Matu analīze pa elementiem - Ko varat uzzināt no matiem?

Matu analīze pa elementiem - Ko varat uzzināt no matiem?

Vai zinājāt, ka varat noteikr savu veselību, izpētot savus matus? Pateicoties tehnoloģiju attīstībai, matu elementu analīze ir vienkāršs veids kā noteikt ķermeņa minerālu deficītu. Mati slēpj visu informāciju, kas var palīdzēt ar profilaksi vai ārstēšanu. Uzziniet, ko vēl jūs varat uzzināt no saviem matiem.

Mēs labi zinām, cik svarīgi ķermenī ir uzturēt pareizo daudzumu ūdens un vitamīnu. Mūsu veselība ir atkarīga tieši no to daudzuma un tāpēc, pateicoties analīzei, ja mums pietrūkst kādu veidu vitamīni, varēsim tos viegli ieviest uzturā un izvairīties no daudz problēmu. Ne tikai tām, kas saistītas ar matiem, bet ar visa organisma stāvokli. Mati ir patiesi noderīgs informācijas avots.

Kas ir matu elementu analīze?

Matu elementu analīze (abreviatūra EHA) ir matu analīze, kas balstīta uz - kā pēc tās nosaukuma var pateikt - dažādu elementu saturu matu šķipsnās. Parasti šādi tiek noteikti 24 ķermenim nepieciešamie elementi un 5 elementi, kas ir toksiski, un kam vajadzētu ķermenī būt minimālā daudzimā. Daži no tiem ir matiem nepieciešamie elementi, lai tie spētu pareizi augt un saglabātu skaistu izskatu.

Analīzē noteiktie elementi ir sekojoši: kalcijs , nātrijs, kālijs, fosfors, ciks, magnijs, dzelzs, varš, molibdēns, kobalts, hroms, litijs, stroncijs, niķelis, mangāns, selēns, vanādijs, bors, bārijs, sērs, sudrabs, silikons, jods, alva, kā arī arsēns, dzīvsudrabs, alumīnijs, kadmijs, svins u.c. toksiski elementi.

Matos uzkrātā informācija

Tas ir vislabākais veids kā noteikt minerālu vielmaiņu ķermenī, kas ne tikai ietekmē mūsu izskatu, bet arī veselību. Matu elementu analīze dod iespēju noteikt, kāda veida vielmaiņas veids no dažiem tūkstošiem pieejamo mums piemīt. Citiem vārdiem sakot, tas mums sniedz informāciju par tādām problēmām kā:

  • vielmaiņas ātrumu
  • organisma tendencēm uz slimībām
  • ēdiena vielmaiņas ātrumu
  • novecošanas ātrumu

Mati uzkrāj informāciju par mūsu ķermeņa uztura stāvokli, ne tikai dotajā brīdī, bet arī pēdējo mēnešu laikā. Mati aug aptuveni 1 cm mēnesī un to bioelementi tiek permanenti ieaudzēti to struktūrā to augšanas laikā. Analizējiot garāku šķipsnu, varam atgriezties līdz pat vesela gada vēsturē - analizēt, kāds elementu līmenis bijis tad, salīdzināt to ar pašreizējo stāvokli un tādējādi noteikt kādas problēmas var rasties nākotnē. Šādi, ir vienkāršāk izvēlēties pareizās matu procedūras, uzsākt dažādu slimību profilaksi vai ārstēšanu.

Kāpēc matu analīze?

Vai nevaram uzzināt visu no pilnās asins ainas?

Ir vērts atcerēties, ka elementu koncentrācija mūsu asinīs (vai urīnā) ir aptuveni 50% zemāka kā matos. Mūsu mati, nagi un āda ir tas, kur dodas visi uzņemtie elementi, savukārt asinis ir tikai to pārnēsātājs. Matos elementu līmenis vienmēr ir vienāds, taču asinīs tas bieži mainās atkarībā no dažādiem faktoriem, piemēram, dienas laika, uztura un pat mūsu emocionālā stāvokļa. Matu elementu analīze palīdz precīzi noteikt uzturvielu daudzumu (pat izsekot daudzumam, ko citos pētījumos grūti atrast) pēdējo mēnešu laikā, ne tikai analīžu brīdī. Rezultātu neietekmē īstermiņa izmaiņas, piemēram, analīžu veikšana dažādos dienas laikos.

Matu analīze - indikācijas

Kam sniegtā informācija par matu elementu analīzi varētu noderēt? Galvenokārt, tas būs lielisks risinājums tiem, kam ir grūtības uzturēt labu mentālo un fizisko stāvokli. Arī cilvēkiem, kam ir liekais svars, kas ikdienā pakļauti pārmērīgam stresam vai tiem, ar paaugstinātām fiziskām aktvitātēm (sportistiem, fiziska darba darītājiem). Izpētot elementu koncentrāciju matos ir viegli noteikt mūsu ķermeņa stāvokli. Rezultāti var palīdzēt pareizās ārstēšanas izvēlē dažādām problēmām kā:

  • hronisks nogurums,
  • ķermeņa pazemināta imunitāte,
  • kuņģa - zarnu trakta problēmas,
  • osteoartikulāras slimības,
  • pārmērīga matu izkrišana,
  • dermatoloģiskas slimības kā akne,
  • vispārīga jušanās slikti

Matu elementu analīze – matu analīzes apraksts

Kā tieši notiek matu analīze? Šādu analīžu veikšanai ir nepieciešams pareizais aprīkojums (piemēram, spektrometrs), tāpēc to var veikt tikai profesionālā laboratorijā. Taču, varam nosūtīt mūsu matu paraugu uz šādu vietu nedodoties vai nepiedaloties tajā dzīvajā. Šīs analīzes ir neinvazīvas - matu elementu analīze nav sāpīga, tāpēc, ka tā tiek veikta, jau no pacienta atnestajiem matiem.

Tāpēc matu analīzes cena ir augstāka kā parastu asinsanalīžu. Būs jāmaksā aptuveni tikpat daudz par matu elementu analīzi kā par profesionālu keratīna procedūru vai matu laminēšanu. Tas ir personīgs lēmums, vai uzskatāt, ka tas ir tā vērts vai nav.

Pareizie mati pētījumam

Cik daudz matu ir nepieciešami analīze? Aptuveni 300-400 mg, kas ir aptuveni viena ēdamkarote. Mati jānogriež no galvas aizmugures, no dažādām vietām. Tiks pētīti tikai pirmie 3-4 cm matu (no to saknēm). Tas ir ļoti svarīgi! Sūtīt tikai matu galus pētījuma veikšanai ir bezjēdzīgi, jo tie, visbiežāk, ir visvairāk bojāti, nepabaroti, kā arī uzsūc visvairāk piesārņojuma. Otrais noteikums ir matu dabīgums: šķipsnas never būt krāsotas vai ar ilgviļniem (ja esat ko tādu veicis, jāgaida 6-8 nedēļas), kā arī tie jāattīra no liekiem ieveidošanas līdzekļiem (jāizmazgā) - tikai tad matu elementu analīze sniegs precīzus rezultātus.

Patiesība par matu analīzi. Vai tā ir uzticama?

Lai gan matu elementu analīze ir plaši apspriests un strīdīgs pētījums, Pasaules Veselības Organizācija (WHO) to ir noteikusi par uzticamu. Tika apspriests tas, vai pētījumā var noteikt patieso elementu koncentrāciju, jo matos tie atrodas vairāk kā asinīs un to sastāvs ir noteikts.

Diemžēl, ārsti joprojām šo analīzi neuztver pavisam nopietni - mūsu matu un visa ķermeņa stāvoklis nav atkarīgs tikai no elementu daudzuma, bet arī no dažādiem citiem faktoriem. Tomēr, pētnieki uzsver, ka nevajadzētu noniecināt matu elementu analīzes priekšrocības. Atcerieties, ka matu elementu analīze nosaka elementu pārmērīgu daudzumu vai deficītu, kas nozīmē, ka tas ir viegls veids, kā noteikt, ar ko šīs novirzes no normas varētu asociēt, piemēram, lai noteiktu dažādas slimības.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika