Karstas eļļas matu kopšanas līdzeklis - ārkārtējs barojošs spēks

Karstas eļļas matu kopšanas līdzeklis - ārkārtējs barojošs spēks

Matu eļļas apstrādei ir dažādi nosaukumi un versijas. Ir tik daudz metožu, ka katru dienu varat izmantot citu un baudīt daudzveidīgu matu kopšanas rutīnu mēnesi vai ilgāk. Kā tas ir iespējams? Pat dabīgās eļļas uzklāšanu uz matu galiem var saukt par "eļļošanu" (tas ir vienkārši matu un eļļu kontakts).

Lai panāktu vislabāko matu eļļas iedarbību, jāizvēlas tāds variants, kas nodrošina padziļinātu matu atjaunošanu un barošanu. Labākā eļļošanas metode ne tikai sniedz labumu matiem, bet arī stiprina matu sīpolus un kopj galvas ādu. Indijas iedzīvotājiem tā ir vienīgā, oriģinālā un augsti novērtētā procedūra, kas tiek veikta matu salonos. Tā ir zināma jau izsenis un aprakstīta Austrumu medicīnā un filozofijā - ajūrvēdā.

Tradicionālā matu eļļas procedūra ietver eļļas uzklāšanu uz matiem un galvas ādas - tādā veidā eļļas molekulas iekļūst sīpolos, uzlabojot to stāvokli, barojot, stiprinot un atjaunojot. Vienlaikus tās baro galvas ādu un novērš mikrobojājumus visā matu virsmā.

Matu un galvas ādas apstrādi ar eļļu var veikt arī dažādos veidos. Viens no populārākajiem un efektīvākajiem paņēmieniem ir ārstēšana ar karstu eļļu. Kāpēc tā sniedz tik lielisku efektu? Kādus ieguvumus tā sniedz? Kā veikt ārstēšanu ar karstu eļļu? Lūk, pilnīga rokasgrāmata.

Ko ietver karstās eļļas procedūra matiem un galvas ādai?

Tā ir karstas eļļas uzklāšana uz matiem. To var veikt, izmantojot dažādus paņēmienus (piemēram, uz sausiem matiem uzklāt siltu eļļu vai izmazgāt matus un uzklāt eļļu uz mitrām šķipsnām). Tomēr ir jāizpilda divi nosacījumi:

  • pirms uzklāšanas eļļa ir jāuzsilda.
  • eļļu uzklāj uz matu šķipsnām un - galvenokārt - uz galvas ādas.     

Karstas eļļas iedarbība uz matiem

Tā ir ārkārtīgi spēcīga matu atjaunošanas un reģenerācijas procedūra. Šādā versijā eļļai ir visvieglāk sasniegt dziļākos matu slāņus.

Kāpēc? Vislabāko skaidrojumu sniedz fizika. Siltās molekulas pārvietojas ātrāk, tāpēc tās vieglāk un efektīvāk iekļūst zem kutikulas zvīņām. Izmantojot metaforu - aukstā eļļā esošās molekulas ir "slinkas", un, eļļu uzsildot, tās iegūst enerģiju un spēku intensīvāk strādāt matu atjaunošanai. Tāpēc ārstēšana ar karstu eļļu nodrošina vislabākos rezultātus, proti:

  • eļļa ātrāk iekļūst matos
  • silta eļļa intensīvi iedarbojas no iekšpuses
  • pēc sasilšanas eļļu ir vieglāk uzklāt.
  • karstas eļļas procedūra baro un atjauno matu sīpolus.
  • pastiprina asins plūsmu galvas ādā
  • siltas molekulas nodrošina labāku galvas ādas kopšanu
  • eļļa stiprina, aizsargā matus un piešķir tiem elastību.
  • karstas eļļas procedūra pastiprina matu spīdumu un vitalitāti
  • ātri atjauno matus un novērš to retināšanos
  • paātrina matu augšanu

Karstas eļļas procedūra matiem - kā to darīt? Soli pa solim

  1. Izmazgājiet matus - eļļas uzklāšana uz mitriem matiem ir vislabākais un visintensīvākais matu kopšanas veids. Tam ir milzīgs pluss - eļļa darbojas ar pastiprinātu spēku, jo ūdens atver kutikulas zvīņas. Mazgāšana atbrīvo matus un galvas ādu no toksīniem, sebuma un kosmētikas uzkrājumiem, kas varētu padarīt eļļošanas procedūru mazāk efektīvu.
  2. Uzkarsējiet eļļu. Visvienkāršākais veids ir izmantot tā saukto ūdens vannu. Jūs ielejat eļļu nelielā bļodiņā un ievietojat bļodiņu katliņā ar siltu ūdeni, atceroties, ka temperatūrai jābūt 40-55 °C. Eļļas ātri uzsilst, tāpēc pēc dažām minūtēm tās var uzklāt uz matiem.
  3. Uzklājiet eļļu uz galvas ādas. Izķemmējiet šķipsnas, sadaliet tās daļās un pakāpeniski pārklājiet galvas ādu ar eļļu gar katru šķēlumu. Matiem un galvas ādai jābūt taukainai, taču eļļa nedrīkst pilēt.
  4. Uzklājiet eļļu uz matiem visā to garumā. Sasilušās molekulas sāk iekļūt mitrajās šķipsnās, un mati sāk "dzert" eļļu. Tas nozīmē vienu: eļļa sāk darboties gan matu iekšpusē, gan ārpusē.
  5. Nostipriniet matus - uzlieciet dvieli vai dušas cepurīti. Atstājiet eļļu iedarboties no 30 minūtēm līdz dažām stundām. Eļļas iezīme ir tā, ka to nedrīkst lietot pārmērīgi daudz. Jūs varat pat ļaut tai nostāvēties pa nakti (šajā gadījumā eļļa jāuzklāj uz mitriem matiem). Eļļas pieder pie drošiem mīkstinošiem līdzekļiem, kas sniedz brīnišķīgu labumu galvas ādai un matiem.
  6. Noskalojiet eļļu. Izmantojiet maigu šampūnu, kas ir maigs galvas ādai.

Matu ārstēšana ar karstu eļļu - padomi un triki

  • Izvēloties eļļu karstās eļļas procedūrai, atcerieties, ka tai ir saskare ar ādu. Tāpēc jāizvēlas eļļa vai pareizi sastādīts eļļu maisījums ar drošām sastāvdaļām - bez silikoniem, parabēniem, eļļas atvasinājumiem un citiem kairinātājiem. Labākie maisījumi ietver auksti spiestas eļļas un matu un galvas ādu kopjošas vielas (garšaugi, keratīns, vitamīni, pantenols, lanolīns, UV filtrs).
  • Laba ideja ir iegādāties profesionālu matu cepuri. Uzlieciet to uz matiem, kas pārklāti ar eļļu. Šādā veidā jūs neļaujat eļļai iesūkties dvielī un pasargājat sevi no nepatīkamiem pārsteigumiem, piemēram, taukainiem plankumiem uz apģērba vai spilvena.
  • Siltā žāvētāja gaisa plūsma ir vēl viens matu eļļu sabiedrotais. Jūtieties brīvi virzīt fēna siltā gaisa plūsmu uz matiem un galvas ādu. Rezultātā matu zvīņas paceļas, savukārt eļļas molekulas sasilst, lai ātrāk un labāk uzsūktos. Pateicoties karstumam, palielinās asins plūsma galvas ādā, tādējādi tiek stimulēta matu spuldze.
  • Kondicionieris pēc eļļošanas. Tas ir ietaupījums tiem, kuriem ir bojāti mati vai ja maigs šampūns nav labi nomazgājis eļļu. Lai emulģētu matu eļļu (citiem vārdiem – neitralizētu) un atvieglotu to izskalošanu, dažas minūtes pirms mazgāšanas ar šampūnu varat uzklāt iemīļoto kondicionieri, balzamu vai masku. Divas papildu priekšrocības – papildus barojoša un viegli noņemama eļļa.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika