Kas jums nepieciešams matu eļļošanai? Eļļas matu kopšanas līdzekļi, kas noteikti jāiegādājas

Kas jums nepieciešams matu eļļošanai? Eļļas matu kopšanas līdzekļi, kas noteikti jāiegādājas

Katra sieviete apzinās, ka matu eļļošanai nepieciešams: dabiskās eļļas un mati ir vajadzīgi.

Tomēr ar to saraksts nebeidzas. Lai pareizi un precīzi eļļotu matus, ir vērts sagatavot dažus sīkrīkus, kas ievērojami atvieglos jūsu dzīvi (un ārstēšanu). Tāpat jums jāzina, ka matu eļļošana ir sava veida rituāls. Tikai no jums ir atkarīgs, cik daudz laika tam veltīsiet un kādas metodes izmantosiet.

Šeit ir saraksts ar būtiskāko aprīkojumu, ko izmanto matu eļļošanā.

1. Dabīga eļļa - šķiet pašsaprotami, bet... kā izvēlēties labāko? Izrādās, ka ne katra eļļa ir piemērota katram matu tipam. Lai piemērotu eļļas saviem matiem, vispirms jānosaka to porainība. Kas tas ir? Būtībā tas ir jūsu šķipsnu stāvoklis. Jo bojātākas ir šķipsnas, jo lielāka porainība. Ieteicams izvēlēties rūpīgi izvēlētu dabīgo eļļu maisījumu. Labākie eļļu maisījumi, kas pieejami tiešsaistē, ir tādi, kurus var uzklāt uz galvas ādas un kuri nesatur silikonus, parabēnus vai spirtus.

2. Dvieļi galvai un rokām. Eļļa ir taukaina viela, kas mēdz atstāt traipus. Tāpēc, kad runa ir par matu eļļošanu, ir svarīgi pasargāt apģērbu no traipiem. Taukainu eļļu ir diezgan grūti nomazgāt. Pirmkārt, dvielis pasargās jūsu rokas no nevēlamiem pārsteigumiem taukainu plankumu veidā. Vēlāk to pašu dvieli varat izmantot, lai ietītu matus pēc eļļas uzklāšanas. Tie vislabāk darbojas siltā vidē.

3. Plastmasas dušas cepure matu eļļošanai. Tas ir ļoti noderīgs sīkrīks. Tā ne tikai pasargāsiet sevi un visu, kas ir tās sasniedzamajā zonā, bet arī uzlabos iepriekš minētā dvieļa darbību. Labākā cepurīte matu eļļošanai ir tā, ko var atrast salonā. Tā uzlabos eļļas daļiņu darbību. Turklāt pārklājiet to ar sasildītu dvieli. Šāda komprese ir ideāli piemērota matu eļļošanai.

4. Birste, matu krāsas aplikators. Lietojamās eļļas daudzumam ir ļoti liela nozīme matu eļļošanā. Jūs nedrīkstat pārslogot matus ar eļļu, jo vēlāk to būs ļoti grūti nomazgāt. Šajā gadījumā noteikums "jo vairāk, jo labāk" nav piemērojams. Neliels eļļas daudzums dara brīnumus. Svarīgi ir tikai izkliedēt to pa visiem matiem un galvas ādai. Tāpēc varat izmantot matu krāsas aplikatoru. Vienkārši uzklājiet uz matiem un sāciet to uzklāt tāpat, kā krāsojat matu saknes ar krāsu. Dariet to pa daļām, līdz esat pārliecināts, ka visa galva ir pārklāta ar līdzekli. Tomēr, ja jums nav šāda rīka, varat izmantot arī zobu birsti. Šī metode sniegs tādu pašu efektu.

5. Bļoda. Dažas eļļas nav aprīkotas ar izsmidzinātāju vai pipeti, kas ievērojami apgrūtina uzklāšanu. Tāpēc laba ideja ir sagatavot bļodu vai nelielu šķīvīti, kur eļļu var ieliet. Būs viegli to satvert ar otu vai matu krāsas aplikatoru. Jūs varat arī iemērkt nagus un šādā veidā izkliedēt eļļu uz galvas. Šī metode ir izdevīga arī tāpēc, ka jūs varat veikt galvas ādas masāžu, kas stimulē asinsriti un uzlabo aktīvo sastāvdaļu uzsūkšanos.

6. Maigs šampūns bez mazgāšanas līdzekļiem. Tas ir diezgan svarīgs kosmētiskais līdzeklis, kam vienmēr jābūt jūsu vannas istabas plauktā. Īpaši, ja esat nolēmis veikt matu eļļošanu. Maigais šampūns nekaitina, tam nav komedogēnu īpašību, tāpēc tas netraucē eļļu darbībai. Šampūni, kas satur sintētiskas vielas, var viegli sabojāt visu labo, ko paveikušas eļļas. Jūs varat būt pārliecināti, ka bērnu šampūns vai šampūns, kas iegādāts bioloģiskajā veikalā, viegli nomazgā no matiem eļļas.

7. Aplikators vai pipete. Daudzi no mums nezina, ar ko sākt, kad runa ir par matu eļļošanu. Vēl viena problēma ir pareizais eļļas daudzums, ko lietot. Tāpēc produkta dozēšanai lieliski noderēs pipete ar 2,5 - 5 ml ietilpību. Vēl viena laba ideja ir izmantot pudelītei pievienoto sūkni - tas jau sniegs jums pareizo eļļas daudzumu, kas jāizmanto. Tomēr, ja esat nolēmis eļļot arī galvas ādu, izmantojiet divus sūkņus. Turklāt lielākas problēmas rodas, ja eļļa ir pudelītē bez izsmidzinātāja. Šāds biezs produkts nekad netiks izlietots līdz galam. Risinājums? Iegādājoties kosmētikas līdzekli, kuram nav pievienota nekāda veida aplikatora, vienmēr pārliecinieties, ka tāds ir mājās. Jums nav katru reizi jāpērk jauna pudelīte; pēc tam, kad neesat pabeidzis nevienu kosmētikas līdzekli, jūs vienmēr varat izmazgāt trauku un uzliet jaunu. Atkārtoti izmantojiet tikai stikla pudelītes. Vēl viena alternatīva - izmantojiet vecu pipeti un uzklājiet eļļu tieši uz matiem. Lietojiet vienu vai divus pilienus gar katru šķēlumu.

8. Laiks. Tas ir ļoti svarīgs kritērijs, kas nosaka ārstēšanas veidu un intensitāti. Matu eļļošanu var veikt dažādos veidos. Jo vairāk laika tam veltīsim, jo labāk matiem. Tomēr ņemiet vērā, ka ne visi var atļauties gulēt ar eļļu uz matiem vai pavadīt vairākas stundas ar galvu, klātu ar eļļu. Šādos gadījumos izvēlieties kādu no "ātrākajām" matu eļļošanas metodēm. Visām tām nepieciešams atšķirīgs laiks, un katrai no tām rezultāti būs atšķirīgi, taču viens ir skaidrs: neviena no tām neatstās jūsu matus bez aizsardzības un reģenerācijas.

9. Apņēmība. Ja vēlaties, lai matu eļļošana sāk dot rezultātu, jums ir... jāsāk eļļot mati! Izvēlieties eļļu vai eļļu maisījumu, kas piemērots jūsu matu porainībai un neaprobežojas tikai ar vienu metodi. Patiešām ir vērts izmēģināt visas, lai pārliecinātos, kura no tām dod vislabākos rezultātus un kā jūsu matu šķipsnas reaģēs uz katru no tām. Daudzas sievietes vienu vakaru nedēļā velta dziļai atjaunošanai, uzliekot eļļas vismaz uz vienu stundu (dažkārt pat uz nakti). Dienas laikā viņas uz sausiem matiem uzklāj vienu vai divas porcijas eļļas, lai pasargātu matus no bojājumiem, nogludinātu tos un nodrošinātu skaistu spīdumu. Ir ļoti svarīgi nepadoties - ja vēlaties baudīt skaistus matus un nodrošināt tiem dziļu atjaunošanos, paturiet prātā, ka jūsu šķipsnām ir nepieciešams laiks; mēnesis vai pat ilgāks laiks, lai panāktu pamatīgus uzlabojumus. Viens ir skaidrs: matu eļļošana mājas apstākļos patiešām palīdz izveidot ieradumu. Tomēr vizīšu plānošana salonā var būt apgrūtinoša.

10. Regularitāte. Neviena cita matu kopšanas procedūra nesniedz vēlamo efektu, ja netiek veikta regulāri. Šajā ziņā matu eļļošana neatkāpjas no normas. Tikai regulāri "barojot" matus ar eļļu, tie būs veselīgi un skaisti. Protams, nekas slikts nenotiks, ja jūs neveicat procedūru plānotajā dienā. Galvenais ir neizlaist pārāk daudzas dienas un vienalga censties to darīt reizi nedēļā - eļļām patīk neatlaidība un konsekvence.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika