Matu eļļošanas noslēpumi. Kā izvēlēties eļļas?

Matu eļļošanas noslēpumi. Kā izvēlēties eļļas?

Matu eļļošana ir ne tikai moderns, bet arī ļoti efektīvs un saudzīgs matu kopšanas veids. Tā kā dabīgās eļļas ir kļuvušas tik populāras, viens no svarīgākajiem jautājumiem, kas rodas, ir: kādu eļļu izvēlēties mana tipa matu eļļošanai? Nav nemaz tik vienkārši izvēlēties ideālo no gandrīz 100 tirgū pieejamajām eļļām. Zemāk atradīsiet izklāstu, kas palīdzēs jums saprast, kā eļļas piemērot konkrētiem matu tipiem.

Tiek apgalvots, ka kosmetoloģijā tiek izmantotas vairāk nekā 100 dažādas dabīgās eļļas. Interesants fakts ir tas, ka lielu daļu no tām ikdienā izmanto arī virtuvē. Piemēram, saulespuķu eļļa, kukurūzas eļļa vai rīsu eļļa. Tomēr tām, kuras paredzēts izmantot matu kopšanā, jābūt tīrām, organiskām, auksti spiestām, nerafinētām un bez sintētiskām vielām. Turklāt bieži izmanto arī augu sviestu. Kas tie ir? Tās ir eļļas, kurām istabas temperatūrā ir cieta konsistence un kuras nepieciešams uzsildīt, lai kļūtu šķidrākas.

Kādu eļļu sākt?

Starp simtiem eļļu jāizvēlas tāda, kas būs vispiemērotākā jūsu matiem. Nav brīnums, ka šis jautājums rada tik daudz šaubu un maksā mums bezmiega naktis. Kāda eļļa būs vispiemērotākā jūsu ceļojuma sākumam ar matu eļļošanu? Tai ir jāatbilst jūsu matu porainībai, jābūt no uzticama avota, nerafinētai un auksti spiestai.

MATU EĻĻOŠANA UN MATU PORAINĪBA

Var izdalīt trīs matu tipus un tikpat daudz matu eļļu kategoriju. Zinot gan vienai, gan otrai īpašības, nebūs problēmu ar atbilstošu eļļu pieskaņošanu konkrētajam matu tipam. Ķēdēm var būt dažāda porainība, kas norāda uz to bojāšanās pakāpi. Kā noteikt porainību? Viena no metodēm ir to novērošana mikroskopā. Par laimi, ir metodes, kas var palīdzēt jums noteikt porainību jūsu mājas apstākļos.

  • zemas porainības mati - tiem ir cieši sastiprināts kutikulas slānis, tie ir taisni un grūti veidojami.
  • vidējas porainības mati - kutikulas slānis ir vaļīgāks, šķipsnas ir raupjākas.
  • augstas porainības mati - kutikulas slānī ir spraugas un caurumi, šķipsnas ir sausas, blāvas un bojātas.

Eļļas sastāv no esteriem, taukskābēm, vitamīniem, fosfolipīdiem un minerālvielām - tās var iedalīt kategorijās pēc to īpašībām. Tās var iedalīt atkarībā no to uzsūktspējas, kas atkarīga no daļiņu lieluma un taukskābju satura eļļā.

  • penetrējošās eļļas - satur lielāko daļu piesātināto taukskābju
  • daļēji iekļūstošas eļļas - liels mononepiesātināto taukskābju (omega 7 un omega 9) saturs.
  • necaurlaidīgās eļļas - satur galvenokārt polinepiesātinātās eļļas (omega 3 un omega 6).

Iekļūstošās eļļas viegli uzsūcas matos, jo tajās ir mazas daļiņas. Tās galvenokārt ir sviesti ar piesātinātajām eļļām, piemēram, šī sviests, babasū eļļa un kupuakū sviests, kas ietilpst Nanoil - eļļā zemas porainības matiem.

Nedaudz lielākas daļiņas ir raksturīgas daļēji caurlaidīgām eļļām ar nepiesātinātajām taukskābēm omega 7 un omega 9. Šajā grupā ietilpst makadāmijas eļļa, argana eļļa, marulas eļļa, marakujas eļļa un jojoba eļļa. Tās ir Nanoil matu eļļas vidēji porainiem matiem sastāvdaļas.

Lielās daļiņas var pielāgoties matu struktūras defektiem. Tās ir raksturīgas necaurlaidīgām eļļām ar nepiesātinātajām omega 3 un omega 6 eļļām, piemēram, vakara prīmulas eļļai, kokvilnas sēklu eļļai un avokado eļļai, kas apvieno Nanoil eļļu augstas porainības matiem.

Kādu matu eļļu izvēlēties?

Zinot savu matu porainību, ir ļoti viegli apzināti piemeklēt tiem piemērotu eļļu. Tāpēc matu eļļošana dod daudz labākus rezultātus un samazina matu pūkošanās, nevis uzlabošanās risku. Turpiniet lasīt, un jūs atradīsiet norādījumus, kādu eļļu izvēlēties.

Eļļa blondiem un gaišiem matiem?

Ir zināms, ka blondie mati satur ļoti maz melanīna un ir dabiski plānāki un vājāki. Īpaši, ja tie ir ķīmiski balināti. Tāpēc blondiem matiem eļļošana jāveic ar vieglām, labi uzsūcošām eļļām, kas nepārslogos šādas trauslas šķipsnas. Laba ideja ir izmantot makadāmijas eļļu (penetrējošu), marulas eļļu vai jojobas eļļu. Blondām meitenēm, kuras ir apmierinātas ar savu krāsu, vajadzētu izvairīties no indiešu eļļu (amla un brahmi), kā arī rīcineļļas lietošanas - tās nodrošina tumšinošas īpašības.

Eļļa cirtainiem matiem?

Viļņaini mati bieži vien atšķiras, kad runa ir par to uzbūvi - cirtas vietas šķipsnas ir daudz plānākas un vairāk pakļautas lūšanai. Pēc savas būtības tām ir paaugstināta porainība, tāpēc ideāli derēs eļļa ar augstu porainību; piemēram, vīnogu eļļa, saulespuķu eļļa, saldo mandeļu eļļa, linsēklu eļļa, nīma eļļa, avokado eļļa vai lazdu riekstu eļļa.

Eļļa sprogojošiem matiem?

Ar sprogojošiem matiem saskaras ikviens, kam ir vidēji un maz poraini mati. Šādā gadījumā labākā eļļa ne tikai rūpēsies par matu pūkošanos, bet arī tos nogludinās un nodrošinās atbilstošu mitrināšanas līmeni. Šādas īpašības piemīt šādām eļļām: linsēklu eļļai, olīveļļai un jojobas eļļai. Nepakļāvīgu šķipsnu savaldīšanu un mīkstumu nodrošina matu eļļošana karstumā un eļļas miglas lietošana dienas laikā.

Eļļa krāsotiem matiem?

Krāsošanai ir ļoti negatīva ietekme uz matu keratīna struktūru. Krāsvielas stipri bojā matu šķipsnas, tāpēc eļļai, kas paredzēta šāda tipa matiem, ir jābūt ar padziļinātu iedarbību, tai ir jāreģenerē, jāstiprina un jāaizsargā no turpmākiem bojājumiem. Krāsotiem matiem visieteicamākās eļļas ir: avokado eļļa, vīnogu kauliņu eļļa, saldo mandeļu eļļa un argana eļļa.

Eļļa balinātiem matiem?

Matu balināšana, kā arī krāsošana atņem matiem vērtīgas barības vielas, bojā tos un vājina. Balinātām šķipsnām nepieciešama padziļināta atjaunošana un stiprināšana. Šādā gadījumā ir ieteicams lietot argana eļļu, kokvilnas sēklu eļļu vai saulespuķu eļļu.

Eļļa izkritušiem matiem?

Matu izkrišana ir dabiska parādība, kamēr tā nav pārmērīga. Matu eļļošana var kavēt matu izkrišanu, jo tā stiprina sīpolus un regulē galvas ādas darbību. Matu izkrišanas problēmas risināšanai ieteicamas šādas eļļas: rīcineļļa, melno sēklu eļļa, ciedru eļļa (iegūta no Sibīrijas priedes, nevis ēteriskā eļļa).

Eļļa plāniem matiem?

Šādam matu tipam nepieciešama stiprinoša eļļa, kas uzlabos to apjomu, mitrinās, bet nepārslogos. Maigus matus, piemēram, dabiski gaišus, ir vērts kopt ar eļļām, kas labi uzsūcas. Jūs varat izvēlēties kādu no šādām eļļām: olīveļļu, saflora eļļu, linsēklu eļļu vai makadāmijas - daļēji caurlaidīgu eļļu.

Eļļa sašķēlušos matu galiem?

Matu gali ir tās matu daļas, kas visvairāk pakļautas ārējo faktoru, augstas temperatūras u. c. kaitīgajai iedarbībai. Tiem nepieciešama efektīva aizsardzība. Argana eļļa vai kokvilnas sēklu eļļa lieliski aizsargās matu galiņus un kalpos kā termiskā aizsardzība.

Eļļa viļņainiem matiem?

Tāpat kā cirtaini mati, arī viļņaini mati ir pakļauti pūkošanās un lūšanas riskam. Šajā gadījumā ir nepieciešama eļļa, kas izceļ viļņus, viegli iesūcas, novērš sprogas un nepadarot cirtas smagākas. Šādam uzdevumam vislabāk noderēs jojobas, mandeļu vai linsēklu eļļa.

Eļļa dehidrētiem matiem?

Gandrīz ikviena eļļa labi iedarbosies uz dehidrētām šķipsnām, jo eļļas ir dabiski mīkstinošas vielas. Tāpēc tās aizsargā šķipsnas no ūdens zuduma un uztur pareizu mitrināšanas līmeni. Labākās eļļas ir makadāmijas eļļa, saulespuķu eļļa, mandeļu eļļa, avokado eļļa un kviešu dīgstu eļļa.

Eļļa taukainiem matiem?

Šķiet, ka taukainiem matiem nav ieteicamas taukainas eļļas. Patiesībā tās regulē tauku dziedzeru darbību, attīra un novērš pārmērīgu sebuma izdalīšanos, kas izraisa taukainu galvas ādu. Šajā gadījumā labākais risinājums ir ieziest galvas ādu ar rīcineļļu vai ciedra eļļu.

Eļļa matiem ar blaugznām?

Vairumā gadījumu cīņa ar blaugznām ir nevienmērīga, jo pastāv dažādi to cēloņi. Tomēr viss sākas galvas ādā, kas sāk darboties nenormāli. Lielisks šampūnu pret blaugznām aizstājējs ir eļļa matiem ar blaugznām. Šajā konkurencē favorīti ir ciedru eļļa, rīcineļļa, dadzīšu eļļa vai rozmarīna eļļa.

Eļļa trausliem matiem?

Matu trauslums galvenokārt ir saistīts ar to paaugstinātu porainību. Sausu un trauslu matu gadījumā, iespējams, būtu vērts ķerties pie eļļām, kas ieteicamas vidējas un augstas porainības matiem. Tās piešķirs elastību un nogludinās šķipsnas. Piemēram, vakara prīmulas eļļa, kukurūzas eļļa, kviešu dīgstu eļļa, argana eļļa.

Eļļa matu taisnošanai?

Matu taisnošana var būt kaitīga tikai tad, ja nenodrošināsiet tiem atbilstošu aizsardzību. Labākā eļļa matu ieveidošanai ir dabīgā argana eļļa (nodrošina termisko aizsardzību, atjauno un mitrina), kā arī eļļa, marakujas vai marulas eļļa.

Eļļa bojātiem matiem?

Bojātiem matiem ir augsta porainība, un tiem piemērotas ir eļļas, kas nodrošina visaptverošu reģenerāciju, stiprina, mitrina, nogludina, kā arī atjauno bojāto keratīna struktūru. Ļoti bojātām šķipsnām ieteicams izmantot šādas eļļas augstas porainības matiem: saflora eļļa, vīnogu kauliņu eļļa, vakara prīmulas eļļa, kokvilnas sēklu eļļa vai kukurūzas eļļa.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika