Ļaujiet jūsu matiem runāt, 2. daļa. Blondīno matu kopšana

Ļaujiet jūsu matiem runāt, 2. daļa. Blondīno matu kopšana

Blondīnes pieder pie sieviešu grupas, kurām liela nozīme jāpiešķir matu kopšanai. Dabiski gaiši mati ir trauslākie un pakļauti bojājumiem. Līdz ar to tas ir visgrūtākais, kad runa ir par aprūpes rutīnu. Kā saglabāt blondus matus skaistus un veselīgus? Atbilde ir jūsu matu iekšpusē.

Prioritāte ir gaišo matu struktūras un īpašības iepazīšana. Jums jāzina atšķirība starp dabiski gaišiem un tumšiem matiem. Tas ir vienīgais veids, kā saskaņot efektīvu aprūpes rutīnu. Tāpēc atbilde uz jautājumu – kā iegūt apbrīnojami blondus matus – ir: iepazīsti tos tuvāk.

BLONDI MATI – ĪPAŠĪBAS

Blondie mati rodas no neliela daudzuma dabiskā pigmenta (melanīna). Tiek lēsts, ka vairāk nekā 26% iedzīvotāju ir dažādi gaiši mati. Interesanti, ka dabisko blondīņu skaits kļūst mazāks, jo tās nosaka recesīvie gēni. Ko tas nozīmē? Gēns, kas ir atbildīgs par blondu matu pārmantošanu, ir vājāks. Blondās sievietes un brūnmataina vīrieša bērniem, visticamāk, ir tumši mati. Tāpēc cilvēkiem ar dabiski gaišiem matiem ir jādara viss iespējamais, lai tos uzlabotu un definētu savu unikalitāti starp krāsotiem un balinātiem matu sakārtojumiem.

Dabiski blondi mati izskatās satriecoši, ja tiem ir pietiekami daudz mitruma un barības vielu. Diemžēl šim matu tonim ir daži trūkumi, kas jāatceras ikdienas matu kopšanā.

Ar kādām matu problēmām var saskarties blondīnes?

  • Parasti gaiši mati ir daudz plānāki un līdz ar to arī vājāki nekā tumšie mati. Tas ir galvenais padoms, ja domājat, kā rūpēties par blondiem matiem.
  • Blondēm ir vairāk matu. Diemžēl tas nav vienāds ar apjomīgu frizūru. Ir gaišāki mati, bet tie ir smalkāki. Tas nozīmē, ka blondīnes biežāk cīnās ar mudžekļiem.
  • Gaišo matu vājais biezums nozīmē, ka tie ir vairāk pakļauti mehāniskiem bojājumiem un kaitīgiem faktoriem. Lūzumi, sausums un retināšana ir biežāk sastopami blondiem matiem.
  • Blondās šķipsnas ātri zaudē ūdeni no iekšpuses, tāpēc bez atbilstošas ​​hidratācijas tās mēdz kļūt sprogas. Vēl viens mājiens, tiecoties pēc labākā matu kopšanas režīma.
  • Jums jāzina, ka parasti blondiem matiem ir augsta porainība. Runa nav tikai par balinātiem matiem, kas tiek sabojāti ķimikāliju dēļ. Dabiski gaiši mati ir arī ļoti poraini.

BLONDU MATU KOPŠANA

Tā kā mēs jau zinām blondu matu iezīmes, ir pienācis laiks pāriet pie veidiem, kā noteikt to skaistumu. Kā rūpēties par blondajām frizūrām? Dabiska matu kopšana ir vissvarīgākā; Līdzīgi kā citiem matu tipiem, arī blondajām šķipsnām patīk sastāvdaļas, kas nāk no dabas. Vai ir vēl kaut kas, kas jums jāatceras?

 

Pieci baušļi blondu matu kopšanā:

  1. Izvairieties no kaitīgiem faktoriem, piem. krāsošana.
  2. Dodieties uz regulāru matu eļļas procedūru.
  3. Aizsargājiet matus pret saules gaismu un temperatūru.
  4. Saglabājiet matus hidratētus.
  5. Izmantojiet vieglus un nepārslogojošus produktus.

Blondā matu kopšana galvenokārt ir vērsta uz aizsardzību pret kaitīgiem faktoriem. Tā kā tas ir trausls un jutīgs, to nedrīkst pakļaut apstrādei, kas varētu iznīcināt tā smalko struktūru. Mēs neiesakām krāsot, bet, ja tomēr to darāt, atrodiet profesionāli, kas gan nokrāsos, gan nostiprinās jūsu matus. Blondu matu krāsošana var izraisīt sausumu. Siltuma veidošana var būt tikpat kaitīga. Piemēram, iztaisnošana – populāra blondu meiteņu vidū, kuras to izmanto kā neveiksmīgu līdzekli pūkainām un nepaklausīgām šķipsnām.

Rezumējot, karstums un ķīmiskās vielas veido sliktos un kaitīgos faktorus blondiem matiem. Tomēr ir vēl vairāk. Jums vajadzētu izvairīties no sverošiem kopšanas līdzekļiem un spēcīgi attīrošiem šampūniem. Daudzi ieveidošanas līdzekļi, aerosoli, nenomazgājamas maskas utt. var padarīt jūsu matus nosvērtus, samazinot apjomu. Blondu matu sakārtošana ar spēcīgu attīrošu kosmētiku ir ātrs veids, kā atņemt matiem dabisko ūdens-lipīdu barjeru. Plastmasas, metāla aksesuāri, kas sagrābj matus, ir arī blondīņu ienaidnieki.

Kā mazgāt, izķemmēt un izžāvēt blondus matus?

Šampūns ar maigi attīrošām un dabīgām sastāvdaļām ir labākā izvēle šim matu tipam. Izvēlieties šampūnus, kas noņem sebuma pārpalikumu un netīrumus, kā arī nenoņem aizsargājošo lipīdu slāni (izraisot ārkārtīgi sausas šķipsnas). Tas ir tas pats iemesls, kāpēc jums nevajadzētu mazgāt matus biežāk kā reizi divās vai trīs dienās. Viegli mitrinoši kondicionieri palīdzēs uzturēt matus hidratētus. Tomēr šeit vislabāk darbojas blondu matu eļļošana katrā mazgāšanas reizē.

Blonu matu žāvēšana ar fēnu ir vēl viens posms, kurā svarīga ir maiga attieksme. Labākais risinājums ir ļaut matiem izžūt dabiski, taču, ja nepieciešams žāvēt matus ar fēnu, iestatiet vēsu gaisa plūsmu. Pirms žāvēšanas ar fēnu, matus vajadzētu nedaudz nosusināt ar dvieli, neberžot pārāk skarbi. Tīrot blondus matus, jāizmanto instrumenti, kas izgatavoti no dabīgiem sariem. Ja jums ir problēmas ar šķipsnu atšķetināšanu, labāk iegādājieties izlīdzinošu līdzekli vai bezsvara matu eļļu. Vilkšana suku tīrīšanas laikā nav laba; šādā veidā jūs varat vājināt matu spuldzes, izraisot retināšanu un lūšanu.

Kas vajadzīgs blondiem matiem?

Galvenokārt blondu matu kopšanas mērķim vajadzētu būt nepārtraukta hidratācija kombinācijā ar reģenerāciju. Tā kā šāda veida mati bieži ir vāji un bez ūdens, noderēs produkti ar daudzām mitrinošām un stiprinošām vielām. Izmēģiniet vieglus kondicionierus vai skalošanas līdzekļus, kas lieliski der blondiem matiem, aizverot kutikulas zvīņas, lai iegūtu gludumu. Tomēr matu eļļas izrādās daudz labākas.

Eļļošana blondiem matiem ir veids, kā barot, nostiprināt un aizsargāt tos no kaitīgiem faktoriem. Izvēloties matu porainībai atbilstošas eļļas, tās nodrošinās siltuma aizsardzību un samazinās UV starojuma kaitīgumu. Tie stiprina dabisko lipīdu slāni, tāpēc mati zaudē mazāk nepieciešamā ūdens. Svarīgi ir tas, ka eļļas darbojas no iekšpuses un uz matu virsmas, nevis apgrūtina. Tie var atjaunot matus un sīpolus, kā arī stimulēt augšanu.

Pareizās blondās matu eļļas satur daudz omega-3 vai omega-6 skābju, piemēram,. Vīnogu kauliņu eļļa, lazdu riekstu eļļa, aprikožu eļļa, saldo mandeļu eļļa, avokado eļļa, linsēklu eļļa, naktssveces eļļa, kukurūzas eļļa, aveņu eļļa. To labākās proporcijas gaišiem matiem, kas sajaukti ar papildu sastāvdaļām (piemēram, keratīnu), ir atrodamas Nanoil matiem ar augstu porainību. Atcerieties, ka blondiem matiem var būt mazāka porainība. Šajā gadījumā izvēlieties vienu no divām citām Nanoil matu eļļas versijām. Matu individuālajām vajadzībām ir svarīgi!

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika