Kā kopt matus miega laikā? Jūsu frizūras nakts dzīve

Kā kopt matus miega laikā? Jūsu frizūras nakts dzīve

Nakts ir lielais laiks jūsu matiem. Tas ir laiks, kad jūsu pavedieni atpūšas, atjaunojas un aug. Jūs varat vai nu pastiprināt, vai neapzināti traucēt procesus. Vai jūs zināt kaut ko par matu kopšanas kārtību pirms gulētiešanas, lai no rīta izbaudītu pasakainu un apjomīgu frizūru?

Jūs varat kopt savus matus arī naktī, pasargājot no bojājumiem un nodrošinot barošanu. Pārbaudiet, kā to izdarīt!

Matu nakts dzīve

Miega laikā mūsu ķermenī notiek daudzi procesi. Mēs bieži tos nezinām. Daudzi procesi notiek jūsu galvas ādā, padarot iespējamu matu atjaunošanos, augšanu un nostiprināšanu. Nav brīnums, ka nakts matu eļļas procedūra sniedz vislabākos rezultātus. Mati dzīvo ļoti aizņemtu dzīvi naktī. Šis ir laiks, kad uzturvielu uzsūkšanās notiek vislabākajā un intensīvākajā veidā.

Ir patiešām viegli gan sabojāt, gan atjaunot matus naktī. Esiet piesardzīgs, jo miega laikā nav grūti sabojāt dzīslas. Dariet visu iespējamo, lai viņus aizsargātu. Jums jāzina, kas notiek ar matiem naktī un kā par tiem pareizi kopt.

Vai mati tiek bojāti naktī?

Katru nakti (ne tikai plāni, trausli) mati tiek pakļauti fiziskiem bojājumiem, jo īpaši, ja mati ir gari un pakļauti mezglošanai vai kad jūs gulējat kopīgā gultā. Kāds var nejauši saplēst, izvilkt vai salauzt dažus jūsu pavedienus. Tomēr mēs varam nodarīt kaitējumu sev, saplēšot, raustot vai neapzināti sapinot matus – it īpaši, ja miega laikā esam diezgan rosīgi.

Visbiežāk sastopamās matu problēmas, ko izraisa nespēja efektīvi aizsargāt matus miega laikā, ir:

  • matu krokas,
  • šķeltiem galiem,
  • matu lūšanu un trauslumu,
  • izvilkti mati,
  • sausas, sprogainas mušas.

Kā kopt savus matus miega laikā?

Tikai dažas sievietes apzinās vakara matu kopšanas nozīmi. Mēs izlaižam matu kopšanas procedūru pirms gulētiešanas, jo dienas laikā mēs barojam un atjaunojam matu šķipsnas. Tomēr būtu šausmīgi izniekot visas ikdienas pūles, jo naktī trūkst matu aizsardzības. Dienas lutināšanai un nakts bojājumiem nav jēgas, tas ir skaidrs.

Jums jāzina daži noteikumi, kas pasargā jūs no dažādiem apdraudējumiem, kas slēpjas naktī:

  1. Nedrīkst iet gulēt ar slapjiem matiem, jo tie ir vairāk pakļauti lūšanai.
  2. Jums vajadzētu padomāt par nakts frizūru, kas nepaliks jūsu matus sapinušies.
  3. Matu eļļas uzklāšana papildu aizsardzībai ir lieliska ideja.

Uz augšu pret leju — ideāla nakts frizūra

Vai jums vajadzētu sasiet matus, lai gulētu? Sievietes nāk divās grupās – matu sasiešanas cienītājas un pretinieces pirms miega. Abām iespējām ir priekšrocības un trūkumi, kas jums jāapgūst, pirms izlemjat par piemērotāko frizūru miega laikā.

  • Gulēt ar izlaistiem matiem ir daudz drošāk, ja jums ir īsi mati. Gariem matiem, atstājot tos vaļīgus uz nakti, rodas mezgli un lūšana, čokurošanās un statiska izlidošana vai pat retināšana. No otras puses, šim risinājumam ir daži plusi – āda atpūšas, atjaunojas un attīrās, kad mati nav cieši sasieti. Turklāt tiek uzlabota gaisa plūsma, un jūs vienkārši jūtaties ērtāk.
  • Gulēšana ar sasietiem matiem ir piemērota tikai sievietēm ar gariem matiem. Frizieri noteikti iesaka gulēt ar sasietiem matiem, jo tādējādi jūs novēršat mezglu veidošanos un samazināsiet bojājumu risku. Rezultātā mati ir gludāki, mazāk sprogaini un bez bojājumiem. Tomēr ir viens trūkums. Ja esat saspringts, tas nozīmē, ka spuldzes kļūst vājākas un var izraisīt matu izkrišanu.

Labākās frizūras pirms gulētiešanas

Piemērotam nakts frizūram jābūt pietiekami vaļīgam, lai nevājinātu matu spuldzes un neradītu savilkšanas sajūtu. No otras puses, tai jābūt pietiekami stingrai, lai pasargātu matus no fiziskiem bojājumiem. Šeit ir populārākās miega frizūras, kas noteikti liks jums justies ērti un aizsargāt jūsu matus:

  • augsta, vaļīga bulciņa uz galvas,
  • vaļīga bize pakausī,
  • ne pārāk stingrs pīts vainags,
  • angļu bizes versija ar vēju.

Lai nesabojātu šķipsnas, ir svarīgi ne tikai zināt, kādu frizūru valkāt, bet arī izvēlēties pareizos aksesuārus. Ir pieejami dažāda veida metāla un plastmasas skrubji, tapas un citi cieti piederumi. Mīkstas matu saites bez metāla elementiem un Invisibobble ir labākā izvēle. Varat arī mēģināt izmantot kokvilnas šalli vai garu sloksni, kas izgriezta no vecā T-krekla. Atcerieties, ka lietas ir mīkstas un smalkas.

Miegs — nepārspējams frizieris

Ir vēl viens ieguvums no matu sasiešanas uz nakti, izņemot aizsardzību pret bojājumiem. Tas ir nevainojams veids, kā ieveidot frizūru un palielināt apjomu, neizmantojot karstuma veidošanas rīkus. Ja nezināt, kā iegūt karstuma viļņus, ir pienācis laiks uzzināt par dabīgiem veidiem, kā saritināt matus un piešķirt tiem apjomu. Kamēr tu savu skaistuli guļ!

  • Cirtas un viļņi — matu rullīši, mitrās salvetes, mīkstie ruļļi, kokvilnas galvas saite pieder pie sīkrīkiem, kas ļauj veidot stilu miega laikā bez karstuma. Sagriežot mitras matu daļas ap mīkstajiem aksesuāriem, jūsu šķipsnas izžūst un nofiksē cirtas visas nakts garumā. Tomēr, lai no rīta izbaudītu krāšņos viļņus, noderēs parasta bize. Stingrāka bize un mazāki rullīši ir vienādi ar elastīgākām cirtām. Biezāki un poraini elementi ļauj veidot vaļīgas bizes un līdz ar to iegūt greznus, romantiskus viļņus.
  • Apjoma palielināšana – gulēšana ar sasietiem matiem var piešķirt matiem apjomu, tos neapsverot. Noslēpums slēpjas pareizā frizūrā, kas smalku matu īpašniecēm ir ļoti svarīga – zema, vaļīga bize to var viegli noslogot. Brīva bulciņa uz galvas ir labākā izvēle, ja vēlaties pacelt matu saknes. Tie tiks fiksēti šādā pozīcijā – tā pēc rīta kaklasaites novilkšanas iegūsi apjomīgu frizūru. Lielu veltņu uzlikšana pašām saknēm ir vēl viena lieliska ideja, taču ar tiem nav ērti gulēt.

Nakts matu eļļas apstrāde

Kā uzlabot matu stāvokli miega laikā? Vienkāršākais veids ir nodrošināt atbilstošas barības vielas, kas ir būtiskas atjaunošanai. Aizsardzība pret bojājumiem ir svarīga, taču tā nav vissvarīgākā. Tāpēc pirms gulētiešanas uzklājiet matu eļļas procedūras.

Eļļošana ir mājas terapija, kas ne tikai aizsargā matus no mitruma zuduma un bojājumiem, bet arī baro un padara tos stiprākus. Omega taukskābes, vitamīni, fitosterīni un citas dabīgajās eļļās esošās uzlabojošās vielas iekļūst jūsu matos un to sīpolos, kad jūs guļat. No rīta derēs mazgāšana – redzami spēcīgi, elastīgi, mirdzoši, zīdaini gludi un viegli apstrādājami mati.

Kāpēc matu eļļas apstrāde sniedz vislabākos rezultātus, ja ļauj tai sēdēt matos visu nakti? Eļļām ir vairāk laika uzsūkties, tās nenoslogo matus, iedarbojas dziļāk un veido aizsargslāni, kas arī pasargā no fiziskiem bojājumiem.

 

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika