieši nepieciešams jūsu matiem un, kas varētu bojāt jūsu matus!

Neapšaubāmi, matu kopšanas jomā piedzīvojam progresu. Mēs kļūstam apzinīgāki, analizējam sastāvdaļas, izvēlamies dabīgus produktus un matu kopšanas produktu iegādes laikā ņemam vērā matu porainību. Pavirzīsimies vienu soli tālā un padomāsim, kāpēc galvas ādas pH matu kopšanā ir tik svarīgs. Izrādās, ka viens mazs cipariņš matu kopšanā ir ļoti svarīgs, jo tas nosaka vai jūsu mati būs sausi pēc produkta lietošanas vai nē.

Kas ir pH?

pH skala ir kā indikators, kas nosaka skābuma un bāziskuma līmeni ūdens šķīdumos - visam, kā sastāvā ir ūdens (tostarp produktos un... ādā).

pH Skala svārstās no 0 līdz 14. Jo skābāka vide, jo zemāks pH. Vienkārši izsakoties: 0 ir maksimāli skāba vide un tipiska sālsskābei, taču 14 ir maksimāli bāziska vide un tipiska NaOH.

  • < 7 – skābs pH
  • 7 – neitrāls pH
  • > 7 – bāzisks pH

Kas ir galvas ādas pH?

Pat mūsu ādai piemīt savs dabīgais pH un tās līdzsvaru nevajadzētu izjaukt, jo var rasties pārāk daudz matu kopšanas problēmu. Tāpat ir arī ar ķermeņa ādu un galvas ādu. Diemžēl, maz cilvēku zina, kāds ir dabīgais galvas ādas pH. Tāpēc rodas tādas problēmas kā grūtības pareizo matu kopšanas produktu izvēlē.

Atcerēsimies, ka pareizs galvas ādas pH ir nedaudz skābs – 5.5.

Interesanti, ka mūsu matiem arī ir savs dabīgais pH un tas atšķiras no augstāk minētā. Veselīgam matu kātam ir skābāks pH, kas ir 3.6. Atšķirība ir diezgan liela. Labi, ka abas vērtības klasificējas kā skābas, tāpēc matiem un galvas ādai nav jāizmanto produkti ar atšķirīgu pH.

Kāpēc mums vajadzētu zināt galvas ādas & matu pH?

  1. Lai uzzinātu vai skābju-bāzu disbalanss neietekmē matu problēmu rašanos t.i. sausu matu, galvas ādas kairinājumu, pūkainus mazos matiņus, blaugznas. Šādā gadījumā pH līdzsvara atjaunošana varētu atrisināt radušās problēmas un ļautu mums aizmirst par bojātiem matiem.
  2. Pareizus matu kopšanas produktus būtu daudz vieglāk izvēlēties. Veselīgai galvas ādai mums būtu jāizvēlas tie, kam ir neitrāls pH. Lai gan tā varētu likties, mēs jums nesakām, ka tiem būtu jābūt tieši 7; tiem būtu jābūt matiem draudzīgiem - nedaudz skābiem.

Zināšanas par galvas ādu un matu pH vienmēr būs noderīgas matu ieveidošanas un ķīmiskās apstrādes procedūru laikā. Keratīns, jeb matu pamatelements izšķīst ļoti bāziskās (pH > 11) vai ļoti skābās (pH < 3) vidēs. Savienojumi starp matu kutikulām atslābst, tāpēc ir iespējams nokrāsot matus. Lielākajai daļai matu procedūru būtu jānotiek vidē ar noteiktu pH.

pH disbalanss – sekas matos

Kosmētika, nepareizs uzturs, nepietiekams ūdens daudzums ķermenī, hipoksija, gadalaiks, dienas laiks - tas viss var radīt izmaiņas pH līmenī. Optimālais ādas pH vīriešiem, jauniešiem un cilvēkiem ar tumšu ādas krāsu var būt zemāks. Ja atšķirība ir neliela, tam ir tikai maza ieteikme uz galvas ādu un matiem. Diemžēl, pH, kas ir par augstu var radīt:

  • nevēlamu sēnīšu, baktēriju utt. izplatību,
  • matu pūkainumu, statiskumu un dehidrāciju,
  • saasina tādas problēmas kā galvas ādas taukošanos un blaugznas,
  • var būt galvas kairinājuma iemesls,
  • sliktu ietekmi uz matu porainību (piepaceļ matu kutikulas).

Kā tu vari pārbaudīt savu pH?

Standarta pH testam nepieciešami indikatori jeb vielas specifiskā krāsā, kas uzrāda noteiktu krāsu, atkarībā no šķīduma pH. Litmus ir vispopulārākais; no tā radies testēšanas litmus papīra nosaukums. Litmus papīra izmantošana ir visvienkāršākais veids, kā noteikt galvas ādas vai matu produktu pH.

Ir svarīgi, ka papīriņiem piemīt plaša vērtība - svārstoties no 0 līdz 14. Papīrs jāieliek šķīdumā un jāvēro, kā mainās tā krāsa. Komplektā ar papīriņiem būtu jābūt krāsām un aprakstiem.

Dārgāka metode ir elektroniskā pH mērītāja ar stikla elektrodu izmantošana. Tas ir daudz precīzāks un nosaka pH ar precīzumu līdz pat divām decimālvērtībām.

Kā atjaunot pH līdzsvaru?

Tā kā jau zinām, kāds ir matu un galvas ādas pareizais pH, kā arī zinām skābju-bāžu disbalansa riskus, ir laiks līdzsvarot tos. Pareizo produktu izmantošana ir visvienkāršākais veids, kā to atrisināt. Galvas ādu attīrošiem šampūniem ir vislielākā ietekme uz pH. Līdzīgi vairumam ziepju, tiem ir augsts pH, kas var negatīvi ietekmēt epidermas dabisko līdzsvaru un natural balance in epidermis and trigger irritations.

Produkti, kas atjauno galvas ādas & matu pH:

  • tiem nevajadzētu saturēt SLS, jo šādas sastāvdaļas ir bāziskas,
  • tos vajadzētu bāzēt uz dabīgām eļļām, tādām kā [Nanoil],
  • tiem būtu jābūt neitrālam - zemam - pH matiem.

No vienas puses, neitrāla pH šampūns būs noderīgs - t.i. tāds, kas satur sindetus (sintētiski mazgāšanas līdzekļi, kas nesatur sārmainas ziepes) parastu mazgāšanas līdzekļu vietā. Interesanti, ka bērnu šampūniem ir augsts pH (aptuveni 7.5), jo tas ir cilvēku asaru pH; tas tādēļ, ka šie produkti tendēti uz matu kairinājuma novēršanu. Jūs varat izmēģināt mazgāt matus ar dažādu metožu palīdzību t.i. kondicionieriem, kas nesatur SLS.

Matu eļļas procedūras & pH

Lielākajā daļā gadījumu, dabīgajām eļļām ir pH, kas ideāli atbilst matu vajadzībām (aptuveni 4-6). Tā ir lieliska informācija dabīgo matu mīļotājiem, jo tas nozīmē, ka matu un galvas ādas procedūras netraucē skābju-bāžu līdzsvaram.

Vēljovairāk, dažas eļļas, piemēram džodžobas eļļa vai priežu eļļa, regulē pH līmeni, veicinot normālu galvas ādas darbībai un novēršot tādas problēmas kā blaugznas, matu izkrišanu, galvas ādas kairinājumu. Viss, kas jums jādara ir regulāri tās jāiemasē galbas ādā - ne tikai tās ļauj uzturēt pareizu pH līdzsvaru, bet arī garantē pietiekamu mitrināšanu un barības vielas.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika