Kā izvēlēties pareizo matu griezumu un frizūru savai sejas formai?

Kā izvēlēties pareizo matu griezumu un frizūru savai sejas formai?

Skaista izskata pamatā ir frizūras pieskaņošana sejas formai. Piemērota frizūra var padarīt jūsu seju slaidāku un uzlabot izskatu. No otras puses, nepareiza frizūra padarīs jūs par dažiem gadiem vecāku vai pat resnāku. Uzziniet frizūru veidošanas noslēpumu. Pārbaudiet, kādas frizūras atbilst jūsu sejas formai.

Frizieru uzdevums ir izvēlēties tādu frizūru, kas liek jums izskatīties un justies labi. Nav viegli piepildīt klienta vēlmes un piedāvāt frizūru, kas izceļ viņa priekšrocības. Kāda ir problēma? Mēs joprojām nezinām, kā frizūru pielāgot sejas formai. Pirmkārt, mēs nezinām, kā noteikt sejas formu. Otrkārt, mēs nezinām, kuras frizūras ir vispievilcīgākās konkrētai sejas formai. Tāpēc mēs baidāmies uzticēties sava friziera redzējumam.

Kāpēc, izvēloties frizūru, vajadzētu pievērst uzmanību sejas formai?

Saiknē starp frizūru un sejas formu nav nekā sarežģīta. Tā ļauj mums izcelt savas izskata priekšrocības un paslēpt mīnusus. Labi pieskaņota frizūra var padarīt platu seju slaidāku vai novērst uzmanību no dziļi ieskautām acīm, liela deguna un izvirzītām ausīm. Turklāt šī metode ir vienkāršs veids, kā atņemt dažus gadus vai padarīt sejas iezīmes maigākas.

Ļoti svarīgi ir izvēlēties pareizo matu griezumu savai sejas formai. Pirmais solis ir noskaidrot savu sejas formu. To var izdarīt, izmantojot vienu no trim mājas metodēm; izvēlieties ērtāko. Ja jūs to izdarīsiet pareizi, sejas formas noteikšana būs bērnu spēle.

KĀDA IR JŪSU SEJAS FORMA?

Pastāv četras pamata sejas formas - kvadrātveida, trīsstūra (sirdsveida), apaļa un taisnstūra (iegarena), taču varam minēt vēl vairākus apakštipus. Lūk, friziera vajadzībām svarīgāko no tām apraksts.

  1. Trīsstūra sejas forma (sirdsveida) - plata piere, augsti vaigu kauli, apakšējā sejas daļa ir šaurāka, smails zods.
  2. Kvadrātveida seja - plaša piere un žokļa līnija, kas ar sejas sānu daļām savienotas taisnā līnijā.
  3. Ovāla sejas forma - modeļa forma; vienāds platums un augstums; tai var būt augsta pieri un garš zoda posms.
  4. Apaļa sejas forma - tā ir gandrīz tikpat plata, cik gara; pilnība pie vaigu kauliem.
  5. Garā seja (taisnstūrveida) - pagarināta, ar augstu pieri, mazāk ovāla kontūra.
  6. Dimanta formas seja - ļoti līdzīga sirds formai, tomēr šaurāka apakšdaļā, platāka pie vaigu kauliem; sašaurinās pie pieres.
  7. Bumbiera formas seja - līdzīga garai sejai, šaurākā augšdaļā, platākā apakšdaļā. Pieres daļa ir šaurāka par žokļa līniju.

KĀ NOTEIKT SEJAS FORMU?

  • Izmantojiet fotoattēlu - savelciet matus ponija astē (ar bārkstīm), lai atklātu visu seju. Uzņemiet priekšējo fotogrāfiju. Lai būtu vieglāk, izdrukājiet attēlu un atzīmējiet sejas kontūras.
  • Izmantojiet lineālu vai mērlenti - izmēriet sejas garumu trīs daļās: no matu līnijas līdz acīm; no acīm līdz deguna galam; no deguna līdz zoda galam. Pēc tam izmēriet platumu: pieri, vaigu kaulus un žokļa līniju (šīs daļas ir vienādas tikai ovālas sejas gadījumā). Vizualizāciju var atvieglot sekciju zīmēšana uz papīra lapas.
  • Izmantojiet spoguli - nostājieties spoguļa priekšā ar mitriem matiem un izķemmējiet tos atpakaļ. Rūpīgāk aplūkojiet savu atspulgu un pārbaudiet, kuras daļas piesaista jūsu uzmanību, piemēram, plaša žokļa līnija. Mēģiniet noteikt sejas formu. Noderīga var būt sejas atstarojuma konturēšana spogulī ar sarkanu lūpu krāsu.

KĀ IZVĒLĒTIES PIEMĒROTU FRIZŪRU SAVAI SEJAS FORMAI?

Frizūras sirdsveida sejai

Slavenību iedvesma: Viktorija Bekhema

Ja jūsu sejas forma ir sirdsveida, izvēlieties kārtainas frizūras, vēlams vidēja garuma. Ideāli derēs klasiskais bobs vai bobs ar cirtām. Tev derēs vienpusīgs sprādziens (īss, garš, biezs, plāns - vienalga kāds) vai tā alternatīva - vaļējas šķipsnas abās pusēs, kas nosedz templus. Pārāk ass zods būs mazāk pamanāms, ja pievērsīsieties asimetriskiem matu griezumiem.

Frizūras, kas nederēs sirdsveida sejai: piksi, frizūras, kas atsedz pieri, augstas frizūras, gari mati vai taisna boba stils.

Frizūras kvadrātveida sejai

Slavenību iedvesma: Keira Naitlija 

Ja jūsu sejas forma ir kvadrātveida, vislabāk izskatīsieties ar gariem vai vismaz vidēji gariem, viļņainiem matiem, kas mīkstina izteiktās sejas iezīmes. Būtu lieliski, ja izvēlētos maigi asimetrisku, slāņainu frizūru, kas novērš uzmanību no spēcīgās žokļa līnijas. Jūs varat arī nēsāt matus nost no sejas, lai slaidinātu seju. Ja jums ir kvadrātveida sejas forma, izvēlieties netīras bārkstis.

Kvadrātveida sejas forma - frizūras, no kurām jāizvairās: taisnas bārkstis, pageboy, frizūras, kas īsākas par zoda līniju, frizūras, kas skar seju.

Frizūras ovālai sejai

Slavenību iedvesma: Džesika Alba

Ja jums ir klasiska ovāla sejas forma, jums ir paveicies. Jums der gandrīz visas frizūras. Īsi, vidēji gari un gari mati. Nevilcinieties matus savilkt kupenā vai ponija astē. Izmēģiniet taisnu un blīvu sprādzienu. Vislabāk piemērotas ir klasiskas neslīpētas frizūras, piemēram, lob (garš bobs).

Nepievilcīgas frizūras ovālai sejai: asimetriski un tipiski vīriešu matu griezumi, visas frizūras, kas aizsedz perfektu sejas formu.

Apaļas sejas frizūras

Slavenību iedvesma: Drū Barimora iedvesma

Ja tava seja ir apaļa, lieliski noder lobītis ar diagonālu sprādzienu vai bez bārkstīm; tas padarīs sejas sānus slaidākus. Izvēlieties garu un smalku frizūru bez spēcīga slāņojuma. Laba ideja ir maigs spalvu griezums, kas nosegs vaigus, padarot seju slaidāku. Apaļai sejai var noderēt pat īsi matu griezumi, taču tiem jābūt neķemmētiem, paceltiem pie saknēm un noķemmētiem, un tie nedrīkst būt noslīpēti, lai seja nešķistu tik kupla. Šajā gadījumā obligāti ir jānodrošina matu apjoms.

Frizūru piemēri, no kuriem vajadzētu izvairīties: plakana, līdz vaigu līnijām, ar taisnu pilnu sprādzienu, taisni un smagi mati, klasisks bobs. Šie matu griezumi neder apaļai sejai.

Frizūras garai sejai

Slavenību iedvesma: Sāra Džesika Pārkere

Ja jums ir gara, taisnstūra formas seja, jums jāizvēlas īsākas boba stila frizūras, kas sniedzas līdz zoda līnijai. Šādā veidā jūs piešķirsiet savai sejai pareizās proporcijas. Ja ir šāda sejas forma, jums vajadzētu pievērst uzmanību matu apjoma palielināšanai, piemēram, valkājot matu cirtas. Turklāt biezs sprādziens, kas nosedz pieri, padarīs seju īsāku. Ja jūsu seja ir taisnstūra formas, labāk izvēlieties vidēja garuma matus, piemērotu slāņojumu vai viļņus.

Sliktas frizūras garai sejai: sejas aizsegšana, viena garuma griezumi, mati, kas krīt uz sejas, bez apjoma, bez bārkstīm.

Frizūras rombveida sejai

Slavenību iedvesma: Halle Berry

Ja jūsu sejai ir rombveida forma, jums vajadzētu izvēlēties īsus vai vidēja garuma matu griezumus. Bobs ir ideāls risinājums. Jūs varat arī nēsāt garus matus, kas aizķērti aiz ausīm, vai īsus un neķītrus griezumus - dariet visu, lai izceltu skaistos vaigu kaulus. Palūdziet frizierim izveidot netīro matu sakārtojumu (taisnu vai sānu). Ļoti svarīgi ir nosegt žokli.

Kādas frizūras nav ieteicamas rombveida sejai? Piemēram, plakanas frizūras, noslīpēti mati, netīri pušķi galvas augšā, kas atsedz pieri.

Frizūras bumbiera formas sejai

Slavenību iedvesma: Kellija Osborna 

Ja jūsu sejas forma ir bumbierveida, jums vajadzētu nēsāt īsākus matu griezumus, piemēram, boba vai vidēja garuma frizūras, bet tikai kārtainas. Sejas proporcijas var līdzsvarot, palielinot matu apjomu, piemēram, ar viļņiem vai cirtām, kas ir vislabākā izvēle. Varat pāriet uz vienu pusi vai matus savilkt kupenā, kas pagarinās seju. Garie mati ir piemēroti tikai tad, ja tie neaizsedz seju, tāpēc savelciet tos atpakaļ.

Sliktākās frizūras bumbiera formas sejai: taisni un gari mati, kas krīt uz sejas; simetriskas frizūras; bez sprandas.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Argāna eļļa
Jojobas eļļa
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika