Matu krāsošana bez krāsas! Kā padarīt matus tumšākus dabīgā veidā?

Matu krāsošana bez krāsas! Kā padarīt matus tumšākus dabīgā veidā?

Sievietēm patīk mainīt savu imidžu. Matu tumšināšana ir visbiežākā izvēle sava izskata paspilgtināšanā - tas bieži ir pats sākums, dzīvi ietekmējošos lēmumos. Kā padarīt matus tumšākus, izmantojot dabīgus līdzekļus un ne matu krāsas? Kā ar tumšinošām skalošanām? Atklājiet vislabākās metodes!

Matu krāsošana noteikti ir visbiežākā matu procedūra, kas tiek veikta salonā. Mums reti patīk mūsu matu krāsa un to struktūra arī bieži vien mums neder. Tāpēc matu ieveidošana, kā piemēram, keratīnu matu taisnošana, laminēšana ir nākamais populārākais pēc to krāsošanas. Vai ir iespējams mainīr matu izskatu, neapmeklējot frizieri? Jā, protams!

Ja vēlaties padarīt savus matus tumšākus, nevajag riskēt ar ķīmiskām vielām. Tāpēc, ja neplānojat nekādas drastiskas krāsu pārmaiņas, varat izmantot dabīgos matu tumšināšanas veidus - bez ķīmiskām sastāvdaļām un nebojājot matu veselību.

Ko izmantot, lai padarītu matus tumšākus?

Tā vietā lai prātotu kā padarīt savus matus tumšākus, vispirms, izvēlieties pareizo produktu, ko izmantot. Pat, ja pirmais, kas nāk prātā, izdzirdot par matu krāsošanu ir matu krāda, ir vērts ienirt dziļāk tēmā, jo ir daudz vairāk citu iespēju. Vispopulārākais risinājums ir matu krāsas nomaiņa ar tējas vai kafijas palīdzību. Lielisks aizstājējs ķīmiskiem produktiem būs arī dabīgā matu krāsa, tas ir - henna. Taču, tā jālieto gudri, lai iegūtā krāsa būtu dabīga un ne pārāk riža (ja vien tas nav tas, ko vēlaties). Ir ieteicams arī izmantot augu uzlējumus, piemēram, gatavotus no salvijas, nātrēm, valriekstiem vai ozola mizas. Tie, kas ir drosmīgāki, var izvēlēties sīpolus vai sojas mērci, lai padarītu savus matus tumšākus, lai gan abu šo ēdienu smarža var jūs no tā atturēt. Taču, visiem dabīgās matu kopšanas mīļotājiem patiks ideja par matus tumšinošām eļļām, no kurām divas vispopulārākās ir: kampareļļa un amla. Kā jau varat noprast, dabīgā matu krāsošana ir iespējama un ne tikai obligāti ar vienas metodes palīdzību.

Ne katrus matus var padarīt tumšākus dabīgi!

Matu tonēšana bez pareizas krāsas palīdzības ir ļoti vilinoša alternatīva. Taču, ir vērts arcerēties, ka ne visi spēs to darīt. Dabīgo matu tumšinātāju efekts būs īpaši labi redzams uz gaišiem matiem, lai gan bronzas nokrāsas arī var mainīt par dažiem toņiem. Tomēr, dabīgas matu tumšināšanas opcijas būs piemērotas tikai tiem, kas nevēlas iespaidīgas pārmaiņas. Izmantojot vienkārši pieejamas sastāvdaļas ir iespējams tumšināt matus, taču tiks iegūts delikāts un ļoti viegls rezultāts.

Interesants fakts! Dabīgi mati, kas iepriekš nav tikuši krāsoti vairāk pakļaujas tumšināšanai. Sievietes, kas saglabājušas dabīgo matu krāsu, var vienkārši saglabāt jebkādas pārmaiņas, neizmantojot krāsu.

Vēljovairāk, ir ļoti svarīgi noteikt matu stāvokli pirms tonēšanas. Jo bojātāki mati ir, jo sliktāks būs rezultāts. Augi var vēl papildus sausināt šķipsnas. Taču tieši pretēji, veselīgākos matos krāsa būs intensīvāka un rezultāts būs labāks un vienmērīgs. Pirms matu tumšināšanas bez krāsas, visi šie apstākļi būtu jāņem vērā.

Kā tumšināt savus matus dabīgi?

Uzziniet, kādi ir TOP 10 dabīgie veidi, kā tumšināt savus matus, neizmantojot krāsu. Būs pietiekami, ka izvēlēsieties pareizās sastāvdaļas un prasmīgi iekļausiet tās savā matu ikdienas kopšanā, lai pēc dažām matu mazgāšanas reizēm varētu iegūt tumšāku un skaistāku matu toni. Vienīgais priekšnoteikums ir regulāra ieteiktās metodes izmantošana, jo, diemžēl, rezultāti pēc vienas mazgāšanas reizes nebūs pamanāmi.

Uzziniet kā tumšināt savus matus viegli un dabīgi

1. Matu tumšināšana ar kafiju

Lai tumšinātu savus matus ar kafijas palīdzību, protams, būs nepieciešams liels daudzums kafijas, ieteicams svaigi maltas. Šķīstošā kafija un kafijas dzērieni nedarbosies. Kā padarīt savus matus tumšākus ar kafijas palīdzību? Jūs to varēsiet paveikt divos veidos, katram no tiem ir savas priekšrocības.

  • Matus tumšinošs kafijas uzlējums - ielieciet dažas ēdamkarotes svaigi maltas kafijas katlā kopā ar 500-700 ml ūdens; vāriet dažas minūtes un tad noņemiet no plīts un ļaujiet tam atdzist; pirms kafijas uzlējuma izmantošanas, nokāsiet to (biezumi var aizkavēt skalošanu); vispirms, iemērciet matus uz dažām minūtēm bļodā ar uzlējumu, tad pārlejiet matus ar kafijas šķīdumu, nosusiniet un izžāvējiet ar fēnu kā parasti vai ļaujiet pašiem izžūt. 
  • Matus tumšinoša kafijas maska - vienkārši pārlejiet karstu ūdeni pāri lielam daudzumam maltas kafijas, pārliecinieties, ka ūdens sasniedz aptuveni 1 cm virs kafijas līmeņa; samaisiet, atstājiet atpūsties 10 minūtes. Kad tā atdzisiusi, ieklājiet mato; kafijas masku vajadzētu apklāt ar dušas cepurīti un dvieli. Tad, pagaidiet vismaz 15 minūtes; pēc šī laika perioda, mati būtu vienmērīgi jāizskalo (nemazgājiet tos) un jāizžāvē ar fēnu vai jāļauj tiem izžūt pašiem.

2. Matu tumšināšana ar tējas palīdzību

Līdzīgi, varēsim izmantot melno tēju, kam arī piemīt krāsojošas īpašības. Matu tumšināšanai ar tējas uzlējuma palīdzību ir nepieciešama iepriekšēja sagatavošanās. In a liter of boiling water, brew 3-4 tablespoons of black tea (with whole leaves because they have the strongest color). We can also add some fresh nettle (dried leaves do not have coloring properties), which will additionally strengthen the hair and enhance its color. Nettle will not give the hair a greenish color if it is used in a duet with black tea. Prepare the brew, and then rinse the hair after washing and let it air-dry or use a blow-dryer.

3. Matu tumšināšana ar ozola mizu

Ar ko vēl ir iespējams padarīt savus matus tumšākus? Ja neesat kafijas un tējas tumšinošo uzlējumu dans, tad izmēģiniet ozola mizu. Tā ir sastāvdaļa ar papildu labām īpašībām, jo tā novērš pārmērīgu matu izkrišanu un matu sataukošanos. Tomēr, visbiežāk ozola miza tiek izmantota matu tumšināšanai. Lai sagatavotu uzlējumu, jāizmanto aptuveni 50 g ozola mizas (pieejama augu veikalos) un tā jāvāra 15 minūtes. Pēc nokāšanas un atdzesēšanas būsim ieguvuši uzlējumu, kas tumšina matus un, kas būtu jāizmanto pēc katras matu mazgāšanas reizes, lai pakāpeniski izceltu to krāsu.

4. Matu tumšināšana ar hennu

Kad runa iet par matu tumšināšanu bez krāsas, nedrīkstam aizmirst par hennu. Šī Tuvo austrumu sastāvdaļa tiek saistīta ar matos esošo keratīnu, tāpēc tas ļauj nokrāsot matus, neizmantojot ķīmiskas vielas. Vislabāk ir izmantot dabīgo hennu vai pulverveida lavsoniju, kas jāsajauc ar citronu sulu vai citu skābu šķidrumu. Pirms matu krāsošanas ar hennu, sagatavotā masa jāatstāj uz dažām stundām, lai izstrādātos krāsa. Pēc tam varam ieklāt to matos, paturēt stundu un pēc tam izmazgāt. Vērts atcerēties, ka ar hennu krāsoti mati vispirms var būt vara krāsā, taču laika gaitā tā kļūs tumšāka.

Padoms: Ja vēlaties, lai mati kļūtu tumšāki, taču ne uz sarkano pusi, hennu vahadzētu sajaukt ar, piemēram, indigo krāsu (tā nokrāsos matus silti brūnā krāsā) vai amla (piedos matiem aukstu brūnu toni).

5. Matu tumšināšana ar rīcineļļu

Arī matu eļļošana būs lielisks risinājums, ja meklējat veidus kā dabīgi tumšināt savus matus. Ir eļļas, kas, ja tās lietosiet regulāri, ne tikai pabaros, stiprinās un izcels spīdumu, bet arī mainīs jūsu matu dabīgo krāsu. Tātad, kādas eļļas varēs tumšināt jūsu matus? Tāpat kā kumelīšu uzlējums var padarīt matus gaišākus, rīcineļļa, amlas eļļa vai valriekstu eļļa var padarīt matus tumšākus. Dažreiz tiek izmantota arī olīveļļa, taču to labāk izmantot kopā ar krāsojošiem augiem.

6. Matu tumšināšana ar salviju

Kā padarīt savus matus tumšākus ar augu palīdzību? Tas ir ļoti vienkārši. Vissvarīgākais solis ir ievākt pareizos augus, kam piemīt maigas, krāsojošas īpašības. Slavija, dadzis, rozmarīns un kosa būtu vislabāk piemērotie. Vienkārši sagatavojiet stipru uzlējumu, atdzesējiet to un izskalojiet matus ar to pēc katras mazgāšanas reizes. Augi stiprinās dabīgo krāsu un radīt tumšāku matu efektu.

Brīdinājums! Matu tonēšana ar augu palīdzību ir bīstama, jo tie var kļūt ļoti sausi. Ja izvēlaties izmēģināt šo metodi, jāatceras par intensīvu matu mitrināšanu un atjaunošanu.

7. Matu tumšināšana ar sojas mērci

Daudzi cilvēki būs pārsteigti, ka iespējams izmantot sojas mērci, lai padarītu matus tumšākus. Pirms tās ieklāšanas matos, to vajadzētu sajaukt attiecībā 1:1 ar etiķi, kura skābais pH palīdzēs absorbēt sojas mērcē esošo krāsu. Tāds mix būtu jāizmanto tieši tāpat kā pārējie, tas ir, jāiepūš matos pēc mazgāšana. Diemžēl, šī maisījuma smaka padara šo metodi ne tik populāru.

8. Matu tumšināšana ar valriekstiem

Valriekstiem arī piemīt ļoti stipras krāsojošas īpašības. Šajā gadījumā varēsiet arī sagatavot uzlējumu, kas tumšinās jūsu matus. Jums būs nepieciešams tikai 2-3 saujas valriekstu, kas jāsadala mazākos gabaliņos un jāvāra 20 minūtes (viss valrieksts , ieskaitot mizas, ādu, iekšpusi). Pēc atdzesēšanas un nokāšanas šis brūvējums darbosies kā lielisks uzlējums, ko varēsiet izmantot pēc katras matu mazgāšanas. Ir vērts iegādāties vienreizējos cimdus, lai vienlaicīgi nenokrāsotu savas plaukstas. Ar valriekstu uzlējumu izskalotos matus vajadzētu atstāt nožūt uz pusstundu, tad izskalot ar tīru ūdeni, lai atbrīvotos no uzlējuma un atjaunotu matu maigumu.

9. Matu tumšināšana ar sīpolu palīdzību

Kā tumšināt savus matus, neizmantojot krāsas? Ja pēdējās 8 idejas jums negāja pie sirds, varat izmantot... sīpolus. To mizas (izmantojamas arī, lai krāsotu Lieldienu olas) ir lieliski piemērotas arī matu kopšanai. Skalošana ar sīpoliem var tumšināt matus līdz pat vairākiem toņiem. Jums būs nepieciešamas divas saujas sīpolu mizu un trīs glāzes ūdens - pagatavojiet visas sastāvdaļas uz zemas uguns pusstundu, atstājiet uz nakti, noteciniet un izmantojiet, lai veiktu matu skalošanu. Lai iegūtu vislabākos rezultātus, būtu labi vairākas minūtes turēt matus traukā, kurā atrodas uzlējums vai (ērtāk) izskalot matus un pēctam uzvilkt dušas cepuri ar dvieli, neizspiežot lieko ūdeni. Pēc tam, kad tas bijis jums uz galvas minimums 15 minūtes, mati jāizmazgā ar tīru ūdeni un tiem jāļauj pašiem izžūt.

10. Matu tumšināšana ar genciānu

Pirms sākam padarīt savus matus tumšākus ar genciāna palīdzību, vispirms atbildēsim uz jautājumu: kas tieši tas ir? Genciāns (arī pazīstams kā genciānas vijolīte) ir intensīvs, violets šķīdums, ko izmanto brūču dezinfekcijai. Ne tikai tam ir baktericīdas un antiseptiskas īpašības, bet tas spēj arī dabīgi nokrāsot šķipsnas. Matu tumšināšana nav grūta un sniedz tūlītējus, ļoti redzamus rezultātus. Sajauciet litru ūdens ar dažiem pilieniem genciāna vijolītes (2-3 pilieni blondīnēm, maksimums 10 - brunetēm) un tad izskalojiet savus matus ar to ik pārdienas. Mīnuss ir tāds, ka, ja to izmanto pārāk bieži tas var sausināt matus un atstāt violetu nokrāsu.

 

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika