Ļaujiet saviem matiem runāt, 4. daļa. Krāsotu un balinātu matu kopšana

Ļaujiet saviem matiem runāt, 4. daļa. Krāsotu un balinātu matu kopšana

Matu krāsas maiņa tikai rada skaistāku un labāk barotu matu iespaidu. Patiesībā tiem nepieciešama īpaša kopšanas rutīna, un pret tiem jāizturas saudzīgi. Kā kopt krāsotus un balinātus matus? Pārbaudiet, ko jūsu frizūra vēlas jums pateikt.

Neatkarīgi no krāsošanas metodes mati zaudē savu dabisko vitalitāti. Krāsvielu ķīmiskās vielas izmaina matu struktūru, kā rezultātā rodas visbiežāk sastopamās problēmas, piemēram, matu blāvums un sausums. Jums jāzina, kā krāsošana ietekmē jūsu matus un kā izskatās efektīva krāsotu matu kopšana.

KRĀSOTIEM MATIEM - ĪPAŠĪBAS

Mēs reti apzināmies krāsošanas ārkārtīgo kaitīgumu matiem. Acīmredzot, ja krāsojuma tonis ir labi piemeklēts, tas uzlabo sievietes izskatu. Diemžēl, ja pēc krāsošanas par matiem pienācīgi nerūpēsieties, efekts būs īslaicīgs. Par īslaicīgu izskata uzlabojumu būs jāmaksā liela cena.

 

Vai krāsošana bojā jūsu matus?

Ārstēšana nozīmē ķīmisku iejaukšanos, kas ietekmē matu stāvokli un izskatu neatkarīgi no metodes. Krāsošanas laikā mainās matu struktūra, un sķiedras sāk bojāties bez pastāvīgas barošanas, aizsardzības un mitruma. Arī matu porainībai ir nozīme, bet par to varat izlasīt citos rakstos. Īss atgādinājums - matus aizsargā kutikulas zvīņu vairogs, kas atveras un aizveras.

Pirmajā apstrādes posmā kutikulas zvīņas tiek atvērtas ar ķīmiskiem līdzekļiem, lai krāsviela viegli iekļūtu matu stublājā. Pēdējā posmā zvīņas tiek aizvērtas, un mati tiek aizsargāti ar īpašu kondicionieri. Tomēr fakts paliek fakts, ka šāda veida "vingrinājumi" izraisa kutikulu bojājumus, tādējādi dabiskā matu aizsardzība ir vājāka. Balināšana ir vēl kaitīgāka; pēc zvīņu pacelšanas oksidācijas procesa dēļ tiek noņemts dabiskais matu pigments.

Vēl viena obligāti jāzina informācija; spēcīgas krāsvielu sastāvdaļas var izraisīt alerģiju un galvas ādas kairinājumu, un līdz ar to vājināt matu sīpolus un folikulus. Tas nozīmē, piemēram, matu retināšanos, traucētu matu augšanu utt. Protams, bojājumu pakāpe ir atkarīga no krāsvielu kvalitātes, no tā, cik bieži tiek veikta krāsošana un kāda ir matu kopšana pēc apstrādes. Secinājums? Jā, nepareizi veikta krāsošana bojā matus.

KRĀSOTU UN BALINĀTU MATU KOPŠANAS PROCEDŪRA

Pareiza kopšanas rutīna pēc krāsošanas un krāsošanas laikā var ļaut samazināt bojājumus. Tas ir iespējams, jo mēs vairāk zinām par matu vajadzībām un ir pieejams plašs ar barības vielām bagātu produktu klāsts. Sieviešu vidū arvien populārāka kļūst Olaplex procedūra, kas apvieno krāsošanu ar bojāto matu struktūras atjaunošanu un stiprināšanu. Tas ir lielisks risinājums, bet rūpēties par matiem pēc krāsošanas arī atmaksājas. Kā to izdarīt?

Matu mazgāšana pēc krāsošanas

Kā mazgāt krāsotus matus? Kurš ir labākais laiks? Profesionāļi iesaka, ka pirmā mazgāšana jāveic visdrīzāk 24 stundas pēc apstrādes. To ir vērts atcerēties, ja vēlaties ilgāk saglabāt intensīvo krāsu. Ja matus mazgāsiet uzreiz pēc krāsošanas, pigments var izskaloties un izbalēt. Turklāt katru reizi, kad mazgājat matus, galīgajai skalošanai vajadzētu izmantot vēsu ūdeni. Zema temperatūra aizver kutikulas zvīņas un ļauj uzturvielām un pigmentam palikt matos. Jāatceras, ka ar katru matu mazgāšanu jūs sperat soli tuvāk krāsas intensitātes samazināšanai. Tāpēc to nevajadzētu darīt biežāk nekā reizi divās dienās. Ko darīt, ja jūsu mati ir taukaini? Izglābieties ar sausajiem šampūniem, kas samazina sebuma veidošanos.

Ar krāsu apstrādātu matu līdzekļi

Pēc mazgāšanas ir pienācis laiks kondicionēšanai. Tumšajiem un gaišajiem krāsotiem matiem nepieciešami atšķirīgi produkti. No otras puses, tiem jābūt kopīgiem: tiem ir jāatjauno mati, vienlaikus barojot, mitrinot un aizsargājot (no saules un citiem kaitīgajiem faktoriem). Kosmētikas nozarē ir daudz krāsotu vai balinātu matu produktu līniju un kosmētikas līdzekļu, kuru mērķis ir padarīt krāsu ilgnoturīgāku.

Pirms izlemt par kādu produktu, jāpievērš uzmanība dažām lietām. Kādi ir krāsotu matu iecienītākie ikdienas kopšanas līdzekļi?

  1. Šampūns krāsotiem matiem. Maigs šampūns bez mazgāšanas līdzekļiem ir laba izvēle krāsotiem un balinātiem matiem. Slikts stāvoklis un blāvums parasti ir pārāk asas tīrīšanas rezultāts, kas izjauc galvas ādas dabisko hidrolipīdu līdzsvaru. Laba izvēle nav arī šampūni ar augstu proteīnu saturu. Olbaltumvielas iekļūst matu struktūrā, lai to atjaunotu, bet krāsotos matos tās var "izspiest krāsu".
  2. Ar krāsu apstrādātu matu kondicionieris. Maskas un kondicionieri ir jālieto pēc katras matu mazgāšanas, lai saglabātu krāsotu matu aizsardzību, barošanu un mitrināšanu. Jums vajadzētu sadraudzēties ar silikoniem, kas nodrošina papildu aizsardzību pret krāsas izbalēšanu. Lieliski, ja kondicionieris satur saules aizsargkrēmu un sader ar matu krāsu. Reizi nedēļā krāsotiem matiem vajadzētu saņemt vitamīnu devu, piemēram, intensīvas maskas vai procedūras veidā.
  3. Krāsotu matu veidošanas līdzekļi. Teorētiski pēc iespējas jāsamazina matu ieveidošana ar karstumu, jo augstā temperatūrā krāsa ātri izbalē. Ja mēs nevaram iztikt bez karstuma ieveidošanas, mums jāatceras par termoaizsardzības līdzekļiem. Šādi produkti nodrošina jutīgiem krāsotiem matiem aizsardzību pret kaitīgo karstumu un atvieglo matu veidošanu. Lai palielinātu matu spīdumu, izmantojiet dabīgu matu eļļu vai spīdumu palielinošu aerosolu.

Kā kopt krāsotus matus ar mājas līdzekļiem?

  • Saules aizsardzībai izmantojam ko vairāk nekā saules aizsargkrēmu. Piemēram, nēsājiet cepuri. UV starojums izgaismo pigmentu.
  • Atteiksimies no karstuma veidošanas (fēni, lokšķēres, taisnotāji), jo karstums var izraisīt krāsas zudumu.
  • Ūdens vietā lietosim skābu maisījumu, piemēram, sajauciet ūdeni ar etiķi vai citrona sulu, ja jūsu mati ir gaiši (citronam piemīt balinošas īpašības). Šādā veidā jūs aizvērsiet kutikulas zvīņas, lai panāktu matu gludumu.
  • Pastiprināsim balinātus matus, pēdējai skalošanai izmantojot spēcīgu kumelīšu tēju (tasīte zāļu plus divas tasītes vārīta ūdens).

Krāsotu un balinātu matu apstrāde ar eļļu

Kā rūpēties par krāsotiem matiem? Galvenais vārds ir "dabiski". Dabiskās matu eļļas izrādās glābējas. Krāsotiem matiem vislabāk der bojātu un ļoti sausu matu eļļas. To pievienošana ikdienas matu kopšanas rutīnai ir lieliska ideja. Labs risinājums ir Nanoil eļļa augstas porainības matiem. Regulāra krāsotu matu eļļošana stiprina, ilgāk saglabā krāsu un nodrošina papildu aizsardzību. Eļļām ir priekšrocības salīdzinājumā ar citiem matu kopšanas līdzekļiem, jo tās atbilst matu dabiskajām vajadzībām. Tās ne tikai aizsargā pret saules stariem un karstumu, bet arī piešķir matiem spīdumu, palielina gludumu un novērš kutikulas zvīņu veidošanos. Tāpēc matu kopšana ar eļļām ir vienkāršākais un efektīvākais veids, kā saglabāt matu krāsu un veselību.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika