Hairoloģija 8. daļa - HIDROSOLS matiem

Hairoloģija 8. daļa - HIDROSOLS matiem

Hidrosoli pārņem kosmētikas pasauli. Tie ir plaši izplatīti ādas kopšanas līdzekļos, tomēr tikai daži cilvēki zina par to brīnišķīgajiem ieguvumiem matiem un galvas ādai. Kas tie ir, kā tos ražo un kāpēc tos ir vērts pievienot ikdienas matu kopšanai? Šajā rakstā apkopota svarīgākā informācija par hidrosoļiem, aprakstīti populārākie hidrosoļi un sniegta palīdzība, lai iegādātos vislabāko hidrosoli jūsu matiem.   

Kas ir matu hidrosoli?

Es esmu pārliecināts, ka ikviens zina ēteriskās eļļas, kas ir izplatītas aromterapijā. Tās tiek iegūtas, destilējot tvaika destilācijas procesā izvēlētus garšaugus un ziedus. Līdzās eļļām rodas tā sauktais destilētais ūdens - tas ir konkrētā auga hidroszols. Tātad hidrosoli ir ēterisko eļļu ražošanas blakusprodukti. Tie ir maigāki, ūdeņaināki, bezkrāsaini un bez smaržvielām, bet - un tas ir būtiski - tajos ir apslēptas visas vērtīgās augu īpašības, un tie nezaudē minerālvielas un vitamīnus. Hidrosoli ir skaistumkopšanas rīki, kas maina spēles. Kāpēc? Ēteriskās eļļas nevar uzklāt uz matiem vai galvas ādas, turpretī hidrosoli ir pārsteidzošs kopšanas veids.

Kādas ir hidrosola priekšrocības matiem?

Hidrosoli ir saudzīgi, bet ļoti efektīvi matu kopšanas līdzekļi. Hidrosola molekulas tiek izsmidzinātas uz matiem, un tās ne tikai paliek uz matu virsmas, bet iekļūst to iekšienē, pārnesot barības vielas. Lieliski ir tas, ka tie ir pilnīgi dabiski un nekaitīgi. Tie lieliski papildina matu eļļas, šampūnus un kondicionierus. Ja izvēlaties pareizo hidrolizolu, tas var apturēt taukošanos, mitrina, palielina spīdumu, nodrošina pareizu sebuma sekrēciju galvas ādā, aizsargā matus un galvas ādu, stimulē asinsriti, tādējādi stiprinot sīpolus. Turklāt hidrosolam piemīt antiseptiskas īpašības, vienlaikus nodrošinot daudz vitamīnu un minerālvielu. Daudzu hidrosoļu sastāvā ir fitoncīdi - antibiotiku sastāvdaļas, kas cīnās ar baktērijām, palīdz dziedēt infekcijas un iekaisumus un uztur galvas ādu tīru.

Kā lietot hidrosoļus matu kopšanā?

Hidrosols ir tik viegls un maigs, ka to var lietot pat vairākas reizes dienā. Tas mitrinās matus, aizsargās pret kaitīgiem ārējiem faktoriem un sniegs atvieglojumu, piemēram, karstās dienās. Hidrosola lietošana ir bērnu spēle; tie ātri uzsūcas un nekad neapgrūtinās matus, jo to galvenā sastāvdaļa ir ūdens. Turklāt jums nav jāaprobežojas tikai ar vienu hidrosolu; varat pārmaiņus lietot dažādus. Lietošana ir patiešām ērta: izsmidziniet izvēlēto hidrolizolu uz matiem un (galvenokārt) galvas ādas. Tomēr tas nav vienīgais lietošanas paņēmiens. Jūs varat pastiprināt iedarbību.

Hidrosola lietošanas veidi matu kopšanā

1. Matu hidrolizols skalošanas veidā

Šādā veidā hidrosols jāsajauc ar ābolu vai aveņu etiķi (trīs porcijas hidrosola uz vienu porciju etiķa). Šāds skalošanas līdzeklis piešķir matiem apbrīnojamu spīdumu, padara tos viegli veidojamus, matus atveido un padara tos ļoti mīkstus un zīdaini gludus.

2. Matu hidrolizols galvas ādas losjona veidā

Dažādu maisījumu ieziešana galvas ādā ir pazīstama jau izsenis. Ieberot galvas ādā izvēlētu hidrolizolu, jūs veicat galvas ādas masāžu. Tādējādi jūs stimulējat asinsriti un atvieglojat hidrosola elementu iekļūšanu matu sīpolos.

3. Matu hidroszols kā eļļas bāzes līdzeklis matu kopšanai

Mitru matu eļļošanu var pastiprināt ar hidrosola palīdzību. Tā vietā, lai samitrinātu matus ar ūdeni, apsmidziniet šķipsnas ar hidrosolu. Pēc šādas eļļas procedūras mati būs labāk mitrināti un īpaši baroti. Turklāt pastiprināsies gan galvas ādas, gan sīpolu uzsūkšanās.

4. Matu hidrolizols kā maskas sastāvdaļa

Tie, kuri matiem izmanto dabīgus, kosmētiskus mālus, novērtēs hidrosola spēku. Tie ir kā radīti, lai sajauktu pūderveida mālus. Hidrosoli uzlabo māla priekšrocības un bagātina masku ar virkni uzturvielu. Jūs varat pievienot dažus pilienus iecienītas matu eļļas, lai izveidotu savu matu eliksīru.

Kādu matu hidrolizolu izvēlēties?

Katram hidrosolam ir atšķirīgas īpašības. Jums jāizvēlas tāds, kas ir vispiemērotākais, lai apmierinātu jūsu matu vajadzības. Lūk, populārākie un vislabāk iedarbīgie matu hidrosoli:

Rožu hidrolizols matiem

Ideāli piemērots matiem, kas zaudējuši savu spīdumu, vitalitāti un mitrumu. Rožu hidrosolam piemīt pretnovecošanās īpašības, tas noņem netīrumus, atsvaidzina galvas ādu un matus, atjauno mīkstumu un gludumu, nostiprina asinsvadus un palielina blāvu matu spīdumu. Interesants fakts, ka rožu hidrolizolu bieži izmanto kulinārijā - rožu ūdeni pievieno desertiem un dzērieniem. Rožu hidrolizols ir populārākais destilētais ūdens, ko izmanto matu un sejas ādas kopšanā.

Raganu lazdu hidrolizols matiem

Raganu lazdas hidrolizols ir izcils antioksidants, novērš iekaisumus un baktērijas. To var lietot vasarā, jo tas nomierina visa veida kairinājumus un saules apdegumus, sniedzot tūlītēju atvieglojuma sajūtu galvas ādā. Raganu lazdas hidrosolam piemīt mitrinošas īpašības. Tas ir bagāts ar antioksidantiem, flavonoīdiem un tanīniem, tāpēc palīdz matiem ilgāk saglabāties jauniem un pasargā galvas ādu no brīvajiem radikāļiem. Šis hidroszols nodrošina aizsardzību visai matu šķiedrai - neļauj toksīniem iekļūt zem matu kutikulām.

Lavandas hidroszols matiem

Lavandas hidrolizols darbojas kā nomierinoša komprese matiem un galvas ādai. Tas nomierina sakairinātu galvas ādu, nomierina saules apdegumus, kontrolē sebuma sekrēciju un atjauno epidermu. Cilvēki, kuriem ir taukaini mati, novērtēs lavandas hidrosola priekšrocības. Tas ir viens no maigākajiem destilētajiem ūdeņiem matiem. Maigais aromāts padara lavandas hidrolizolu par lielisku izvēli vakaram, jo tas ļauj atslābināties un apvienot matu kopšanu ar aromterapiju.

Rozmarīna hidroszols matiem

Rozmarīna hidrolizols ir viens no populārākajiem destilētajiem ūdeņiem, kas paredzēts matu un galvas ādas kopšanai. Tas ievērojami stiprina matu sīpolus, veicina matu augšanu un kavē to retināšanos. Tas ir visefektīvākais, ja to sajauc ar dabīgām eļļām, uzlabojot ieguvumus. Rozmarīna hidrolizols stimulē ātrāku matu augšanu un palīdz cīnīties ar blaugznām. Tas ir lieliski piemērots problemātiskai galvas ādai, samazinot sebuma veidošanos un uzturot pareizu tā izdalīšanās līmeni. Rozmarīna hidroszols stiprina sīpolus, kā arī matu šķiedras visā to garumā, vairojot spīdumu un aizsargājot no toksīniem. Tam piemīt pretiekaisuma, attīrošas un antiseptiskas īpašības, tāpēc tas nodrošina maigu galvas ādas detoksikāciju.

Kadiķu hidroszols matiem

Kadiķu hidrolizols pārsteidzoši pastiprina eļļu iedarbību, īpaši zemas porainības matiem, jo tas maigi paceļ matu saknes. Hidrosols kontrolē sebuma sekrēciju un neļauj dziedzeriem ražot pārāk daudz sebuma. Kadiķu hidroszols ir fitoncīdu avots, kas novērš baktēriju veidošanos, attīrot galvas ādu. Šis hidroszols satur A, C un E vitamīnus, kas palēnina sīpolu novecošanos un nodrošina skaistu, intensīvu matu krāsu. Tas labi attīra, piemēram, pēc tam, kad matiem ir piešķirts pārāk daudz keratīna.

Rockrose hidrosols matiem

Rockrose hidrosols ir lieliski piemērots visiem matu tipiem. Tas attīra un tonizē galvas ādu un, pats galvenais, uzlabo mikrocirkulāciju, stiprina sīpolus un stimulē matu augšanu. Rockrose hidrolizols uzlabo krāsotu matu krāsu, kopj pārsausinātu ādu un palēnina novecošanos. Tas ir piemērots "matiem jebkurā vecumā", piešķir spēku un atgriež dzīvīgumu nedzīviem matiem.

Verbenas hidroszols matiem

Verbenas hidroszols ir lielisks līdzeklis pret blaugznām, taukainiem un noslogotiem matiem. Tas samazina sebuma sekrēciju un kavē pat visintensīvāko sebuma izdalīšanos. Tas darbojas kā antiseptisks līdzeklis, atslogo ādas poras, neitralizē brīvo radikāļu iedarbību. Verbenas hidrosolam ir skaists aromāts, kas ilgi saglabājas uz matiem. Tas nomierina sakairinātu ādu, piešķir matiem maigumu un elastību.

Kumelīšu hidroszols matiem

Neticami maigs hidroszols, kas piemērots pat jutīgai, atopiskai vai iekaisušai galvas ādai. Kumelīšu hidroszols nomierina kairinājumu un atvieglo ādu pēc ilgstošas sauļošanās. Tas novērš matu izžūšanu, aizsargā no karstā fēna gaisa plūsmas. Kumelīšu hidroszols ir lieliski piemērots arī blondo matu kopšanai, atgriežot tiem spīdumu un maigumu.

Neroli hidroszols matiem

Neroli hidrolizols lieliski iedarbojas uz visiem matu tipiem. Tas mitrina, atsvaidzina un tonizē galvas ādu; tam ir svaigs un nedaudz salds aromāts. Neroli hidrolizols novērš koenzīma un elastīna bojājumus. Tas aizkavē ādas novecošanos un kopj ādas hidrolipīdu barjeru, normalizē tauku dziedzeru darbību un regulē tauku dziedzeru darbību.

Immortelle/Helichrysum hidroszols matiem

Neskatoties uz mitrinošajām un izlīdzinošajām īpašībām, Immortelle hydrosol nav ļoti populārs produkts spēcīgā aromāta dēļ. Lielākā daļa sieviešu to izmanto tikai uz nakti, jo aromāts izzūd līdz rītam. Helihrizuma hidrosolam piemīt pretiekaisuma īpašības, un tas ir lielisks līdzeklis tādu ādas slimību ārstēšanai kā ekzēma, psoriāze, pinnes, blaugznas. Tas nomierina arī alerģiskus bojājumus.

Vai hidrosoļus ir vērts izmantot matu kopšanā?

Tie noteikti ir lielisks papildu līdzeklis matu un galvas ādas kopšanai. Tie attīra, atsvaidzina, tonizē, novērš matu novecošanos un ādas slimības. Daži no tiem veicina matu augšanu un novērš to retināšanos. Hidrosoli iedarbojas saudzīgi, tāpēc uz iedarbību ir jāgaida ilgāk. Par laimi, to iedarbību var pastiprināt ar dabīgām matu eļļām.

Pārsteidzoši, ka hidrosoli ir daudzpusīgi: aizvieto matu miglu, kā arī sejas tonikus un ķermeņa losjonus.

Pastāstiet mums savu viedokli par šo rakstu.


Komentāri: #0


Pievienot komentāru. Tas tiks publicēts, tiklīdz kā moderators to apstiprinās.
Keratīna matu maska
Rīcineļļa
Jojobas eļļa
Argāna eļļa
Retinola sejas serums
Privātuma politika

Mūsu mājaslapa izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējos rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai būtiskās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat izmainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika