Matu kopšanas piramīda? Kā nokļūt skaistuma augšgalā?

Matu kopšanas piramīda? Kā nokļūt skaistuma augšgalā?

Kā izveidot ideālo matu kopšanas režīmu? Iedvesmojies no piramīdas: gatavas un ideālas formas, kur visi kopšanas elementi atrodas tam paredzētajās vietās. Šī, tā sauktā "skaistuma taksonomija" parādīs jums to, kam ir vērts pievērst uzmanību, rūpējoties par jūsu matiem. Kas nepieciešams matiem, lai tie būtu veselīgi un apburoši skaisti?

Kas ir matu kopšanas piramīda?

Matu kopšanas piramīda ir precīza shēma, kas līdzīga ēdiena piramīdai: tās bāzē, atradīsiet visu, ko nepieciešams darīt jūsu matu labā visbiežāk (t.i. katru dienu). Bez tā, augstāk novietotais nedarbosies.

Piramīda ideāli parāda plānu, kas padarīs matu kopšanu veiksmīgu. Pateicoties tam, mēs vienkārši varam noteikt, kas ir vissvarīgākais, kas jādara mazāk vai tikai ik pa laikam, lai mati augtu stiprāki un veselīgāki - iedalījums palīdz saprast, kas jādara ik dienu, vienreiz nedēļā vai pat retāk, lai jūsu mati būtu pilnīgi veselīgi un izskatītos satriecoši.

Pateicoties piramīdai, jūs varēsiet vienkārši noteikt, vai rūpējaties par saviem matiem pareizi. Ja bieži tos ieveidojat ar karstuma palīdzību (lokšķēres, temorullīši, taisnotājs), to veselības stāvoklis ātri pasliktināsiet un tie būs pārāk sausi. Ja saprotat, ka jūsu mati ir pārāk smagi, kā arī ātrāk sataukojas - pārliecinieties, ka neizmantojat matu maskas pārāk bieži. Iespējams, jūsu matu kopšanas režīmā ir vērts ieviest galvas ādas skrubi?

Matu kopšanas plāns - kāpēc piramīda?

Piramīda ataino harmoniju un ir ideālā ķermeņa prototips. Šajā kontekstā, tā vislabāk izpauž ceļu uz ideālajiem matiem - citiem vārdiem sakot, veselīgus, stiprus un spīdīgus. Tā izpauž arī veidu, kādā jums tie būtu jāpabaro: bez labas bāzes, augstākajiem piramīdas stāviem nav jēgas - tad tos nav iespējams sasniegt. Tāpēc, lai rūpētos par saviem matiem pareizi - ir vērts sekot šim plānam un pielāgot savu matu kopšanu tam. Jūs nevarēsiet sasniegt vislabāko iespējamo matu stāvokli bez loģiskas secības un sistemātiskas kopšanas, kas palīdzēs pareizi parūpēties par jūsu matiem un aizsargāt tos no bojājumiem. Kādai būtu jāizskatās pareizai matu kopšanas piramīdai?

PIRAMĪDAS MATU KOPŠANA - PIRAMĪDAS ATKLĀŠANA - TEORIJA UN PRAKSE

Matu kopšanas piramīda - katru dienu: atbalsta zona

VITAMĪNI, AUGI, GALVAS ĀDAS LOSJONI, MATU GALU AIZSARDZĪBA, IZSMIDZINĀMS KONDICIONIERIS, ĶEMMĒŠANA

▲ Šis "līmenis" ir pareizas matu un galvas ādas kopšanas pamats. Šajā kategorijā vispirms iekļauti vitamīni, tas būtu... veselīgs uzturs un vitamīni, biotīns, taukskābes un augu tējas, ko ieteicams dzert katru dienu, lai nepārtraukti sniegtu ķermenim nepieciešamās sastāvdaļas tā patstāvīgai darbībai un atjaunošanās. Dadžu un kosas tējas būs tam vislabāk piemērotas.

▲ Cita vērtīga, taču ļoti reta kopšanas metode ir galvas ādas losjonu izmantošana un matu hidrolāti. Pateicoties tiem, jūs ne tikai pabarosiet matus no to saknēm, stiprinot to "jaunākās" daļas, bet arī atbalstīsiet galvas ādu un stiprināsiet matu saknes. Pateicoties šādam losjonam, galvas āda tiks uzturēta tīra un kopta, mati kļūs stiprāki, piepacelti pie saknēm un neuzkrās tik daudz netīrumu. Regulāra galvas ādas losjonu izmantošana var palīdzēt izvairīties no seborejas un palīdzēs cīnīties ar matu zudumu.

▲ Ļoti "jutīgā" matu daļa ir tā gali. Nekopjot tos pareizi, tie kļūst bezspēcīgi un ātrāk sašķeļas - tāpēc ir svarīgi tos aizsargāt no ārējiem negatīvas ietekmes faktoriem un mehāniskiem bojājumiem. Jūs varat uzklāt īpašu silikona serumu saviem matu galiem vai izmantot matu eļļu.

▲ Aizsardzība pret toksīniem, nelabvēlīgas ietekmes, ārējiem faktoriem un saules radiācijas ir svarīgs solis, bez kā mati nekad nebūs veselīgi. Tāpēc ir vērts aizsargāt tos ar maiga matu kondicioniera palīdzību ik dienu - tas nepārslogos jūsu matus, taču aizsargās tos no bojājumiem, nogludinās nepaklausīgus matiņus un izcels to spīdumu.

Matu kopšanas piramīda - katras 2-3 dienas: visstiprākās atjaunošanās zona

MATU EĻĻOŠANA, MASĀŽA, MATU MAZGĀŠANA, MATU ŽĀVĒŠANA, MATU KONDICIONIERIS

▲ Otrais "stāvs" matu kopšanā ir tikpat svarīgs - šeit atrodas visas vissvarīgākās procedūras, kas jāveic, lai mati būtu veselīgi un stipri. Šis līmenis atbild par pastāvīgu atjaunošanos un uztur matus ideālā stāvoklī. Jāsaka vispārīgi: bez šī elementa, mati nespēs izskatīties veselīgi un skaisti.

▲ Vissvarīgākais solis matu kopšanā ir matu mazgāšana - mati, kas ir ļoti taukaini būtu jāmazgā katru dienu, taču visizplatītākā metode, tā saucamais "zelta vidusceļš" ir matu mazgāšana katras 2-3 dienas. Pateicoties tam, galvas āda spēj atpūsties starp mazgāšanas reizēm; kā arī tai tiek dots laiks atjaunot savu hidro-lipīdu barjeru, dabīgo ādas aizsargslāni.

▲ Kondicionieri, kam nepieciešama izskalošana, būtu vienmēr jāizmanto matu kopšanā, kopā ar matu mazgāšanu. Uzklājiet savu mīļāko kondicionieri, lai mitrinātu izmazgātus matus un paturiet to vismaz 3 minūtes, pirms izskalošanas no matiem. Šādi, mati būs pabaroti, mazāk sapīsies, to poras būs aizvērtas un tie būs nogludināti.

▲ Tāpēc, ka matu kondicionieris tikai uzlabo matu stāvokli visā to garumā un nerūpējas par galvas ādu - viens no vissvarīgākajiem kopšanas elementiem šajā līmenī ir matu eļļošana. Ja jūsu mati ir ļoti bojāti, sausi un plāni, varat to darīt pat katru dienu. Ja jūsu mati ir biezi un smagi, pietiks, ka matu eļļošana tiks piekopta vienreiz nedēļā. Līdzīgi matu eļļošanas biežumam, arī eļļām jābūt pieskaņotām matu stāvoklim un struktūrai - tā porainībai. Pateicoties tam, ka eļļu var gan uzklāt visu matu garumā, gan uz galvas ādas - tā sniegs visefektīvāko, daudzdimensionālu kopšanu: tā atjaunos, stiprinās un uzlabos matu izskatu. Vēl jo vairāk, matu eļļošana ir tieši saistīta ar galvas ādas masāžu, kas stimulē asinsriti, stiprina matu saknes un uzlabo sastāvdaļu uzsūkšanu ādā un matu folikulās.

▲ Pēc matu mazgāšanas, bieži izmantojam matu fēnu - mums ļoti reti ir pietiekami laika, lai ļautu tiem izžūt pašiem. Izvēloties matu fēnu, pārliecinieties, ka tam ir aukstā gaisa iestatījums un vienmēr žāvējiet savus matus aptuveni 40 grādu pēc celsija temperatūrā - augstas temperatūras ne tikai novājina galvas ādu, bet arī izsūc ūdeni no matiem un tie kļūst sausi un lūzt.

Matu kopšanas piramīda - vienreiz nedēļā: mazgāšanas zona

MATU MASKA, ATTĪROŠS ŠAMPŪNS, SAUSAIS ŠAMPŪNS, GALVAS SKRUBIS

▲ Trešais matu kopšanas stāvs ir procedūras, kuras nav nepieciešams veikt tik bieži, bet, lai mati būtu pavisam veselīgi un labi pabaroti - tās vajadzētu veikt. Šīs procedūras ir tādas, kas apvienotas ar precīzu matu un galvas ādas attīrīšanu, tā, lai nākamajās dienās pēc to veikšanas tie uzņemtu vairāk vielu, kas atbild par matu atjaunošanos.

▲ Galvas skrubis ne tikai stimulē asinsriti un skābekļa apmaiņu šūnās, bet arī palīdz vienmērīgi attīrīt galvas ādu un atbrīvoties no kosmētikas atliekām (vairāk tām, kas domātas matu ieveidošanai), kas var uzkrāties matu saknēs un kavēt to augšanu. Lietojiet to vienreiz nedēļā, lai saglabātu līdzsvaru ādā un attīrītu savus matus no toksīniem, piemaisījumiem un visām kosmētikas atliekām, kas nav nepieciešamas.

▲ Attīrošais šampūns ir ideālais kosmētikas līdzeklis, kas pastiprina ikkatru skaistuma procedūru. Tas ne tikai attīra galvas ādu un matus no kosmētikas atliekām, liekā sebuma, toksīniem un nepilnībām, bet arī atver matu poras, kas palielina to uzsūktspēju: sastāvdaļas, kas sastopamas maskās vai eļļās dziļāk ieiet matu struktūrā un efektīvāk tos pabaro.

▲ Pēc matu mazgāšanas ar attīrošo šampūnu, vislabāk ir izmantot pareizi izvēlētu matu masku - izvēlieties tādu, kam ir labs sastāvs. Bet ko nozīmē "labs sastāvs"? Tas ir līdzeklis, kurā nav parabēnu, sausinošu monohidrātu īsas ķēdes spirtu un smagu silikonu, kas bojā matus. Daudzi cilvēki apvieno masku kopšanu kopā ar matu eļļošanu, jo maska, ko uz matiem uzklāj tieši pirms mazgāšanas, lieliski emulģē eļļas un ne tikai papildina matu šķipsnu kopšanu un atjaunošanu, bet arī ātri un viegli izmazgā eļļu no matiem.

Šādai kopšanai nepieciešams vairāk laika, tāpēc tā jāveic tikai reizi nedēļā. Izmazgājiet matus ar attīrošu šampūnu, uz mitriem matiem uzklājiet eļļu, atstājiet to vismaz 30 minūtes, uzklājiet masku uz matiem tieši pirms mazgāšanas, turiet to 15 minūtes, pēc tam izskalojiet un izmazgājiet ar tradicionālo šampūnu.

▲ Bieži mums nav laika izmazgāt matus ar šampūnu un ūdeni. Par laimi, šādā situācijā nāk palīgā sausais šampūns. Tāpēc, ka tas satur talku vai rīsu cietu, tas spēj uzreiz atsvaidzināt matus, tos mitrināt un novērst lieko sebumu. Taču, sausais šampūns paliek matos un bloķē galvas ādas piekļuvi gaisam, tāpēc to nevajadzētu izmantot pārāk bieži: vienreiz nedēļā ir maksimums. Tāpat arī vērts atcerēties, ka nākamajā dienā nevajadzētu matus mazgāt vēl vienu reizi ar šampūnu.

Matu kopšanas piramīda - vienreiz mēnesī: retušēšana un sakārtošana

AUGU MATU KRĀSAS, MATU SAUNA

▲ Sievietēm patīk krāsot matus. Uzreiz pēc krāsošanas, mati izskatās ļoti jauki, bet pēc dažām nedēļām tie kļūst vājāki, izbalē un kļūst pārāk sausi. Diemžēl, no matu krāsošanas nav iespējams izvairīties, ja vēlamies stiprināt mūsu matu krāsu vai iegūt pavisam jaunu toni. Atcerieties, ka drīkstat uzklāt matu krāsu cik reti vien iespējams, lai pārāk nebojātu savus matus. Vislabākais risinājums ir doties pie friziera: profesionālās matu krāsas mazāk bojā matus un matu krāsošanas rezultāts ir ilglaicīgs. Vēl kāda laba ideja ir hennas izmantošana krāsošanai: tā ir augu krāsa, kas nebojā matus. Taču, ar to jāapietas prasmīgi - šajā ziņā arī, iespējams, jums palīdzēs frizieris.

▲ Matu krāsošanu vajadzētu apvienot ar specifisku barojošu un atjaunojošu procedūru. Matu saloni piedāvā lielu to klāstu. Vispopulārākā ir matu sauna un intensīva vitamīnu procedūra matiem. Tās var veikt divas nedēļas pēc krāsošanas un atkārtot vairāk vai mazāk katru mēnesi, tā, lai matu šķipsnas visu laiku būtu pabarotas un tās nebūtu tik bojātas no krāsošanas procedūrām.

Matu kopšanas piramīda - pa retam: matu intensifikācija un ieveidošana

APGRIEŠANA, MATU IELAMINĒŠANA, KERATĪNA PROCEDŪRA, IEVEIDOŠANA AR KARSTUMU

▲ Pēdējais piramīdas "stāvs" ir kas tāds, kas nav obligāts. Ir procedūras, kas nav nepieciešamas. Katra no tām var būt kā komplimentējošs elements matu kopšanā vai procedūra, ko veikt pa retam, lai padarītu matus skaistus.

▲ Visu veidu ieveidošana ar karstumu (karsto ruļļu, taisnotāja vai lokšķēru izmantošana) bojā matus, jo tie no matiem izžāvē visu ūdeni un pat salauž sulfīda saites matos. Taču, ir situācijas, kad jāizskatās nevainojami. Ir vērts atcerēties, ka, ja taisnotāju izmantojam pa retam, tas nav jāuztver kā kas slikts - ja mati ikdienā tiek pareizi kopti - procedūra ar augsto temperatūru laiku pa laikam neko nesabojās. Tāpēc ir tik svarīgi, ka katrs matu kopšanas līmenis tiek izpildīts.

▲ Ideālā procedūra, kas nav bieži jāatkārto ir keratīna matu taisnošana. Šī procedūra ir izcila, tāpēc, ka tā atjauno pat bojātus matus (keratīns ir matu pamatsastāvdaļa, tāpēc tas ieiet to struktūrā un nosedz uz virsmas redzamās nepilnības). Atkarībā no matu stāvokļa, keratīns var palikt matos 2-4 mēnešus. Pēc šī laika procedūru var atkārtot vēlreiz.

▲ Lai uzturētu savus matus skaistus un veselīgus no saknēm līdz pat to galiem - neaizmirstiet, ka regulāri jāapgriež to gali. Pateicoties tam, mati izskatīsies skaistu un to kopšana kļūs vienkāršāka (ķemme neieķersies sapinušos, sausos matu galos: apgriezti gali padara ķemmēšanu gludu un mati vairs netiks mehāniski bojāti). Gali jāapgriež tikai reizi 2-3 mēnešos.

▲ Matu laminēšana ir vēl viena procedūrām, kas nogludina matus un palīdz tiem izskatīties skaistiem. Pateicoties tai, mati izskatīsies spīdīgi, gludi un elastīgi. Laminēšana ne tikai pabaro matus, bet arī aizver matu poras un uzlabo to vispārējo izskatu, kā arī ideāli kondicionē plānos un pūkainos matiņus. Laminētais slānis arī aizsargā matus no saules, sala vai vēja radītajiem bojājumiem. Matu laminēšanas efekts ir spēkā līdz pat 3 mēnešiem.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika