Matu eļļošanas metodes. Kā veikt vislabākās matu kopšanas procedūras?

Matu eļļošanas metodes. Kā veikt vislabākās matu kopšanas procedūras?

Ir daudz matu eļļošanas metožu, kas ir labākā lieta par matu eļļas ārstēšanu.

Neviens jums neuzspiež nekādus noteikumus.

Nav nekādu ierobežojumu.

Jūs paši lemjat par laiku, ko vēlaties veltīt matu eļļošanai. Kad jūs eļļojat matus, jūs lemjat, cik bieži jums to vajadzētu (vai vēlaties) darīt. Padomājiet, vai jūs interesē intensīva matu atjaunošana vai varbūt tikai procedūra, kas pasargās, pieradinās un izdaiļos jūsu matus.

Ir tik daudz matu eļļošanas metožu, ka jūs noteikti atradīsiet sev tīkamāko.

Jūs neesat spiesti matu kopšanā izmantot tikai vienu metodi. Protams, jūs varat tās mainīt vai kombinēt.

Citiem vārdiem sakot: pateicoties matu eļļošanai, jūs izveidojat savu personīgo, perfekti pārdomāto skaistumkopšanas grafiku, kas atbilst jūsu vajadzībām.

Matu eļļošanu var veikt jebkurā laikā, pat naktī.

Pirms uzzināt par labākajām matu eļļošanas metodēm, jums jāzina, ka matu eļļu var uzklāt gan uz sausiem, gan mitriem matiem. Tāpēc ir divas matu eļļas lietošanas versijas: mitrā un sausā. Katra versija piedāvā dažādas metodes.

SLAPJA MATU EĻĻOŠANA

Eļļas daļiņas varēs iekļūt matu iekšienē, ja izvēlēsieties mitru matu eļļošanu. Mitru matu kutikulas ir paceltas, tāpēc vairāk daļiņu var iekļūt matos.

Mitru matu eļļošanu var veikt dažādos veidos:

1. Matu eļļošana pirms mazgāšanas.

Jūs samitrinat matus ar ūdeni vai garšaugu maisījumu (piemēram, nātru vai mārrutku uzlējumu) un uzklājiet eļļu. Izmantojot šo metodi, eļļu uzklāj gan uz matiem, gan galvas ādu. Laiks, cik ilgi eļļa paliek matos, ir atkarīgs no jums. Jūs varat atstāt to dažas stundas, vienu stundu vai 30 minūtes. Jo ilgāk tā "guļ" matos, jo labāk.

Pēc tam mati jāizmazgā ar maigu šampūnu, kas nesatur komedogēnas un dehidratējošas vielas. Tas var būt bērniem paredzēts šampūns.

2. Matu eļļošana pēc mazgāšanas.

Mitriem matiem ir paaugstinātas kutikulas zvīņas un labāka uzsūkšanās, tāpēc tie ir pilnībā sagatavoti eļļas atjaunojošajam spēkam. Eļļojot matus pēc mazgāšanas, jāatceras, ka eļļu nedrīkst uzklāt uz galvas ādas, jo tā apgrūtinātu matus. Dabisko eļļu uzklājiet tikai uz šķipsnām, sākot no vidējā matu garuma līdz galiem.

3. Matu eļļošana ar kondicionieri.

Tā ir ļoti ātra un ērta eļļošanas metode. Ieteicama sievietēm, kurām ir laika trūkums. Tās laikā dažus pilienus eļļas sajauc ar iecienītu matu kondicionieri un uzklāj uz matiem. Eļļa pastiprinās kondicioniera iedarbību. Tā ir dabiska viela, kas var tikt izjaukta ar dažu kosmētikas līdzekļu sintētiskajām vielām. Tāpēc jums vajadzētu ieguldīt līdzekļus kvalitatīvā kondicionierī, kura sastāvā ir dabīgas sastāvdaļas. Procedūras beigās maisījumu rūpīgi nomazgājiet.

4. Matu eļļošana ūdens vannā (bļodā).

Tā ir arī ātra metode. Jūs ielejat apmēram 5 ml eļļas bļodā vai izlietnē, kas piepildīta ar ūdeni, un iemērcat matus. Eļļošana bļodā ļauj bagātināt procedūru: jūs varat pievienot virkni dabisku vielu, kas izdaiļo matu sakārtojumu, piemēram, zāļu uzlējumus, pienu, medu, alvejas sulu, citronu. Pēc kāda laika mati ir jāizmazgā. Lai pastiprinātu efektu, varat uzklāt arī dvieli un ļaut eļļai iedarboties.

5. Matu eļļošana ar miglu.

Tas ir ļoti delikāts matu eļļošanas veids. Jūs sajaucat eļļu ar ūdeni vai zāļu uzlējumu un izsmidziniet šādu maisījumu uz svaigi nomazgātiem mitriem matiem. Lai izsmidzinātu maisījumu uz šķipsnām, jums ir nepieciešama pudelīte ar izsmidzinātāju. Pārliecinieties, ka nelietojat pārāk daudz eļļas. Pietiks ar 5 ml eļļas un 250 ml ūdens vai uzlējuma. Izvairoties no galvas ādas, uzklājiet eļļaino miglu uz matiem. Matu eļļošana ar miglu pasargā matus no karstuma un atvieglo frizūras veidošanu.

6. Matu eļļošana pirtī (mitra komprese matiem)

Tas ir ārkārtīgi ērts eļļošanas veids, kam nav nepieciešami mitri mati. Jūs uzklājiet eļļu uz sausiem matiem un galvas ādas un uzklājiet ar siltu ūdeni samērcētu dvieli. Dabiskajām eļļām patīk karstums, jo tas uzlabo matu atjaunošanos un liek eļļas daļiņām ātrāk kustēties.

SAUSU MATU EĻĻOŠANA

Šis eļļošanas veids ietver eļļas uzklāšanu uz sausām šķipsnām vai galvas ādas. Eļļas galvenais uzdevums ir aizsargāt un padarīt matus skaistākus. Tā savaldīs nepaklausīgas šķipsnas un novērsīs statisko elektrību, piešķirs gludumu un mirdzumu. Sausu matu eļļošana spēj atjaunot matus, ja pagarināsiet procedūras ilgumu.

Lūk, labākās sauso matu eļļošanas metodes:

1. Nakts procedūra ar matu eļļu.

Uzklājiet eļļu uz matiem un galvas ādas un atstājiet to uz visu nakti, lai līdzeklis spētu nodrošināt intensīvu atjaunošanos. Ieteicams matus nosegt ar siltu dvieli vai dušas cepuri, lai izvairītos no palagu un spilvenu nosmērēšanas. Pēc tam no rīta rūpīgi izmazgājiet matus ar maigu šampūnu. Nakts matu eļļošana ir viens no visspēcīgāk atjaunojošajiem matu kopšanas līdzekļiem.

2. Sausu matu eļļošana pirms mazgāšanas.

Šis eļļošanas veids ir mazāk intensīvs nekā nakts apstrāde. Atšķirība ir tajā, cik ilgi eļļa paliek uz matiem, kas ir mūsu izvēle. Mēs varam atstāt eļļu uz dažām stundām, ja mums ir brīvdiena. Ir iespējams arī saīsināt procedūras ilgumu - 30-60 minūtes. Pēc tam eļļa rūpīgi jānomazgā.

3. Sausu matu eļļošana pēc mazgāšanas.

Šī metode ietver eļļas uzklāšanu uz izmazgātiem un izžāvētiem matiem. Eļļas uzklāšanas laikā izvairieties no galvas ādas. Pretējā gadījumā jūs apgrūtināsiet matu šķipsnas. Šis sauso matu eļļošanas veids ir paredzēts, lai pasargātu un pabarotu matus, kā arī novērstu matu blāvumu un pūkošanos. Rezultātā jūsu frizūra uzreiz pēc uzklāšanas izskatīsies pārsteidzoši.

4. Matu eļļošana pirms ieveidošanas.

Ja jūsu matiem regulāri ir jāsaskaras ar karstuma veidošanu un karsta gaisa plūsmu (fēnu, lokšķēru, gludekli), tie ir jāpasargā no bojājumiem un galējas dehidratācijas. Matu eļļošana pirms ieveidošanas pasargās matus no augstas temperatūras iedarbības un dažādiem mehāniskiem bojājumiem.

5. Matu eļļošana pēc ieveidošanas.

Pēc matu veidošanas varat uzklāt nedaudz eļļas, lai iegūtu burvīgu frizūru - spīduma, atsperšanās un vitalitātes pilnu frizūru. Eļļa pasargās no kaitīgiem laikapstākļiem un uzlabos matu izskatu.

6. Matu galu eļļošana.

Matu gali ir visvairāk bojātās matu daļas. Mums vajadzētu uzturēt tos formā un regulāri ieziest nedaudz matu eļļas. Šo matu eļļošanas metodi var izmantot pat vairākas reizes dienā.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika