Matu eļļošana salonā pret matu eļļošanu mājās - atšķirības, ietekme, atsauksmes

Matu eļļošana salonā pret matu eļļošanu mājās - atšķirības, ietekme, atsauksmes

Vai vēlaties uzklāt eļļas uz matiem kā profesionālis?

Vai esat domājis, vai labāk to darīt pašam vai uzticēties profesionālam matu stilistam? Kāda ir atšķirība starp matu eļļošanu mājas apstākļos un salonā veikto matu kopšanu ar eļļām? Pirms sākat meklēt frizieri, kas zina visus matu eļļošanas noslēpumus, veltiet minūti laika pārdomām - jūs esat viena soļa attālumā no tā, lai kļūtu par šīs jomas ekspertu! Piepildiet savus sapņus par skaistiem matiem! Ņemiet lietas savās rokās - šodien mēs atklāsim profesionālas matu eļļošanas noslēpumus gan mājās, gan salonā. Kuru no tām jūs izvēlēsieties?

Jūs droši vien esat aizdomājušies, vai matu eļļošana mājās var būt tikpat efektīva kā salonā veiktā matu apstrāde ar eļļu. Ar ko tās atšķiras? Kura matu eļļošanas metode ir labāka un kuru izvēlēties? Šodien jūsu šaubas tiks kliedētas.

Kāda ir matu eļļošana skaistumkopšanas salonā?

Matu eļļošana salonā ir aizgūta no Āzijas reģionu tradīcijām - minētā procedūra tur tiek veikta gandrīz katrā salonā. Friziera uzdevums ir ne tikai noklāt matus ar atbilstošu indiešu eļļu, macerātu un garšaugu maisījumu, kas pazīstams jau gadsimtiem ilgi, rūpīgi izpētīts un aprakstīts ajūrvēdā, kas nozīmē indiešu tautas "svēto grāmatu". Tas ir īpašs matu kopšanas rituāls, kas, pateicoties galvas ādas masāžai, atslābina, palīdz atbrīvoties no rūpēm un raizēm un tam piemīt dziedinošs spēks.

Citos kontinentos matu eļļošana ir nedaudz prozaiskāka - frizieris novērtē matu izskatu un stāvokli, izvēlas piemērotu eļļu un procedūras intensitāti. Turklāt, veicot galvas ādas masāžu, viņi pastiprina zemādas asinsriti, nodrošinot eļļu ātrāku uzsūkšanos.

Pirms procedūras frizieris izmanto īpašu kosmētiku, kas paceļ matu zvīņas un attīra šķiedras, ļaujot eļļām dziļāk iekļūt matu struktūrā. Pēc tam pārklāj galvas ādu un matus ar eļļu, uzliek plastmasas cepurīti vai sasildītu dvieli un karsē turbānu ar fēnu, lai intensificētu procedūru un pastiprinātu matu eļļošanas efektu (visbiežāk šo laiku pavadām zem speciāla friziera fēna ar kapuci).

Eļļa ir jāuztur matos atkarībā no to stāvokļa (vidēji 30 minūtes). Pēc procedūras tā tiek izskalota, un mati tiek izmazgāti ar speciālu šampūnu, kas noslēdz zvīņas un stiprina spīdumu.

Matu eļļošana salonā - ietekme

Profesionālas matu eļļošanas sekas parasti ir ļoti apmierinošas - mati kļūst gludi, spīdīgi un skaisti sakārtoti. Sķiedras ir nogludinātas un paceltas no saknēm - enerģiskas un elastīgas. Šādu efektu nosaka ne tikai eļļa, bet arī profesionāla masāža un īpašs kondicionieris vai losjons, ko uzklāj pēc procedūras, lai uzlabotu matu spīdumu.

Kāda ir matu eļļošana mājas apstākļos?

Mājās veiktā matu eļļošana ir diezgan līdzīga (eļļa ir jāuzklāj uz matiem un galvas ādas, jāatstāj uz noteiktu laiku, pēc tam jāizskalo un rūpīgi jāizmazgā mati). Eļļas uzklāšanas metode uz matiem ir līdzīga maskas uzklāšanai, ar to atšķirību, ka maska "apiet" galvas ādu, bet eļļai - tā ir vissvarīgākais visas procedūras elements.

Šādām detaļām ir ietekme uz veiksmīgu eļļas procedūras veikšanu, taču mēs visi labi zinām, ka "velns slēpjas detaļās". Gadās, ka pirms procedūras mēs nemazgājam galvu un uz sausiem matiem uzklājam eļļas (šī metode nedarbosies, ja mēs izmantojam daudz veidošanas kosmētikas). Mēs mēdzam aizmirst par matu attīrīšanu ar speciālu kosmētiku vai zvīņu pacelšanu. Turklāt dažkārt neprecīzi izmazgājam eļļu, tāpēc mati tiek pārslogoti un zaudē spīdumu. Uz matiem uzklātā eļļa netiek uzsildīta, tāpēc tās iedarbība ir vājāka, un izvēloties piemērotu eļļošanas eļļu mēs bieži vien apjukstam - iedarbība ir atkarīga no laimesspēka, nevis no faktiskajām matu vajadzībām.

Matu eļļošana mājās - ietekme

Matu eļļošanas efekts var būt dažāds, un viss ir atkarīgs no vienkāršu, bet būtisku matu eļļošanas principu ievērošanas un pareizas eļļas izvēles. Matu eļļošana, ko veic mājas apstākļos, pārspēj skaistumkopšanas salonu piedāvātās procedūras. Ar pareizu matu eļļu mati kļūs stipri, biezi, spīdīgi, uzlabosies to struktūra, tie pārtrauks izkrist un pastiprināsies to augšana.

Esi profesionālis! Kā eļļot matus mājās?

Vai vēlaties kļūt par matu eļļošanas profesionāli? Negaidiet, nevilcinieties, ņemiet lietas savās rokās - atklājiet vairākus frizieru zināmus un izmantotus noteikumus, kas mainīs jūsu matu eļļošanas mājās efektu. Tas liks jūsu matiem gūt lielāku labumu no šīs procedūras nekā no frizētavas apmeklējuma! Kādi ir šie noteikumi?

  1. Nosakiet savu matu porainību (veiciet testu, kas pieejams tiešsaistē, lai pareizi noteiktu savu matu stāvokli un izvēlētos pareizo eļļu).
  2. Izvēlieties pareizo eļļu matu kopšanai ar eļļu - tai jāatbilst matu porainībai un jābūt piemērotai galvas ādas uzklāšanai. Eļļai jāatbilst matu stāvoklim (eļļa augstas porainības matiem, vidējas porainības vai zemas porainības matiem - par katru no šiem trim matu tipiem var rūpēties ar vienu no trim Nanoil matu eļļām).
  3. Pirms matu eļļošanas pārliecinieties, ka mati un galvas āda ir rūpīgi attīrīta (veiciet galvas ādas pīlingu, izmantojiet attīrošu šampūnu).
  4. Veiciet galvas ādas maigu masāžu - tā stimulēs asinsriti un ļaus eļļas daļiņām iekļūt dziļāk matu struktūrā, sasniedzot to "sirdi" - sīpolus.
  5. Sasildiet ar eļļu pārklātus matus - karstums aktivizē eļļas daļiņas un palielina matu uzsūkšanos.
  6. Rūpīgi izskalojiet matus un izmazgājiet matus, izmantojot maigu šampūnu. 7. Uzklājiet vieglu kondicionieri, piemēram, aerosola vai putu veidā, kas pastiprinās eļļošanas efektu un nepārslogos matus (kondicioniera pamatā var būt arī dabīgās eļļas - pateicoties šai īpašībai, mati iegūs termisko aizsardzību un spīdumu).

Matu eļļošana mājas apstākļos - ieguvumi

  • jūs veicat procedūru savās mājās, piemērotos apstākļos un jaukā, relaksējošā vidē.
  • matu eļļošanu mājās varat apvienot ar citām skaistumkopšanas procedūrām (siltu un relaksējošu vannu, sejas masku, pēdu kopšanu u. c.).
  • ar labi izvēlētu eļļu pietiks vairākām eļļošanas procedūrām - pateicoties tam, jūs nodrošināsiet saviem matiem pastāvīgu, ārkārtēju atjaunošanos un strādāsiet regulāri, nodrošinot visaugstākā līmeņa kopšanu.
  • regulāra matu eļļošana apvienojumā ar galvas ādas masāžu lieliski nostiprina matu sīpolus un atslābina, aizkavē sirmošanas un sīpolu miršanas procesu, kā arī nostiprina matus no pašām saknēm.
  • matu eļļošana mājās ir ļoti ekonomiska - jūs ietaupāt ne tikai naudu, bet arī laiku: jūs paši izlemjat, kad un kā to darīt, jums nav jāpielāgojas pieejamajiem (bieži vien tālajiem) datumiem un neērtajām stundām, ko uzspiež salons.
  • jūs varat paturēt eļļu matos tik ilgi, cik vēlaties (pat visu nakti) - diemžēl neviens frizētavas salons šādu risinājumu nekad nepiedāvās.
  • jūs varat brīvi mainīt un testēt kosmētiku, ko lietojat pēc matu eļļošanas, lai iegūtu vislabāko efektu (jūs neesat nolemts salonā izmantotajiem produktiem).

Matu eļļošana salonā - vai tai ir kādi mīnusi?

Vai matu eļļošanai salonā ir kādi mīnusi? Izrādās, ka to ir daudz. Ne katrā salonā ir daudzveidīgs matu tipam (porainībai) piemērotu produktu klāsts. Visbiežāk tas ir viens, noteikts (dominējošs) kosmētikas zīmols - patiesībā tā nav apzināta izvēle, bet gan tā trūkums - un šis aspekts nosaka, kāds produkts tiks izmantots uz jūsu galvas.

Bieži vien matu stilists nespēj noteikt jūsu matu porainību tikai pēc īsas konsultācijas - tāpēc vislabāk to noskaidrot, pirms plānojat vizīti salonā (savu matu stāvokli varat noteikt, veicot tiešsaistes matu porainības testu).

Turklāt matu eļļošanu salonā ir viegli sajaukt ar matu kopšanas un kondicionēšanas procedūru, izmantojot eļļas, tādējādi izlaižot svarīgu procedūras aspektu - galvas ādu. Šāda procedūra neveic matu atjaunošanu, bet tikai kondicionē un izdaiļo matus. Tai nav nekādas ietekmes uz matu veselības uzlabošanu.

Turklāt matu eļļošana salonā ir diezgan dārga - par to pašu cenu jūs varat iegādāties profesionālu dabīgu eļļu, kas kalpos vairākām procedūrām! Apmeklējumi salonā ir regulāri jāatkārto, lai panāktu vēlamo rezultātu - no ekonomiskā viedokļa tas arī ir būtisks matu eļļošanas frizētavā trūkums.

Matu eļļošana mājās un salonā - atsauksmes

Par matu eļļošanu salonā ir labas atsauksmes - to veic profesionāls speciālists un viņa uzraudzībā. Frizētavu izmantotajai kosmētikai jābūt visaugstākās kvalitātes - un mēs runājam ne tikai par eļļām, bet arī par līdzekļiem pirms un pēc eļļošanas. Diemžēl, ja mēs nolemsim procedūru veikt vienreiz vai veiksim to kādā (attālā) laikā - efekts nebūs ilgstošs. Tikai regulāra matu eļļošana nodrošinās vēlamos rezultātus.

Par matu eļļošanu perfeorā mājas apstākļos var apkopot dažādus viedokļus - viss ir atkarīgs no zināšanām par matiem, eļļām un porainību. Jo vairāk zināsiet par matu eļļošanu un jo labāku eļļu izvēlēsieties, jo skaistāki un veselīgāki izskatīsies jūsu mati. Par laimi, matu eļļošanas noteikumi nav sarežģīti, un, tos zinot - jūs varat kļūt par profesionāli šajā jomā. Lai jums veicas!

 

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika