Bižu veidi. Populārākās idejas Matu sakārtojumiem ar bizēm

Bižu veidi. Populārākās idejas Matu sakārtojumiem ar bizēm

Kārtīgs un gaumīgs vai vaļīgs un juceklīgs? Franču, zvīzņaste vai klasika? Bizes ir pārlaicīgas, sievišķīgas un patiesi daudzpusīgas - neatkarīgi no tipa. Pārbaudi lietas, par kurām Tu joprojām nezini!

Bizei ir vienkārša definīcija - tā ir frizūras forma, ko parasti veido trīs matu šķipsnas, kas nāk ar aksesuāriem, lai noturētu tās vietā, piemēram, gumiju, lenti vai saiti. Pašlaik bizes variāciju ir daudz.

Bizes dažādās kultūrās

No kurienes rodas stils? Bizes ir bijušas sastopamas daudzās un dažādās kultūrās. Pazīstamas un valkājamas praktiski kopš visiem laikiem.

Ēģiptiešu sievietes pina bizēs savus garos matus, jo tas bija visjaukākais matu sakārtojums. Galu galā senajām frizūrām, galvenais, bija jābūt praktiskām. Viduslaikos bizīte bija vietā, kad sievietēm bija jāslēpj mati zem cepurēm un šallēm. Savukārt Indijas kultūrā ienaidnieku bizes tika nocirstas un traktētas kā kara trofejas.

Interesants fakts, ka bizes slāvu kultūrā bija jaunavības simbols. Meitenes valkāja pāri bižu līdz apprecējās. Viņas atvadījās no bizēm dienu pirms kāzām vai kāzu laikā nogriežot bizi, lai atvadītos no jaunavības.

Bize: tendencioza, universāla, pārlaicīga

Vai bizes atgriežas modē? Šodien nav palicis daudz simboliskās vērtības. Tomēr bizīte ir ieguvusi mūžīgi valkājamās frizūras nosaukumu, jo ļoti maz ticams, ka tā izies ārpus stila (līdzīgi kā copītes dažādās versijās).

Dažādas bizes jau gadiem ilgi nepārtraukti atrodas uz mēles. Tās apbrīno Aleksandrs Vangs, Valentīno Garavani un Fatima Lopesa – pasaulslaveni dizaineri.

Mums patīk arī pīt bizes, jo tās ir jaukas, sievišķīgas un piemērotas ikvienam gadījumam. Ar bizi bagātināta frizūra der pie ikdienas iepirkšanās, darbā, sporta zālē, randiņā, ģimenes vakariņās vai īpašos gadījumos, piemēram, kāzās. Tās iet kopsolī ar katru stilu - boho, impērisko, glamūru vai pat roka.

Rezultāts ir atkarīgs no izvēlētā bizes tipa.

Pinumu veidi - klasiskie mezgli

Lūk, vieglākās un klasiskākās bizes, ko var izmantot krāšņa stila radīšanai.

  1. Angļu bizīte - tradicionāla pīne, ko veido, savācot trīs vienmērīgas šķipsnas un šķērsojot tās (labā šķipsna virs vidējās, kreisā šķipsna virs vidējās, tad atkal labā šķipsna virs vidējās ...utt.).
  2. Franču bize - tā tiek veidota līdzīgi kā parasta bize, kas šķērso kreiso un labo šķipsnu pāri vidējai šķipsnai, tomēr pinuma laikā pievienojat papildu šķipsnas.
  3. Nīderlandiešu bizīte - tā ir apgriezta franču bizīte - tu šķērso šķipsnas zem vidējās šķipsnas, nevis virs tās.
  4. Zvīņastes pinums - tam ir patiešām raksturīgs raksts, ko veidojat, sadalot matus divās daļās un pamīšus savijot tievas labās un kreisās šķipsnas.
  5. Franču zvīņastes bize - šajā zvīņastes bizes versijā tu sāc galvas augšdaļā, sadalot matus divās daļās, un tad pāri šķipsnām pārliec, pēc kārtas pievienojot nākamās plānās šķipsnas no kreisās un labās puses.

Pinumu veidi - mūsdienīgas variācijas

Tas, ko mēs šodien saucam par bizi, ir kaut kas vairāk par klasisku bizi. Mums ir daudz variantu, no kuriem izvēlēties. Paskatieties uz vishipnotizējošākajiem.

  1. Virves pinumuveido divas šķipsnas, nepievienojot vairāk šķipsnu. Izskatās pēc biezas virves un efektu iegūst, savijot divas matu šķipsnas un aptinot tās kopā.
  2. Cauruļpinums atgādina caurulīti, un tā ir diezgan izaicinoša: pacel vidējo matu šķipsnu uz galvas virspuses - tā ir tavas bizes bāze. Pēc tam krustojiet kreiso šķipsnu zem centrālās daļas un atgriezieties ar šo pašu šķipsnu kreisajā pusē un pēc tam atkal paņemiet to labajā pusē. Atkārtojiet darbības ar labo šķipsnu.
  3. Ūdenskrituma bize ir satriecoši smalks mezgls, kas apvieno bizi ar vaļīgiem matiem. Tā pamatā ir trīs šķipsnas. Sāciet pīt deniņu tuvumā. Pārlieciet apakšējo šķipsnu pāri vidējai šķipsnai un pievienot šķipsnu augšējai šķipsnai un arī to pārlieciet pāri vidējai šķipsnai. Pēc tam atstājiet apakšējo šķipsnu ārā un pievienojiet jaunu šķipsnu no vaļīgajiem matiem, kas to šķērso pār centrālo šķipsnu.
  4. Burbuļbizīte ir nedaudz viltīga, un, lai to paveiktu, nekādas papildu iemaņas nevajag. Tu nepin matus – ieliec zirgastē, aptin asti ar saiti, ieturot atstarpi starp saites daļām.
  5. Bezgalības bizes pamatā ir divas šķipsnas, starp kurām krustojas īpaši plāna šķipsna, veidojot bezgalības zīmi - pārmaiņus šķērsojot to virs un zem pārējiem matiem. Bezgalības bizes veidošanai var izmantot vairāk pavedienu - šajā gadījumā virs un zem pārējiem krustojas papildu pavedieni.
  6. DNS bize ir patiesi neparasts darbs - oriģināls mezgls, kas atgādina savītas DNS dzīslas. Tās pamatā ir bezgalības bize - tu to liec zirgastē un griez uz riņķi. Pielabojiet stilu ar matu laku.
  7. Vaļīga zvīņastes pīne atveido pasaku par zivi, tās pamatā ir tradicionāla zivs pīne - izmanto iespējami plānākās šķipsnas; pēc pīšanas atbrīvo pīnīti lielākam apjomam.
  8. Rāvējslēdzēja bize ir viena no sarežģītākajām bizēm, un bez apmācības to neiztiksi. Tas saistās ar darbu pie vairākām šķipsnām vienlaikus - tu pacel šķipsnas uz galvas virsas, pārkrusto tās pāri, noliec malā... Tad tu tās šķērso ar citām šķipsnām, kas tiešām prasa zināmu meistarību.
  9. Ķīniešu bizīte ir brīnišķīga bizīte, ko sāc ar zirgastes veidošanu. Pēc tam noņem no astes vistālāko tievo šķipsnu un sasien to ap zirgasti. Tad ņem vēl vienu plānu šķipsnu un dari to pašu. Atkārtojiet, līdz tiek izveidota bize.
  10. Ķēdes pinums ir divu pinumu sajaukums, kas atgādina virves. Lai to izveidotu, atvelciet matus zirgastē, sadaliet tos četrās šķipsnās - sagrieziet katru pa kreisi, paņemiet divas no tām un sapiniet tās kopā pretējā virzienā. Beidzot abas bizes satin kopā - atkal pa kreisi.
  11. Caurvilkta bize ir vēl viena izliekta bize, kurai nav nepieciešama īsta pīšana. Paņem virsēju matu šķipsnu un sadala divās zirgastēs. Augšējo asti sadala uz pusēm un sasien zem apakšējās zirgastes. Atkārtojiet to pašu ar vaļīgajiem matiem - sadaliet uz pusēm un sasieniet zem apakšējās zirgastes (pa to laiku pievienojiet jaunas šķipsnas no abām pusēm).
  12. Četru šķipsnu bize ir standarta bizes pagarināta versija - to veido no četrām vienmērīgām matu griezuma vietām, sāc no kreisās puses, pirmo šķipsnu šķērsojot pār otro, otro – pār trešo, trešo – pār ceturto. Pēc tam to pašu darāt, sākot no labās puses.
  13. Piecu šķipsnu bize ir maksimāli paplašināta versija, ko veidojat, izmantojot pat piecas matu daļas - paņemiet pirmo šķipsnu kreisajā pusē un pārkrustojiet to pāri otrajai šķipsnai un zem nākamās šķipsnas. Atkārtojiet labajā pusē. Turpiniet, līdz saņemat pilnu bizi.
  14. Mezgla pinums nedaudz līdzinās caurules pinumam, taču procedūra ir citāda. Tu uztaisi augstu zirgasti, paņem divas plānas šķipsnas no kreisās un labās puses un cieši sasien virspusē. Tad paņem divas nākamās šķipsnas un sasien arī tās. Atkārtojiet to pašu darbību.

Skaidrs, ka bizīšu ir vēl vairāk. Būtu patiesi apjomīgi aprakstīt visu veidu bizes un to neskaitāmās variācijas.

Kā bizes padarīt pilnīgākas un palielināt apjomu?

Noslēgumam - daži padomi apjomīgai bizei.

Ja vēlies bizi padarīt pilnīgāku, galvenais, lai mati būtu veseli. Ja mati ir plāni, vāji un trausli, tu nekad neizveidosi skaistu, biezu bizi. Matu eļļas apstrāde atkal izrādās glābējs - tā var atjaunot vitalitāti, izlīdzināt bizi un nodrošināt vieglu ķemmēšanu. Vislabākās eļļas izvēles ir šādas:

  • rīcineļļa, kas novērš matu izkrišanu, paātrina augšanu un attiecīgi palielina apjomu
  • kokvilnas sēklu eļļa, kas aizsargā matu galus no lūšanas un izlīdzina bizes

Iespējams, noderēs kāda sausa šampūna uzklāšana uz saknēm vai saudzīga matu sukāšana pirms pīšanas, vienlaikus cenšoties matiem pievienot kādu apjomu un veidolu. Pateicoties šiem vienkāršajiem trikiem, jūs iegūstat apjomu, kas noturēsies ilgi.

Cita lieta, ko var darīt, ir nedaudz izvilkt bizes malas - vaļīgāks mezgls un daži uz āru izvilkti matiņi dod daudz labāku rezultātu.

 

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika