Matu izkrišanas cēloņi. Kā palielināt matu apjomu un nepieļaut matu izkrišanu?

Matu izkrišanas cēloņi. Kā palielināt matu apjomu un nepieļaut matu izkrišanu?

Arvien vairāk cilvēku cīnās ar matu izkrišanas problēmu. Tā skar gan vīriešus, gan sievietes neatkarīgi no vecuma, matu struktūras, krāsas un garuma. Ir daudz iemeslu, kas izraisa matu izkrišanu, un tos nedrīkst ignorēt. Tie var novest pie vēl nopietnākas problēmas - matu izkrišanas vai retināšanas.

Šajā rakstā galvenā uzmanība pievērsta matu izkrišanai - cēloņiem un līdzekļiem. Es pieminēšu lietas, no kurām vajadzētu izvairīties, lai nesamazinātu matu sīpolus. Jūs atradīsiet arī padomus, kā novērst šādu problēmu.

MATI. KĀPĒC TIE IZKRĪT?

1. Alopēcija androgēniskā - ar hormonālo nelīdzsvarotību saistīta plikpaurība. Tā ir iedzimta un skar gan sievietes, gan vīriešus, tomēr biežāk sastopama vīriešiem. Kāpēc? Androgēni - vīriešu hormoni - ir atbildīgi par šāda veida matu izkrišanu.

Ar hormonālo plikpaurību cīnās arī sievietes. Tas ir DHT hormona dēļ. Tā pārmērīgs daudzums organismā aptur procesus, kas ir atbildīgi par matu veidošanos. Līdz ar to sīpoli sāk sarauties un izkrīt no matu folikuliem.

2. Alopēcija areata - tā skar sievietes un vīriešus. Kādi ir tās galvenie cēloņi? Traumas, vairogdziedzera iekaisums, nopietnas vīrusu infekcijas vai gēni. Jūs varat kavēt vai palēnināt alopēcija areata, bet atcerieties, ka tā ir atkārtota saslimšana. Šis baldēcijas veids ir autoimūna slimība - organisms uzbrūk pats sev.

Bez ģenētiskajiem un iedzimtajiem matu izkrišanas iemesliem ir daudz citu - mazāk nopietnu - faktoru, kas veicina (ne tik krasu) matu izkrišanu.

Visbiežāk sastopamie matu izkrišanas cēloņi:

  1. Nepareiza asins plūsma galvas ādā.
  2. Matu izkrišana pēc ilgstošas gripas vai saaukstēšanās.
  3. Matu izkrišana pēc operācijas un narkozes.
  4. Farmaceitiskie līdzekļi, galvenokārt antibiotikas.
  5. Radioterapija un ķīmijterapija.
  6. Trihotillomānija (TTM), saukta arī par matu izraušanas traucējumiem, ir psihosomatiska slimība; matu izraušana.
  7. Matu izkrišana pēc dzemdībām (estrogēnu līmeņa pazemināšanās rezultāts).
  8. Menopauze.
  9. Ilgstošs stress, bezmiegs.
  10. Radikāla diēta un svara zudums.
  11. Nepareiza matu kopšana (karstuma veidošana, krāsošana, balināšana, pārmērīga spēcīgu matu veidošanas līdzekļu lietošana).
  12. Proteīnu deficīts vai pārāk liels A vitamīna daudzums.
  13. Pārāk stingras frizūras, mehāniska un ilgstoša matu savilkšana, ciešas pīnes, jebkādas frizūras, kas savelk matu šķiedras un kairina folikulus.
  14. Visu veidu mikroorganismi, sēnītes, psoriāze, stipras blaugznas - tie traucē ādas skābju un bāzu līdzsvaru un var izraisīt matu folikulu iekaisumu.
  15. Toksīni un cigarešu smēķēšana.

Matu izkrišana - kad jāsāk uztraukties?

Jāatceras, ka matu izkrišana ir daļa no dabiskā matu dzīves cikla. Ja mati izkrīt saprātīgā daudzumā, jums nevajadzētu uztraukties. Kas ir "saprātīgs daudzums"? 50-100 matu izkrišana dienā ir pilnīgi normāla parādība. Kad jūs varat sākt uztraukties? Kad pamanāt, ka galvas ādā izkrīt vairāk matu vai tie kļūst plānāki. Tad jāmēģina noskaidrot iemesls un jāapmeklē trihologs. Ārsts veic profesionālu matu un galvas ādas pārbaudi un pārbauda to stāvokli. Šādas pārbaudes ļauj izslēgt sliktākos gadījumus - nopietnus matu izkrišanas cēloņus, kas aprakstīti raksta sākumā. Turklāt trihologs var ieteikt, kādas ir jūsu matu vajadzības un kā pareizi kopt galvas ādu.

Eļļošana - dabiska metode pret matu izkrišanu

Kā ārstēt retinātus matus?

Matu eļļošana ir viena no labākajām metodēm matu izkrišanas novēršanai un kavēšanai. Tā ietver dabīgo eļļu uzklāšanu uz matiem un galvas ādas; vēlams, lai eļļas atbilstu jūsu matu tipam (porainībai). Eļļas ir pilnīgi dabiskas vielas, kas iegūtas no augu sēklām un augļiem, kas jau izsenis ir pazīstamas un novērtētas ar savām unikālajām un vērtīgajām, dziedinošajām, stiprinošajām un skaistinošajām īpašībām. Tās ir lieliska alternatīva bezrecepšu ķīmiskajiem produktiem. Sintētiskās kosmētikas sastāvā bieži vien ir dažas pretrunīgi vērtējamas sastāvdaļas, kas var nespēt atrisināt matu izkrišanas problēmu, ar kuru mēs cīnāmies. Pārsteidzoši, ka pat galvas ādas masāža, ja vien tā tiek veikta regulāri un maigi, dara brīnumus. Galvas ādas masāžai apbrīnojami iedarbojas galvas ādas eļļošanai paredzētu eļļu maisījums (bez parabēniem un silikona!). Ir pieejami delikāti un pilnīgi dabīgi produkti, kas ne tikai aptur matu izkrišanu, bet arī stimulē matu sīpolus. Mati aug ātrāk.

Ko vēl varat darīt, lai nepieļautu matu izkrišanu?

  • Izvairieties no matu vilkšanas
  • nemazgājiet šampūnus un kondicionierus ar karstu ūdeni
  • mēģiniet nevilkt matus cieši, veidojot frizūras.
  • izvairieties no ciešu pīņu vai poniju pīšanas
  • pievērsiet uzmanību ēdienam, ko ēdat
  • regulāri apgrieziet matu galus
  • pasargājiet matus no UV starojuma
  • nomainiet spilvenu pret satīna un mīkstu spilvenu.
  • samaziniet matu veidošanas līdzekļu lietošanu
  • lietojiet maigus šampūnus, kas nesatur parabēnus, silikonus un SLS.
  • samazināt kafijas un cigarešu smēķēšanu

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika